Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
Értelek, de ez még mindig nem a TELJES történet : az is ERDŐ. Ott is lehet turista (bár jóval kevesebb, mint a 'hivatalos' helyeken).
De ettől ő még NEM ALSÓBB RENDŰ mint Ti, csak mert nem tud elmenni a Mátráig egy jót sétálni.
Tehát liberálisabb szabályozás az ország NAGYRÉSZÉN , és a kiemelt helyeken pedig KONCENTRÁLT védelem az arra kijelölt személyek részéről. Ez a megoldás - szerintem.
Az Ipoly Erdő semmilyen formában nem engedi a quadot. Se azonosító táblával, se annélkül. Max a sorompókig lehet elmenni. Kivéve a szervezett szemétszedés, de akkor jelen van az ellenőrzés is.
"erdőgazdálkodási törvény álltalános rendelkezései aláveti magát ami kimondja, hogy lóval,motoros járművel,kerékpárral az erdöben csak a kijelölt úton-területen szabad haladni."
KÖSZÖNÖM SZÉPEN!
ezt magyarázommár mióta! és te vagy az első aki ezt leírja!!!!!!!!!!!!
ne könyörögj, kvadnak fogom írni, mert a quad magyartalan. mint valaki kifejtete a magyarban nincs q betű.
a többivel kapcsolatban egy dolgot nem árt tisztázni: majdnem mindegyik hegyvidéki erdő valamilyen szinten védett (ami nem az az mondjuk honvédségi terület :) ). vagy a terület, vagy az ott élő állatok/növények. alapvetően ezekről a területekről folyik a vita. a védettség miatt ide nem mehettek. (hacsak nem engedélyezi ezt valamelyik szerv, de ezt ingyen nem fogják megtenni).
Ne röhögtess - túristatérkép mondjuk Solt - Harta útvonalról ? A földutak százai (kijárt és épített nyomvonalak) cikáznak, hol eltűnve a fák között hogy minnél meszebb menjenek a védett töltéstől, hol egész az út menti fasor ésaz út közé csapva nyomot.
Akkor elindulhatok rajta, de ha útközben 13-nál több fa szegélyezi akkor ERDŐ és tolnom kell ?
És nem mondtam hogy ingyen: tegyen be a motoros / quados boltokba párszáz forintért belőle. Nekem nem lenne GPS-em ha ilyet vehettem volna...
ez már csak kukacoskodás a részedről. egyáltalán nem sommás amit írtam, hanem általános elv. nem hivatkozhatsz arra, hogy nem tudtad hogy nem szabad. legalábbis bíróság előtt. a rendőr lehet hogy elhiszi, de ez más kérdés.
"és akkor te amikor turázol gyalog akkor a kezedben van egy térkép amin be van jelölve minden parcela tulajdonos és helyrajz szám az azonósítás véget.
és keresel olyan utat ahol nics magánerdő?"
Nincs szükségem arra, hogy tudjam kié az adott erdő. Ugyanis az erdőgazdálkodási törvény kimondja, hogy az a tulajdonos aki a területét nem keriti be az erdőgazdálkodási törvény álltalános rendelkezései aláveti magát ami kimondja, hogy lóval,motoros járművel,kerékpárral az erdöben csak a kijelölt úton-területen szabad haladni. Ám a gyalogos áthaladást a törvény nem tiltja. Ennyi. Ha bekeriti tudom, hogy azt szeretné kerüljem el az adott területet. Ilyenkor szokták a túristaútvonalakat elterelni.
de a szabályok nem ismerete se téged se mást nem ment fel annak hatálya alól - ez nagyon sommás, de ennyi erővel pl. ha megállsz egy földúton a MŰÚTRÓL lehajtva (vegyünk profán példát) pisilned kell. Hogy gyorsabban kikászálódj, a földúton araszolva kikapcsolod az övet hiszen LETÉRTÉL A FORGALOM SZÁMÁRA LÉTESÍTETT KÖZÚTRÓL szabályok nem vonatkoznak rád.
"Arra járó" rendőr meglát és megbüntet. Erre Te:
- Én 95-ben vizsgáztam, akkor még ez nem volt KÖZÚT !!! - ERRE Ő:
- A szabályok nem ismerete... blablabla...
Tehát van olyan hogy ALAPVETŐEN tudni kell, és van olyan hogy kaput teszek a házam elé, mert a BARMA nem fogja fel hogy udvar !
"azért mert van nekem engedélyem neki meg nem. akkor neki sincs semmi köze ahoz hogy én olyan helyen megyek a masinnámmal ahol nincs kint semmien tiltó tábla. nemde?"
picit keverednek nálad a fogalmak. intézkedési jogköröd neked sincs, ahogy a turistának sem. viszont a szabályokat neki is és neked is be kell tartanod. ez a jogállam lényege. ha nem tartod be a szabályokat, arra van joga a turinak hogy hívja az illetékeseket és tanúskodik. attól hogy nincs kint tiltó tábla még nem feltétlenül mehetsz be, mert más jogszabályok adott esetben ezt tiltják neked ha kvaddal vagy.
szerintem meg kvadon ülve természetben gyönyörködni önellentmondás. mert a természet része a csend és a nyugalom, amit a kvad eleve megszüntet a hangjával. és egyébként ezt kellene belátnotok, hogy E MIATT nem teszik senkinek az hogy túristák által látogatott területen kvadoztok, és nem mellesleg emiatt nem is szabad ott az ilyen tevékenység.
elkanyarodott a téma, hogy miért az most mindegy, de ti sem vagytok/voltatok hajlandóak belátni egy csomó dolgot.
"Oda kell MÉLYEN BEBETONOZOTT oszlop jelzésnek, figyelmezettésnek. Ha a csürhe nem érti (mér' értené) akkor szankció. DE EZ MEGINT NEM AZ ÉN FELADATOM !"
valóban, de a szabályok nem ismerete se téged se mást nem ment fel annak hatálya alól!