"Bár talán még jobb lett volna, ha valaki lerajzolja a főszereplő(ke)t."
Hát ezzel pont beletrafáltál, mert én is hasonlót javasoltam, de Eta meg abszolút ellenezte, pedig még rajzoltam is neki egy vázlatot. A korábbi borítótervek között szép festmények is voltak, csak azok nem illettek a regény hangulatához szerintem. Ez a borító viszont nekem kifejezetten tetszik. Így a kecske is megmarad (nincs rajta ember), és a káposzta is jóllakik (jól néz ki, nincs ellentmondásban a tartalommal).
Szuper :D és a fülszöveg is jó! Bár talán még jobb lett volna, ha valaki lerajzolja a főszereplő(ke)t.
Mondtam már, hogy örülök annak, hogy futurisztikus történetet írsz? Olvastam az első fejezetig, nagyon tetszik. A nevek és a nyelv extrémül idegen (hasonlít hangzásában a tünde és a hawaii nyelv keverékéhez :D) de pont az adja meg a hangulatát... :D Alig várom, hogy kézben tarthassam
Na, igen. Nem kedvenc ficekre gondoltam. Ajánlók máshol is vannak.
De újra hadd legyek OFF
Megvan a CSI borítója meg az ajánlója, íme:
Raana Raas: Csodaidők Az og fák vöröse
A Csodaidők világa különös, futurisztikus, gazdag fantáziával megalkotott világ. Sem rosszabb, sem jobb, mint a miénk, csak éppen más. Amikor azonban átlépsz ebbe a világba – ahol már több bolygón él az emberiség – mégsem csak álmélkodni fogsz, sok mindent ismerősnek is találsz. Mi még ugyan nem utazunk naprendszerek között, nem lépdelünk narancsszín gyepen vörös levelű fák árnyékában, nem ismerjük a háromdimenziós sakkot, vagy a holokapcsolat döbbenetes lehetőségeit, de jól értjük az árvaházban növekvő Judy vágyait, a zsarnoki apa ellen lázadó Yaan indulatát, s Giin, a tekintélyes közösségi és szellemi vezető vívódásait. És ismerősök a családi erőterek is, ismerős a hagyományőrzés fészekmelege, a fiatalok forrófejűsége, a nagypolitika boszorkánykonyhája – vagy éppen a terrorizmus. A Csodaidők nagyregény; egy családé is, egy világé is. Észrevétlenül ragad magával ez a világ, sodró erejű cselekményével, fantasztikus lüktetésével.
Enahma lehetőségével, persze, hogy élni fogunk. Csak egyszereűen itt a fórumban soroltuk fel, ami épp a kedvencünk - folytatva Exmemorian ötletét - ennyi. :)
Egyértelműen enahmának nem azt küldjük el, mert nem azt kérte.
Szerintem nagyon jó az ötlet, tényleg jó lenne ömlesztve "csemegézni" mint a Merengőn lehetett. A szelektálás úgyis szubjektív. Viszont jó lenne, ha elsősorban olyan írások kerülnének oda, amiket vagy befejeztek, vagy folyamatosan írnak, mert szerintem az a legnagyobb gáz, ha a felénél veszed észre, hogy egy éve nem frissítették és hiába várod a folytatást... Legalább valami figyelmezető megjegyzés jól jönne az elején...
Elnézést, nem akarok úgy tűnni, mint aki most itt tönkrevágja azt a lehetőséget, hogy mindenki felsorolja élete legjobb fanficjeit, de Eta ötlete nem erről szólt. Idézném a boldingos részt hozzászólásából:
"De ne a kedvenc sztorik címét és elérhetőségét küldjétek el, hanem az általatok ismert, bárhol utolérhető sztorikét"
Én úgy értelmeztem, hogy a tárhely, melyet kialakítanánk arra lenne jó, hogy mindenki (saját feleősségére) válogasson sok, rengeteg, adott esetben különböző minőségű fic közül.
Ez a gondolat nagyon tetszett, természetesen azzal sincs bajom, ha emberek kiemelten ajánlanak dolgokat, de akkor egyszerűen csak nézzük meg Eta gportálos lapján a "Te kedvenc történeted" részt. Én úgy gondolom, hogy ez a linkgyűjtemény éppen azért lehet jó, mert nem azonos az emberek izlése és néhány ritkaságot leszámítva, amit mindenki kedvel, nem ugyanazokat ajánlgatnánk, ha "kedvenc-ficek" gyűjteményét akarnánk létrehozni.
