Azon a meccsen 3 százassal kezdett, amiből az első kettő total clearence volt, a harmadik pedig csak azért nem, mert a kék a falon volt, és nem ment be az egyfal.
Eddig zsinórban 15 megnyert frame, Selby és Wilson 9 frame alatt összesen 4 golyót tudtak belökni. Mennyire felértékelődik utólag, hogy Brown szerzett ellene 92 pontot.
Igen és +még a fehér is elakadt a sárgában és ott maradt jó pozícióban a pirosakra.Hát azért tegnap már több porszem is került a gépezetbe Ronnie játékába,de a szünet után összekapta magát.
Az nyilatkozta hogy nézte Higgins meccsét és csak csodálkozott amit látott,úgy gondolja ha Higgins lesz a döntőbe az ellenfele és folytatja a remek játékát akkor sokat fog ülni a fotelben.De szerintem Wilson meglepheti őt ugyanúgy mint Robertson-t.
Fordul a mérkőzés, de ahogy pár lökés alatt a 7. frame-ben a züllött állást átvarzsolta jó esélyű állásra, azt érdemes megnézni majd. Jól átgondolt, finom terelések, koccok.
Hihetetlen ez a golyóbelökés ilyen hosszúságú mérkőzésen.Néha meg tud lepni ilyen top formával,el tudnám nézni egy napon keresztül is!🙂
De azért Higgins mai teljesítménye is extra erős volt,még így elverni Selby-t nem láttam amióta snookert nézek!Mindössze 7-pontot szerzett az egész mérkőzésen!!Selby pedig nem is vétett sok hibát csak egyszerűen Higgins tökéletesen játszott.
Hát ez nagyon meggyőző volt Ronnie részéről,99%-os golyóbelökés az szinte hihetetlen.Én se nagyon bíztam a sikerében a vasárnapi elvesztett döntő után,de kellemesen meglepett.
Lisowski mostanában jó formában volt döntőkbe is bejutott,de hát Ronnie blokkolta őt rendesen.Azt hiszem egyszer Buzás Gábor mondta hogy ha Ronnie a top formájában játszik akkor nincs az aki meg tudja őt verni,esetleg 1-2 esetben lehet ez alól kivétel.
Sőt, most, hogy utánanéztem az egy még inkább hihetetlen adat, hogy O'Sullivan 56, Higgins 50 pontszerző döntőt játszott, ezek közül összesen 5 volt egymás elleni.
A 2005-ös Grand Prix óta egyébként nem pontszerzők közül is csak a 2006-os Masters, a 2016-os champion of Champions és a 2007-es Premier League döntőjében találkoztak.
Szerintem egyáltalán nem arról volt szó, hogy Selby gyengén játszott volna, mert egyszerűen nem is játszott. Higgins asztalhoz se engedte. Egy lehetősége volt, amikor elterelte magát, de az azután jött, hogy három framen keresztül szinte lökése se volt.
Ezek a statisztikák nem adják át igazából, hogy mennyire jól is játszott Higgins. Ezen a meccsen jobb volt, mint az O'Sullivan elleni Masters negyeddöntőben.
Ha már ő, akkor érdekesség, és elég megdöbbentő, hogy a 2005-ös Grand Prix óta nem játszottak egymással pontszerző döntőt, most erre elég jó esély van azért.
Olyan volt Selbytől, hogy 5-0-ra kikapott O'Sullivantől (2004 Grand Prix), s 46 pontot szerzett, azóta biztos nem volt ennyire ledominálva. S akkor ugye Selby nem ez a Selby volt.
Olyan volt, hogy 6-0ra úgy kapott ki Robertsontól, hogy kb. 400-200 volt a pontok aránya! Ez a 7 pont, s 3 belökött golyó rekord best of 11-en. Ezt se hittem volna. Én arra készültem, kb. 4-4 van ekkortájt, s küzdenek a színesekkel, kinek lesz 5-4.