Keresés

Részletes keresés

lao-ce Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1715
Go Vadkakak$
Előzmény: lao-ce (1714)
lao-ce Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1714
Haon

Győztek a Vadkakasok
Szenzációs csatában szerzett tekintélyes előnyt a Vadkakasok alakulata a kupapárharc első találkozóján a válogatottakkal teletűzdelt Paks ellen. Fórum

Kosárlabda, Magyar Kupa negyeddöntő: Debrecen–Paks 93–75 (29–15, 26–21, 15–29, 23–10) A visszavágót szerdán, 18 órától rendezik meg az Atomvárosban.

Oláh Gábor utcai sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Harsányi, Ádám.
Vadkakasok: MCDANIEL 16/12, HALM 15/9, RIDL 18/3, GÉMES 10, RUCKER 28. Csere: Csaplár-Nagy, BOLDIZSÁR 1, Lakatos 5/3. Edző: Sterbenz Tamás.
Paks: Mészáros Z. 8/6, Fodor G. 3, DAVIS 21/6, SITKU 17, Czigler 12. Csere: Érsek 6/3, Fodor M. 8, Rajkó. Edző: Fodor Péter.
Kipontozódott: Gémes (37.).

Úgy kezdtek a debreceniek, mint a három héttel ezelőtti bajnokin: pontosan tüzeltek, míg szoros védekezésük láthatóan nem ízlett a vendégeknek. Rucker gyorsan dobott tíz pontot, így a vele szemben tehetlen Cziglert le is szedte a pályáról Fodor edző. A folytatásban ha lehet, még jobban és eredményesebben kosaraztak a debreceniek, az összes védőlepattanó megszerzésével, majd az indításokból szerzett pontokkal a félidőhöz közeledve 21 pontra duzzasztották előnyüket (46–21). A lelátó népe tombolt, míg a paksiak trénere beküldte Fodor Mártont, aki pillanatok alatt két szerzett labdával és hat ponttal vétette magát észre.

A harmadik negyedben aztán beindult Davis is, akinek az egy-egyezései ellen ekkor tehetetlennek bizonyultak a hazaiak. Hat perc alatt csupán kilenc pontot dobtak Halmék, ráadásul az öt labdaeladásukat mindig kosarakkal büntették Sitkuék (30. perc: 70–65). A végjátékban két pontra csökkent a különbség (72–70), ám ami ezután történt, arra sokáig emlékezni fog a fantasztikus közönség. Egy négyperces periódus alatt a kiválóan védekező – elsősorban Boldizsár és Ridl járt az élen – és hibátlanul dobó hajdúságiak megléptek tizennégy ponttal (!), ami láthatóan sokkolta a vendégeket. A bírók egyik palánk alatt sem fújták le a kemény ütközéseket, ám amikor Sitku egy lepattanócsatában kétszer is szándékosan(!) megütötte McDanielt – Harsányi két méterre, állt az esettől, de még csak faultot sem fújt, holott a kizárás sem lett volna túlzó –, akkor szinte felrobbant a csarnok. A vendégek láthatóan nem bírták megemészteni a vereséget, és rengeteget reklamáltak – különösen Mészáros Zalán nem bírt magával – ám ezzel is a debreceniek malmára hajtották a vizet.

Sterbenz Tamás: – Sokáig úgy tűnt, hogy három hét alatt nem sokat változott a világ, ám a mai mérkőzésen a csapat ereje és a közönség fantasztikus bíztatása átsegített bennünket a nehézségeken.

Fodor Péter: – Rosszul játszottunk az első félidőben, de úgy gondolom, később megdolgoztunk azért, hogy két pontra megközelítsük az ellenfelet. Ami utána történt, azt nem szeretném kommentálni.

A negyeddöntők további eredményei: SMAFC–Falco 84–94, Szolnok–Albacomp 103–72, Körmend–Kaposvár 83–65. Valamennyi visszavágót szerdán, 18 órától játsszák.

Bánhidi Richárd

2002. márc. 4., hétfő

10:41

Nyomtatható verzió

Küldje el valakinek!