Nekem ez a megoldás jobban tetszene, mert újszerű és valóban segítene azokon, akik merengő-hiányban szenvednek (ugyanis a merengő olvasása nem csak a legtökéletesebb ficek elolvasásával egyenlő - az én tapasztalatom szerint, elnézést persze), de ha mindenki csak a kedvenceit szeretné közkinccsé tenni, azt is túlélem, csak akkor erre már van lehetőség Eta portálán, kár őt "dolgoztatni"... ;-)
Ajánlanám Enahma, a listádat, - ahol az általad összegyűjtött Severitus-sztorik találhatóak, - akár ez is lehetne egy kiindulópont a leendő "kedvenc-ficek" gyűjteményének. Persze, nem árt frissíteni, mert azóta több WIP már befejezett lett, meg van, amihez folytatást is írt a szerzője. Mindenesetre én több jó ficet találtam itt. (Hajrá, Perselus! :)) Javasolnám még ide a One good turn-öt. Fél órája keresem az URL-jét de sehol nem találom. De sokak által ismert és kedvelt fic.
Amit most olvastam, és nagyon tetszett, az Jocelyn egy másik írása, nem az Akaratok, ami fordítás alatt is van, hanem a Dumbledore's men című. Lényegében egy komplett 7. könyv, követve a HBP-t. Jól felépített, kissé lelkizős. /Szigorúan saját vélemény: szerintem jobb, mint az Akaratok/
>> a Ti ajánlóitok fognak szerepelni (természetesen lerövidített formában) a Csodaidők könyvborítójának a fülén. Szerintem ez nagyszerű ötlet, és nagyon örültem, amikor megláttam. Ti mit szóltok hozzá? Remélem, nem bánjátok. :-)
Nem bánom. Bízom benned és a kiadóban, hogy jól tudtok rövidíteni.
Tényleg! Exmemoriam ötlete kitűnő! Most, hogy nincs igazi jó fanfic oldal, legyen már ilyesmi, hogy felteszünk linkeket valahová... mondjuk az oldalamra és a portálomra, ha gondoljátok, azokat elég sokan látogatják.
DE! Mivel túl sok időm még mindig nincs rá, ezért úgy kéne csinálni, hogy elkülditek nekem az általatok ismert sztorikat szerző/cím/URL-cím módon, és csinálok belőle egy olyan adatbázist, amelyikben név és cím alapján egyaránt lehet keresni (azaz kétféle lista lesz: egy szerzők neve szerinti ABC sorrendű, és a sztorik címe szerinti ABC sorrendű). De ne a kedvenc sztorik címét és elérhetőségét küldjétek el, hanem az általatok ismert, bárhol utolérhető sztorikét - kiv. NC-17, és kiv. azok az oldalak/szerzők, akik ebbe nem egyeznek bele. Mivel a yahoos címemet már nem használom, mert teljesen elszemetesedett, arra kérlek, hogy, ha tetszik az ötlet, akkor a wondertimes.net végződésű mailcímemre írjatok levelet. Elé az enahmakukacot írjátok, természetesen. (Bocs, hogy ilyen körülményesen adom meg a címet, de a napi 160-180 spam ellen már nem tudtam védekezni, muszáj volt címet váltanom, és nem akarom, hogy ez is hamar elszemetesedjen.)
Sőt, még egy dolog. Ha van valaki, aki szeretné az enahma.hu-s oldalamra feltenni az írásait, az is írjon. Még nem tudom, hogyan, de majd megoldjuk, hogy a közreműködésem nélkül is lehessen írást feltenni és utánkeresni az oldalamon.
És egy kis fél-OFF: Kedves maczy, Elanor, _FK és karbalán, a kiadó döntése által, úgy néz ki, a Ti ajánlóitok fognak szerepelni (természetesen lerövidített formában) a Csodaidők könyvborítójának a fülén. Szerintem ez nagyszerű ötlet, és nagyon örültem, amikor megláttam. Ti mit szóltok hozzá? Remélem, nem bánjátok. :-)
Jaj, Rhienna... én nem kedvelem a shlast, nem is szoktam olvasni igazán... eleve én is afféle Piton fia Harry ficeket írok... de a tied nagyon megragadott! Az a rengeteg érzés, ahogy apró lépésekben vezetsz le mindent, örülök, hogy rátaláltam a művedre!
Hát, hogy remeknek remek -e, azt eldöntheted, ha elolvasod. ^^ A címe: A magány rabjai. (SLASH; Piton/Harry; Romance; NC-17 -> Avednay így osztályozta és én nem tiltakozom, mert nem értek hozzá. :D Fenn van a honlapján:
Jajj, én köszönöm a kritikát! Az ilyenektől mindig szárnyra kapok! *Rhienna röpköd a laptopja körül* Nagyon örülök, hogy tetszett, remélem, a maradék 3 fejezettel is így leszel majd. :D (bár még a 18.-hoz se kezdtem hozzá...)
Lenne egy kérdésem... Mikor lesz Horcruxok nyomában? Már úgy várom a folytatást! :D