A 4 m-es M. grandiflora-t kicsit ciki fotózni, ment egy szép és zárt kerben nő, egy nagy és szép ház mellett. Elég magas a kerítés, ami zömmel kő, nem ismerem őket, teljesen a fejem fölé emeltem a gépet és úgy fotóztam. Gondoltam mindjárt kijönnek és elkergetnek, vagy hívják a rendőrséget, mivel azt hiszik, hogy betörni készülök. Azutána magyarázkodhatok, hogy csak növénybarát vagyok. 4 képet csináltam, de csak ez sikerült, nem láttam a képernyőt.
De "Párdubogyónak" biztos lesz termése, majd ő lefotózza.
Taxus: ez nagyon szép, mármint mindkettő a tiéd is szépen megbokrosodott és ez a 4m-es fa, látom te is bele vagy szerelmesedve :) Köszi a képeket! A tobozról nem tudsz közelebbit felrakni?
A Magnólia grandiflora eléggé megbízhatóan télálló, a városi kertekben, déli és nyugati határ mentén, déli lejtőkön, Balaton környékén, egyéb védett helyeken. Én Dunakeszin tavaly ültettem, télen fátyolfóliával takartam, de idén már nem fogom takarni, közelünkben van egy nagyobb fa évek óta szépen telel takarás nélkül.
1. kép 2005. május ültetés (kb. 10 ezerért vettem Balaton környéki kertészetben)
Nagy nehezen sikerült a fotózást elintéznem. Ez az a növény, amit a piacon úgy vettem 2-3 éve, hogy ez egy kizárólag augusztusban virágzó liliomfa fajta.
Ezen még nem volt semmi sosem, és érdeklődtem korábban, hogy létezik-e ilyen fajta?
Nálam ez lesz az első tele, a másik magnóliás topicban krampuszkának megfagyott. De ahogy Keszthely is írta van olyan is, hogy gond nélkül áttelel. Szerintem minnél kisebb annál nagyobb eséllyel marad meg. Én az oázis kertészetben vettem. Egy másik fajta magnóliát sikerült dugványozással szaporítanom 2 év alatt. A képen látszik kővet tettem rá "súlynak"
[image1]
Hello! Érdekelne a Magnólia grandiflóra fagytűrése mik a tapasztalataitok? Menyi az a minimum, amit még elvisel? Hol lehet venni és menyiért? Próbáltátok már szaporítani dugványozással?