Szia harzol!
A Sky lemezekről annyit tudok, hogy Európa legnagyobb cd készítő üzemében készül. Az a PPéter a magyarországi forgalmazója, akinek a véleményére minden cd írással foglalkozó ember ad. Nézz be hozzájuk a boltba (Bp. 1093, Lónyay u. 23, Tel.:217-8962), és kérdezd meg őt a lemezről.
nebamun: mail ment!
harzol: én már találkoztam eggyel, nem én írtam de semmi bajom nem volt vele. Nekem egy kicsit túl csicsás, de amúgy korrektnek tünik.
Megy a vita, hogy mit érdemes venni és mennyiért, de arról senki nem ír, hogy hallott e már a sky márkájú CD-ről, valamint, hogy szerinte megéri e.
Szóval: 135 Ft-ért 80 perces, 32x , slim tokos Sky márkájú CD. Vélemény?
Én Mercury nonamet kedveltem, de sajnos lassan csak Acer kaphato, aminek nagyon változó szvsz a minösége.
Tehát nem tuti jó és olcsó lemezeket keresek általában, hanem egyenletes minöségelosztásuakat.
Ez azt jelenti, hogy megvenném olyant lemezt is, ahol 10 darabbol 6 rossz, de akkor olyan legyen az ára, valamint ne okozzon meglepetést, ne legyen a következö 100 darabban olyan 10-es csomag, ahol 8 vagy 10 lemez rossz.
Fontos anyagot ugyis I.O. lemezre menti az ember...
Bruttó 130 körül, Slim tokkal vagy papírzacskóban, de hengerben is megfelel, csak nem 100 as kiszerelésü, 700Mb, Szitázott. Nem kell Philips, csak valami megbízható, jó cd.
Most a Tescoban nagyon nyomatnak egy 25 ös kiszerelésü, hengeres cd-t, 3 ezer valammennyiért, kb 130re jön ki darabonként. Tetszene, meg elég jól is fogy, de nem nagyon ismerem, nem ismeri valaki? Az nekem pl pont megfelelne, csak nem akarok valami szart venni.
Franc, hogy eltünt a piacról a Precision, annál jobb minőség/ár arányú cd nem lessz többet...
130 bruttó van nettó? Slim-tokkal/papírzacskóban/mezítláb? 650 vagy 700MB?
Ha ez bruttó, slim-tokkal, max. 30db, 700MB, akkor elég nehezen találsz márkásat, de mást se nagyon. A Philipset is 140-ért adták így kéz alatt. Két-Kovácséknál van 10-es papírzacsis Princo br.1300-ért, de lehet hogy ez is szitázatlan. A multimedia.hu-n van slimtokos 10-es Primedisc (de csak 24x) ami 1350+áfa. Ennél olcsóbbat nem találtam. A cd.webteam-et én is nézegettem, a br.160-as Philips nem lenne rossz, és mivel ott van hogy min. 10 db, nyugodtan vehetsz 30db-ot, egyáltalán nem fognak elhajtani. Ezek a kis cégek sokkal jobban emberszámba vesznek mint az MM vagy akár a Mistral, lehet velül beszélni.
Úgy látom most kicsit felmentek az árak, gondolom a forint árfolyama miatt.
Szóval a Szitázatlan az amit én noname nek hívok? :) Értem. Szóval akkor nem szeretema szitázatlan cd-ket, nincsenek velük jó tapasztalataim, meg külsőre se komálom őket. Na szal jó cd-t akarok venni 20-25-30 as kiszerelében köröbelül, olyan 130 alatt/körül, mit ajánlotok? Megnéztem ezt a Twokoko honlapot de semmi érdemi információt nem találtam.
Vett már valaki cd-t a Cd.WBteam-tól (cd.wbteam.com/) ?
Vannak egész jó ajánlataik, de nekem kissé túl nagy tételeket árulnak , ilyen 200db esetén igyen elhozzák, stb. Van velük tapasztalatotok?
Vagy légyszi ajánljatok helyeket. Pl. a 150ft os TDK slimtokos cd is igen csábító, de kb 10 db kéne belőle, elég ciki lenni annyit venni tőlük :)
bye
Sajnos a Nero-ban levő mpeg2-es encoder csak a szabványnak megfelelően kódolt mpg fájlból képes SVCD-t készíteni. Pal esetében 480x576-os felbontás és 224 kbps mp2-es hangállomány szükséges. Ha nem ilyet kap, akkor figyelmeztet. Átkonvertálást ugyan felajánl, de a végeredmény olyan is lesz, ha egyáltalán sikerül.
"Ez a prodisc elég noname nek tűnik" Óriási tévedésben vagy! Olvasd el a már korábban említett cikket, és talán megváltozik a véleményed.
A Primedisc meg sima Ritek, jó minőség, de annyira nem kell tőle elájulni.
