MVP: Németh (Egyértelmű...)
Legjobb légiós: Delmonte "Nickel" Madison (Kicsit talán elfogultan)
Legtöbbet fejlődött játékos: Bencze Z.(Fejlődés számít)
Legjobb ötös: Németh, Madison, Davis, Lapov, Czigler.
Légiós csapat: Dzunic, Madison, Davis, Lapov, Bukva.
Védekező játékos: Czigler.
Védekező ötös:
Némi megjegyzés, hogy meglepődve láttam Edmonson nevét szinte mindegyik ötösben...
Mészáros, Fodor, ZSEBE(kwest kedvéért), Orosz(kétszer láttam, akkor nagyon jól tette a dolgát), Czigler.
Legjobb hatodik ember: Jurgilas.
Furcsa volt látni Kálmánt a fiatalok ötösében, lehet hogy Kámánról van szó!
MVP: Németh István (Marc)
Legtöbbet fejlődött: Bencze Zoltán (Alba)
Legjobb védő: Szőke Balázs (hööhöööhö)
Legjobb légiós: Braniszlav Dzunics (KLÍMA!!!:)
Év ötöse: Németh,Dzunics,Davis,Sitku,Lapov
Védekező ötös: Mészáros,Boros,Fodor G.,Szőke,Czigler
Légiósötös: Davis,Parker,Dzunics,Ivkovics,Lapov
Csereötös: Maljkovics, Pavlovics,Williams,Edmonson,Bukva
1-2-3-4 LEGJOBB BÍRÓ SZABÓ IV.!!!!!!!
Ja a meccsek:
Szolnok-Dombóvár H16
Körmend-Debrecen H12
Kaposvár-Albacomp H13
Paks-Falco H17
csak szegény Zsoldos Andrást sajnálom...
ja és tetszett a "Gyere haza, Laci"!
Aki Dzunicsot és Mujkét a légiósötösökbe tenné az értékelje át a szavazatait. Igaz, hogy csak pletykaszinten, de két különböző helyről is hallottam, hogy ma megkapták az állampolgárságot.
Az indexet meg valszeg bombázzák. Eddig négy hozzászólásom nem ment el, meg rohadt lassú is. Talán mo
Az ötlet nagyon jó,úgyhogy én is szavaznék,előtte
azonban a tippek:
ASE-Falk.o. +18 (Harcosabb Falco, de ez is kevés)
Olaj-Dombóv. +11 (nem kell megszakadni az Olajnak)
Kaposv.-Alba -4 (megint sikerül az Albának)
Körmend-Debr.+16 (most ez reálisnak tűnik).
És akkor a szavazatok:
A legértékesebb játékos: Németh István (Körmend)
A legtöbbet fejlődött játékos:Bencze Zoltán (Alba)
A legjobb védekező játékos: Fodor Gergely (ASE)
A legjobb légiós: Branislav Dzunics (Kaposvár)
Az év ötöse: Németh (Körmend), Dzunics (Kaposvár)
Davis (ASE), Edmonson (Körmend),
Lapov (Olaj)
Nem hiszem, hogy meg kellene előzni a szikrázó vitákat, mert pont az ilyen szakmai jellegű vitákra lett a fórum kitalálva. Itt nem azon vitatkozunk, hogy ki kezdte az anyázást, hanem egy-egy játékos képzettségéről, adottságairól és mutatott teljesítményéről.
MVP: Davis
3 jelölt közül: Davis, Williams, Németh
(nekem a Németh emberként nem szimpatikus és a vállogatott meccseken elég felemás; Támadásban a Williams jobb mint a Davis, de a védekezéssel együtt jobb a Davis.)
Egyébként ha Kálmán Laci egy jobb formában lévő csapatban játszana, ő is beleszólhatna)
Legtöbbet fejlődött: Báder
(szerintem ebben az idényben érett be, és a válogatott meccseken is bizonyított. Bencze jövőre érhet be igazán. Ha az Alba őt és a Bencze Zolit megtartja, akkor mostanában nem kell külföldi centert igazolnia, de ez pénz kérdés...)
Védő: Fodor
Szerintem nincs vita.
Légiós: Davis
Jelöltek: Davis, Williams, Lapov
Döntés a fentiekben leírtak miatt.
