Keresés

Részletes keresés

sheer I toy ash Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2156
Leples Bitang!Nem igazan kell szerintem igazadat bizonygatni ugyanis teljes mertekben igazad van.Ha visszamesz egy par szaz hozzaszolast lathatod,hogy aki szeretett volna kulturaltan vitatkozni hogy neki ma az ami azt kapta hogy lehulyeztek mint akarcsak az atkosban aki a rendszer ellen beszelt.Az hogy ez a topic arra a szintre sulyedt hogy kegyesen feketemunkavallaloknak tanacsokat osztogatnak ill egyszeru stilusban fejtegetik a napi hireket.Aki pedig a topic eredeti temajahoz probal szolni az hulye.
Előzmény: Leples Bitang (2146)
szappan Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2155
:))))) az is jo volt mikor megertette a pincerno azt hogy ham&eggs onnantol kezdve mindig azt halozott.Nem is azt mondta,hogy fank hanem azt hogy KAKAOS,KAKAOS CSIGA.:))Arra gondoltam hogy hogy akik ide irogatnak irhatnanak mokas kis torteneteket abbol az idobol amikor kipattantak.En amikor eloszor jartam az USAban fel akartam szallni egy buszra es egy szazast akartam adni a sofornrk gondoltam majd visszaad az megfordult gondolom elmondta a tomott busz kozonsegenek es mindenki ugy rohogott mint az allat.DE egy 56 os ismerosom mar be akart jol rugni kokakolatol, a masik meg a kutyafejes konzervtol lakott jol egy ideig aztan kesobb tudta csak meg hogy az allateledel.Mostanaban a Sarasotai magyar klubban meg allitolag maguk kozott osztogatjak fel magyarorszagot ilyen kiseroszoveggel,hogy ez a fold a dednagyapam uradalma volt ugyhogy engemet illet:
Előzmény: break2 (2148)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2154
Break, Sajnos ezt a filmet nem lattam, viszont marha jo link-eket ajanlgatsz! Koszi! :-)
Előzmény: break2 (2148)
suerte Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2153
Nem bántódtam meg, egyáltalán :=)
Előzmény: Tibor Arato (2152)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2152
suerte; Nincs semmi problemam vele, hogy nalunk vagy, sot Isten hozott.
Erdekesnek tunt nekem, hogy velunk kezdtel, semmi mas.
Bocs ha sertonek hangoztam.
see ya.
Előzmény: suerte (2133)
break2 Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2151
Csak az a gond, hogy nem biztos, hogy a minimalberbol meg tudsz elni. Annal tobbet meg nem nagyon kapni ilyen helyen.
Es a munkvallalasi engedely az nagyon ajanlott, es mivel arrol meg nem irtal, hogy hogyan-mi uton mesz ki USA-ba Cowboy ajanlata a legjobb.
Előzmény: Classic Girl (2150)
Classic Girl Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2150
koszi. hat en be nem irom az oneletrajzomba hogy mondjuk a dunkinban voltam elado. de teljesen igazad van, de nem akarok komoly munkában dolgozni soha. eleg volt. elegem van. inkabb fankokat adok el nyugiba keves penzert mint hogy napi 12 orat dolgozzak teljes stresszben. ebbol elegem van.
de akarok kint suliba menni. mindenkeppen.
Előzmény: Cowboy (2149)
Cowboy Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2149
Ha lesz munkavállalási engedélyed, akkor sem lesz könnyü!
Én azt ajánlanám, keress egy amerikai egyetemet (MO-on le kell tenni a TOFL tesztet!), kezd el a “Mastert”,akkor kaphatsz munkavállalási engedélyt. Esetleg az egyetemen valamilyen munkát.
A Dunkin Donat fog túl jól mutatni az önéletrajzodban, amikor komolyabb állás után nézel. Az elözö sokkal jobb.
Én például azért nem kaptam munkát a területemen, mert 2 verzióval le voltam maradva az aktuálistól. “Sajnáljuk 5.0 nem jó, mi 7.0-val dolgozunk!”
Előzmény: Classic Girl (2097)
break2 Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2148
az az a film

Egy masik kedvenc jelenetem, amikor a Gregor lemegy egy hatalmas, alagsori, New York-i fodraszuzembe, ahove a pesti BKV berletet felmutatva jut be, mintha csak egy FBI ugynok lenne.

