Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
Igen, én is nézegettem a merített papíros meghívókat. No majd keresek boltot, ahol lehet venni. Lesz időnk meggyártani őket. :)
Én is ilyesmire gondolok: szép, igényes papíron szöveg, kis szalaggal átkötve. Mondjuk volt több ötletem: a színes kartonborításra applikált pauszpapírra nyomtatni, azt átkötni, stb. A címzést pedig kézzel írom a borítékra, ezüst vagy arany színű tintával. Ez a terv. Fogadok, hogy totál más lesz a végeredmény. :))))
Nyugodt szívvel vigyétek, ha már egyszer kifizettétek! Nem ciki egyáltalán!
Úgy is a kukában végezné, ők már nem kezdenek azzal semmit... és max. csomagoló anyagot kell vinnetek (alufólia, műanyag dobozok, stb.)
Esküvő másnapján, főleg, ha még maradnak vidéki vendégek, akkor jól jön, mert senkinek nem lesz kedve konyhatündért játszani... úgy is inkább a nászajándékok, fényképek és videó felvétel fogja lekötni a még megmaradt energiát!
szerintem elég sokat lehet a meghívón spórolni! Nekem a merített papír nagyon tetszik, kreatív boltban 398 Ft/B2 -es méretben (A3-as duplája!), és abból kifér 8 db meghívó (A5 méretben), és a merített papír elég drága, ráadásul ezek anyagában mintásak voltak, de csak szépen. Lehet hozzá kis szalag, ez-az, sztm 100Ft-nál nem lesz sokkal drágább darabja, amúgy meg a merített papírosok 600 Ft-tól kezdődnek!
Saját készítésű kártyácskákhoz ajánlom figyelmetekbe a Panton Dekorációs kellékeit, sok helyen megtalálhatóak a városban, és nagyon jó dolgokat lehet kapni. Nekem biztosan olcsóbbra jött ki velük.
Köszönöm! Ha nem találnék pénteken vmi igazán jót, lehet, hogy megnézem őket is.
Más. A meghívók, kajakártya, ületetőkártya kapcsán gondolkodtunk mi is saját készítésűn. :) Ha nem nagyon extra díszítésest akar az ember (fű-fa-bokor-termés legyen rajta), bizonyára sokkal olcsóbb, mint rendelni. Bár elsőre nekem volt olyan érzésem, hogy nincs sok különbség árban, de elbizonytalanodtam. :)
Ez tényleg fontos dolog, meg is beszéltük. Főleg, hogy párom és a szülei eléggé hangsúlyosnak érzik a kaja szerepét az egész esküvőn. Apósjelölt pl. arra próbált minket rábeszélni egész helyszínkeresési idő alatt, hogy legyen abban az étteremben, ahol a másik fiáé is volt anno, mert ott biztosan jó a kaja.
Ha profi a cég/étterem/stb. akkor tudják, hogy miből mennyi kell....
Pl. nekünk azt mondták, hogy kb. fél társaságra kell számolni (pl. 70 fő esetén elég kb. 30-35-re rendelni) az éjféli kajából, a vacsorán minden húsból volt egy-egy szelet/fő a vegyestálon, és bőven elég volt, még haza is vittünk (jutott másnap ebédre, a szomszédnak, meg a mittudomén kinek is) :-)))
kiscement, lehet, hogy nagy közhelyet mondok, de beszéljétek meg, hogy egy négyszemélyes tálon miből mennyi legyen, mert mi már jártunk úgy lagziban, hogy a "négyszemélyes" tálon volt egy-egy csirkecomb, mell és valami sertés, némi sajttal... és hát éheztünk... Nem beszélve a éjféli vacsoráról, ahol szintén alulméretezték a kaját, és a sor végére elfogyott a töltött káposzta és a pörkölt, és nem töltötték fel, mondván elfogyott.
Hétvégén voltunk kint a kiállításon, és a barátnőm is először nagyon idegenkedett azoktól a fazonú ruháktól, amelyek ilyen "királynősek" voltak, aztán kiderült, hogy pont azokban, amilyet eredetileg szeretett volna, nem találtunk neki való fazonút... végül királylányos lett/lesz. :-)) És én is úgy jártam, hogy próbák előtt mindenfélét kiszemeltem a netről, aztán teljesen az ellenkezője lett... :-)))
Ajánlom mindenkinek, hogy ha még varrat is, próbálgasson néhány szalonban...
