A szurkolásról túl sok mindent nem tudok elmondani.Az alapszakaszban azért szerintem jóval többen voltunk.Most úgy saccra(!) 120-150 paksi lehetett.Akik igazán szurkoltak azok csak kb. fele annyian voltak, mint legutóbb.Valamint az is számított,hogy kocsikkal mentünk-így nem volt meg az igazi hangulat:)+A csapat 1.negyed beli játékát leszámítva csak szenvedett szinte.
Érdekesség,hogy az 1.negyedben futottak olyan Alba támadások,amikor mi síri csöndbe voltunk (direkt!) => meglepő volt hallgatni,hogy olyan volt az egész,mint ha pl. szünet lett volna (csönd honolt a hazai side-on is :)).
Persze ahogy jött fel a hazai csapat úgy kezdtek el szurkolni a hazaiak is-néha már egész hangosan-ekkor néhol valóban hangosabbak voltak nálunk,de ez azért természetes is.Mi igazából a hosszabításra pörögtünk fel (mind a csapat,mind a szurkolás)-azt hiszem mindent leírtam,talán kicsit sokat is:)
Korábban már többen számonkérték a Duna tv-s közvetítéseken a szakmaiságot, azt, hogy a riporter ne csak azt mondja be, kinél van a labda, hanem azt is, mit látunk (milyen felállást, védekezési stílust, stb.)! Tudom, hogy ez sok amatőr státuszú, ámbár hozzáértő topiktársnak a kisujjában van, de a nézők nagy része biztosan nem ilyen (én pl. biztosan jó néven vettem volna.) Ebben a közvetítésben is ezt hiányoltam, de meg kell adni, kulturált, tiszta volt, tényleg semmi részrehajlás... csak hát a "szakmaiság"...
Nem tudom ki hogy van vele, de tegnap a meccs után megnéztem felvételől még 2x a falk.o.-MTE derbyt és kifejezetten jó volt nézni a közvetítést és hallgatni a riportert. Na nem csak azért mert győztünk, hanem maga a közvetítés levezetése miatt is. Szerintem a kommentátor végig elfogulatlan és tárgyilagos valamint felkészült volt. A rendező is jól tette a dolgát hiszen hosszú idő után ez volt az a közvetítés ahol egyetlen kosárról sem maradtak le a nézők.
Szóval a magam részéről gratula az m2-nek reméllem, hogy a hátralevő meccseket is hasonlóan adják majd le.
Kiváncsi lennék azért a ti véleményetekre is.
(De csak az írjon aki látta a közvetítést.)
Sajna nincs időm kielemezni hosszasan a fordulót. Minden estre láttam 3 jó és egy rossz félidőt a 7végén. Köszönet a Körmendnek az egy jóért.
Ja, Debrecenben meg akartak verni!!!!!!!!!!
Hello Bölcs27
Én anno a TV-ben láttam az esetet, csak egy észrevételem lenne az előző hozzászólásodhoz: egy játékvezetőnek (még ha olyan "tökös srác" is) nem az a feladata, hogy levezessen egy mérkőzést? A végéig. Mármint a játékidő végéig, értékelhető eredménnyel és botránymentesen. Neki nem szítania kell az indulatokat, hanem éppen ellenkezőleg: a szabályokat betartva és betartatva végigvinni a mérkőzést, és lecsillapítania az érthetően ideges edzőt, játékost. Itt nem az a lényeg, hogy le merte fújni - valóban kellett hozzá bátorság - hanem az, hogy hogyan tudta volna elkerülni azt, hogy le kelljen Neki fújni. Amikor Patonay nem volt hajlandó kimenni, akkor már lehet, hogy tényleg félbe kellett szakítania a meccset, de idáig valahogy el is kellett jutni. Egy játékvezetőnek nem csak a szabályokat kell ismernie, de bánni is tudni kell Neki a pályán lévőkkel (diplomáciai érzék). Szerintem maga Dr. Vígh Péter sem büszke erre a döntésére.
Arról egyébként lehet vitatkozni, hogy az öltözőfolyosó a terem része-e
Nem lettem volna eléggé egyértelmű?
