Megbékéltem Vukingel!
(remélem elfogulatlan) Jelentés a Szolnok-Albáról
Nyertünk, és aminek igazán örülök, hogy akartuk is a győzelmet, volt csúszás-mászás, mindenki odatette magát. Volt olyan eset, hogy pl. Lapov 1 percen belül kétszer szerezte meg a labdát földharcban. Ez az akarat magával hozta a jó játékot, újra jól zárt a szolnoki retesz, ráadásul a mérkőzés minden szakaszában volt olyan hazai játékos, aki vitte a csapatot támadásban. A meccs elején Pavlovics talált be mindenhonnan, majd Lapov vette át a karmesteri pálcát, Bencze és Báder nem igazán bírt vele ebben az időszakban, simán megcsinálta a sarkazásokat, feltűnő volt, hogy milyen sok támadólepattanót szerzett. Később Maljkovics vette át a pontfelelős szerepét, tempói rendszeresen ültek, néhány tripla kíséretében. A vége felé Zolikának is voltak szép támadólepattanó szerzései, és ebből eredményesen tette fel a labdát (persze a szokásos hajmeresztő megoldásai mellett).
A szolnoki csapatjáték néhány rohanós perctől eltekintve támadásban is eredményes volt, rengeteg aszisztot adtak egymásnak a fiúk, volt türelmük megkeresni a legjobb dobási pozíciót, ezen kívül elég sok gyors indításunk sikerült, elég jó százalékban megvalósítottuk a „Jugoszláv iskola” tanításait.
Az Albacomp játéka tulajdonképpen tudatos volt, de nem sikerült Nekik a meccsen végig megvalósítani. Az elején szépen játszották tisztára a centereiket, ebben az időszakban gyorsan tudták felhozni a labdákat, ebből elég sok könnyű kosarat dobtak. Ekkor még Williams is hasznosan játszott, ha ráváltottak, egyből leosztotta a labdát, tapadt az Alba. Amikor az Olaj kiismerte ezt a játékot, a Fehérvár elkezdte erőltetni a betöréseket, főleg a kisemberek jártak elöl ebben. Ez be is vált egy darabig, de aztán a betöréseknél kezdtünk jól ráváltani a labdás játékosra úgy, hogy még passzolnia sem sikerült, sőt néha zónáztunk is, ami eleve megakadályozta a betöréseket. Erre válasz lehetett volna a triplaeső, ami hál Istennek elmaradt (itt lett volna egy jó Shannonra szükség, mert csak Góbinak esett be néhány trinyó). Az Alba tovább erőltette a betöréseket, főleg Boros és Williams próbálkozott sokat, minimális sikerrel, ekkor már annyira jó volt a csapatvédekezésünk, hogy az Alba teljesen szétesett támadásban. Ebben főleg Williams volt a hibás, ha hozzá került a labda, mindenki tudta a csarnokban, hogy Ő fogja eldobni. Ez a taktika azonban egy Vukicsevics betonvédekezése ellen eleve kudarcra volt ítélve.
Hát igen, Vuki, bocs Vuking! Szerintem most hozta azt a formát, amiért szerződtettük. Szigorú, szabályos védekezéssel eltüntette Williamst a pályáról (ez nem is ízlett az amcsinak, volt egy kis kakaskodás, de semmi komoly, W. már csak akkor tudta a pontjai zömét megszerezni, amikor minden mindegy volt). Kiosztott egy pár sapekot, labdát szerzett. Vuking most támadásba is maradandót alkotott, az indításoknál mindig jól helyezkedett, a betörései után a labda faulttal együtt beesett, nem azzal végződtek, hogy egyszerűen kiveszik a kezéből a labdát (mint eddig általában). Ja, és szívvel lélekkel hajtott, kezd szimpi lenni a srác, csak így tovább!
A 3. negyed vége felé teljesen eldőlt a meccs, 25-28 körül volt közte. Az Alba még kijött letámadni, de nem jött össze, általában simán felhoztuk a labdát és ziccert dobtunk.
