Keresés

Részletes keresés

mercedes1111 Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1689
Nem tudom, enyém alapból nem volt beparázva (vagy legalábbis nem mutatta : p) pedig egy kis náthától ő is a halálán szokott lenni... monnyuk állatokkal dolgozik, ott van vér meg halál meg minden, szóval lehet h ezért.
És igen, tuti nem azt nézi, ahonnan kijön a bébi, hanem a gyerkőcöt, meg amúgy is sztem őket is elkapja a születés csodája : ))
Előzmény: moninyufi (1684)
iricc Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1688

a babaneten kórházak szerint vannak topikok, ott érdemes érdeklődni, körülszimatolni. én is ott kerestem a mostani dokimat, és hát nem bántam meg.

én kifejezetten küldtem a férjemet, hogy nézze meg, tényleg látszik-e a baba feje, ő premier plánban végignézte, ahogy kibújik a fiunk. később megkérdeztem, hogy nem zavarta-e, de azt mondta, hogy egyáltalán nem, ő akkor nem arra gondolt, hogy melyik testrészemet látja, mert az nem is hasonlított akkor az eredeti kinézetére, hanem arra a csodára figyelt, ahogy a gyerekünk a világra jön.

az első gyerekünknél  meg a gátvarrás után odahívta a doki, hogy nézze meg, megfelelő lesz-e a méret. :-)))

arra meg azt mondta, hogy nagyon szépen össze volt öltve, eszébe sem jutott rosszul lenni.

az egészben az a vicces, hogy ő az a típusu pasi, aki a tévében azt sem bírja végignézni, ha valaki megsérül egy akciófilmben :-)))

Előzmény: pacsuli (1686)
pacsuli Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1687
a vége lemaradt: szóval ez meg pl. a MÁVban sokkal szimpatikusabb.
Előzmény: pacsuli (1686)
pacsuli Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1686
de jó, ez tetszik! jó lenne valami összehasonlításhoz jutni a kórházakkal kapcsolatban, nem tudtok ilyen honlapot vagy valamit? (nem különböző kórházas topikokra gondolok, mert azt hónapokba telhet ilyen szempontból átbogarászni.) a hol jó szülni c. könyv az túl sok támpontot nem ad, meg a kórház tölti ki, az más. csak mert biztos vannak, akik apróságnak tűnő dolgokat is fontosnak tartanak, mikor kórházat keresnek, és valószínűleg ami mondjuk a Péterfyben nekem pozitív, az a MÁVban negatív, és fordítva. például: pont a MÁVról mesélte tegnap egy barátnőm, hogy első éjszaka egyáltalán nem engedték, hgoy vele legyen a gyerek (vagyis kettő, az egyik két éve, a másik most), de még szoptatni se voltak hajlandók kiadni, kötelezően cukros vizet adtak a babáknak, sőt, azt mondta, hogy az egyik anyukának már volt is teje, lefejte, és azt se adták oda a babának, mert a cukros víz a protokoll :O ez van, akit nem zavar, van, akit meg igen. a Péterfyben viszont szülés után azonnal elviszik a gyereket, én csak egy óra múlva láttam viszont, mikor már rendbe tettek.
Előzmény: levelibeka (1680)
pacsuli Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1685

na igen, nem véletlen mondják sokszor a nők olyan komolyan gondolt viccből, hogy ha a férfiaknak kéne szülni, már rég kihalt volna az emberiség :))))) egyébként meg a férfiak valami borzalmas vértengerként képzelik el az egészet valamiért, és problémamentes szülés esetén meg szoktak lepődni, hogy mennyire kevés a vér :)

de (szerintem, mert még sose álltam szülő nő mellett :))) más dolog a válltól odalátni, és úgy látni az előbújó fejecskét, mint középről figyelni, ahogy a nyílás egyre tágul a baba fejétől. hallottam már olyanról, hogy ez sokkolta a pasit, de akiket én ismerek, akik lelkesen odaugrottak egy pillanatra, mikor a doki szólt - beleértve az én páromat - ettől sem szenvedtek semmiféle károsodást hosszú távon sem, sőt, abban a pillanatban teljesen fellelkesedtek :)))

ez a film nagyon brutál :OOOOO hogy lehet így szülni? még érzéstelenítéssel is látszania kéne, hogy nyom, ehhez képest mondhatni viháncol :OOO én még az epidurállal is igen távol álltam ettől :O