Előzmény: szappan (2140)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2147
Ok. Aludtam ra nehanyat es rajottem hogy a temat tovig ragtuk. Leplet... ize... fatyolt a multra. Uj tema? :-)
Leples Bitang Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2146
Kedves Mindenki!
Hosszú válaszra készültem, de Mumu pestiutca12-hoz intézett pár szava lecsapolta belőlem a rossz vért.
Kedves CsilladaKilla!
A náci Németországot kevés ember nem véleményezte abban az időben (hogy mi a fasizmus és a nácizmus között a különbség, abba most ne menjünk bele, mert mára már szinte teljesen összemosták a két fogalmat), annak ellenére, nem jártak ott, és ez szerintem igy is van rendjén.
AZ Ez Amerika és az Ez is Amerika analógiájára a következőt mondanám: a topic cime nem Mi Amerika, hanem Mi NEKED Amerika. Azt én is elismertem, hogy tapasztalataim közvetettek, ugyhogy ezen kár tovább rágódni. Rossz tapasztalatok bárhol érhetnek a világban, ezért kár Magyarországot elővenni, csak hogy visszavághass. Itt jegyzem meg, hogy aki nekem mesélt az USAról, az két évig élt kinn. Tehettem volna kisérletet, hogy alátámasszam az általam mondottakat, de mivel az első reakcióddal elismerted, hogy ezek is igazak, okafogyottnak láttam a próbálkozást.
Végül én nem mocskolódtam. Úgy is mondhatnám: nem én mocskolódtam. Eszem ágában nem volt Benneteket az érzéseitekben megbántani, mindössze a topic cimére válaszoltam, a teljes topic elolvasása nélkül.
Visszaolvasva úgy érzem nem az én stilusom kiván kritikát. Akinek nem inge ne vegye magára.
Mumu Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2145
Azzok akiknek kellene ,biztos nem ismernek ra,azert nagyokosok.
Előzmény: szappan (2140)
Mumu Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2144
Meg nem olvastam ezt a hozzaszolasodat mikor errol most irtam (a regebbi hozzaszolasal kezdem mindig..) de megint egy velemenyen vagyunk mint olvashattad.
Előzmény: CsilladaKilla (2138)
Mumu Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2143
Udvozolek nalunk,suerte.A pepitak neveben is.
Előzmény: suerte (2129)
Mumu Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2142
Kedves Csilla,szerintem mindenkinek egy vitaforumon joga van kritizalni,ellenkezni ,baromsagokat is mondani (Szerintem baromsagokat).
Az mas dolog hogy nem kell elfogadni.Sot ennel tovabb mehetunk ervekkel ellentmondani vagy egyszeruen elegansan atnezni rajta,talan mas vitatkozni fog vele.
Tehat a kritizalasi joga (meg ha rosszakaratu is az,nem lehet mindig megallapitani)mindenkinek megvan.
A kovetelmeny:a masik szemelyisegenek tiszteletbetartasa.Az igazsag nem kikozositheto,talan nincs is altalanos igazsag,ennyi elt ev utan sem tudom.Talan csak egyeni vagy azonos csopotu vagy az erosebb igazsaga van.
Mi itt nem vagyunk egy exklusiv klub ahol egyvelemenyu emberek gyulekeznek.Az elektronikus media nyitottsaga nem engedi ezt meg.Es nem azert irunk ide.Hogy aztan szimpatiak keletekeznek (es igy kenyszerusegbol antipatiak is )az az emberi tulajdonsag,a szovetkezni akaras,a csoport dinamika kovetkezmenye.De a cel a velemenyek sokfelesegenek begyujtese es utana ujabb velemenykialakulas a vitak soran.Vagy az eloti velemeny megerositese.Voila!
Előzmény: CsilladaKilla (2128)
Mumu Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2141
Te tudod hogy mi keruljuk egymast ,mert (bar lehet hoigy szemelyes talalkozas utan maskep gondolkoznank ) ellentetesen latjuk a vilagot.Megis meglep a tolerancia hianyod a masok velemenyevel szemben.Lehet hogy teljesen hibas,lehet hogy a nem ismeretbol fakad (most nem LB-re ertem,nem ismerem es nem hiszem hogy igy van) de akkor is az egy masik ember velemenye.megtamadhatod Hol szorul benned ennyi gyulolet,agreszivitas es masok nem megertese.Figyelek minden topicon kertesztul ahol az enyeimben irsz (es irsz egy parban..)mindenut lehurogod azt aki nem a Te velemenyeden van.Elismerem es mindig elismertem hogy nagyon sok dologban segitesz a dolgokat jobban megertenni.De miert kell elpusztitani,megrongalni azt aki tojkeletesen maskep gondolkozik.Miert kellen elkulonitenni,hiszen ez VITAFORUM.Peddig USA.ban elsz ahol a velemeny nyilvanitas szabad.En nem vagyok messzemenoen LB velemenyen ,de szivesen latom itt mint egy masik velem ellenkezo velemeny megnyilvanitasat.
Előzmény: pestiutca12 (2127)
szappan Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2140
Ja Break az volt az a film amikor a ficko lelepett otthonrol mert nem volt loveja,mutogatott egy sutemenyesboltba valami donut felere es azt mondta az eladonak,hogy FANK FANK. Nagyon kiraly volt. Probalt telefonalni nyujorkbol oszt asse tutta hogyn koll.Sok nagyokos magara ismerhet a filmbe ebbol a topicbol:)
Előzmény: break2 (2139)
break2 Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2139
gilisztalevet azt nem ittam (es szvsz nem is fogok)