Levél a szerkesztőnek

kwest Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1713
Azért az összetett listát is vezethetnéd. Nem biztos, hogy újra a dobogón leszek.
Meg a végén még Gery megelőz, pedig egyáltalán nem ért hozzá :))))
Előzmény: kaposvari (1711)
andrej11 Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1712
Gratulálunk.
Előzmény: kaposvari (1711)
kaposvari Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1711
Oké, akkor a hétvégétől újra indul a tippverseny, az újabb nyolcas körre.
Ez viszont azt jelenti, hogy az alapszakasz győztes én vagyok:-))
andrej11 Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1710
A tippverseny valóban indulhatna újra, mert akkor többen tudnának bekapcsolódni.
Előzmény: G_e_r_y (1709)
G_e_r_y Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1709
A teljes sorsolás megvolt a Vas Népében!
Ha valaki tud faxszámot adni, akkor el tudom küldeni! Mailben küldjön faxszámot, akinek jó ez a megoldás!

Kaposvári!

Lenne egy kérésem, nem tudom a többiek hogy vannak vele! Jó lenne, ha a középszakasz meccseire külön indulna egy tippverseny, természetesen az eddigi állás megtartása mellett!
Elég sokan úgy léptek be közben, így lenne egy versengés, ahol mindenki tiszta lappal indulna!

Szerdán megyünk, és remélem balhé nélkül lemegy a meccs! Várjuk a dombóváriakat is!

Hajrá Körmend & Dombóvár!

Avass Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1708
Üdv mindenkinek!
…hát eddig tartott végigolvasnom az utóbbi három nap hozzászólásait. Sok témához lett volna véleményem, de olyan gyorsan követték egymást az események, úgy értem, azóta olyan sok text érkezett, hogy nehezen lenne követhető a válaszom. Ezért csak a legutóbbi, bírótémához: Rostas, azt írtad, hogy előítélet van a szurkolókban néhány bíróval szemben. Lehet, hogy túlságosan is hasonlítok Belfera kollégához, de csak csatlakozni tudok hozzá: bennem is csak a meccs közben alakul ki a vélemény, és sokszor megint csak negatív vélemény egy sporiról. Először egy példa erre: királyjátékvezetőúr ismét bizonyította, hogy abcccollutte lövése sincs erről a játékról! Azután, hogy – Belfera szavaival élve – (el)vezette a fehérvári meccsünket, szombaton nem rajta múlott, hogy az Alba –31-ről kezdheti otthon a visszavágót. Ez a faszi egy amatőr, és nem csak a Szolnok kárára tévedett rengeteget! Mondanék egy ellenpéldát: Dr Vígh vezette az emlékezetes MOL-ASE 2x hosszabbításos meccset. Már azután is írtam, hogy jól vizsgázott, egyszer sem volt igazi felháborodás a csarnokban, pedig ugye kikaptunk, nem 31-el nyertünk!
Még egy dologban egyetértek Belfera „tesóval”. Nevezetesen a bírói következetlenség. Teljes mértékben igaza van, de erről már írtam, nem szeretném ismételni.

Más: szeretnék mindenkitől elnézést kérni, soha többet nem próbálom meg megvédeni a szolnoki közönséget: a múltkor azt találtam leírni, hogy borítékolom: ebben a szezonban Szolnokon nem lesz játékosverés. Hát volt, bár arról megoszlanak a vélemények, hogy igazából történt-e ütésváltás, de ez lényegtelen. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy Williamsnek „csak” beszóltak a mérkőzés után, Ö volt az aki nekiugrott a szurkolónak (akárcsak Körmenden, annyi különbséggel, hogy ott a rendezők közelebb voltak Stojanhoz és le tudták fognak, mielőtt elérhette volna a szurkolót – kérdezzétek Belferat, én is Tőle tudom).
Mára ennyi kis barátaim, szép álmokat, Hajrá OLAJ!!!

kaposvari Creative Commons License 2002.03.04 0 0 1707
A Klíma Vill menetrendjét már tudom a Somogyi Hírlapból, teljes menetrenddel eddig sehol se találkoztam.
Veletek az ötödik fordulóban márc. 23-án játszunk Pakson, április 20-án pedig itt.
Előzmény: saabee (1706)
saabee Creative Commons License 2002.03.03 0 0 1706
Hi!