Előzmény: moninyufi (1684)
moninyufi Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1684
Azért egy kicsit nevetséges, hogy a nagy, erős, rettenthetetlen férfiak hogy be tudnak sz*rni a szüléstől, nem?
Szerintem csak a para nagy, majd ha ott lesznek úgyis helytállnak, csak előbb kéretik magukat. Ha ott lesznek, úgyis vagy nem néz oda, vagy ha igen akkoris hamarabb fog belehasítani, hogy úúúúristen ezaz én gyerekem, mintsem a vérrel törődjön, szerintem
Előzmény: mercedes1111 (1683)
mercedes1111 Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1683
Nem akarlak feleslegesen paráztatni titeket, de én uram a fejemnél állt végig, kitolásnál ő tartotta a fejem, vállam. És előbb látta meg Merci buksiját, meg az egész gyereket, mint én : ) magyarul:kiválóan odalátott. De nem zavarta, sőt büszke volt rá, h először ő látta meg a lányát : ) és azóta is minden rendben köztünk, bizonyíték is van, nemsokára megszületik : ))

Jó a film, na, ilyet se láttam még : ) azért azt nem szeretném, h amaz oldalon állna Embör...
Előzmény: Nemlajos (1676)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1682
szép kislány szép névvel
Előzmény: 4tissimo (1658)
moninyufi Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1681
csajok, köszi a hozzászólásokat, teljesen elérzékenyültem, annyira beleéltem magam gondolatba a helyzetbe
én tudom, hogy nem lesz rosszul, nem lesz rá ideje, meg úgyse azon fog agyalni, de ő fél ettől és jó, hogy a szülésznő megnyugtatta
levelibeka Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1680

"akkor vannak ezek a kellemességek, amikor elviszik a babát, és apuka rohan utána "

Kivéve ha ott csinálnak mindent a szobában ahol szültél. :-) Mert a MÁV-ban még lassan 8 éve ott tették tisztába a gyereket, nem is mosdatták le, ott mérték, szívták le, stb...mellettem egy "kiságy"-ban. Apának még azt is megmutatták, hogy ott már látszik a kis feje. Tudom van akinek ez nem természetes, nekem szerencsém volt, hogy semmi gond nincs köztünk azóta sem. :-) És azóta még szültünk kettőt együtt. :-)

Előzmény: pacsuli (1675)
Nemlajos Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1679

http://picibaba.hu/pocakkal/a_szules/a-szuletes-csodaja-videon

Az első film, amelyik fekete-fehér.

A másikat már nem is néztem meg...

Előzmény: pacsuli (1678)
pacsuli Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1678

aham, az enyémmel is megbeszéltem, hogy nem mehet ODA. a haverjai persze mondták, hgoy úgyis odamész, de mi elszántan ráztuk a fejünket. aztán persze, hogy a doki első szavára odaugrott, majd lelkesen közölte, hogy látom a fejéééééét! :))) de én addigra már annyira nem voltam magamnál, hogy nem téptem le a fülét :)))))))))) egyébként milyen nevetős filmet? :)

jidele hazajött két nap után, de rá csúnyán néztek. (péterfy.)

Előzmény: Nemlajos (1676)
shaish Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1677

4tissimo, gratul a szép szülésedhez és kislányodhoz!!:)

Mormika, én hazajöttem 48 óra után, semmi extra nem volt, saját felelősségre aláírtam, zárót is odaadták, és csúnyán sem néztek:). (István kh, 2007)

(Ja és az én Férjem is azt hitte rosszul lesz még az elsőnél, de nem lett:D, másodiknál már nem is hitte ezt:), sztem ritka h vki tényleg rosszul legyen.)

Nemlajos Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1676

köszi az infót:)

Mondjuk én azóta, hogy láttam azt a kisfilmet a nevetős szülésről, kikötöttem a Zuramnak, hogy a vállamnál lejjebb nem állhat!!!

Előzmény: pacsuli (1675)
pacsuli Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1675

akkor vannak ezek a kellemességek, amikor elviszik a babát, és apuka rohan utána a csóre töltött fényképezőgéppel. jobb is, hogy nincsenek ott addig, amíg téged rendbe raknak. viszont a két órából ez az idő lejön - nálunk az együttlét csak egy óra volt. az első egy órában a manó az apjával ismerkedett a folyosón :) a párom azóta is elérzékenyül, ha ez szóba jön :)

moninyufi: nem lesz rosszul, normál szülésnél semmit nem fog látni, hacsak nem áll oda a szülésznő mellé :) meg érezni fogja addigra, hogy mennyire szükséged van rá, és hogy ezt tényleg együtt csináljátok.

jó dolog egy olyan szülésznő, akivel előtte meg tudtál ismerkedni, de nálunk az ügyeletesek is mind tündérek voltak. a kórházban nincs olyan szülésfelkészítő előadás, ahol bemutatkoznak a szülésznők? nálunk volt.

