jó a kérdés. hát, én megmondom őszintén, sztem egy rajongó jóban, rosszban együtt van a csapattal, úgy, mint a sportnál. néha el kell tudni azt is fogadni, h nem mindig csak a győzelem létezik. viszont a csapatnak is el kell fogadnia, hogy a rajongók nem mindig díjazzák ugyanúgy a teljesítményüket. sztem az képmutatás, ha nem mond a rajongó igazat. igen is mondja ki, ha valami nem jó és fordítva. a negatív kritika is lehet építő!
Bevallom, hogy a Megadeth-re való rászokásomban sokat számított Mustaine karakteres és konok jelleme, de úgy érzem, hogy ez az utóbbi években egyre jobban kezd a csapat kárára menni. (Bocsánat elfelejtettem, hogy a csapat szó már lassan tiltott fogalom, helyette inkább Megadeth-et írok)
Kérdés: szerintetek ki a rajongó? Aki bármit elfogad a csapatától vagy az aki gond nélkül megkritizálja azt?! (Ez a kérdés még a Load kapcsán éleződött ki igazán, de félek, hogy lassan itt is aktuális lesz...)
Mustaine annyira "elborulhatott", hogy még klippet is forgat a Set Me Free, azaz A Tout Le Monde II-höz... jól kész van a pali! azt hiszem ezt a számot az új albumon léptetni fogom. nem, hogy nem tetszik, de most már meg is orroltam rá! Persze az eredetire nem, az MESTERMŰ! gyorsan meg is hallgattam egy párszor, hogy elflejtsem az Set Me Free okozott traumákat! :)))
ja, és egyébként csak egy gondolat a megadeth és a körülötte lévő "demokráciáról". a hivatalos klubfórumon volt/van egy topic múlthét péntek óta (amióta hivatalosan meghallgatható a dal) hogy "MI A VÉLEMÉNYED AZ ÚJ SZÁMRÓL". na, erre beírtam, de mindenféle sértéstől mentesen, hogy az eredetit preferálom, és, hogy az az igazi stb. erre másnapra, érdekes módon szépen ki lett moderálva, mintha nem is írtam volna semmit... (aztán persze mással is megtörtént ugyanez) most jelenleg csak nyálas, dicsérős vélemények vannak, vagy van olyan is, h vki lehúzta először a dalt nagyon és utána később beírt, hogy meghallgatva többször, most már nagyon tetszik, meg biztos a fülhallgató volt csak rossz... vicc! persze változhat az ember véleménye, de azért az egy kicsit furcsa, hogy a topicban csak jó vélemények vannak. mellesleg szavazásra is bocsátották egy 5-10-ig terjedő skálán, hogy mennyire tetszik a dal, hát én ott szépen a minimumot választottam, de elnézve a százalékokat a szavazás állásáról, mások is szép számban ezt tették.
A Systemnél jobban csinálta. Kirakta a Kick the Chairs-t, és kuss mindenkinek. Ugyanakkor a System kb. fél évvel a megjelenés előtt letölthető volt - persze nem hivatalosan, de a lényeg szempontjából szinte mindegy.
Már én is várom a megjelenést. Egy részletet hallottam a never walk alone-ból (a klub oldalán talán még most is fennt van), nekem az is ígéretesnek tűnik. Bár azt sajnálom, hogy szinte biztos nem lesz koncertjük itthon, sőt még a közelben sem nagyon (mondjuk a gods os metal-on azért erősen gondolkodok...)
