Keresés

Részletes keresés

karbalán Creative Commons License 2006.11.11 0 0 3363
"Bár talán még jobb lett volna, ha valaki lerajzolja a főszereplő(ke)t."

Hát ezzel pont beletrafáltál, mert én is hasonlót javasoltam, de Eta meg abszolút ellenezte, pedig még rajzoltam is neki egy vázlatot. A korábbi borítótervek között szép festmények is voltak, csak azok nem illettek a regény hangulatához szerintem. Ez a borító viszont nekem kifejezetten tetszik. Így a kecske is megmarad (nincs rajta ember), és a káposzta is jóllakik (jól néz ki, nincs ellentmondásban a tartalommal).
Ms.Chaos Creative Commons License 2006.11.11 0 0 3362

Szuper :D és a fülszöveg is jó! Bár talán még jobb lett volna, ha valaki lerajzolja a főszereplő(ke)t.

Mondtam már, hogy örülök annak, hogy futurisztikus történetet írsz? Olvastam az első fejezetig, nagyon tetszik. A nevek és a nyelv extrémül idegen (hasonlít hangzásában a tünde és a hawaii nyelv keverékéhez :D) de pont az adja meg a hangulatát... :D Alig várom, hogy kézben tarthassam

Előzmény: Enahma (3359)
pacsirta69 Creative Commons License 2006.11.10 0 0 3361
Egyetértek! :)
Előzmény: Lilyanjudyth (3358)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.10 0 0 3360
Gratulálok! :)
Ez egyre izgalmasabb...fúúú, már nagyon várom.

Most már tudjuk, mi után meresztgessük a szemünket. :))
Előzmény: Enahma (3359)
Enahma Creative Commons License 2006.11.10 0 0 3359
Na, igen. Nem kedvenc ficekre gondoltam. Ajánlók máshol is vannak.

De újra hadd legyek OFF

Megvan a CSI borítója meg az ajánlója, íme:

Borító

Raana Raas: Csodaidők
Az og fák vöröse

A Csodaidők világa különös, futurisztikus, gazdag fantáziával megalkotott világ. Sem rosszabb, sem jobb, mint a miénk, csak éppen más. Amikor azonban átlépsz ebbe a világba – ahol már több bolygón él az emberiség – mégsem csak álmélkodni fogsz, sok mindent ismerősnek is találsz. Mi még ugyan nem utazunk naprendszerek között, nem lépdelünk narancsszín gyepen vörös levelű fák árnyékában, nem ismerjük a háromdimenziós sakkot, vagy a holokapcsolat döbbenetes lehetőségeit, de jól értjük az árvaházban növekvő Judy vágyait, a zsarnoki apa ellen lázadó Yaan indulatát, s Giin, a tekintélyes közösségi és szellemi vezető vívódásait. És ismerősök a családi erőterek is, ismerős a hagyományőrzés fészekmelege, a fiatalok forrófejűsége, a nagypolitika boszorkánykonyhája – vagy éppen a terrorizmus. A Csodaidők nagyregény; egy családé is, egy világé is. Észrevétlenül ragad magával ez a világ, sodró erejű cselekményével, fantasztikus lüktetésével.
Lilyanjudyth Creative Commons License 2006.11.10 0 0 3358

Enahma lehetőségével, persze, hogy élni fogunk. Csak egyszereűen itt a fórumban soroltuk fel, ami épp a kedvencünk - folytatva Exmemorian ötletét - ennyi. :)

Egyértelműen enahmának nem azt küldjük el, mert nem azt kérte.