De miota Amerikaban elek egyik kedvenc italom a szinten nagyon zold szinu algalé lett. A spirulina nevu fubol van es rendkivul frissito, meg egeszseges is. Mar az okori indianok is ezt ittak. :-)

Es ha mar filmeknel tartunk emlekszik valaki a Tiszta Amerika cimu magyar filmre? (Gothar Peter)

Előzmény: CsilladaKilla (2136)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.16 0 0 2138
Ebben igazad van. Viszont ha mondjuk lenne egy olyan tema hogy "Mi neked a fasiszta Nemetorszag" akkor ha en nem eltem ott, es semmi kulonosebb kutatast nem vegeztem a temaban, valoszinuleg egy darabig csak figyelnem a topikot, hogy tanuljak. Nekem kulonosebben semmi sem a fasiszta Nemetorszag, azon tul hogy a velemenyem megvan persze rola, viszont az egy meglehetosen standard velemeny, es nem ereznem ugy hogy hozzateszek vele a topik szinvonalahoz, ha beirok valami ilyen "generic" szolamot.

Mindenkinek megvan a joga a velemeny nyilvanitashoz, de szerintem az felreertelmezi a temat, aki azt varja hogy ide majd mindenki beirja hogy mit gondol es semmi reagalas nem lesz. Akkor minek irjuk le egyaltalan? Hogy legyen egy osszegyujtott tara annak hogy x szamu embernek mit jelent Amerika? Ha van velemenyem es elmondom, akkor azzal vallalom azt is hogy az valamilyen hatassal lesz masokra. Nem?

Előzmény: suerte (2137)
suerte Creative Commons License 2001.01.16 0 0 2137
Csilla...
Az igazság az, hogy egy csomó dologról alkotunk véleményt anélkül. hogy megismrnénk igazából, tapasztalatból. Had mondjak néhány példát: a mi generációnkból hála istennek senki nem simerte a fasiszta németországot, soha nem járt ott, de mégis véleményt alkothat róla. Szintn kevesen ismerik Lolo brigidát személyesen, mégis mondják, hogy csinos. Persze azt nem tudhatják, milyen az ágyban!
Előzmény: CsilladaKilla (2135)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.16 0 0 2136
Tibor,

>En ettem csorgo kigyo hust, nagyon jo volt.

Gratula!

> A giliszta sem lehet rosz.
ehem...izeee...szoval nyers gilisztat ettek, meg aztan turmixban csinaltak belole szep zold giliszta-juice-t.... :-) Eleg bizarrul nezett ki.... :-)))) De en eleg finnyas vagyok, meg Franciaorszagban is eleg nehezen kapok a fogamra valot....

Előzmény: Tibor Arato (2130)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.16 0 0 2135
Hello Suerte, Nem baj ha "zoldfulu" ir, sot! Asszem hogy ki regebben ki nem is annyira regen, de mindnyajan egyszer zoldfuluek voltunk ebben a topikban. Egyebkent nem arrol van szo hogy Amerika tokeletes-e, hanem arrol hogy mennyire megalapozott egy olyan valakinek az USA biralata (irhatnam frocsogese) aki meg soha nem jart itt es csak hallomas alapjan alkot velemenyt. Es igazabol nem tamasztja ala, hanem a fo erv az hogy "Nekem ezt jelenti."

