Csak még azalexéről. Szombaton azért megint bemutatott -ezúttal nekünk:)) de mi már ezen csak röhögtünk. Egyébként -mexámoltam- 29-en voltunk Szombathelyen és így is végigordítottuk a meccset,nem mellékesen TÚLkiabáltuk őket,pedig voltak vagy 500-an:))))
A remek helyezésen arra késztet,hogy tippeljek(pedig az 1.ford.után még 2.voltam:(((
ASE – Dombóvár H16
Falco – Olaj V11 (azért sokat jelent 1 JÓ edző:)
Körmend – Alba H13
Kaposvár – Debrecen H14
Erről van szó. Jobban tenné, ha megborotválná a talpát és visszamenne Zsil-völgyébe. Mellesleg biztos vagyok benne, hogy a Falco hosszú távon jobban járna (sőt lehet, hogy röviden is), ha a hátralévő meccseken inkább a Dénest játszatja hátvédposzton. András keze alatt tuti, hogy jó játékos lenne a Gabi.
Legértékesebb játékosa:
NÉMETH ISTVÁN (Marc-Körmend) 13p
2. Terrence Davis (Atomerőmű SE) 5p
3. Bojan Lapov (Mol-Szolnok) 2p
Legtöbbet fejlődött játékosa:
BENCZE ZOLTÁN (Albacomp-UPC) 8p
2. Kámán Tamás (ZTE) 6p
3. Báder Márton (Albacomp-UPC) 4p
Legjobb védőjátékosa:
FODOR GERGELY (Atomerőmű SE) 12p
2. Czigler László (Atomerőmű SE) 6p
3. Boros Zoltán (Albacomp-UPC) 1p
Szőke Balázs (Kaposvár-Klíma) 1p
Ledon Green (Szedeák) 1p
Legjobb idegenlégiósa:
TERRENCE DAVIS (Atomerőmű SE) 12p
2. Delmonte Madison (Marc-Körmend) 2p
Branislav Dzunics (Kapovár-Klíma) 2p
Bojan Lapov (Mol-Szolnok) 2p
Újonca:
BENCZE ZOLTÁN (Albacomp-UPC) 6p
Hatodik embere:
VAIDAS JURGILAS (Atomerőmű SE) 7p
2. Zsebe Ferenc (Marc-Körmend) 2p
3. Szőke Balázs (Kaposvár-Klíma) 1p
Mérész Csaba (Mol-Szolnok) 1p
Ötöse:
NÉMETH ISTVÁN (Marc-Körmend) 20p
FODOR GERGELY (Atomerőmű SE) 7p
TERRENCE DAVIS (Atomerőmű SE) 19p
CHARLES EDMONSON (Marc-Körmend) 11p
BOJAN LAPOV (Mol Szolnok) 16p
Védőötöse:
MÉSZÁROS ZALÁN (Atomerőmű SE) 15p
BOROS ZOLTÁN (Albacomp-UPC) 11p
FODOR GERGELY (Atomerőmű SE) 17p
CHARLES EDMONSON (Marc-Körmend) 12p
CZIGLER LÁSZLÓ (Atomerőmű SE) 14p
Idegenlégiós ötöse:
DELMONTE MADISON (Marc-Körmend) 8p
TERRENCE DAVIS (Atomerőmű SE) 18p
DAMON WILLIAMS (Albacomp-UPC) 9p
CHARLES EDMONSON (Marc-Körmend) 14p
BOJAN LAPOV (Mol-Szolnok) 15p
A fél pontjaitokkal nem szórakoztam, hanem ahol több játékos neve szerepelt automatikusan kiválasztottam az elsőt és ő lett a győztes.
Úgy érzem azért ennek túl nagy fenék lett kerítve a Falco egyik játékosa által(szeretnék kerülni minden jelzőt). Egyértelmű a helyzet: Nagyon nem szeretjük őt!!! Ahogy észrevettem a fórum egyéb beírásaiból, ezzel gyakorlatilag mindenki így van! Még szolnokiak is, ahol sok sikeres évet töltött nagyon negatívan vélekednek róla!
Ami a konkrét esetet illeti, valóban szidtuk a mérkőzésen, valóban felhangzott a származási országának szidalmazása is! ("Utálunk, sz*r Románia!" egész pontosan) "Éljen Nagy Magyarországot" én nem hallottam, kórusban biztosan nem szólt!