Röviden összefoglalva, ez volt a tegnapi meccs. A játékvezetésről csak annyit: az eddigi gyakorlattal ellentétben koncepciót véltem felfedezni a bíráskodásban. Persze volt néhány téves ítélet, de azt vettem észre, hogy MINDKÉT OLDALON engedték a kemény védekezést a palánkok alatt, és általában sem akarták szétfújni a meccset. Elismerem, ez a felfogás inkább nekünk kedvezett, de összességében nem volt igazságtalan a bírók működése, példának okáért a faultarány közel egyenlő (23-21 körül) volt. A sportszerűtleneket nem mindig értettem, de ma megnéztem a Szolnok TV-n az összecsapást, és Heynrickel (így írja a nevét Robi egyáltalán?) értek egyet, úgy nézett ki, hogy a bírók ezzel akarták megfogni a meccset, lecsillapítani az indulatokat. Fehérváriak, érdemes megnézni videón (adja ilyenkor Nálatok a helyi TV a meccseket?) Robi elég jól meglátta az edzői taktikákat és azt, hogy mit sikerült ebből megvalósítani.
Belfera, erről (mármint az alsóházi play off-ról) nem hallottam, de ez érdektelenné teszi az előző hozzászólásomat. Kérlek benneteket, erősítsétek meg, vagy cáfoljátok Belfera kolléga infóját, mert ha igaz, nincs értelme leruccannom Kecskemétre 5.-én.
...és most (mármint a következő hozzászólásban) következik a várva-várt "nagyfilm", figyelmeztetlek benneteket, elég hosszúra sikerült. Csak azért szólok, hogy lelkileg felkészülhessetek!
Oké, végre sikerült egyszer lefelé is csúsznom, meglátjuk, most mi lesz:
Dombóvár-ASE -17
Szolnok-Falco -5 (hullámzó teljesítmények, ha összecsapnak...)
Alba-Körmend -3 (csak a győzelmet merem biztosan megtippelni, az eredmény akármi lehet)
Debrecen-Kaposvár -15
Dombóvár-Paks V16 (már nem hibázhatnak:-))
Szolnok-Falco H26 (Tegnap Tarle és Wiley sem játszott)
Albacomp-Körmend H8 (ha megint lejteni fog a hazai pálya)
Debrecen-Kaposvár V11 (Kötelező hozni)
Üdv mindenkinek, épp most néztem már a harmadik vagyok :-) a tippversenyben, jövök föl mint a talajvíz!!!!!
Igaz, hogy az eredeti versenykiírásban nem szerepel, de én úgy hallottam, hogy az egymás elleni meccsek után az alsóházban is lesz még egy rájátszás, ahol 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 csatákat rendeznek. Meg tudná ezt valaki erősíteni, esetleg cáfolni?
Valóban a szezon végén az egymás elleni eredmény alapján rangsorolják az azonos győzelem-vereség mutatóval végzőket. A Nemzeti Sport viszont a szeon végéig, a nem azonos egymás elleni meccsek miatt kosárkülönbség alapján rangsorol(a Sport ezt mindig megirja a szezon elején).
Ami a körmendi alapszakasz (vagy középszakasz, ahogy vesszük) esélyeket illeti, hát érdekes szitu. Van két idegenbeli és két hazai rangadónk!
Megyünk Fehérvárra és Szolnokra a héten, a jővő héten pedig jön a Kaposvár és a Paks. Ha háromszor nyerünk tuti szerintem az első hely(persze ha nem a Pakstól kapunk ki). Ha kétszer kapunk ki, akkor sok függ a Paks szereplésétől. Úgy kalkulálunk, hogy Kaposváron kikapnak, és mi szurkolunk a Dombóvárnak is :)) (Bár az utóbbival nem számolunk). Ebben az esetben számíthat az egymás elleni eredmény, és akkor valóban 15-tel kell verni a Paksot itthon. Tisztul majd a kép, ahogy megyünk előre, persze a legegyszerübb ha mind a négy meccsünket megnyerjük :)))
Én valami olyasmit tudok, hogy ilyenkor, amikor nem volt meg az oda-vissza meccs, akkor nem számít az egymás elleni eredmény. De az NS nem éppen következetes, mert pénteken még a Paks volt náluk az első, pedig ugyanez volt a helyzet. De nem ez a lényeg.
Habár...Hadd legyen meg az örömünk, hogy egy kicsit sütkérezünk a csúcson :)))
Én csak egy ősi kínai közmondással válaszolnék: "Soha ne higgy a Nemzeti Sport-nak!"
Úgy tudom, azonos győzelem/vereség arány esetén az egymás elleni eredmény számít. három ilyen meccs volt már idén, 1 Körmenden (84-80), 2 pedig Pakson (89-75, ill. 75-70), tehát 2-1 a Paksnak. Ha a Körmend 15 pontnál többel veri az ASE-t a két csapat utolsó középrájátszásos találkozóján, csak akkor lehet jobb a mutatója az egymás elleniket tekintve.