Lehet, hogy már csak Én nem tudom a középső kör sorsolását?

Ha valaki tudja, akkor
-vagy "küggyön" egy "mélt"
-vagy tegye fel ide
-vagy írjon egy címet!

Előre is köszi!

Szerdán DÚRVAAA lesz a kupameccs!
Ha -18-ról nem tudjuk kiverni a Debrecent,akkor nem érdemeljük meg a 4-es döntőt.
Fergeteges szurkolásra lesz szükség!

Hajrá Atom!

Doki!

Milyen konfrontációról beszélsz?

belfera Creative Commons License 2002.03.03 0 0 1705
rostas!
Már korábban leírtam azon véleményem , miszerint a férfi kosárlabda rossz úton halad, ha a bírói felfogás hathatós közreműködésével a GYSEV-PVSK meccsek nemzetközi szintjére szeretne süllyedni.
A legnagyobb problémám nekem mégis az, hogy a sporik teljesen következetlenek: egyik oldalon/meccsen engedik a keménységet, a másikon azonnal megtorolják. Az egyik oldalon/meccsen lehet az ellenfél kezét lehúzni, hónalá kapni, mezt fogni, míg a másikon az első testi érintkezés fault.
El kell mondanom, hogy feltételezéseddel ellentétben én a napi teljesítményük alapján ítélem meg a bírókat, ettől függetlenül persze nem felejtem el a múltban általuk (el)vezetett meccseket. Tehát nem úgy állok a kérdéshez, hogy x vezeti a mai mérkőzést, aki hülye és biztosan csalni fog, de ha azt látom a pályán, hogy hülye és csal, akkor eszembe jut, hogy már nem először csinálja ezt.
Előzmény: Törölt nick (1702)
Zolika. Creative Commons License 2002.03.03 0 0 1704
Dehogynem!:o)))))

OFF: Debrecenbe jössz?

Előzmény: isz-akos (1703)
isz-akos Creative Commons License 2002.03.03 0 0 1703
Pár éve amikor az Albacomp még csak álmodott arról hogy bajnok legyen egy oda-vissza vágos meccsen az akkori nagy favorit ZTE ellen volt majdnem 30 pontos hátrány és hazai pályán ledolgozták de valami hasonlóra emlékszem (talán épp kupameccsen) a Falco ellen is... ott azt hiszem -28ról indultunk.
Nem olyan lefutott dolog ez még kéremszépen!
Hajrá Alba!
Előzmény: belfera (1700)
belfera Creative Commons License 2002.03.03 0 0 1701
kaposvari!
Győzelmetek annyit változott volna hozzászólásomon, hogy gratuláltam volna Nektek.
Szerintem csere nélkül idegenben nem nagyon van esélyetek komoly csapat ellen, hiszen a végére teljesen elfáradnak az "öregurak". Különösen igaz ez szerda-szombat ritmus esetén.
Amint már írtam, korrekt játékvezetés mellett elégnek kell lennie a 18 pontos előnynek.
Várom helyszíni beszámolód a szerdai találkozóról.
Előzmény: kaposvari (1696)
belfera Creative Commons License 2002.03.03 0 0 1700
sporttárs!
Hidd el, én is nagyon sajnálom, hogy állandóan a játékvezetőkkel kell foglalkoznom, de amíg meccsenként 40.000 Ft-ért (!!!) ilyen teljesítményt nyújtanak, ráadásul úgy, hogy ellenőr cimboráik még meg is veregetik a vállukat, addig ne csodálkozzunk, hogy a pályán és a nézőtéren is elszabadulnak az indulatok.

A tévé valóban nagyon belenyúlt az Alba-Szolnok meccsel, ami szerintem tét nélküli, nem túl szép játékot hoz majd. A kaposvári vagy a paksi találkozó biztosan izgibb lesz.