Arról beszél, hogy ő milyen terror alatt van, amikor őt és hazáját így szidták, ugyanakkor a köpésre nem tudott mit mondani! Aki köpköd a pályán, szerintem jobb ha nem mond semmit! Csak egy apró részlet a meccsről, amit mindenki láthatott a királyi TV jóvoltából: 25 pontos vendégvezetésnél Alexe sokadik kisérletére dobott egy hármast, majd két kezének középső ujját felfelé tartva mutogatott a vendégek felé! Sose legyen nagyobb öröme...
A TV riporter (akit ezen a fórumon is sokan dicsértek tárgyilagossága miatt) többször is megemlítette, hogy Alexét fegyelmezési szándékkal le kellett cserélni nem egyszer a meccsen!
Egy dolog biztos, a körmendiek sem angyalok, sőt... De ez azért sok...
Érdekes módon tavaly volt egy Magyar-román meccs Szombathelyen, ahol a Falco(!) szurkolói végig fütyülték a román himnuszt, az egész meccsen Romániát és Alexét gyalázó rigmusokat szajkóztak, mégse lett belőle semmi! Most hirtelen annyira érzékeny lett!
Velem olvasta egy Falco szurkoló ezt az előző Alexe interjút, és szerinte ezek után el kellene őt küldeni a csapattól!
Sziasztok
Mindezidáig attól volt hangos ez a fórum, hogy a körmendi szurkolás mien kultúrált, nem nagyon foglalkoznak az ellenféllel negatív értelemben. Most olvastam a Nemzeti Sport Online-ban az Alexe-ről szóló cikket. A másik oldal véleményét is szeretném megkérdezni, így tehát a körmendiekhez fordulok elsősorban (persze szeretném, ha nem csak Ők szólnának hozzá). Hogy tudjátok miről van szó az alábbiakban felkopiztam az ominózus cikket:
Kosárlabda: Azt szeretné, mindenki tudja meg, miként bánnak vele
Alexe: elég a románozásból!
S. T. R.
Elektronikus levél formájában üzent: elég a szapulásból!
Angolul kereste meg a lapunkat, anyanyelvén a román sajtót, ám a kinyilatkozás lényege ugyanaz: Antonio Alexe, a Falco román hátvédje azt szeretné, ha minél többen tudomást szereznének róla, mit kapott a körmendi tábortól. Elöljáróban annyit, éppen elég baj volt mostanság, ha Vas megye két együttese feszült egymásnak. Bõ hónapja egy pénztárgépszalag tett meg döbbenetes röppályát, és landolt Patonay edzõ halántékán, de volt ott köpködés (Zsebe Ferenc, a Marc elnyûhetetlen kosarasa éppen lapunkban tiltakozott, mondván, Alexe leköpte õt), anyázás, minden, amitõl borzong a jó érzésû sportbarát. Ezer szerencse, hogy a középszakasz elsõ körének Falco-Körmendje botrányoktól mentes volt, habár úgy tetszik, Alexe tettét nem felejtették el Körmenden.
Hallgassuk csak a Romániából érkezett kosarast!
„Egy kicsit mindig kaptam a szurkolóktól, mint ahogy a játékvezetõk is éreztetik velem, nem vagyok a szívük csücske - kezdett bele Alexe. - Ez rendben van. Azzal sincs nagyobb bajom, hogy cigányoznak, buziznak. De amit azon a meccsen kaptam, amellett már nem mehetek el szó nélkül. Büdös, koszos román voltam a körmendiek szemében, és olyanokat kiabáltak, hogy »Éljen Nagy-Magyarország!« Azt hiszem, ez már nem sportpályára való magatartás. Én ugyanannyi pénzért játszom itt, mint Romániában, ahol bajnokságot nyertem az Araddal; mégis szívesen jöttem ide, mert itt több jó csapat van, színvonalasabb a bajnokság. De most nagyon rossz érzéseim vannak, éppen ezért fordultam a nyilvánosság elé. Nem titok az sem, hogy a román vezetõket is értesíteni fogom, hadd tudják meg, mi történik Magyarországon egy román sportolóval. Azt hiszem, nem ez az út vezet az Európai Unióba..."