Mustaine-t sztem egészen más frusztrálja, mint a korábbi megadeth tagok népszerűsége. egy olyan dolog, amit sohasem fog tudni megemészteni teljesen, mégpedig a metallicaból való kirúgása. ezt ő maga is elismeri csak nem ezekkel a szavakkal a some kind of monster videóban. és mivel a megadethben sohasem volt demokrácia és valójában a megadeth már hosszú évek óta nem más, mint Mustaine szólókarrierjének eszköze, így nem meglepő, ha időnként kirúg valakit, vagy teljes sort cserél. viszont ahhoz nagyon jó érzéke van, hogy mindig profikkal vegye magát körül, akik még kevésbé ismertek, de tehetségesek. zenei kvalitása mellett ez a másik, amit én személy szerint nagyra tartok benne. és akkor ha már itt tartunk van egy harmadik dolog is, ami miatt elismerem képességeit, hogy nagyon csavaros eszű üzletemberré is vált az évek során a zeneiparban. lásd GIGANTOUR
szóval az, hogy miért hallhatjuk lassan a fél albumot a megjelenés előtt, ezt ő tudja, és biztos van is miértje. gondolom ért egy lemez promótálásához a mai világban, ahol titokban úgyis lassan minden kikerül az internetre már a megjelenés előtt.
egyébként a set me free-ről még annyit, hogy a szám énekstílusa sem az eredeti. koncerteken szokta ebben a stílusban énekelni ezt a dalt. viszont a hangzása a gitároknak és a dobnak nagyon szép tónusos, dinamikus, de ez már a gears of war és sleepwalkernél is tökéletesen hallható. várom már a UA megjelenését, mert érzésem szerint egy nagyon mesteri album lesz. még ha felkerül rá a set me free, akkor is! :-P
Személy szerint csak azt nem értem, hogy miért kell (lassan) a fél albumot közzétenni megjelenés előtt. A Systemnél jobban csinálta. Kirakta a Kick the Chairs-t, és kuss mindenkinek.
A tagcserékkel rontotta el Dave az egész Megadeth-et. Szerintem amikor feltűnt neki, hogy a közönség nem csak rá kiváncsi, gyorsan kiiktatott mindenkit, akit szerettek a rajongók és körülvette magát a nem túl feltűnő arcokkal és egyéniségekkel. Ez a mostani felállás (és az előző: Al Pitrelli és Jimmy DeGrasso) nekem legalábbis ezt támasztja alá.
01. Sleepwalker 02. Washington Is Next! 03. Never Walk Alone 04. United Abominations 05. Gears Of War 06. Blessed Are The Dead 07. Play For Blood 08. A Tout Le Monde (Set Me Free) (Cristina Scabbia LACUNA COIL) 09. Amerikhastan 10. You're Dead 11. Burnt Ice
Egyébként én is meghallgattam. Szerintem is durva, hogy mint új szám szerepelni fog az új lemezen. Kicsit több benne a gitár, kicsit mások a szólók, de a legfurcsább, hogy egy nő énekel egy megadeth lemezen...
hát, akkor komolyan mondom nem értem Mustaine ezen lépését. fogalmam sincs 13 évvel az eredeti verzió után mik a tervei ezzel a dallal? most akar vele /bosszúból/ betörni az MTV-re, ami korábban keményen szivatta? vagy mi??? persze, azt is tudni, hogy ez a szám neki elég sokat jelent, meg minden, és hogy szinte betonba öntött setlist elem a koncerteken is. viszont ez a Set Me Free, ha eltekintünk a kisebb változtatásoktól, (mint pl. időnkénti női ének, gyorsabb tempó, megtoldott Marty szóló) nem tudom megér-e annyit, hogy felkerüljön az új nagylemezre, mint NEM bónusz szám... ez nem olyan, mint mondjuk a metallica unforgiven II-je, amiről még kis túlzással azt mondom, hogy jó is volt, de ott azért komolyabb módosításról van szó, mind zeneileg, mind szövegileg. persze, most nem is a metallicaval akarom összehasonlítani, mert az egyik legnagyobb bűn, amit egy megadeth rajongó elkövethet, az talán ez. :-DDDD minde esetre sokkal könnyebben elfogadnám és megérteném Mustaine-t, ha egyik maxi-ra tenné rá a számot vagy bónuszként a japánoknak, azok úgyis mindig többet kapnak! :-D
hát, volt "szerencsém" meghallgatni a A TOUT LE MONDE "alternatív" verzióját a SET ME FREE-t... inkább annyit mondanék röviden, hogy tényleg igaz az a mondás, hogy győztes csapaton ne változtass! vagy, hogy az eredeti az igazi!