Mondhatni, hogy intereszting! A kosárlabda szövetség honlapján az ASE az első, az NS tabelája szerint viszont a Körmend! Hogy is van ez? [Azonos győzelmi mutatók, azonos kapott pontok(!!!), de az Atomnál 20-szal kevesebb dobott pont!]
Elveszettük a féltve őrzött első helyünket? Nem csodálkoznék...
...hát ez gyakorlatilag eldőlt 3 fordulóval a vége előtt. Talán a Kecskemétnek lehet még minimális esélye a Szeged rovására. Ha a hátralévő két meccsen be tudnak hozni egy vereséget, az utolsó fordulóban Kecskeméten találkozik a két csapat, ráadásul úgy, hogy az első meccsükön a Szeged nyert otthon 2 ponttal. Na, ez nem semmi csata lenne, ezt szívesen megnézném, úgyhogy, hajrá Univer!!!
a két csapat hátralévő meccsei:
Univer-MAFC
SMAFC-Szeged
Kakaskák:Ridl nélkül ugye...
Mcdaniel nem volt nagy szám,bár voltak villanásai,Halm nulla,Tóth dettó,Gémes és Rucker brusztoltak a paksi centerekkel,váltakozó sikerrel.feltünő volt,hogy a magasabb és súlyosabb Lecsó nem sok mindent tudott kezdeni Érsekkel...
Cserék:dobálgatták a hármasaikat...
Sporik:aránylag korrekt fújás volt,bár a néhány tévedésük igencsak idegborzoló volt...Gémes felugorva könyökkel legyalulta a zsákoló Sitkut...stb.
Kispadokon: F.P. nagyrészt nyugodtan figyelte a meccset(aki követi az eseményeket,az észreveheti,hogy nincs reklamálás meg hiszti...megtiltották!)
Sterbenz viszont időnként bent a pályán folytatott ámokfutást,artikulátlanul ordítozva...
A meccs egyik fénypontja a kétn idióta kabalaállat,Nucleo és a vendég Vadkakas bohóckodása és őrültködése jelentette...
Az Atomic Boys jól támogatta a csapatot,néhány vezető távolmaradása ellenére is jól szurkoltak.
Mondjuk én is kívülről szemléltem az eseményeket,de megemelem a kalapomat a fiatalság előtt,mert jó volt a hangulat...
Ase-Debrecen 89-66
Ahhoz képest,hogy az elmúlt 5 partyból 4x zakóztunk elég szépen gyülekeztek a népek Pakson.
No azért volt üres hely dögivel,mondhatnánk azt is ,hogy aki nem volt itt az biztos a Kossuth Téren kántálta,hogy :" Viktor-Viktor".
Szóval nagyon könnyedén vertük idén már nemtudomhányadszor a Kakasokat...az elején megúsztunk,aztán utána már csak nyugodt játékkal végig vezetve nyerni ...
A cseréink is elég sokat szerepeltek(F.P.-nek a fejére olvasták,hogy kevés lehetőséget kapnak a cseréink.) Csak Vaidi nem játszott,nyilván beteg vagy sérült.
A vendégeken érződött a csütörtöki tüzijáték meg a 300 km utazás.Ridl itt sem volt...
Szép sima győzelem,időnként sziporkázva,időnként szenvedve...
Zacsi:az utóbbi gyengébb meccsek után remek játék,bár a triplákkal hadilábon állt.
Bácsi:hozta a szokásost,néhány káprázatos megmozdulással,és egy szörnyű zsákolással(két ember húzott át)
Geri:ott folytatta ahol Szombathelyen abbahagyta,hasznos jó játék,időnként hajmeresztő dolgokkal.
Sitku:Ő most szórt becsülettel,zsákolt is párat,szal o.k....ja meg volt valami torzsalkodás Ruckerral(Bácsi fogta le honfitársát)
Czigler:hasznosabb produktum mint az elmúlt meccseken,ez asszem IBM-ben is megnyilvánult.Csak így tovább...
Cserék: nagyjából éltek a lehetőséggel,mindenki dobott pontot,de az uccsó negyedben vergődtünk rendesen,már pedig javarészt ekkor ők játszottak.