Ami az ominózus, Zsebével történt affért illeti, Alexe elmondása szerint a körmendi kosaras is pályára nem illõ kifejezéseket használt, noha a Falco játékosa beismerte: a köpésre így sincs magyarázat.
Panaszok a Prosport hasábjain
Csinta Samu
„Gyûlölünk, büdös Románia!" címmel jelentek meg a legnépszerûbb román sportnapilap, a Prosport hasábjain Antonio Alexe keservei. A lap az e-mail-üzenet formájában érkezett panaszáradatból idézi azt a passzust, amely szerint Alexe hozzászokott már a cigányozáshoz, a büdös románozáshoz, de amit a Körmend elleni legutóbbi találkozón hallott, minden határon túlmegy. A kosaras elsõsorban az „Éljen Nagy-Magyarország!" és a „Gyûlölünk, büdös Románia!" skandálásokat tartotta tûrhetetlennek. „Hat évet játszottam Magyarországon, de ilyen még nem fordult elõ velem - idézi a lap Alexét. - Egyetlen román sem hallgatna szívesen ilyesmit, és azt hiszem, Romániában is tudnia kell mindenkinek, mi történik a magyarországi lelátókon."
A kosaras a Vígh, Benczur játékvezetõi páros felelõsségét is felveti. Szerinte a bekiabálások hallatára a bíróknak azonnal meg kellett volna állítaniuk a mérkõzést, s kivezettetni a terembõl a mocskolódó szurkolókat, de õk csak mosolyogtak, „bizonyára azért, mert maguk is egyetértettek a szurkolói minõsítésekkel". Alexe azt állítja, hogy maga is elítéli a nacionalista megnyilvánulásokat, a sportban pedig végképp nincs keresnivalójuk a hasonló gesztusoknak. Azt azonban nem mulasztja el megjegyezni, hogy Magyarországon szerb vagy amerikai játékosok is szerepelnek, de még sohasem hallotta, hogy nekik bárki is gyûlölködõ hangnemben kiabálna be a pályára. „Sajnálom, és inkorrekt dolognak tartom, hogy a két ország közötti problémákért, félreértésekért én szenvedjek - fejtette ki. - És még valami: ha mindez fordítva történik, a magyar lapok kórusban üvöltöttek volna a szegény magyar játékos szenvedéseirõl a vad Romániában."
... hát ennyi volt. Hajrá OLAJ! (Gabci456: A KIPIHENT Bojan az Isten!)
Lenne egy moderátori 5letem a tippversennyel kapcsolatban,persze csak ha nem okoz gondot!
Sz'al arra gondoltam,hogy a tippelők nevén és pontszámán kívül azt is feltüntethetnéd,hogy az adott játékos mennyit tippelt (magyarul hány fordulóba vett részt).Így talán hitelesebb eredményt kaphatunk.
ui.:Ez most elég érthetetlenre sikerült,de gondolom tudod mire gondoltam.
ASE - Dombóvár +15 (Kicsit még tartalékolunk is)
Körmend - Albacomp +20 (jó a Körmend)
Falco - Szolnok +2 (bár amit múlt szerdán művelt a Falco, az messze volt ettől)
Kaposvár - Debrecen +13 (sima meccs)
Hajrá ASE!!!
UI.: Milyen sorsolás az, ahol az alapszakaszgyőztes szerdán játssza a hazai meccseit????? Alig bírok meccsre menni....
Feribá!
Köszönet az összesítésért, ha lehetek pofátlan, még annyit kérnék, hogy tedd fel még1x a listát a kapott szavazatokkal együtt. Csak az érdekesség kedvéért. :-)
A nagy sikerű szavazás eredménye végre terítékre kerül. Köszönöm mindenkinek aki szavazott és remélem nem ez volt az utolsó ilyen jellegű véleménnyilvánítás.