Év ötöse: Németh, Davis, Williams, Báder, Lapov
(szép, hogy két magyar is beférhet)
Ez az év védője úgy látom több helyütt kap többfajta értelmezést. Senkit nem akarok befolyásolni, mindenki azt ír amit akar. Én azért választottam a Lacit, mert olyan felfogásban gondolkodtam, ahogy az NBA-ban szoktak, vagyis mutatók alapján. Ebben pedig a válogatott center nyomasztóan jobb mindenkinél. Emberfogót én is tudnék mondani többet is a ligából, aki jobb, mint Czigler, de a védekezés nem csak abból áll, hogy az ellenfelünk minél kevesebbet dobjon.
...bocsi, lehet, hogy olyan gyorsan váltogatta a csapatokat a srác, hogy az egyik lába itt... (vagy a "B" csoportban olvastam valahol?) Egyébként lehet, hogy a Reed-el kevertem össze, a nevekkel hadilábon állok kedves izé...(nem csak a kosárlabdában)
Minden esetre kösz a listát, remélem nem csak én vagyok rászorulva, nem jó egyedül hülyének lenni. Most már csakazértse írom oda a csapatneveket!!!
A szavazatom:
MVP: Németh
Legtöbbet fejlődött: Bencze ()
Az év védője: Boros (Mészárost is írhatnám...)
Az év idegenlégiósa: Davis
Az év ötöse: Lapov, Edmonson, Parker, Davis, Németh
(második sor:Ivkovics, Wiley, Pavlovics, Williams, Mészáros)
na akkor a díjazottak (remélem nem hagyok ki semmit):
MVP: Németh (az idén azt csinál a pályán, amit akar)
MIP: Kámán (tényleg most jött az áttörés, ráadásul egy "hiányposzton", mi kell még)
BDP: Fodor G. (igaz, nem sokszor láttam játszani az idén, de amikor mégis, akkor bizonyított)
BFP: Madison (egyszer elfogult is lehetek)
Legjobb ötös (ha már a rövidítéseknél vagyunk, akkor biztos BSL): Németh, Madison, Dzunics, Edmonson, Lapov
Legjobb légiós ötös (itt most gondok lesznek, mert vannak, akik a legjobb ötösben is helyet kaphattak volna, úgyhogy ide teszem őket, bár hülyeség): Lee (tudom, nem kimondottan irányító), Davis, Williams, Wiley, Bukva (ha ez így nem jó, akkor a legjobb ötös, és Isti helyett Davis)
Legjobb védekező csapat: Mészáros, Fodor, Parker, Edmonson, Czigler
Ja, és ha lehet új kategória, akkor a legjobb hatodik ember: Jurgilas
Egyértelmű szavazatokat várok. Döntsd el melyik a jobb!
Egyébként az idegenlégiós ötösünk dettó és ha az idény ötöséből kiveszed Gerit és Feribát rakod a helyére, akkor az is.:-)Pedig nem is láttam a beírásod.
MVP: Davis (Mondhatok mást?)
Legtöbbet fejlődött: Kámán (Tudom sok fehérvári le fog ugatni Bencze miatt, de szerintem Tamásnak ez az év hozta meg az igazi áttörést, míg Zolinak a következő fogja.)
Az év védője: Czigler (nagyon szívesen írnám ide Zacsit vagy Gerit is, de lepattanóban, szerzett labdában és blokkban is Laci vezeti a listát.)
Az év idegenlégiósa: Davis (az elsőből adódik)
Az év ötöse: Lapov C
Sitku PF
Williams SF
Davis SG
Németh PG
A védőötös: Czigler C
Edmonson PF
Vukicsevics SF
Fodor SG
Mészáros PG
Idegenlégiós ötös: Lapov C
Edmonson PF
Williams SF
Davis SG
McDaniel PG (Nem nagyon van idegenlégiós játékmester)
Nekem tecccik, egy technikai javaslatom azé' lenne. Ha megoldható, a játékos neve után írják oda a szavazók a csapatot is. Egyrészt nem mindenki ismeri név szerint az összes légióst a mezőnyben, de ha olvas egy amerikai nevet, + a csapatot, beugorhat Neki "ja az a vajkezű, villámgyors fekete srác, Kutyaütők KC-ból, az ügyes!" és máris számításba veszi, nem csak a saját csapatából választ. Másrészt - bevallom - én is keverem néha a sok Willey-t Riley, Green-ből is van legalább kettő, nem is szólva a magyar testvérpárokról.
Remélem nem túl nagy marhaság, üdv everibadi...
MTE-Debrecen H17 (Simának kell lennie!)