VAGY az öltözőbe megy be, VAGY elhagyja az épületet.
Ebben az öltözőfolyosó nincs benne.
Vígh Petit kedvelem, tökös srác, kevés jv merte volna lefújni a meccset. Szerintem igaza volt a legteljesebb mértékben.
A játék percekig állt és Patonay nem volt hajlandó kimenni. Meddig kellett volna várni???
Csatlakozom Belfera-hoz ...mint már írtam (lehet, hogy a másik fórumba?), Dr. Víghet úgymond a "legjobb szemű" magyar bírónak tartom, ráadásul következetes is, csak az vele a nagy probléma, hogy mindíg a szabálykönyv betűi szerint jár el, nem tud elvonatkoztatni, alkalmazni a szabályokat a nem mindíg ideális körülmények között (pl.: körbeveszik a 2 méter feletti magasságú játékosok, akik ráadásul vörös fejjel ordítanak vele). Nem véletlen, ügyvéd a lelkem... Egyébként mindez nem vonatkozik a legutóbbi szolnoki bíráskodására (a Paks elleni derbi). Ott és akkor korrektül, nyugodtan fújt, nem osztogatta fölöslegesen, ész nélkül a technikaikat, diplomatikusan megvárta, amíg a kedélyek lecsillapodnak. Lehet, hogy fejlődik?
Nem csak a meccset, hanem a tények elferdítését is nehezen emésztjük.
Arról egyébként lehet vitatkozni, hogy az öltözőfolyosó a terem része-e, arról viszont semmiképpen, hogy a lefújás helyett elég lett volna megállítani a játékot, amíg az edző el nem hagyja az épületet.
Látom, nehezen emésztetek, pedig az a meccs nem tegnap volt...
Pedig olyan egyértelmű:
2 saját jogú technikai után az edzőnek ki kell mennie a teremből, választhat: vagy bemegy az öltözőbe, vagy elballag a legközelebbi kocsmába....(OFF vagy elballag sétálni és közben nyer a csapata... VIVA Gerendás!!!ON)
rostas!
Ha jól emléxem néhány hete példaként említettél a sportszerű szurkolás témához egy női kézilabdameccset Győrből. Ellenpéldaként idézném Németh András Győr-FTC rangadó utáni nyilatkozatát:
"Köszönöm a kulturált győri közönség köpködését, de csak annyira tudták megfélemlíteni a helybéliek a bírókat, hogy mégis mi lettünk a másodikak."
sporttárs!
Asszem a félbeszakadt meccset már kitárgyaltuk néhányszor, Te ennek ellenére még mindig azt írod, hogy "Patonay mester reklamált, közönség beszaladt és 20-0 ide". A tények helyesen: Patonay mester reklamált, Vígh helytelenül lefújta a meccset, és ezek után a közönség beszaladt.Tehát utóbbi történésnek semmi köze a 20-0-hoz.
Nemrég az objektivitást hiányoltad nálam, most én is ezt teszem a Te esetedben, és felszólítalak hamis állításod helyreigazítására valamelyik országos napilap címlapján, esetleg a Sportpercekben. :-))
Pénzes klub, ez jó:-) Mert az Albacomp nem az, ugye?
Szerdára
Klíma Vill-Albacomp H13 (még egyszer nem kaphatunk ki tőlük)
Atom-Falco H7 (országos egyes)
Körmend-Debrecen H11 (tényleg jó most az MTE)
Szolnok-Dombóvár H25 (megint elverik a kistesókat)
Az Alba-ASE meccs bíráskodásához két adalék: 1. az első negyed faultaránya 10-2. 2. A "szolid" védekezéséről híres Mészáros kb. 15 percig fogta 4 faulttal Williams-t. Nem akarom a bírókra fogni a dolgot, de azért ez a két dolog elég hihetetlenül hangzik.
Szervusz Csaby1
Örülök, hogy találtam egy igazi beszélgatőpartnert, ennek sokkal több értelmét látom, mint a "mi vagyunk a legnagyobbak" stílusó beírásoknak.