Nem tudom miért volt szükség egy mesterművet megbolygatni. pl. hozzáadni plusz szólót, gyorsítani a tempón és női éneket bevonni...
Remélem ezt csak bónusz számnak tervezi Mustaine az új lemezen és nem pedig az új számok listáját csökkenti majd egyel.
a megadeth jelenleg kanadában turnézik, többek között olyan zenekarokkal, mint a Phil Anselmo féle Down. Tud valaki arról bővebben valamit, hogy ha éppen nem szívja szénné magát, akkor mit csinál? folytatja a Down-t, vagy nyomul még mindig a Superjoint Ritual-al?
egyrészt, másrészt az az argentínai koncert azért is fontos neki nagyon, mert az egyik kedvenc (ha nem a legnagyobb) rajongói az argentínok, mellesleg ezen a koncerten tette azt a bizonyos, nagy bejelentését, hogy folytatja-e tovább a Megadeth-et vagy szólókarrierbe kezd. az elhíresült mondat pedig röviden és tömören ennyi volt csak: "The answer is YES!" :-DD
Szerintem azért, mert szerződés köti x darab lemezre a kiadóval. Valszeg az nincs benne a szerződésében, hogy az milyen jellegű kell hogy legyen (koncert, válogatás, stb).
Egyébként eladásilag eléggé nem működnek a Megadeth koncert/válogatás/újrakevert/karaoke/szuahéli nyelvű lemezei. Én sem értem, mi a szarnak dobál ki ennyi hülyeséget Mustaine.
Kezdem könnyebben érezni magam látva, hogy nem egyedül vagyok a véleményemmel...
Bármennyire is a Megadeth a kedvenc zenekarom '91-92 óta, valszeg ez az album lesz az utolsó próbálkozásuk nálam. 10 évvel ezelőtt egy szikrányi kétségem sem volt még arról, hogy jó lesz-e az épp kiadásra kerülő album, de ma már sajnos nagyon félve közelítem meg a kérést.
az a lehúzás, hogy az új albumok helyett mindenféle konzervanyagokkal, válogatásokkal veszik le a rajongókat - teljesen mindegy, hogy koncert, vagy újrakevert változat, netán válogatás. és igen, hallottam már a szabad akaratról, és tapasztalataim szerint működik a vásárlással kapcsolatban, mint ahogy az sem lep meg, hogy az albumok általában nem a világbéke mielőbbi elérése, vagy az etióp éhezők megsegítése miatt jelennek meg. arra ott vannak a szépségversenyek (sokkolna, ha megtudnám, hogy azok a tündéri lányok nem a világbéke miatt törik magukat)
mindössze csak arra utaltam, hogy Mustaine ahelyett, hogy olyan albumokat hozna össze, amiket sokan megvesznek (és/vagy jól sikerült lemezek), inkább a múltjából élő nosztalgiazenész lesz lassan, aki egy-két évente kiad egy válogatást, vagy egy koncertet. és ebben eléggé hasonlít egykori munkatársaira
Ezek nem koncertalbumok, legfeljebb van rajtuk néhány koncertfelvétel is. De rendben, akkor nézzük függetlenül a Megadeth-től: miért lenne lehúzás bármilyen kiadvány megjelenítése? Ki a halál kötelez bárkit (köztük akár téged) bármilyen cucc megvásárlására? Hol itt a lehúzás?
Egyébként a többi kiadvány megjelentetését sem emberbaráti szempontok vezették, legyél biztos ebben.
Ja, és megnéztem az ominózus argentin koncert felvételét. Nekem nem tetszett, nekem ez a felállás már nem jelent semmit.
Miért venne le bárkit? Kényszerítenek, hogy megvedd?
Egyébként ez a második koncertalbumuk (első: Rude Awakening, '00), ha nem számítjuk a Gigantour lemezt, amin ha jól emlékszem, összesen 3 számuk volt. '83 óta nem mondhatnám, hogy ez olyan hatalmas eresztés lenne.
Hallotta már valaki az új Annihilatort? Nagyon "ottvan". Hangzás tökéletes (a kétlábdob meg a gitársound pl. fantasztikusan szól), a dobosnak nem tudom, hány lába van, de szerintem 22, mert hihetetlen, mit művel!
