Akkor én is mondok 1 példát.
2. negyed. Szintén emberfölényes támadás, a labdát Nick hozza fel, tőle ballra Isti jobbra Rudi. A védő kivált Madisonra aki megáll és nem passzolja a labdát a teljesen szabadon levő Rudinak, (tényleg égen-földön nem volt körülötte senki) hanem megvárja, míg a másik térfélről Eddy (már 2 védővel a nyakán) felér és neki adja a lasztit és innentől vége a támadásnak. Egy védő megelőzi Eddyt és az alapvonalról indíthatjuk ismét a támadásunkat (felállt védelem ellen).
De, hogy biztos legyek az állításomban, ma még1x
megnézem a szhelyi vtv-n a meccset és megszámolom
hogy a két légios hányszor passzol egymásnak és hányszor a többi csapattársnak.
Sajnos holnap és a hétvégén nem vagyok, de igérem hétfőn tájékoztatlak.
Csak egy példát említenék a tegnapi mecsről, ami nem támasztja alá ezt!
Bár lehet, hogy én láttam rosszul!
Szóval 3 az 1 ellen hozzuk a labdát a 3. negyedben, Madisonnál a labda, tiszta az út a gyűrűig, a közönség kezd felállni várva az újabb palánkrengető zsákolást! Nickel azonban feltette az Istinek zsákolásra...
Mondjuk ami engem illet, nem lettem volna boldog a Nickel nevében amikor kiderült hogy a kispadon kezd!
Egy kérdésem lenne azokhoz, akik tegnap látták a Körmend-Debrecen derbyt.
Szóval nekem volt egy olyan érzésem a 2.negyedtől,
hogy Nick és az Eddy "na gyere testvér mi is mutassuk meg nekik" jelszóval játszottak.
Félreértés ne essék mind a két játékos nagyot alakított, de talán a kelleténél többet keresték egymást a labdával és ebből adódóan több egyéni megoldás is volt.
Mivel a hétvégén a Falk.o. ellen egyik játékos sem játszott, viszont látták a kiválló produkciót a magyaroktól (Mukit is ide veszem), gondolhatták a fenti megállapítást.
Ezt mondom én!
És a ti véleményetek? Nagyon kiváncsi lennék rá.
Más!
Mivel holnaptól nem leszek vasárnapig, leadnám a tippeket a hétvégi fordulóra. Nem lesznek könnyű meccsek!!!
Falk.o. - Kaposvár +8 (legyen ez a meglepi)
Alba - Szolnok +12 (ez sem papírforma)
Debrecen - ASE -11 (a végén fordít az ASE)
Dombóvár-Körmend -14 (nem kaphatunk ki)
A hétvégi pihenést egy dombóvári kiruccanással megszakítom!
Jó hévégét és jó szurkolást mindenkinek!
Hajrá Körmend!!!
Üdv. Zotya
Tegnap csak a második negyedbe szállt be, így is 30 felett hintett!
Nagyon jól helyt állt a Dombóvár Szolnokon, nem semmi meccsünk lesz szombaton!
Az Alba és a Falco teljesen összezuhanva, kezd kialakulni az első négy! Ha jól néztem 15 dobott idegenlégiós-pont a fehérváriaknál, 20 körül a Falconál. Így nem lehetnek esélyeik! Ugyanez nálunk tegnap 63 pont!
Szia Belfera!
Ez nem volt semmi megnyilatkozás részedről,de bizony nagyon így fest a helyzet...
Az még mindíg nem fér a fejembe,hogy milyen úton-módon kapott rendezési lehetőséget Kaposvár a leendő foci EB-n...nem is emléxem mikor volt utoljára felső osztályú csapatuk???
pl.:Egerszeg,ahol most jó csapat, van évtizedek óta szinte mindíg teltház...nem lesz színhely?
Hogy is van ez???
Lesz új csarnok is...mondjuk nem lenne baj.
Artúr!
Meg ne halljam, hogy nem szavazol a szezon csapataira/játékosaira! Hát micsoda hozzállás ez kérem???