Menjünk sorrendeben:
1. Vukicsevics. Sajnos, Ő egy Toni Alexe stílusú játékos, hogy is mondjam, neki sem volt gyerekszobája, de mivel a "mi fiunk" durvábban inkább nem fogalmaznék. Ráadásul az a baj, hogy abcolllute formán kívül van (jövőre remélem lapát). Akkor inkább Ivkó?!...
2. Lapov és az egész csapat a fehérvári meccs óta sokkal többet foglalkozik a bírókkal, mint kéne. Ha jobban belegondolok, valahol meg is értem a vitatkozókat, a magyar bíráskodás színvonalához(?), és következetlenségéhez képest, nem is sok a "duma". Mindíg ide lyukadok, ki már én unom magamat.
3. Durvaság. Igaz, nem csak a képzetlen játékos lehet durva, ez a személyiségből is adódik, sőt olyan eset is nem egyszer előfordul, hogy a kosaras törleszt egy előző - észre nem vett - ellene elkövetett faultért (csípés rúgás, könyöklés, harapás; ezekből 12 egy tucat), annyi különbséggel, hogy ezt mindenki látja, ergo, Ő a bűnös.
"nem hiszem, hogy a durvaság csak a képzetlenségből jönne. Ja és szerintem egy szimpla bodicsekkel is lehet nagy sérülést okozni." Nem mindegy, hogy valaki szándékosan alkalmazza a bodicseket, hogy az ellenfelét megállítsa, kockáztatva, hogy az megsérülhet, vagy egyszerűen csak későn ér oda, nem elég rutinos, vagy képzett ahhoz, hogy abban a pillanatban eldöntse: hagyja a betörő játékost tovább menni, mert már elkésett, és ha odalép csak bodicsek lesz a vége, vagy még szabályosan fel tudja venni a védőpozíciót (belemenés). Mint gyakorló játékos tudom, ennek az eldöntése elég nehéz, és a meccseken azt látom, hogy nagy dilemmát okoz a sporiknak is ezen szituációk eldöntése. Egyébként pontosan ilyen eset történt a legutóbbi debreceni meccsünkön: az általad durva játékosnak felemlegetett Maljkovics igenis elengedte a betörő Vadkakast - már nem emlékszem ki volt - míg Cziczás odalépett, örülhetünk, hogy nem adtak sportszerűtlent.
S
tole egy külön fejezet a magyar kosárlabdázás történetében, az biztos, hogy nem mindennapi figura. Azt általában elmondhatjuk, hogy csak ott szeretik, ahol játszik, ott azonban nagyon. Szolnokon is imádták, mert igazi vezéregyéniség, összefogja a csapatot, a közönséget is fel tudja tüzelni és - nem utolsó sorban - közben elég jó hatásfokkal manipulálja a játékvezetőket. Én a mai napig tisztelem ezen tulajdonságai miatt, nekem tetszik a csibészsége, valamint elismerem a játéktudását (akárcsak Te). Azt mondom, inkább egy ilyen játékos, mint egy ámokfutó mészáros (nem a Zalán, vagy Áron).
Viszont azt is kijelenthetem: játékosként már nem látnám szívesen a MOL Szolnokban. Úgy érzem, itt már végleg eljátszotta a becsületét. Vannak ugyanis személyiségének igencsak negatív vonásai. Itt elsősorban a pénzéhséget említeném, és azt, hogy aktuális kenyéradó gazdájának maximálisan nyalja a ..., feledve a múltat.
Az utóbbit azért meg szeretném magyarázni. M.O.-i pályafutása röviden így néz ki (zárojelben a játszott szezonok száma):
Szolnok(2)-Debrecen(1)-Szolnok(2)-Sopron(2)
- Szolnok (1, vagy 2; összefolynak az évek) - Kaposvár (2.)