Előzmény: Törölt nick (1695)
belfera Creative Commons License 2002.03.03 0 0 1699
rostas!
Ha 1x a Körmendnek - Mujke kivételével, ahogy azt már én is elismertem - nem kenyere a tisztátalan és mocskos védekezés, az ellenfelek nagy részének viszont igen - főleg a Körmend improvizatív, gyors játéka ellen -, akkor logikus, hogy mindig ők védekeznek csúnyán, ami nem is lenne baj, ha azt a játékvezetők észrevennék és megtorolnák.
Előzmény: Törölt nick (1694)
xGabi Creative Commons License 2002.03.03 0 0 1698
A Williams - esetről : a meccs lefújása után a két csapat játékosai elindultak a teraszon át az öltöző felé,amikor valószínűleg az egyik szolnoki bérletes (már megint a bérletesek...) beszólt valamit az amerikainak.Erre Williams visszafordult a nézők felé és hárman (Lapov,Vukicsevics,Góbi) fogták le,nehogy komolyabb balhét csináljon.Én úgy láttam,hogy nem ütött meg senkit és őt sem verték meg,tehát szerintem nem volt bunyó.
Irány a 4!

HAJRÁ OLAJ !!!

Előzmény: Artúr Doki (1693)
isz-akos Creative Commons License 2002.03.03 0 0 1697
azt megmondtad de azt nem hogy mi is ráadásul ennyire:/
Előzmény: kaposvari (1696)
kaposvari Creative Commons License 2002.03.03 0 0 1696
Mivel nem láttam a meccset, nincs sok jogom a kötekedésre, igazából csak arra lennék kíváncsi, hogy akkor milyen hangvételű beszámolót írtál volna, ha a sérülésektől tizedelt félcsapatunk "neadjisten" végig megőrizte volna a szünetig kiharcolt vezetést.
Egyébként gratula a győzelemhez, jelentősen megnőtt az esélyetek a négyesdöntőre, de azért még csak ne érezzétek ott magatokat.

Más. Ugye megmondtam, hogy a Paks meg van zuhanva.

Előzmény: belfera (1692)
Artúr Doki Creative Commons License 2002.03.03 0 0 1693
Szia Belfera!
TE is éjszakai bagoly vagy?
Szóval kikeltél Magadból...megnéztelek volna!
Ivkóék ismét adták magukat...ez nem újdonság.
Mi simán szivattyúztunk,de részleteket nem tudok,mert senki nem ment tőlünk...némi konfrontáció van fennállva...na szép magyarosan hangzott.
Ha jól hallottam folytatódott a játékosverő sorozat...ezúttal Wiliams kapott egyet Szolnokon,ha igaz.
Pá!
Előzmény: belfera (1692)
belfera Creative Commons License 2002.03.03 0 0 1692
Körmend - Kaposvár 83-65

A mai estén ismét bebizonyosodott, hogy Magyarországon jelenleg nem érdemes játékosokat nevelni, hazai fiatalokat szerepeltetni, és megpróbálni szép, látványos kosárlabdát játszani. Inkább kell igazolni, esetleg honosítani néhány jugó veteránt, akik minden mocskos trükköt és aljasságot ismernek és alakalmaznak is, ugyanis a magyar(?) játékvezetők roppant sajnálatos módon inkább ezt díjazzák.
A mai mérkőzésen a sporik kamatostul visszaadták ellenfelünknek az utolsó két meccsünkön tapasztalt erős hazai pályát.

Az első félidőben roppant indiszponáltak voltunk mind támadásban (kihagyott ziccerek), mind védekezésben (simán ziccerező, tisztán hármast dobó vendégek).
Simon Balázs teljesítménye 100%-ot javult múlt szombathoz képest, az elején levette Istit a pályáról, akitől így "csak" 3 triplára tellett az 1. negyedben.
Ivkovics általában eredményesen tolta el védőjét ballal, majd ziccerezett jobbal, és Dzunics is termelte a pontokat.
Bodnár és Páli a szombathelyi meccsünkön már "megcsodált" stílusban fújt (előbbi tavaly, utóbbi pedig idén tett meg mindent a Falco sikeréért): ha bevittük a labdát a gyűrű alá, akkor azt már meg kellett oldanunk valahogy, ugyanis történhetett bármi, a sípszó elmaradt. Nem úgy a másik oldalon.