Igenis kíváncsian várjuk a véleményed!!! :-))
Játékvezetés elmegy,kár több szót rá vesztegetni.Szurkolás volt már jobb is ,de ez egy elég egyoldalú amolyan lögybölődés jellegű meccs volt,hála az ellenfélnek.
Lényeg a lényeg,simán győztünk,szombaton irány Debrecen...már megint.Elkelne a szurkolói segítség is,de eddig nagyon kevés a jelentkező...
Ennyi.
Feribá! Összegezheccc...nem akarok beszállni ebbe a remek játékba,meg asszem egy darabig a tippülést is hanyagolom...Jó játékot mindenkinek!
Fehérváriak! sajnálom,ha bárkit is megbántottam a múltkori beírásommal...valóban nincs még jogerős ítélet M.J. ellen.Sorry!
És most nem kötözködni akarok,de most mi a státusza a csapat körül??? Mert elég rendesen perlekedett a bírókkal,időnként a játéktéren belül is...még a tv felvételen is látszik.
Amúgy jó szurkolást mindenkinek!!!
HAJRÁ ATOMVÁROS!!!!!
Azért ne feledkezzünk meg a szolnoki Pavlovics Predragról, a nyíregyházi Krivacsevics Dragoljubról és a kaposvári Filipovics Gordanról sem, ha már az "újmagyarokat" említjük.
A politikáról csak annyit, hogy ami Körmenden magyar feleséggel és gyermekkel nem sikerült 5 hónap alatt, az "Narancsváron" 9 évi ittartózkodással összejött 1 hónap alatt, és csöppet sem csodálkoznék, ha a választásokig még a főmaffiózó is felcserélhetné a kereszt- és vezetéknevét. Valahol érthető, hiszen szükség van a magyar állampolgárokra, hogy meg tudják tölteni az - esetlegesen - épülő új stadiont. :-))
Ase: ezt a meccset egy jó erős közepessel tudtuk ilyen simán hozni....
-Zacsi: ezúttal kevésbé pontos hármasdobás,de szív" játék...fáradtnak tűnt számomra(nem a játéka miatt),pihent is eleget.
-Geri:Ezúttal jobban játszott,időnként már kezdett régi önmagára emlékeztetni...védekezése kiváló.
-Bácsi: ismét húzóember,majd 30 pont körül...villogot rendesen,aztán hintette a csókokat a népnek.Mikor a padon ült,akkor meg szurkolt ezerrel...
-Sitku Béci:ezúttal remekül játszott,úgy tűnik kilábalt az általam említett gödörből...
-Czigler L.: látszott rajta a sérülés,inkább pattanózásban és labdaszerzésben,osztogatásban jeleskedett.
Cserék:ez a meccs több játéklehetőséget hozott a kiegészítő embereknek is(Rajkó,Fodor M.,Érsek).Két fiatal is lehetőséget kapott(Somodi,Lőrincz)...az utolsó két percben nagyon érdekes csapat játszott:Fodor M.-Rajkó-Lőrincz-Somodi-Érsek...
Ase-Falco 90-60
Nagyon sima meccs volt,ez a Falco inkább az alsóház nívóját hozta (egyenes folytatása volt a vasnapi Falco-Marc meccsnek)
Ideig-óráig próbált kapaszkodni a Falco,de aztán az esélytelenek nyugalmával adták fel a meccset.
Talán csak Pankár Robot volt említésre méltó,asszem 5 hármast vágott.Meg talán Kálmán,de ő ennél fényévekkel jobb szokott lenni...
A légiós szekció egyenlő a tripla nullával...Alexe az év "igazolása",kikopott használhatatlan.Wiley ezúttal csak aprításban jeleskedett,ki is pontozódott.Meg köpött egy szép gusztusosat a nézők nagy örömére.Tarle...vicc.Hol vannak már a 25-30 pontok? K.o.
Cserék: a fiatalok csípkedték magukat,Gráczer meg lassan elgurul magától olyan dagi...
Zsoldosnak lesz melója ezzel az árúval...
asszem a 8. hely várományosa adott...