Ha nem szereted a szitázatlan felületet az más érv, elfogadom. Princo-ból lehet néha kapni ugyanilyen gurigában szitázva, és az nem is rossz lemez. Két-Kovácséknál (twokoko.hu) most van valami ilyesmi, de ott már kaptam egész mást is ilyen címen. Meg kell nézni előtte, ha szitázott, akkor OK (ilyenkor mindig Princo-ra van szitázva, nem egyéb fantázianevekre).
Ez a prodisc elég noname nek tűnik, nem szeretem az olyan lemezeket amin nincs "irható felület", mint a jobb cd-k nél. Amúgy hol tudnék olcsón jó cd-t venni? MM ban csak márkásak/drágák vannak, Tescoban újabban meg csak ultragagyi van. Kisebb boltokban meg minden drága. Hova menjek, Metro?
Amúgy nemrég egy tescoban találtam egy felbontott "tesco gazdaságos" cd csomagot, és nagy meglepetésemre Primedisc slimtokos lemezek voltak benne, azok pedig emlékeim szerint nem is rosszak.
Már sok embertől kérdeztem, de gondoltam, itt is felteszem a kérdést:
Hallottatok már a "Sky" márkájú (made in Switzerland) írható CD-ről?
Csak azért kérdezem, mert 135 Ft-ért van 80 perces, 32x , slim tokos.
Szerintetek megéri? Mi most a nyerő vétel írható CD-nél?
Mp3 bol irtam audijo cdt. Szokas szerint iras utan megneztem h jo lett-e a cd? Azonban a szokasostol elteroen se a winamp, se a feurio nem tudta lejaccani a megirt lemezt. Illetve lejaccotta, de nem szolt rola a zene. A wmp es egy masik player siman lejaccotta. A feurioval megprobaltam begrebbelni a megirt cdrol a szamokat, de elszallt invalid commanddal...
Irni feurioval es neroval irtam. XP alatt.
Szoval van 2 cdm, amin nincs zene, megis van...
Otlet?
Leslie Striker /6850/, Simson /6856/: én is csak fizetősről tudok.
De ha már SVCD-vé akarod(ja) átalakítani, akkor legegyszerűbb, ha közvetlenül az íróprogiból teszed. "Relatíve olcsón" lehet leszedni a Nero mpeg2/svcd plugin-ját a netről... ;o)
bM /6857/: Nem vagyok nagy elméleti szakember, de szvsz kizárt. Alapanyag, író, írási sebesség befolyásolja, de a virtuális memória nem.
Nagyon kezdő /6858/:
1. Sima DAO. DAO/96 a másolásvédelmek ellen kell, illetve audio cd másolásához lehet jó.
2. Level 2 (31 karakter)
3. Joliet maradjon. Ha marad, akkor a lemezcímkét windows(Joliet)-, illetve DOS-kompatibilis(ISO9660) módban is megadhatod, illetve a hosszú fájlnevek használatához kell.
4. Filmhez tökéletes a Mode 1. Mode 2-t akkor érdemes, ha a.,multisession-t akarsz, b.,régi cdrom-ban (is) akarod olvasni, c.,multimédiás alkalmazást akarsz futtatni róla.
Légtornász /6859/: Sosem hallottam még ilyet. Nem bütykölsz el valamit a számok közti szüneteknél a compilation info-ban... ??
Leslie Striker /6850/, Simson /6856/: én is csak fizetősről tudok.
De ha már SVCD-vé akarod(ja) átalakítani, akkor legegyszerűbb, ha közvetlenül az íróprogiból teszed. "Relatíve olcsón" lehet leszedni a Nero mpeg2/svcd plugin-ját a netről... ;o)
bM /6857/: Nem vagyok nagy elméleti szakember, de szvsz kizárt. Alapanyag, író, írási sebesség befolyásolja, de a virtuális memória nem.
Nagyon kezdő /6858/:
1. Sima DAO. DAO/96 a másolásvédelmek ellen kell, illetve audio cd másolásához lehet jó.
2. Level 2 (31 karakter)
3. Joliet maradjon. Ha marad, akkor a lemezcímkét windows(Joliet)-, illetve DOS-kompatibilis(ISO9660) módban is megadhatod, illetve a hosszú fájlnevek használatához kell.
4. Filmhez tökéletes a Mode 1. Mode 2-t akkor érdemes, ha a.,multisession-t akarsz, b.,régi cdrom-ban (is) akarod olvasni, c.,multimédiás alkalmazást akarsz futtatni róla futtatni.
Légtornász /6859/: Sosem hallottam még ilyet. Nem bütykölsz el valamit a számok közti szüneteknél a compilation info-ban... ??