Ki kell térnem egy esetre a hazai palánk alól, ugyanis amikor Eddy lekönyökölte Bukvát megúszta egy szimpla faulttal, holott szerintem a sportszerűtlen hiba lett volna a minimum, de kiállítás esetén sem szólhattunk volna egy szót sem. Csúnya és buta megmozdulás volt, de el kell mondani, hogy azok után, amit az ellenfél szerb centerpárosának megengedtek a bírók, nem csoda, hogy Charles-nál elszakadt a cérna (itt újra felmerül a szürkeruhások felelőssége). Ettől függetlenül sajnálatosnak tartom, hogy az eddig mindig sportszerű és higgadt Eddy csak ímmel-ámmal kért bocsánatot a szenvedő féltől, és ismét többször vitatkozott Putesszal (lásd még paksi meccs). Nem tudom mi történt vele az utóbbi időben, lehet, hogy Madison van rá rossz hatással ?

A szünet előtt Dzunics keveredett nézeteltérésbe néhány bérletes nézővel, vagyis jó kaposvári szokás szerint mutogatott, és az öklét rázta a közönség felé, majd megindult az őt szidó drukkerek felé, hogy közelről provokálja őket - tette mindezt persze büntetlenül.
Még szerencse, hogy nálunk nem feketeöves nagymamák ülnek az első sorban, no és a biztonságiak is a helyükön vannak. :-))

A félidőre 12-ről sikerült felzárkóznunk 4-re - a szünetben Ivkovics némi lökdösődés kíséretében felelősségre vonta Eddyt a könyöklésért - a 3. negyedben pedig Mujke 3 támadásból dobott 3 hármasával már mi vezettünk 52-44-re. Ivkovics próbálta megtörni a körmendi lendületet azzal, hogy a saját palánkja alatt labdát szerző és induló Istitegész 1xűen elkaszálta. A szürkeruhások ezt persze nem vették észre, azt annál inkább, hogy Patonay mester ezen eset után (is) jogosan reklamált , Bodnár "Babyface" ki is osztott gyorsan egy technikait.
Be kell vallanom férfiasan, hogy ezek után én is a pálya szélén állva, a biztonságiak válla felett ordítottam neki, hogy csókolja meg a szerb barátai hátsó fertályát. Képzelhetitek, a megbékélés és sportszerű szurkolás nagy hirdetője eltorzult arccal üvölt az oldalvonalnál. :-))

Néhány perccel a vége előtt kipontozódott a "főmaffiózó", illetve elfáradt a csere nélkül játszó Kaposvár, és ezután a játékvezetők is elkezdtek végre korrekten bíráskodni. A mi csapatunk felpörgött, és a 10 pont körüli előnyét megduplázta a meccs végére, sőt az utolsó támadás is a miénk volt, de "Air Junics" két kézzel lesapkázta(?) a nála fejjel magasabb Mujkét és egy ziccerrel beállította a 83-65-ös végeredményt.
A lefújás után egy néző még beszólt Ivkovicsnak, és közben bőszen mutogatott az eredményjelzőre, mire a "nagy kommunikátort" a rendezőknek kellett megakadályozniuk abban, hogy a hazai drukker után ne eredjen.

Összefoglalva megérdemelten nyertünk ilyen különbséggel is, ami korrekt bíráskodás mellett elég kell, hogy legyen a visszavágóra. Ettől függetlenül nagyon féltem a csapatot a szerdai meccstől, hiszen a ma látottak alapján sajnos el tudom képzelni, hogy hazai pályán mi mindent engedhet meg magának büntetlenül a Földi-kompánia.
Ami engem illett, már rég éreztem ilyen tehetetlen dühöt, mint a mai bíráskodás láttán, és már előre félek a rájátszás egyre élesedő meccseitől.

Hajrá Körmend!