Szóval a 2001/2002-es idény alapszakaszának:
Legértékesebb játékosa:
NÉMETH ISTVÁN (Marc-Körmend)
2. Terrence Davis (Atomerőmű SE)
3. Bojan Lapov (Mol-Szolnok)
Legtöbbet fejlődött játékosa:
BENCZE ZOLTÁN (Albacomp-UPC)
2. Kámán Tamás (ZTE)
3. Báder Márton (Albacomp-UPC)
Legjobb védőjátékosa:
FODOR GERGELY (Atomerőmű SE)
2. Czigler László (Atomerőmű SE)
3. Boros Zoltán (Albacomp-UPC)
Szőke Balázs (Kaposvár-Klíma)
Ledon Green (Szedeák)
Legjobb idegenlégiósa:
TERRENCE DAVIS (Atomerőmű SE)
2. Delmonte Madison (Marc-Körmend)
Branislav Dzunics (Kapovár-Klíma)
Bojan Lapov (Mol-Szolnok)
Újonca:
BENCZE ZOLTÁN (Albacomp-UPC)
Hatodik embere:
VAIDAS JURGILAS (Atomerőmű SE)
2. Zsebe Ferenc (Marc-Körmend)
3. Szőke Balázs (Kaposvár-Klíma)
Mérész Csaba (Mol-Szolnok)
Ötöse:
NÉMETH ISTVÁN (Marc-Körmend)
CHARLES EDMONSON (Marc-Körmend)
BOJAN LAPOV (Mol Szolnok)
Védőötöse:
MÉSZÁROS ZALÁN (Atomerőmű SE)
BOROS ZOLTÁN (Albacomp-UPC)
CZIGLER LÁSZLÓ (Atomerőmű SE)
Idegenlégiós ötöse:
DELMONTE MADISON (Marc-Körmend)
DAMON WILLIAMS (Albacomp-UPC)
BOJAN LAPOV (Mol-Szolnok)
Múlt héten a Debrecen-Olaj után ugyanezt kérdezték a lokisták tölünk, mint most a paksiaktól. Hol vannak a balhézni vágyó olajosok? Persze ilyen nem akadt, erre mérgében az egyik kiosztott egy nyaklevest az olaj zászló miatt.
Körmenden ilyen élményben nem lesz részünk szombaton...
Szóval valószínőleg rám gondolt Avass. Nekem szólt az a néhány nyakleves Debrecenben.(Bocai a megmondhatója.) Persze állítólag kapott más is.
Állítólag a rám terített Piros-Fekete zászló azért nem volt nekik szimpatikus, mert a szolnokiakat Vasas bérenceknek tartják. (valami Anti Red Frontot is emlegettek.)
Láttam már az Illovszky stadionban Szolnokos transzparenseket, de azért ennyire nem kellene általánosítani!
Ja, hiába próbáltunk normálisan, nyugodtan szólni a "foci szurkolókhoz", ők nem nagyon akartak érdelmes, EU-kompatibilis mondatokat hallatni.
MÁS1. Már megint hiába mentem Fehérvárra. A múltkor legalább élvezetes volt a meccs, most csak a szenvedés volt. Amúgy minden mást AVASS-tól. Nagyon korrekt volt a beszámolója.
MÁS2. Körmendi királyok!!! Szombaton remélem benne vagytok egy topic-találkozóban. Legalább megnézem a fejeteket!
Csak felvilágosításképpen: a Loki és Vidi szurkolótáborai nagyon jó viszonyban vannak, így ha Debrecenben meglátnak valakin egy Vidi-sálat, nem valószínű, hogy megütik, inkább meghívják egy sörre...
Hát, voltunk Dombóváron is. Ilyen meccset is ritkán látok. A 109 pontunk ellenére elég gyenge volt. Isti sajnos alulmúlta önmagát. Ez a tzenkét pont a második félidőben minősíthetetlen :)))))
Előrebocsájtom, én nem voltam a debreceni meccsen, csak beszámolókból hallottam az ott történtekről. A mérkőzés után a debreceni drukkerek egy csoportja megindult a vendégszektor felé, de a rendezők útjukat állták. Ennyi történt közvetlenül a meccs után. Később Debrecen utcáin és a kocsmákban a Loki szurkolók vadásztak a vendég szimpatizáns drukkerekre. Ha találtak egy Olaj sálat viselő szurkolót, azt négyen-öten körbeállták, és néhány tasli kiséretében levetetették vele azt. Lehet, hogy piros-kéknek (Vidi) nézték?
Szia Pistike, Sporttárs
Jól esnek a dícsérő szavaitok. Nem szoktunk mindenben egyetérteni, de most nagyjából egyezik a véleményünk a meccsen történtekkel kapcsolatban. Pistike szólt a levonulásnál történt mutogatásról. Két játékost neveztél meg, akik mutogattak. Vukit nem tudom megvédeni (talán nem is akarom), asszem már említettem a véleményemet róla: nem volt gyerekszobája a drágámnak (Alexe 2).
