Vitaindítónak vázolom Pál apostol lényegesebb eltéréseit Jézus tanításaihoz viszonyítva.
1. Hit általi önigazulás az igazság megismerése helyett
2. Test és lélek ellenségeskedése a sötétség leleplezése helyett
3. Krisztus váltsághalála vagy Isten megbocsátása
4. A törvény betöltése vagy Jézus tanítása
5. Egyházi elöljárók vezetése vagy Isten Lelkének vezetése
6. Kárhozattól való félelem vagy az Isten szeretete
Részletesebb magyarázatot találtok az alábbi linken:
http://jezusvagypal.andreanum.hu/
Igen :) Kezded érteni, hogy a Biblia igaz :) És azt is, hogy miért igaz:) Gyakran előfordul szerinted, hogy egy topik (pl. miért igaz a Biblia) kérdésére egy másik topikban találjuk meg a választ? :) Mert mintha most ez a tényállás forogna fenn :)
Igen. Kezded érteni :) Az emberi lénynél volt egy szándék. Egy feltett (vagy feltetetlen) szándék arról, hogy írjon egy szép mesét. És Isten megihlette őt a Vuk megírására. De, a Vukra minden okító és tanító vonása ellenére még csak-csak mondhatjuk, hogy mese :) A Bibliára már nem :) A Biblia tudósít bennünket Isten létezéséről; vagyis, a Biblia (többek között) Isten sugallata az emberi lény> részére arról, hogy Ő, mármint Isten létezik és az emberrel örök szövetségben áll... És várja, hogy az ember is álljon örök szövetségben Ő Vele :) Ezért küldte a prófétákat :) Jézust pedig azért, hogy megmutassa> ki az Úr a Háznál :)
Ne menj el addig, mint a barátod. Ezekkel csak azt akartam szemléltetni, hogy igenis tudhatjuk azt, hogy miről szòl "az egész írás" kifejezés Nem a bibliáról. Mi a baj ezzel?
Nem egészen úgy, mint a biblia? Ki mondta, hogy a biblia? Az írásról volt szó nem? Erről beszélünk, hogy mire is utal az 'írás' szò. Nem a bibliára.
Ja! Értem. Oké, jogos. Olvastad a Vukkot? Írás, ugye? Ihletett? Sztem igen. Tehát a rókák beszélnek bazdmeg, ráadásul van erkölcsi mondanivalójuk os. Hála a magasságos istennek.
:) de ha a Teljes írás Attól ihletett, akkor annak minden része (a legkisebbtől a Legnagyobbig bezáróan) Az, tehát teljes :) Függetlenül attól, hogy mi van, vagy épp> mi nincs benne :) és függhetetlenül attól is, hogy mikor írták :)
Te írtad baszod teljesen helyesen, hogy nem létezett akkor még a biblia. Te írtad, és igazad van. Utalhat a Septuagintára, ószövetségi apokrif apokalipszisekre, de nem a bibliára a ma ismert formájában.