Nem akarom ujraeleszteni a dolgot csak magyarazok. Errol a szorol jut eszembe, szerintetek a magyarok onkritikat gyakoroltak, amikor a hosszu, a masikat felvilagositani hivatott, monologot "magyarazasnak" neveztek el? :-) Kepzeljetek el ezt angolul! "Oh, I am just Hungarianing..." :-))))

Előzmény: suerte (2133)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.16 0 0 2134
Konnyu mert nagy a forgalom! :-) Biztos mindig a lista elos oldalan vagyunk! :-)
Előzmény: Tibor Arato (2132)
suerte Creative Commons License 2001.01.16 0 0 2133
Valóban így van. Többször jártam Amerikában, már a földrészen is, ezért lett kedvem ehhez a témához hozzászólni. Csak nem baj, hogy egy zöldfülü írt? :o)
Előzmény: Tibor Arato (2132)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.16 0 0 2132
suerte "1" hozzaszolasat nalunk kezdte.
Ugylatszik konnyu minket megtalalni.
Előzmény: suerte (2129)
WiseConsin Creative Commons License 2001.01.16 0 0 2131
Kedves Mumu. Isten orizz, hogy altalanositsak, hiszen eppen erre probaltam felhivni a figyelmet, hogy minden negativ elmeny ellenere sem nyilatkozok altalanositva. Tisztaban vagyok azzal, hogy nem mindenkire ervenyesek a lent irt megallapitasaim, talan pontosabban kellett volna fogalmaznom. Viszont epp ugy nem fogadom el masnak az altalanosito megnyilvanulasait.
Wise
Előzmény: Mumu (2126)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.16 0 0 2130
Csilla; A 2084-es hozzaszolasod nagyon tetszet.
Remellem ez lehangolta bitangot.

En ettem csorgo kigyo hust, nagyon jo volt.
A giliszta sem lehet rosz.

See ya.

Előzmény: CsilladaKilla (2121)
suerte Creative Commons License 2001.01.16 0 0 2129
Sziasztok! Pontosan nem is értem, hgy min vitatkozunk. Létezik olyan ország a földön amely hibátlan? Amerika illetve Amerikai Egyesült Államok, mert Amerika nem Amerika, vannak azon a földrészen ms országok is, nem a paradicsom. Történelme során rengeteg mcskos dolog történt ott is. A jelen sem hibátlan, de miért is lenne az? Hiszen mindenhol embere élnek és azok mint tudjuk nem fehérek és feketék, jók vagy rosszak, hanem pepiták! Mindenesetre nekem nem a tökéletes szinonimája az "amerikai"!!!!
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.16 0 0 2128
Ki kritizalhat? Ez egy nagyon erdekes kerdes, foleg az olyanoknak akik kulfodre szakadtak. Mert ugye az ember maradhatott is volna es akkor most tevolegesen reszt vehetne a helyzet javitasaban. Az jopofa hogy en valahnyszor magyar rokonnal, ismerossel, barattal beszelek, rovid par perc utan elkezdenek panaszkodni, kritizalni a magyar helyzetet. Ugyanakkor az mar egy kicsit vegyesebben van fogadva ha mondjuk en kritizalom, es eppen ezert igyekszem nem is csinalni, kiveve ha eppen valami nagy bunkosagot kovetett el ellenem valaki.

Most mar eleg jol el tudom fogadni hogy az olyan, ez ilyen, mind a ket helyen megvannak a jo dolgok es a rosszak is. Akarhol vagyok is, hamarosan elkezdenek hianyozni dolgok a masik helyrol.

Kritizalni persze epito jelleggel is lehet, de szerintem akkor meg kell tudni okolni is a kritikat. Az semmikeppen sem jo erv, hogy "azert mert en igy gondolom." Nagyon aranyos pelda erre David Byrn-nek (Talking Heads) a True Stories cimu filmje, ami egy texasi kisvarosrol es az ottani eletmodrol szol. Humorosan, kritikusan, ugyanakkor sok szeretettel mutatja be azt hogy mi minden rossz a varosban es ugy egyaltalan az amerikai fogyasztasi eletformat. Sok zenevel es mureklamokkal. Erdemes megnezni ha hozza tudtok jutni.

Előzmény: Mumu (2126)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.01.16 0 0 2127
Mumu,

Ha te LB-t, - informálatlan, és hozzá nemértö, - mások tudását, érzéseit abszolut semmibe vevö magatartásával te mégis vitapartnerként annyira értékesnek tartod, - "aki nélkül nem lenne kivel vitatkozni", - hát ez elég nagy lebecsülése az itteni régota összegyült társaságnak.

Előzmény: Mumu (2125)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!