Vadállat zene, de próbálnak azért fogós dallamokat is becsempészni a refrénekbe, magyarán tipikus Annihilator! Jeff Waters pedig ahogy öregszik, egyre gyorsabb a keze. Hogy csinálja? :-)
Mondjuk elsőre nem hat annyira, de többszöri hallgatásra nagyon bejön. Ha az új Megadeth is hasonlóan dinamikus/gyors lenne...
én előre még nem temetem az új albumot, inkább jelenne már meg!!!!! a gears of war és a sleepwalker alapján nekem úgy tűnik, hogy az irányvonal jó és a riffek is. Azon meg nem érdemes keseregni, mert én is, te is, mindenki tudhatja, hogy RIP-et mégegyszer úgysem fognak írni, és amíg ettől valaki nem tud elszakadni, addig úgyis csak az elégedetlenség marad. Tényleg nem azt várom tőlük, hogy váltsák meg a világot (ha azt akarom, akkor én is a mai napig csutkára tekerem a hangerőt és felteszem a RIP-et) , de azért hozzák azt "megadethes" stílust, hangzást. És sztem ezt simán fogja is hozni Mustaine. 45 éves, lóvéja is van, elég kiegyensúlyozottnak tűnik, nem fogja ő már a húsdaráló szerepét játszani, arra ott vannak a mai fiatal csapatok, akiknek még bizonyítaniuk kell.
kérdés: valaki tudja, hogy mennyi HUF-ba kerül a 'THAT ONE NIGHT' dvd? /bár úgy tudom nem is tartalmazza a teljes koncertet, sőt ami vicc, hogy Lomenzo neve is rá van írva, holott akkor még James McDonough tekerte a bőgőt./
Ezzel annyiban vitatkoznék, hogy a korábban az Eidolon-ban zenélő Drover tesókról azért nem állítható, h túlzottan sikeres (üzletileg mármint) pályát futottak volna be eddig. Az Eidolon-t ui. néhány ezren ismerik max. Oké, Glen egy rövid ideig King Diamond mellett is nyomta, de azért az is underground szint még. Különben én láttam ezt a felállást élőben, és nagyon gyilkos módon nyomták. (Ettől persze az új lemez még akármilyen is lehet, ezt sem tagadom.)
Szóval a minap azon agyaltam, hogy mi a cikibb: visszavonulni, vagy folytatni mindent és kiadni egy közepes szintű anyagot. Ráadásul ha már egyszer a nagyközönség előtt jelenti be, hogy folytatja a Megadeth, akkor bizony valami baromi jó anyagot kell kiadni ahhoz, hogy ne legyen belőle egy irtó nagy pofáraesés.
Engem valahol kezd fárasztani az, hogy a RISK óta mindig leteszik a főesküt, hogy most aztán tényleg, meg ilyen, meg olyan jó lesz az új album, de valahogy sosem akar ez összejönni. A System valóban jó album, de én személy szerint 20-25 év zenélés után már egy kicsit többet vártam volna (ha összehoznának legalább technikailag egy olyan anyagot, mint a Dream Theater: Train of Thought, én lennék a legboldogabb).
És mégvalami: RIP-féle zúzós albummal azért sem fogunk már találkozni, mert Mustaine nem fogja beáldozni a várható lemezeladásokat azért, hogy egy bizonyos rétegnek tetszen az album. Ez ma már sajnos nem divat. A mai trend az, hogy lehetőleg minél több réteg találja meg a saját kedvelt Megadeth-stílusát, még ha csak 1-2 szám erejéig is. Ennek a "mindenkinek tetszeni akarok dolog" stílusnak ez az óriási hátulütője. Olyan ez, mint a téli-nyári gumi az autón: igazából egyikre se jó.
És azért arról se feledkezzünk meg, hogy ez már nem az a fiatalokból álló, bizonyítani akaró csapat, hanem az, aki már csak az egykori sikereiből él. Nekem a csapat egyetlen szimpatikus tagja egyelőre az új bőgős, na az tényleg profin nyomja.