Egyébként most nekem is ki kell találni valami frankót, mert a barátnőm megkért minket, mint legjobb barátnőit, hogy legyünk mi a "koszorúslányok" :-)) - és közös elhatározásra úgy döntöttünk, hogy valami egyformát szeretnénk... ha nem is fazonban, de legalább anyagában megegyezőt. Valszeg varratás lesz belőle, mert még nem találkoztam olyan szalonnal, ahol túltengnének a kísérőknek szánt ruhák megegyező színben és fazonban is... ráadásul több példányban...
Nálunk is csak polgári lesz. Bár, ha templomi lenne, oda se szeretnék koszorúslányokat, tőlem valahogy nagyon idegen ez a dolog. Bár, párom tesójának van egy 6 éves kislánya, amolyan igazi belevaló kislány, aki imád szerepelni, meg imádja a szép ruhákat, anyósjelölt szerint neki muszáj lesz beöltöznie. Arra gondoltunk, hogy ha mást nem is tud csinálni, esetleg lehet majd gyűrűvivő.
Sok helyen lehet kombinált étkeztetést is kérni. Ahol a leves és az előétel felszolgált a többi meg svédasztalos. Bár én szeretem a svédasztalos kajálást, de az esküvőm esetében én is inkább a felszolgáltat preferáltam, mondjuk abból is vegyes húsos tálas megoldást, ahol maradt lehetőség a válogatásra is... és ha jól válogatjátok össze, akkor mindenki csak visszasírni fogja, hogy "de jó lenne most enni ebből vagy abból", mert olyankor annyira eltelít a sok finomság, hogy képtelenség végig enni mindent, még akkor is ha felszolgált. :-)))
Nálunk úgy lesz - egyébként elég gyakori megoldás - hogy négyszemélyes tálak lesznek, rajtuk vegyesen baromfihús, sertéshús, rántott sajt. Így azt ehet mindenki, amit szeretne.
Főleg a nyitóoldalon van pár olyan, aminek tök jó a szabása. Viszont, úgy látom, nem nagyon csipázzák a fehér ruhákat.
Én azon voltam elképedve, hogy a kiállításokon csupa olyan ruha volt, amire rá volt varrva egy csomó csili-vili akármi. Arról nem is beszélve, hogy mindenhol ez a királynőszoknyás, pánt nélküli fazon dominál. Ezért (is)tuti, hogy én varratni fogok...bár hétvégén megyek haza a szülővárosomba, anyukám szerint szépek vannak otthon a szalonokban...kíváncsian várom, hogy kiderüljön számomra, mit tart ő szépnek:)
Az egyik ruha, amit leginkább etalonnak tudok tekinteni majd a varratáshoz, az anyósjelöltem 40 évvel ezelőtti menyasszonyi ruhája. Már nincs meg, csak kép van róla. De az tényleg tök jó szabású, egyszerű, szolid, csipkés...az én anyukámnak meg kalocsai hímzéses volt anno, az is tök jól néz ki:) Még meg is van, de méretben nem jó rám.
Meg a Nők Lapja Esküvő címoldalán. De az csak deréktól felfelé. (A Vanessából van.) Láttam közben egész alakos képet is róla, elég terjedelmes szoknyája van, ami nálam ugye nem nyerő...és kb. így vagyok az összes ruhával, amit eddig láttam. Ha jó formájú a szoknyája, akkor vagy az anyaga nem tetszik, vagy jellegtelen a dekoltázsa, stb., ha felül jó, akkor meg nagy uszályos/abroncsos a szoknyarésze.
Lenne egy 1/2-es méretű fehér combfixem eladó. Anno 2 combfixet vettem, hogyha az egyik elszakad, akkor legyen másik. De nem szakad el, így az egyik combfix teljesen érintetlenül van a dobozában. Képet próbálok feletenni, hogy néz ki:
Nálunk két kislány lesz a koszorúslány (én nem igényeltem volna, de ők nagyon fellelkesültek :)), az édesanya megkérdezte jó-e nekünk, ha rószaszínben lesznek. Nekem megfelelő, aztán majd ők intézik a dolgot.