Egy rövid kérdés Nero-ról:
mitől lehet az, hogyha audio cdt írok úgy, hogy audio cdkről válogatom össze a számokat, akkor amikor "áthúzom" az audio file-t akkor automatikusan levág 3 másodpercet a szám végéből? Mp3-nál nem csinálja ezt...
Sziasztok!
Az utolsó párszáz hozzászólást elolvastam, de még mindig nem tiszta minden. Kaptam egy alig használt Yamaha írót, és még nem tudok semmit sem az írásról.
Légyszi segítsetek!
Tehát ha filmet (divx) akarok írni, akkor DAO módban kell írni. Eddig tiszta, de két DAO mód van a Neroban melyik kell a sima DAO vagy a DAO/96?
a Fájl/összeállítás infó/ISO ablakban van egy csomó minden.
Pl. melyik ISO levelt kell beállítani?
Vagy mellettük a formátum MÓD1 vagy MÓD2?
ezek alatt a Joliet ki van pipáva. Ez így jó, vagy szedjem ki a pipát?
Bocs, a hülye kérdésekért, de nincs aki segítsen, és ezekről leírást nem találtam.
Segítségért előre is köszi!
csak egy gyors kérdésem volna: elméletileg lehetséges-e, hogy az írt CD minôségét befolyásolja az, hogy a virtuális memória milyen beállításokkal bír? alapvetôen audio CD-rôl van szó, mintha kisebb virtuális memória beállítással jobban égetné a korongot, az audio CD játszó könnyebben vált trackeket. Kizárt?
Szerintem SVCD-re /mpeg2/ nincs ingyenes, mert az mpeg2 encoder liszenszdíjas.
Ez 30 napig ingyenes: TMPGEnc. A Cinemacraft mpeg encoder is trial.
Ezek tudják az mpeg2 kódolást is.
VCD-re /mpeg1/ már lehet találni többfélét.
vcdgear
avi2vcd
Semmi sincs veszve. :o)
A Winamp-ban csinálsz egy új playlist-et, berántod rá a wav-okat. Utána Options->Preferences->Output->Nullsoft DiskWriter Plugin->Configure->Convert to format->PCM, 16 bit, 44.1 kHz, stereo; beállítod az output directory-t, és mehet. Ha össze akarod fade-elni a track-eket, akkor Single file mode bekatt.
Ha végeztél el ne felejtsd visszaállítani az előző lejátszó modulodat, mert különben lejátszás helyett minden albumodat kiírod a vinyóra ! :o))
Én a 2.80-st használom; lejátszásra a Crossfading DirectSound modul megy nálam.
Ha végeztél, akkor ezeket a wav-okat simán bedobálhatod a Nero /vagy bármi más progi.../ audio projektjébe.
Summa summarum: azért a jövőre nézve inkább a cdcopy-t ajánlom, és nem a save track-et... :o)
Miért nem veszel te is 100-as guriga lemezt? A legolcsóbb amit találtam: "Gigamaster Multispeed", 87+áfa/db-ra jön ki. Ha kell papírzacskó hozzá, az további 10+áfa. Bruttó 115-ből kijön egy lemez, van olyan mint a tecsós sz*r. Ha meg biztosra akarsz menni, Prodisc-et 100+áfáért kapsz hasonló kiszerelésben, és az talán jobb mint a Philips néven árult Ritek (PPeter legalábbis nagyon áradozik róla).
Mostanában a tescoban nagyon nyomatnak egy bizonyos cd fajtát. Hengeres kiszerelésben, 25 darabos egységben árulják. Az ára 3000 valamennyi, elég jó, kb 130-140 re jön ki darabonként. Van vele valami tapasztalatotok? Mert a kedvenc cd fajtám (Precision) szintén ott volt kapható, de már az istennek sincs. És annak aki sok cd-t ír, számít hogy a cd 120 ba vagy 180 ba kerül (a precision csak 120 volt). Szerintetek érdemes venni ebből? Vagy mit ajánlotok (Hol?)
thx
horizont /6843/: Naná !!! Az audio-véséshez szükséges PCM wav file-nak 16 bites, 44.1 kHz-es sztereónak kell lennie ! :o)
GombocArtur /6844/: Ha jól emléxem 540-s TEAC-od van, ugye? A sima XP nem ismeri; ha "tiszta" a szerialod, akkor SP1; ha nem, akkor írj privátban, és küldök url-t (vagy patch-ot, ha magyar az opszisz...)
GaMeR /6845/: Mi másként jelentkezhetett volna be GombocArtur, mint adminisztrátorként?! Ő telepítette; első bejelentkezéskor nem lehet más, mint rendszergizda ! Picit figyelmetlen voltál... :o) /6847/: A Nero-val utólag is módosíthatod, hogy mezei user is írhasson. A DiscJuggler-el, a Stomp RecordNowMax-al, stb., pedig setup-kor megadhatod, hogy "only I, or Anyone, who uses this computer"... :o)