Artúr Doki Creative Commons License 2002.03.03 0 0 1691
Hát szépen beleszaladtunk a késbe...Kakasok-ASe 93-75...asszem nem ezt vártuk.
Mi volt ez emberek????
Azért ez még hazai pályán ledolgozható,csak marha nehéz lesz...szégyen lenne címvédőként kipottyanni...
Továbbra is Hajrá ASE!!!

Kaposvár is hasonlóan 18-al kapott ki...

Előzmény: xGabi (1690)
xGabi Creative Commons License 2002.03.02 0 0 1690
Hát ma Szolnokon nem kellett az x - től tartani : OLAJ - Albacomp 103 - 72.Az egész csapat nagyszerű dobóformát mutatott,egyszerűen nem volt gyenge pontunk.Pavlovics öt hármast szórt,Vukicsevics egy-egyben nagyon megverte Williams - t,Orosz és Lapov ugyancsak klasszisteljesítményt nyújtott.A meccs legnagyobb jelenete volt,amikor Bojan valószínűleg indításnak szánt,kb. 20 méterről elengedett dobása csont nélkül behullott.Az Albacompból egyedül Góbi igyekezete dicsérhető.
Látom,alakul a 4 Körmenden is!

HAJRÁ OLAJ !!!
Hajrá piros - feketék !!!

kaposvari Creative Commons License 2002.03.02 0 0 1689
Úgy tudom bármelyik meccsen lehet x a végeredmény (illetve a másodikon akkor nem, ha az első is az volt). A lényeg az, hogy hosszabítás csak a második meccsen lehet, akkor ha egyenlő az összpontarány.
Előzmény: isz-akos (1688)
isz-akos Creative Commons License 2002.03.02 0 0 1688
komolyan? Erről még nem is hallottam... bár 2 meccsről van szó bármi lehet.
De X nem ugy lehet hogy nyersz 10-zel majd kikapsz 10-zel és akkor hosszabbitás?
Mert sztem. az nem igazságos hogy odavágon lehet x visszavágon meg nem...
na ez egy érdekes dolog:-)
Előzmény: kaposvari (1686)
isz-akos Creative Commons License 2002.03.02 0 0 1687
Na azért a 3 meccs közül ha fogadni kéne a Debrecen meccsre tenném a legnagyobb pénzt:-)
És talán pont a mienkre a legkevesebbet mert játszhatunk úgy is mint nálatok vagy a Falco ellen meg ugy is mint Dombováron meg Debrecenben...
A Körmend jó, egységes csapat idén (is) nektek önbizalmat adhat az ASE elleni meccs...hááát izgi forduló lesz ma (is)
De ez a középső kör sem lesz semmi a bajnokságban:-)
Előzmény: kaposvari (1685)
kaposvari Creative Commons License 2002.03.02 0 0 1686
Kupameccsen lehet iksz (ha jól tudom).
Előzmény: isz-akos (1684)
kaposvari Creative Commons License 2002.03.02 0 0 1685
Nem olyan tuti kettes a Debrecen meccs. Kupameccs, lesz visszavágó, a Paks meg különben is megzuhant szerdán:-)
A mi meccsünkön egy apró vereség miatt se bánkódnék. Itthon majd továbbjutunk.
Előzmény: isz-akos (1684)
isz-akos Creative Commons License 2002.03.02 0 0 1684
Futball nyelven szólva Deb-Paks tuti 2-es,Körm-Kapv. 1-es, Szol-Alb x (de mivel ilyen itt nincs 2-es bár ezt inkább a szivem és nem az eszem mondja)
Este már sokkal okosabbak leszünk, nem igaz?
Előzmény: kaposvari (1683)
kaposvari Creative Commons License 2002.03.02 0 0 1683
Ma három meccsel folytatódik a Magyar Kupa:
Debrecen-Paks
Körmend-Klíma Vill
Szolnok-Albacomp
Mindegyik mérkőzésen szoros eredményt várok, szerintem sehol se fog eldőlni az első meccs után a továbbjutás. A sérültjeink továbbra is megvannak, úgyhogy nehezebb helyzetben leszünk mint egy hete, de nem adjuk fel. Remélem nyer a Szolnok is (bevettem őket a tippmix szelvényembe:-)
Hajrá, hajrá Kaposvár!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!