Előzmény: rkat (3355)
Exmemoriam Creative Commons License 2006.11.10 0 0 3357
Szerintem nagyon jó az ötlet, tényleg jó lenne ömlesztve "csemegézni" mint a Merengőn lehetett. A szelektálás úgyis szubjektív. Viszont jó lenne, ha elsősorban olyan írások kerülnének oda, amiket vagy befejeztek, vagy folyamatosan írnak, mert szerintem az a legnagyobb gáz, ha a felénél veszed észre, hogy egy éve nem frissítették és hiába várod a folytatást... Legalább valami figyelmezető megjegyzés jól jönne az elején...
Előzmény: rkat (3355)
Exmemoriam Creative Commons License 2006.11.10 0 0 3356
Örülök, hogy tetszett!
Néha nézz be, hátha találsz még párat ami bejön. :-)
Pár naponta kerül fel új, nagyon "termékeny" vagyok. :-)))
Exmemoriam
Előzmény: Korali (3348)
rkat Creative Commons License 2006.11.10 0 0 3355

Elnézést, nem akarok úgy tűnni, mint aki most itt tönkrevágja azt a lehetőséget, hogy mindenki felsorolja élete legjobb fanficjeit, de Eta ötlete nem erről szólt. Idézném a boldingos részt hozzászólásából:

"De ne a kedvenc sztorik címét és elérhetőségét küldjétek el, hanem az általatok ismert, bárhol utolérhető sztorikét"

Én úgy értelmeztem, hogy a tárhely, melyet kialakítanánk arra lenne jó, hogy mindenki (saját feleősségére) válogasson sok, rengeteg, adott esetben különböző minőségű fic közül.

Ez a gondolat nagyon tetszett, természetesen azzal sincs bajom, ha emberek kiemelten ajánlanak dolgokat, de akkor egyszerűen csak nézzük meg Eta gportálos lapján a "Te kedvenc történeted" részt. Én úgy gondolom, hogy ez a linkgyűjtemény éppen azért lehet jó, mert nem azonos az emberek izlése és néhány ritkaságot leszámítva, amit mindenki kedvel, nem ugyanazokat ajánlgatnánk, ha "kedvenc-ficek" gyűjteményét akarnánk létrehozni.

Nekem ez a megoldás jobban tetszene, mert újszerű és valóban segítene azokon, akik merengő-hiányban szenvednek (ugyanis a merengő olvasása nem csak a legtökéletesebb ficek elolvasásával egyenlő - az én tapasztalatom szerint, elnézést persze), de ha mindenki csak a kedvenceit szeretné közkinccsé tenni, azt is túlélem, csak akkor erre már van lehetőség Eta portálán, kár őt "dolgoztatni"... ;-)

Előzmény: pacsirta69 (3353)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.10 0 0 3354
pacsirta69 Creative Commons License 2006.11.10 0 0 3353

Ajánlanám Enahma, a listádat, - ahol az általad összegyűjtött Severitus-sztorik találhatóak, - akár ez is lehetne egy kiindulópont a leendő "kedvenc-ficek" gyűjteményének. Persze, nem árt frissíteni, mert azóta több WIP már befejezett lett, meg van, amihez folytatást is írt a szerzője. Mindenesetre én több jó ficet találtam itt. (Hajrá, Perselus! :))  Javasolnám még ide a One good turn-öt. Fél órája keresem az URL-jét de sehol nem találom. De sokak által ismert és kedvelt fic.

http://enahma.livejournal.com/5925.html

Amit most olvastam, és nagyon tetszett, az Jocelyn egy másik írása, nem az Akaratok, ami fordítás alatt is van, hanem a Dumbledore's men című. Lényegében egy komplett 7. könyv, követve a HBP-t. Jól felépített, kissé lelkizős. /Szigorúan saját vélemény: szerintem jobb, mint az Akaratok/

http://www.fanfiction.net/s/2514159/1/

És egy kérés:ha tényleg sikerülne ez az összeállítás, javasolnám annak jelölését, hogy slash, v. nem. Ez régi heppem :)

Előzmény: Enahma (3343)
feketekavics Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3352

>> a Ti ajánlóitok fognak szerepelni (természetesen lerövidített formában) a Csodaidők könyvborítójának a fülén. Szerintem ez nagyszerű ötlet, és nagyon örültem, amikor megláttam. Ti mit szóltok hozzá? Remélem, nem bánjátok. :-)

Nem bánom. Bízom benned és a kiadóban, hogy jól tudtok rövidíteni.

_FK

Lilyanjudyth Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3351

Na akkor már én is... jelenelg ez a listám, vagy fogalmazzunk úgy, már egy ideje ez a listám: :)

"fetartja a kezét" Nos, elsősorban Piton rajongó vagyok szal...