Kolleganőméknál volt asszemvagy 5-6 koszorúslány, ott egyforma anyagot vettek a lányok, és mindenki saját ízlésének megfelelőt varratott.
A meghívót mi is saját kezüleg készítjük majd! Én mondjuk szeretem az ilyen technika-szakkör fílingű dolgokat :)
Egy nyomtató, némi igényes karton, egy kis szerkesztgetés (minimális word ismerettel), némi helyes selyemszalag vagy matrica segítségével bárki készíthet stílusos menükártyát, ültetőkártyát, vagy akár a köszönőajándékhoz kísérőkártyát. Ezt én is magamnak gyártottam, jelentős összeget spóroltunk vele, és nagyon mutatós volt az egységes stílus. Ja és nem vagyok egy művész zseni... :-))
Abban az esetben, hogy ha valaki bele akar szólni abba, hogy mi legyen a koszorúslányokon illik kifizetni a koszorúslányok ruháit.
Nálunk is így volt, nem szerettem volna, hogy ha nem egyenbe vannak, ha meg már egyforma ruhájuk volt, az sem volt mindegy, hogy milyen a színe :-)), és ezért én fizettem. Nem volt amúgy nagyon vészes, célszerű Budapesten kisebb, esetleg nem a centrumban található szalonokban is szétnézni, mert jelentős összeget lehet vele megtakarítani... (vagy még Budapest vonzáskörzetében keresgélni... - persze ha valaki pesti :-))))
sok sikert a keresgéléshez! Szerintem nézz ki a neten több szimpatikus helyet, kérjetek be e-mailben ajánlatot, fotókat, meg adjátok meg a kiválasztott dátumot - esetleg azt, hogy mennyire vagytok rugalmasak. Aztán amelyik nyerőben van, oda menjetek el személyesen, és kérdezzetek rá, hogy mennyire lehet variálni a menükben, italokban, satöbbi. Esetleg már komplett kérdeznivaló listát érdemes az első ajánlat után összeírni, és azzal odamenni, hogy ne feledjétek el a kérdéseket.
Ha meg bármi kérdés felmerül, akkor segítek szivesen, pár esküvőn túlvagyok :).
Bár Kivivel még nem beszéltük meg milyen vacsiztatás legyen - szerintem nem svédasztalos lesz, hanem hagyományos, az szebb :) Más: a céges buli a Trófeában volt, ugye ott azt eszel amit akarsz. Hát én nem vagyok ilyesmihez szokva és írtó furán éreztem magam - ennyit a svédasztalról... :D
Jaaaaa, a ruhát én sem veszem meg - nem tudnám hova tenni - :S bocsi, ha félreérthető voltam :) A menyasszonyiruha bérlése 90eFt és ajándékba adják a menyecskeruhát - persze a 30eFt kaució még erre rá jön, de azt visszaadják. :)
Egy helyen voltam csak, ami miatt kicsit el is bizonytalanodtam a napokban... Már úgy mentünk a kiállításra, hogy megvolt a ruhám. "Szerencsére" nem láttam szebbet - ami nekem is jól állt volna. Rengeteg szép ruha (is) volt :) Ez a cég nem volt kint a kiállításon.
Itt voltam: Charme Esküvői Ruhakölcsönző Szalon Budapest, Kiss József u. 13. www.charme-szalon.hu A Blaha mögött van, a Keleti felé kell elindulni. A'szem a második utca a jobb oldalon, de a 99-es busszal a Blahától egy megálló :)
Ha gondolod és még nincs meg a ruhád nézz el ide is, sosem lehet tudni. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak velem :) érdemes - és hát, lehet, hogy még tart az akció ;)
Mi a tortákat nem cukiból rendeljük, hanem egy helyi vállalkozó készíti. A menyasszonyi tortán kítvül lesz még néhány 12 szeletes. Minden torta más ízű, így nem kell majd mindenkinek "csoki tortát" enni.
Vacsorára igazi lagzis menü lesz majd, egyedül a torták lesznek külön asztalon elhelyezve, hogy mindenki kedve szerint válogathasson, és ne azt egye ami épp az ő asztalára jut.