Egy sarokházban, mellette van 1 átjáró a Kékgolyó uccába. Körülbelül 1/2-úton az Alkotás és a Böszörményi között, a páratlan oldalon (jobb oldal, ha felfelé mész).
Én is keresek valami évek óta a szekrény tetején porosodó óccsóéadott lejátszót... :)
Lehet mondjuk Taya... Technics, Sony, vagy vmi hasonló, direct drive-os. A hangszedő nem számít, mert úgyis helyből cserélném. :)
Esetleg használható állapotban lévő Lenco is érdekel.
A kislemezeket mindegyik le tudja játszani jól (rajtad múlik a központosítás, tehát akár jó is lehet). A nagyokat csak azok, amelyeknek a központosító pöcke kivehető, de ilyet nemigen lehet kapni. A félrenyomott nagylemezeknél marad tehát a nyávogás.
Ha durva akarok lenni, akkor az, hogy a szíjhajtásnál a motor és a tányér között egy - általában gumi - szíj viszi át a forgást. Ezért a tányér tehetetlensége miatt lassabban veszi fel a sebességet. A direct drive-nál tulajdonkéépen a motor tengelyén van a tányér. Itt a motor erején és precizitásán múlik a sebesség felvétele induláskor.
Ha pontosabb magyarázatra vagy kiváncsi, akkor keress valaki mást, mert igazából a belső lelkük sosem érdekelt annyira, hogy sokat foglalkozzak velük. :-)
Szijhajtásos, kb. 15 éves modell. Egy öreg, de nem sokat használt Stanton figyel benne. Scratch-re teljesen alkalmatlan, de amíg erről meggyőződtem, addig kicsit megnyúlt a szijja, de amikor legutóbb hallgattam, akkor nem tűnt fel, hogy nagyon nyávogna.
persze egy használt Technics lenne talán a legjobb, de igazából másfajta is bőven megfelelne.
A Zaj Stúdiónak meg a Pákónak már néztem a honlapját, de csak a Zajnál tűnik úgy, hogy használt cuccokkal is foglalkoznának (bár lehet, hogy el is kéne menni megnézni... :-)
egyébként az Akai-dra is kíváncsi lennék, hogy milyen, de minden egyéb tanácsot is szívesen fogadok, mivel igazából csak most kezdek ismerkedni a bakelites világgal
kösz
Ennyire 0 választék van a piacon?
Ha dizdsizni akarsz, akkor esetleg egy használt Technics-et próbálj kifogni. Ha csak otthon karcolgatnád a bakalitet, akkor nézz be a Pákóba, vagy a Zaj stúdióba. Ott vannak olcsóbbak is. Ha nagyon olcsót akarsz, akkor várnod kell, mert van egy öreg, de jó Akai-m, de még nincs pénzem egy Technicsre. :-(