OLAJ - Dombóvár 97 - 92
Egy hajszálnyira voltunk a szakadéktól,a Dombóvár 36 percig vezetett Szolnokon,legtöbb nyolc ponttal.A védekezésünk szinte az egész meccsen egyenlő volt a nullával,körülbelül 20 (!) hármast kaphattunk (ebből csak Lee körülbelül 8).Még szerencse,hogy a támadójáték nekünk sem ment rosszul,de azt hiszem,a győzelem az egyetlen dolog aminek örülhetünk egy ilyen meccs után.Pavlovics,Maljkovics és Lapov helyenként emelkedtek ki csak,a mundér becsületét az egyesek által agyonösszevissza szidott Vukicsevics mentette meg (kb. 18 pont,10 lepattanó és rengeteg szerzett labda).A Dombóvárban nem játszott senki átlagon alul :-)
Szombaton Fehérvár,nem akarok ilyen és ehhez hasonló elcsépelt szövegekkel jönni,hogy pl. fontos meccs vagy a mainál sokkal több kell.Ezeket úgyis mindenki tudja,kár szaporítani a szót.ahogy hallom,az Albacomp sem a legjobb formában készül ellenünk (Kvár - Alba 84 - 65).
MVP: Németh Isti
Legtöbbet fejlődött: Kámán
Legjobb újonc: Bencze
Legjobb védő: Fodor G.
Az év idegenlégiósa: Davis
Az év 5öse: Németh-Fodor G.-Edmondson-Davis-Sitku
Az év légiós 5öse: Lee-Davis-Parker-Madison-Edmondson
A védőötös: Mészáros-Fodor-Boros-Edmondson-Cziegler
Legjobb 6.: Zsebe Feri
A jelenlegi szavazás az NBA miatt jutott eszembe, de a bajnokság az után uborkaszezonban gondolkodok egy más jellegű felmérésen ami a Te kérdésedet is tartalmazná. Legjobb tripladobó, legjobb irányító, legszimpibb és legunszimpibb játékos, legjobb edző, legnagyobb csalódás, legnagyobb durranás stb.
Úgy látom kezdenek letisztázódni a játékszabályok Restellem, de nem szoktam figyelni az amerikás össznépi statisztika böngészést, így azt sem tudtam, hogy a MIP nem lehet újonc.
Nem akarok bekavarni, de akkor valószínüleg egy apró korrekcióra lesz szükség részemről is. (Ha nem akarsz magadnak egy rakat plusszmunkát, akkor ne vedd figyelembe, akkor viszont nálunk a legfejlődőképesebb játékos bizony újonc lesz).
Tehát a módosítások:
Legtöbbet felődött: Bencze helyett Báder (nem mentem messzire)
Legjobb 6. (sokan szavaztak rá): Zsebe (Jurgilas egy paraszthajszállal maradt le, Feribá (csak nem 04???) talán jobban el képes dönteni meccsket - éljen a rutin!)
Eddig csak read-only voltam , de ez a szavazás dolog írásra kényszerített..
MVP: Lapov
Legtöbbet fejlődött:Kámán
Legjobb védő: Fodor
Az év idegenlégiósa: Lapov
Az év 5öse: Németh-Davis-Pavlovics-Ivko-Lapov
Az év légiós 5öse: Maljkovics-Davis-Parker-Ivko-Lapov
A védőötös:Mészáros-Fodor-Vukicsevics-Lapov-Cziegler
Teljesen outsider vagyok ebben a témában, de szavazni én is akarok (szeretnék)....:-))))
MVP: Németh Isti
Legtöbbet fejlődött: Báder
Legjobb védő: Fodor G.
Legjobb légiós: T. Davis
Legjobb 6. ember: Zsebe F.
Legjobb kezdő: Németh - Fodor G. - Davis - Edmondson - Lapov
Legjobb védő ötös: Mészáros - Boros - Fodor G. - Edmondson - Czigler
Legjobb idegenlégiósok (akik akkor azok voltak:) Edmondson - Lapov
Sziasztok!