OLAJ - Albacomp 91 - 74
Könnyedén,magabiztosan,helyenként sziporkázó játékkal nyertünk.Ezen a meccsen bebizonyosodott,hogy Vukicsevics (és persze Lapov) mennyire fontos láncszem a csapatban.Bojan is nagyszerűen kosarazott,huszonöt pontot dobott és mindkét palánk alatt nagyon sok lepattanót leszedett.Pavlovics ezúttal halványabb volt,de most elbírtuk.Jól kezdtünk,a 7. percben már tíz ponttal vezettünk,majd a második negyed vége felé 20 pont körül volt a differencia ; ez a negyedik negyed elejéig folyamataosan nőtt - a legtöbb 28 volt -,az Albacomp csak az utolsó öt percben tudott felzárkózni,amikor már a fiatalok is a pályán voltak.Kiemelendő még Maljkovics,aki végig pontosan irányította a csapatot és a pontokkal sem maradt adós (kb.16).Az Albacompból Báder játéka egész jó volt,Williams - t Ognjen jól semlegesítette,Góbinak és Borosnak csak villanásai voltak.A többiek nem tudtak túl sokat hozzátenni az összjátékhoz.
Bíráskodás : a fehérvári alapszakaszmeccsel ellentétben most legalább mindkét csapatot jól megszórták faultokkal ; egyébként voltak "tüskék",de nem éreztem durva meccsnek.
Szurkolás : nem volt teljesen telt ház,de a srácok a B - középben nagyon kitettek magukért ; mindig így és ennyien kellene.
Most mondhatnánk : ha Dombóváron Vukicsevics játszik...nade nincsen ha.Sajnos.
Hú, ba*** meg, majdnem elfelejtettem tippelni!
Azért remélem még elfogadjátok:
ASE-Debrecen +19 (végre elindulunk felfelé!)
Kaposvár-Falco +20 (Falconak nem szokott izleni a Kaposvár játéka)
Körmend-Dombóvár +17 (kosáreső...107-90...?)
Szolnok-Albacomp +10 (a szurkolók buzdításával meglesz a "közte tíz", bár az Alba bármire képes...)
Vukicsevics már biztosan játszik majd,megírta az újság is.Azt mondta,nagyon várja már hogy újra játszhasson és (szeretne bizonyítani :-))
Néhány óra múlva minden kiderül!
Hi Gabci!
Kicsit bátran tippeltél a meccsekre, de én örülnék a legjobban ha eltalálnád a mienket:)))
Ennyire nem voltam én se bátor, habár a felét megszavaztam a csapatnak. De sebaj ha arra a meccsre nem kapok pontot, persze csak akkor ha a telitalálat a Tiéd lesz:)
Az MVP alakulásával egyetértek a felsorolt nevekkel, habár kicsit nekem a szívem Nickel felé húz, tudjátok a tavalyi produkciója miatt is:)
Ma győznünk kell, ezért mindent bele fiúk!
Hajrá Atom!
Remélem kilépünk a nyomorból és visszaszerezzük a negyedik helyet.
Ehhez a tippek:
OLAJ-Alba H7 (Vuki vajon játszik?)
ASE-Vadkaka H35
Körmend-Dombóvár H19
Kvár-Falco H11
Az "ország másik végén" való győzelemmel a forduló igazi nyertese lett a csapat!
Hihetetlen mennyire hullámzó a dobószázalékunk, hétvégén a Falco ellen minősíthetetlen, tegnap szinte minden beesett! Szombaton 13 kihagyott büntető, tegnap az Eddy szerencsére csak hármat dobott(persze mind kimaradt), de a többit bedobtuk(!). A Nickel majdnem 20-at! A Mujke 6/7 hármasból ha jól emléxem! A védekezeés elég kevés volt, rengeteg hármast kaptunk!
Mintha saját magunk ellen játszottunk volna :))
A lényeg a győzelem, szombaton a Dombóvár ellen szintén hozni kell! Ha a 3 hazai meccset hozzuk másodikak vagyunk legrosszabb esetben! Bízom az alapszakasz győzelemben azért!
Szép csendben a középszaksz MVP kezd kirajzolódni! Három jelölt eddig: Kálmán, Nickel, Lee (utóbbi sokat kihagyott). De például a Williams is lehet még!
Pakson komolyak bajok, láttam egy kevés részletet ma délelött a szerdai meccsből! Ugyanaz mint ellenünk és az Alba lenne!
A tippek a hétvégére:
MTE-Dombóvár H14 (Szerintem az Isti újra pihen, eléggé sántított hazafelé)
Kaposvár-Falco H11 (Bár a Kálmán 50 felett dobott Kaposváron is...)
ASE-Debrecen H15 (Muszály nyerniük)
Olaj-Alba H4(Nagy derbi, kevés dönt majd)