Amikor Szolnokon játszott kb így nézett ki egy Ivkó nyilatkozat: /Nagyon szeretem ezt a várost, az embereket, ez a kedvenc helyem./
Abban a pillanatban, ahogy elszerződött: /Nagyon szeretem ezt a várost, az embereket, ez a kedvenc helyem. Szolnokot utáltam./
Persze, nem szó szerint. Ezen kívül majdnem sikerült neki tönkretenni a szolnoki kosárlabdát. Amikor a klubb anyagilag bajba került, a fél csapatot + az edzőt rögtön elvitte Sopronba. Nyílt titok, hogy megszerezte a játékosok játékengedélyét, (így tudták kifizetni) és a szezon végén átköltöztek edzőstül Sopronba. Szerencsére a vezetés pénzt tudott a nyári szünet alatt szerezni, épkézláb játékosokat már annál nehezebb volt, még az is felmerült, hogy Berkics Laci visszatér (volt is néhány edzésen, míg korházba nem került). Ezek után pofátlanul két évre rá pofátlanul visszaszerződött Szolnokra (mondjuk az se volt normális, aki visszahívta).
Még nincs vége. Mielőtt elment a Klímához, azt mondta, "már nem bírom ezt a nagy hajtást, nem akarom hátráltatni a szakmai munkát, levezetni megyek Kaposvárra". Levezetésként Magyar Bajnokság. A félreértések elkerülése végett: nekem nem azzal van a bajom, hogy elment a Klimához, és bajnoksághoz segítette Őket, de miért kell ilyeneket hazudozni?
...csak ennyi, dióhéjban...
Üdv Csby1, és mindenki...Hajrá OLAJ (csak a miheztartás végett!)
Üdv!
Én azért nem mondanám, hogy nem volt jó meccs. Egy ilyen szoros meccs az első számú bajnokesélyes ellen nem lehet rossz. Az más kérdés, hogy színvonalas nem volt, látványos kosárlabdát csak egy-egy momentumban hozott. De a Paksot megverni látványos játékkal nemigen lehetne, így sem sikerült, de majdnem. És mi is csak egy negyeden át hagytuk látványosan játszani őket. És az sajnos elég volt nekik. A csapatunk azt az újdonságot hozta, hogy egy meccsen belül is tud mindent vagy semmit. Katasztrofális dobóforma az első félidőben, ezen belül az első negyedben még katasztrofális védekezés is. Aztán valami ébredés, és a védekezésünk rendkívüli módon feljavult, harapósabb lett, és máris hihetetlen dolog történt, nem vesztettünk több negyedet.
Az én abszolút amatőr benyomásaim a meccsről:
1. Gratuláció Fodor mesternek, aki ki tudott találni olyat, amivel a Paks megfogta Williamset. Ez még ebben a bajnokságban nem sikerült senkinek.
2. Sterbenz mester a meccs előtt nem tudott nyerő taktikát kitalálni (pedig mi ezt szerettük Farkasban), viszont dícséri az, hogy közben tudott úgy váltani, hogy ne szálljunk el.
3. A múltkor asszem nem voltam elég pontos, amikor a letámadásos játékról kérdeztem, és kaptam is, hogy ez gyors csapatok ellen nem megy. Nem fogalmaztam jól, arra gondoltam, amit most is megcsinált a csapat úgy a második negyedtől. Azt, hogy a labdát felhozó játékost végig zavarja egy ember. Előnye: mire az ellenfél feláll a támadáshoz, kb. 15 mp marad, az mégse 22, mert kb. annyi, ha hagyjuk simán felpasszolni a labdát. Ráadásul közben az irányítót maceráljuk, és nem is ér rá figurát jelezni. Bónusz: lehet labdát szerezni. Szerintem ez szombaton is bevált. Ennek mi a hátránya? Boros, Csirke, Trunics, és katasztrófahelyzetben Matus kisember-kollekcióval megy ez, nem? Legalábbis a támadások háromnegyede úgy kezdődik, hogy alapvonali bedobás, és az irányító hozza fel a labdát.
4. Egy pontocska sorsa: büntetőt dobnak a paksiak, a második táncol a gyűrűn, Czigler ugrik, hogy bezsákolja, de bepottyan magától. Asszem már a bedobást is elvégezzük, Szabó bíró úr futva elindul visszafelé minden extra jelzés nélkül, amikor Czigler felhívja a figyelmét, hogy két pontot kéne ítélni. Szabó bíró úr odaszalad a zsüriasztalhoz, és megítéli a két pontot. Ekkor Fehérvár nem szereti Szabó bíró urat. Kérdésem: ezt szabad a bíró úrnak csinálni? Emlékeztetőül: a meccs vége 0 pont különbség volt.