4tissimo: nagy gratula, gyönyörű! :)))

Előzmény: moninyufi (1672)
Vanda82 Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1674
4ti: gratulalok Dorottyahoz, nagyon szep kislany! :)
Nemlajos Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1673

"és aztán apa elviszi felöltöztetni, meg leméretni, aztán vissza, aztán együtt két órát, aztán elviszik az orvoshoz, anya meg lecuccol az osztályra... "

Az benne van:)

Hát, én elkezdtem gondolkodni a szülésznő dolgon, de még mindig nem tudom, honnan fakasszak rá pénzt...:(

Előzmény: moninyufi (1672)
moninyufi Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1672
4ti: hűha, ez aztán tényleg részletes, köszönjük!nagyon jól leírtad a dolgokat, közeb összeált bennem egy szülős film ;-)))) a pici ,eg ennivaló falat!

Nemlajos: anya hova megy szülés után???? még 2 óráig megfigyelésen kell lennie

voltunk szülésznőnél, nagyon-nagyon aranyos, a párom mondta, hogy fél, hogy nem fogja bírni, mondta neki, hogy ha úgy érzi ki lehet menni, majd ő vigyázz rám, de ő majd fog neki (mármint a páromnak) adni feladatokat, hogy ne legyen ideje rosszul lenni, aztán majd meglássuk, hiogy is megy ez a gyakorlatban
Nemlajos Creative Commons License 2008.12.19 0 0 1671

nem is!

Csak pont most volt előadás a gyengéd születésről, hogy amikor kijön, és akkor hasra, és aztán apa elvág, és aztán merít, és aztán apa elviszi felöltöztetni, meg leméretni, aztán vissza, aztán együtt két órát, aztán elviszik az orvoshoz, anya meg lecuccol az osztályra... én meg csak néztem, hogy mikor van a placentaszülés, meg a varrás?:o

Előzmény: 4tissimo (1668)
4tissimo Creative Commons License 2008.12.19 0 0 1670
Köszi mindenkinek a gratukat ismét :)
Előzmény: anyabanya (1669)
anyabanya Creative Commons License 2008.12.19 0 0 1669
hát gratulálok, igazán ügyesek vagytok:)
Előzmény: 4tissimo (1668)
4tissimo Creative Commons License 2008.12.19 0 0 1668
:))) Így újra elolvasna tényleg ismeretterjesztő előadás lett belőle...
Előzmény: Nemlajos (1660)
veron3 Creative Commons License 2008.12.19 0 0 1667
Gyönyörű, formás, még egyszer gratula a pici kis lányotokhoz! :)
Allia Creative Commons License 2008.12.19 0 0 1666
Sajátfelelősség, a záróért meg visszamegy. :-)
Előzmény: mormika (1664)
iricc Creative Commons License 2008.12.19 0 0 1665

Nagyon szép történet, és a kislányod gyönyörű! :-)

mormika nekem van olyan ismerősöm, aki 3 hete szült, valamikor hajnalban, és este már haza is mentek.

mormika Creative Commons License 2008.12.19 0 0 1664
Nem, nem, nem magamnak kérdezem. De mi van, ha nem adnak zárójelentést?
Előzmény: Allia (1663)
Allia Creative Commons License 2008.12.19 0 0 1663
Csak nem itthon fogsz szülni? Saját felelősségre haza lehet menni, nem kell kivárni a 72 órát (hüvelyi szülés, komplikációk nélkül). Bár az csak 24-gyel több, mint a 48. :-)
Előzmény: mormika (1661)
MaMy. Creative Commons License 2008.12.19 0 0 1662
4ti, ez szép volt! :-) Dorottya meg gyönyörű! :-)))
Majd egy olyan fotót is mutass (akár priviben), ahol nyitva van a szeme, úgy biztos jobban látszik a hasonlóság a bátyjával! :-)
mormika Creative Commons License 2008.12.19 0 0 1661

4tissimo, gratulálok, a történet és a kislány is szép!

Körkérdés: van valaki/ismertek valakit, aki hazajött Magyarországon két nap után a kórházból? lehet ilyet? Vagy nagyon kell verni az asztalt?

Nemlajos Creative Commons License 2008.12.19 0 0 1660
hát ez gyönyörű volt (és azt is megtudtam, amit eddig a szülésfelkészítőn nem:D)!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!