Aspen in the Sunlight - Egy páratlan év (befejezett/fordítás alatt)

enahma - Az összes írása (befejezettek)

Ms. Chaos, és persze Kármádá :) - A Jó, a Rossz és a bájitaltanás (gondoklozik a folytatáson) :D

Ms. Chaos&Kármádá - Harry Potter és a Sötét Nagyúr (befejezetlen)

Dracilla - Harry Potter és a lélekhurcolók (befejezett)

maczyka - Harry Potter és az akaratok csatája (fordítás alatt/?)

Rhienna DiMalto - A magány rabjai (befejezetlen)

Sansa - A meztelen igazság (fordítás/befejezett)

Nikit - A Nyugtalanság völgye (befejezetlen)

Tira Nog - Felnőtt fájdalmak (befejezetlen)

Asszem, így első nekifutásra ennyi :)

Lilyanjudyth Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3350

Áááááá... mindjárt megnézem, fent van-e már!!! "nagyon akarja már olvasni"

Sokat akar a szarka... nemrég olvastam el a Páratlan évet is! :D

Előzmény: Törölt nick (3345)
Enahma Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3349
Nem, nem! Nekem megtiszteltetés, komolyan!
:-)

Eta
Korali Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3348
szülinapomra kaptam egy gyönyörű Skorpióst és a tiedet Severosa elküldte nekem :))
Előzmény: Exmemoriam (3342)
Korali Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3347
Mandalák :)))) az roulez
Előzmény: Exmemoriam (3342)
rkat Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3346
Váó! Maczy kimondta az első gondolataimat; abszolut megtiszteltetés, nagyon örülök neki :-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3345
(egyébként nem tudom, mi van az új akaratokkal, én feltöltöttem, az owl meg nem kapkodja magát :( )
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3344
Óóóóó, mekkora megtiszteltetés!!
Dehogy bánom, ugyanmár :))
Enahma Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3343
Tényleg! Exmemoriam ötlete kitűnő!
Most, hogy nincs igazi jó fanfic oldal, legyen már ilyesmi, hogy felteszünk linkeket valahová... mondjuk az oldalamra és a portálomra, ha gondoljátok, azokat elég sokan látogatják.

DE! Mivel túl sok időm még mindig nincs rá, ezért úgy kéne csinálni, hogy elkülditek nekem az általatok ismert sztorikat szerző/cím/URL-cím módon, és csinálok belőle egy olyan adatbázist, amelyikben név és cím alapján egyaránt lehet keresni (azaz kétféle lista lesz: egy szerzők neve szerinti ABC sorrendű, és a sztorik címe szerinti ABC sorrendű).
De ne a kedvenc sztorik címét és elérhetőségét küldjétek el, hanem az általatok ismert, bárhol utolérhető sztorikét - kiv. NC-17, és kiv. azok az oldalak/szerzők, akik ebbe nem egyeznek bele.
Mivel a yahoos címemet már nem használom, mert teljesen elszemetesedett, arra kérlek, hogy, ha tetszik az ötlet, akkor a wondertimes.net végződésű mailcímemre írjatok levelet. Elé az enahmakukacot írjátok, természetesen.
(Bocs, hogy ilyen körülményesen adom meg a címet, de a napi 160-180 spam ellen már nem tudtam védekezni, muszáj volt címet váltanom, és nem akarom, hogy ez is hamar elszemetesedjen.)

Sőt, még egy dolog. Ha van valaki, aki szeretné az enahma.hu-s oldalamra feltenni az írásait, az is írjon. Még nem tudom, hogyan, de majd megoldjuk, hogy a közreműködésem nélkül is lehessen írást feltenni és utánkeresni az oldalamon.