5. Maximálisan kulturált hangulat a meccs végén is a kiélezett helyzet ellenére. Két normális szurkolótábor. Még akkor is, ha a mi szurkolótáborunkat nem nevezik mások szurkolótábornak. Szerintem ez a normális. Pl. az, ha a meccs végén kiengednek azon a kapun, ahol az ellenfél szurkolóit is, és nem kell elkülöníteni minket, nehogy botrány legyen.
6. Nem írok többet, mert már így is baromi hosszú lettem. Bocs.
Üdv
Pistike
Szóval Alba-Paks. Gratulálok a Paksnak és a szurkolóink is, akik végig sportszerűen szurkoltak.
A Paks jobb csapat az nem kérdéses. Az első negyedben bűn gyengén játszottunk. A második félidőben már egy kicsit jobban. És hihetetlenül akartunk, küzdöttünk. Le a kalappal a játékosok előtt. A végén csak a szerencse döntött.
Játékosok: sajnos Robi gyenge (bár védekezésben nem volt rossz), és most Wili is rossz napot fogott ki(azért ne hasonlítsuk őt Ivkovicshoz balhé tekintetében, mert az túlzás...).
Kitűnően játszott Bencze, Trunics és Boros. Báder is szürke volt.
A játékvezetés: BOTRÁNYOS volt. Az első negyedben szerintem nem volt egyenlő mérce, utána meg csak gyengék voltak. A magyar bírói kar kritikán aluli, és ha ezen nem sikerül változtatni az a játék fejlődése ellen hat.
És még egy adalék a derbihez: Gencsev elvtárs, aki a bírók ellenőre volt a meccse, tehát dolgozott a meccs alatt újságot olvasott... Mikor néhányan szóltak neki, hogy inkább a munkáját végezze, még neki állt feljebb.
Persze az NS a bírókról semmit sem ír. Ezeke az emberek nem a meccset nézik? Miről írnak?
Alba-ASE
Szerintem az egészet felejtsük el mihamarább.Elég gyengus meccs volt:( Fő hogy nyertünk!
Amikor nagyon-nagyon kellett mindenki oda tette magát egy kicsit,habár ez a későbbiekben kevés lesz...
A Cziglert meg nem értem!Mindig csak felhúzom magam az esetlenségén,ráadásul mindig akkor próbáljuk megjátszani,amikor nem megy a csapatnak-bosszantó!!!!ÁÁÁÁ
Ha a csapat nem is játszott jól legalább küzdöttünk!És voltak bíztató produkciók is -Gerivel az élen
Az NS osztályzata meg nevetséges,talán csak az 1.negyedet látták?:)
Falco-Körmend
Demoralizálő győzelem erre szerintem Körmenden sem számítottak.Lesznek még itt meglepetések...
D.Vadkakasok-Olaj
Benne volt egy ilyen szoros meccs a pakliban (útólag okos az ember :) ),kár hogy nem sikerült a bravúr:(
Ui: Feribá04 mi van veled? Remélem jövő héten ott leszel Debrecenbe,elkel majd a bíztatás!
Hát igen, tévés meccsen mindig nagyon megy a csapatnak - a legemlékezetesebb anno 30 pont körüli zakó a Csepelnek és az Albának, idén pedig két Falco-alázás.
Szerencsére az Alba és a Paks elleni meccseinket is adja majd az MTV. :-))
Minden eddiginél nagyobb gratula a CSAPATNAK, amely két húzóembere nélkül alakított nagyot!
Isti remekelt, Grebi talán még sosem játszott ilyen jól és harcosan, Baba a régi önmagát idézte, emellett Rudi és Mujke is kivette a részét a sikerből.
A Falco mintha a pályán sem lett volna, nem igazán látszott, hogy Zsoldos milyen utasításokkal küldte őket harcba.
Nagyon tetszett a végén a "Gyere haza, Laci!" rigmus. Úgy legyen!
Hajrá Körmend!
Zsebe Ferit a válogatottba!
U.I.: Hamarosan jelentkezem a tippverseny állásával.