Tippjeim:
ASE-Falco h20
Körm-Debrh15
Kapos -Alba h15
Olaj-Domb. h20
Hajrá olaj forever!
Feribá!
Lehetne olyan részt is nyitni,hogy ki volt a legnagyobb csalódás v. akitől sokkal többet vártam.(pl.SHANNON,Sanni,Vukicsevics,Gémes,)
Üdv minden Kocsmatölteléknek! :)
Nagyon yoo ötletnek tartom én is a szavazást a különböző kategóriákban, de Feribá elég rövidre akarja szabni a szavazás idejét:) Ezért most gyorsan kell keresgélni az emlékekben, hogy ki mit produkált ebben az igencsak rohanó alapszakaszban.
Szal a szavazataim a következők:
MVP: Németh Isti/Körmend (szerintem ezt nem nagyon kell magyarázni, rengeteget tett a csapatáért idén, aminek az előkelő helyezés is nyomot adott)
Legtöbbet fejlődött: Báder Marci/Alba (a tavalyi produktumához képest Ő volt az, aki a legtöbbet tudta hozzátenni)
Legjobb újonc: Bencze Zoli/Alba (jövőre akár az előző kategória győztese is lehet)
Legjobb védő: Fodor Gery/Atom (azt hiszem ezen a téren kicsit lehetek elfogult, mert Ő az egyik, ha nem a legnagyobb kedvenc:)
Legjobb légiós: Terrence Davis/Atom (nagyon jó képességű játékos, aki abszolút csapatemberként játszik, de ha kell nagyon odateszi magát, az eddigi eredmények Őt igazolják)
Legjobb 6. ember: Vaidas Jurgilas/Atom (azt hiszem ezen nincs mit vitatkozni, több játékos nem is nagyon vehető számításba mellette)
Legjobb kezdő: Németh - Fodor G. - Davis - Edmondson - Lapov
Legjobb védő ötös: Mészáros - Boros - Fodor G. - Edmondson - Czigler
Legjobb idegenlégiósok (akik akkor azok voltak:) Madison - Davis - Williams - Edmondson - Lapov
Próbáltam szubjektív lenni, de nem lehet mindenkit beszavazni :)
Jajj, a tiptyeim majdnem elmaradtak.
Körmend-Debrecen H23
Atom-Falco H21
Szolnok-Dombóvár H16
Kaposvár-Alba H11
Kérlek határozd meg egyértelműen az álláspontod, mert csak egy szavazattal rendelkezel (hacsak nem Te vagy kwest vagy ChrisClay). Csicsa vagy Eddy? Esetleg adjak mindkettőnek fél pontot? :-))))))))))))
A legtöbbet fejlődött játékos kérdésében ismét száz százalékig egyetértünk. Bencze jelenleg nem számít az Albacomp kulcsemberének és mivel múlt évi teljesítménye nem volt, így az értékelése teljesen felesleges. A szavazatod (vagyis Báder) elgondolkodtatott, de könnyen lehet, hogy igazad van. Én Kámánra szavaztam, mert több 30 feletti meccse volt komoly csapatok ellen (például ellenünk), ráadásul úgy, hogy mellette Parker is pályán volt. Ennek ellenére azt hiszem elhamarkodottan döntöttem, mert Báder jobb csapatban van és a válogatottbeli teljesítményre is illik odafigyelni. Egyébként ezt a szempontot a tengerentúl sem képzettség, ill. fejlődés alapján mérlegelik, hanem fognak két idényt és összehasonlítják a mutatókat. Rookie sohasem lehet most improved player. Ebből a szempontból akármilyen furcsa komoly esélyekkel pályázhatna a címre Zsebibaba Ferenc.
Az amerikai légiósok nagyon összetartanak. Sokszor buliznak együtt Fehérváron is. Feltünést is okoz, mikor együtt jelenik meg a Robi mondjuk a Madisonnal, vagy a Davissal.
De ez így természetes szerintem, főként ha már évek óta itt játszanak kis hazánkban.