És egy kis fél-OFF:
Kedves maczy, Elanor, _FK és karbalán,
a kiadó döntése által, úgy néz ki, a Ti ajánlóitok fognak szerepelni (természetesen lerövidített formában) a Csodaidők könyvborítójának a fülén. Szerintem ez nagyszerű ötlet, és nagyon örültem, amikor megláttam. Ti mit szóltok hozzá? Remélem, nem bánjátok. :-)
Exmemoriam Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3342

Helló! Ezek a kedvenc fanfic olvasmányaim, aki még nem olvasta annak ajánlom, kezdjen hézzá. :-)))

SeverosaPerselus Piton és a HoldliliomLegyek, Utolsó cseppVisszaút,
Az első bájitaltan, A Tiltott Rengeteg - más szemmelRepülés, A vihar,
Viharral jött, Boglya, Záróra, "Enyém a leltár…"     

Parselmouth Lion - Harry Potter és a varázslók háborúja

EnahmaElhagyott a félelem, Boldog napok a pokolban, Lehulló kötelek, A falakon túl,
A gardrób, SenkifiaBolond, Anyai vér

Herika - A horcruxok nyomában

MiraxÚj korszak, Rejtett vér

BrigichanVígasztalódás, Once I've Had Everything, The Boy with the Piercing Blue Eyes, Emerald Destiny, Dareling Chronicles-Some Sentimental Stuff

Aki pedig szeretne mandalákat nézegetni, - Mardekárosat is! - annak javaslom ide nézzen be: http://www.gportal.hu/portal/exmemoriam/

Exmemoriam

feketekavics Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3341

Köszönöm!

_FK

Előzmény: pacsirta69 (3340)
pacsirta69 Creative Commons License 2006.11.09 0 0 3340

Figyelem: Egy páratlan év következő fejezete Draco bosszúja címmel:

http://archive.skyehawke.com/story.php?no=8268&chapter=83&font=&size=

Rhienna DiMalto Creative Commons License 2006.11.08 0 0 3339
Örülök, hogy tetszik! ^^ Bár a frissítés nem hiszem, hogy mostanában lesz... Vészes időhiányban szenvedek. :S
Előzmény: Lilyanjudyth (3338)
Lilyanjudyth Creative Commons License 2006.11.08 0 0 3338

... végigolvastam, amit eddig feltettél. Remélem, nem sokára tényleg teszel fel folytatást, mert ezt kivételesen várni fogom! :)

Lilyanjudyth Creative Commons License 2006.11.08 0 0 3337
Jaj, Rhienna... én nem kedvelem a shlast, nem is szoktam olvasni igazán... eleve én is afféle Piton fia Harry ficeket írok... de a tied nagyon megragadott! Az a rengeteg érzés, ahogy apró lépésekben vezetsz le mindent, örülök, hogy rátaláltam a művedre!
Előzmény: Rhienna DiMalto (3336)
Rhienna DiMalto Creative Commons License 2006.11.08 0 0 3336
Hát, hogy remeknek remek -e, azt eldöntheted, ha elolvasod. ^^ A címe: A magány rabjai. (SLASH; Piton/Harry; Romance; NC-17 -> Avednay így osztályozta és én nem tiltakozom, mert nem értek hozzá. :D Fenn van a honlapján:

Menedék

(Mellesleg az időhiány nagyon ismerős... )
Előzmény: Ms.Chaos (3335)
Ms.Chaos Creative Commons License 2006.11.08 0 0 3335

Küldtem baglyot. (ma az egészhetem ilyen, csak rohangálok...!) Várom bétázásra a Salvadort!

Rhienna, tudom h tudatlan vagyok, de megmondanád, mi az a remek fanfic, amit írsz? :D (nem mintha lenne időm olvasn.... brühühüüü)

Előzmény: Lilyanjudyth (3333)
Rhienna DiMalto Creative Commons License 2006.11.07 0 0 3334
Jajj, én köszönöm a kritikát! Az ilyenektől mindig szárnyra kapok! *Rhienna röpköd a laptopja körül* Nagyon örülök, hogy tetszett, remélem, a maradék 3 fejezettel is így leszel majd. :D (bár még a 18.-hoz se kezdtem hozzá...)

Lenne egy kérdésem... Mikor lesz Horcruxok nyomában? Már úgy várom a folytatást! :D

Üdv és még egyszer köszönöm:

Rhienna ^^
Előzmény: Törölt nick (3323)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!