ASE-Falco H15 (Hasonló szitu! Nálatok a "Gyere haza, Laci!" nem jön be :))))
Olaj-Dombóvár H13 (Szegény Vasút, két vereség a héten...)
Kaposvár-Albacomp H7 (Sok csalódás érte eddig a bajnokot otthonában, ideje javítani! Shannon gyenge!)
Nem hiszem, hogy lesz mégegy ennyire sima forduló! Bár ilyenkor lehet igazán nagyon bukni...
Egyébként a Kálmán hangulatát nagyon jól jellemezte a mai Sportban adott nyilatkozata! Két szavas válaszok...
Sziasztok
Olvasgattam a hozzászólásokat a klubbok anyagi helyzetéről. Nem szívesen teszem, de nem állhatom meg, hogy bele ne szóljak. Úgy láttam legjobban a fehérvári szurkolótársak haraptak a témára, hangoztatva, hogy már nem is olyan tehetős a klub, sőt, hogy nem is volt az :)). (Az utóbbiról csak annyit: az Albacomp évekig jelentős összegekkel támogatta a csapatot, akkoriban még szokatlan módon meg tudtak fizetni két pengés légióst, (az egyikük NBA-t is megjárta) + válogatott kosarasok egész sorát, és ezt a gárdát viszonylag sokáig együtt tudták tartani. Mára már nem ez a helyzet, más csapatoknak is van mit a tejbe aprítani, már nem az Alba a legvastagabb egyesület széles e hazában (savanyú lett a szőlő?). Egyébként én soha nem foglalkoztam különösebben azzal, hogy kinek mennyi van. tudomásul kell venni, hogy minőségi, élvonalbeli sporthoz sok pénz kell, éveken keresztül (ezt gondolom Ti is tudjátok). Ki hol tud, szerez. Az állami pénzekről és vállalatokról és a pénz összefüggéséről: Jelenleg két egyesület van a mezőnyben, akikre igaz az, hogy olyan cég szponzorálja, amelynek az állam az a többségi tulajdonosa: az Atom és a MOL Szolnok. És ez már hosszú évek óta (az Olajnál megalakulása óta, vagyis majdnem 5 évtizede - a MOL létrejötte előtt (1986) természetesen a jogelődök) így van. Eddig mindíg tele voltunk lével??? Csak a Szolnokról tudok beszélni, volt olyan év, nem is olyan régen, amikor majdnem megszünt az egyesület. A Paks sem volt még bajnok, ez a második szezonjuk ezzel a gárdával.
Egyébként ki tud nekem biztos információt adni arról. hogy az ún. nagycsapatok közül melyiknek nagyobb a költségvetése??? Még a játékosok fizetését is csak pletykaszinten ismerjük (nem úgy mint például a Bundásligában, vagy az NBA-ben).
...de tényleg csak ennyit szerettem volna megjegyezni, Hajrá OLAJ!!!
Nem akarok én a pénzről dumálni csak egy kicsit furcsa ezt pont fehérvári oldalról hallani. Ha mondjuk egy Dombóvár szurkolótól jön jobban elfogadom. Zárjuk le, mert ezt a bajnokságot nem a pénz fogja eldönteni, hisz legalább négy csapat be tudott vásárolni.
Valami viszont eszembe jutott. A múltkor Nunnery kapcsán előjött, hogy ő volt a múlt év védőjátékosa Magyarországon. Nem tudom miért, mert tudomásom szerint eddig nem osztottak ilyen címeket. Eddig...
De most jó lenne, ha mi szavaznánk meg az egyes kategóriák győzteseit, illetve az álomcsapatokat. Az NBA mintájára arra gondoltam, hogy az alábbi kategóriák lehetnének:
Legértékesebb játékos (MVP),
Legtöbbet fejlődött játékos (MIP),
Legjobban védekező játékos (MDP),
Év újonca (ROTY), na ennek nincs értelme legyen inkább év idegenlégiósa,
Az év kezdőötöse,
Az év védekezőötöse,
és az év újoncötöse helyett legyen az év idegenlégiós ötöse.
Szerintem nem érdemes megvárni a bajnokság végét, mert itt az egyéni teljesítmények számítanak és az összes játékos, csak az alapszakaszban szerepelt (az NBA-ban is az alapszakasz után hirdetik meg az egyes kategóriák győzteseit).
Szóval, ha úgy gondoljátok csináljuk jelezzétek. Egy hétig lehetne szavazni és a szavazatokat én számolnám.