Pavlovics viselkedését én is elítélem, de itt ismét előjön a párhuzam Williamsel. Őt is szidták, provokálták a meccs alatt a nézők (és mivel Vuki fogta, el tudom képzelni, hogy a pályán is kapta a részt). Nála a levonulásnál szakadt el a cérna, és kezdett el verekedni. Pavlovics esetében már a mérkőzés közben megvolt a hirig, levonulóban még azért nem állta meg, hogy jelezze véleményét. Mondom még1szer, nem értek vele egyet, de valahol megértem (Borost sem megy a szomszédba egy kis csibészségért, keménységért). Egyébként a levonulásnál észrevettem még egy történést. Nevezetesen Maljkovicsról van szó. Ő békésen ballagott lefelé, majd hirtelen lehajolt, felkapott valamit (valószínüleg egy pénzdarab, vagy öngyújtó lehetett - ilyeneket szoktak a "szurkolók" bedobálni), és megfordulva a nézők közé akarta visszahajítani, a mögötte jövő játékos fogta le. Ezt úgy értékelem, hogy:
1. a fehérvári közönség egy része nem csak szóban gyalázkodott, hanem dobálta is a szolnoki játékosokat (Azt hallottam, hogy Pavlovicsnak sem csak mutogattak, szidták, hanem megdobták, amikor kirohant, mint Zrínyi).
2. A csapaton belül, a játékosok között működik az a reflex, hogy a magáról megfeledkezett játékostársakat észre térítsék (egyébként a szolnoki, szerb játékosok voltak azok, akik szétválasztották a szolnoki nézőket és Williamset a már sokat emlegetett esetnél).
...most ennyi, szerdán javítani kell, cél a harmadik hely megtartása: hajrá OLAJ!
Artúr doki!
Való igaz ,hogy a múltkori mérkőzés után átjöttek a loki szurkolók de megnyugtatlak nem hogy balhé még szóváltás sem volt.Nem tudom honnan vetted ezt a hülyeséget.Való igaz ők balhézni akartak ,de mi nem vettük fel a kesztyüt,Ha hiszed ha nem.
Hajrá olaj forever!
Üdv!
Köszönet a maximálisan korrekt beszámolókért a szolnokiaktól. Én csak hétfőre kerülök netközelbe, így általában már mások addigra mindent megírnak. A szolnoki részről érkezett értékelésekkel egyetértek, sőt, én az ellenfélről nem is tudnék ilyen részleteseket írni. Talán a saját csapatról se. Ha ilyen normálisak vagytok, miért nem külditek más vidékekre a f****pózó társakat? Mondjuk menjenek boxmeccsre. (A boxot ksz-szel kell írni, de úgy olyan hülyén néz ki.) Félreértés ne essék, eddig sem gondoltam, hogy Szolnokon mindenki olyan, csak jólesik ilyen hangvételű véleményeket olvasni, és ilyenkor eszembe jut, hogy mennyivel kellemesebb lenne ilyen hangulat. Egyébként úgy tűnt, hogy a kettővel ezelőtti meccshez képest fél szolnoki tábor ezúttal többségében a jobbik fele volt. Legalábbis jobb volt a szurkolás-mocskolódás arány az éves átlaghoz képest. Sajnos az is igaz, hogy néhány elvadult fehérvári is felveszi a kesztyűt, és borzalmas dolgokat csinál. Nem tudom, miért kell üdítősüveget dobálni. (Még jó, hogy mostanában műanyagból vannak az "üvegek".)
Egyetlen dolgot akartam megírni, amiről még nem volt szó: a szolnokiak meccs utáni levonulása. Előbb Pavlovics, majd Vukicsevics mutogatott ki a nézőknek az egyezményes, nemi érintkezésre utaló jeleket. És ezt már nem a felspannolt, meccsközbeni állapotban, hanem szándékosan provokatívan. Eddig nem szóltam hozzá, hogy ki alattomos, provokatív, stb. meccseken, mert nincs olyan éles szemem, hogy ilyeneket megbízhatóan meg tudjak ítélni, de ez egyértelmű: az ilyen ember NEM VALÓ sportpályára. És ameddig ilyen dolgokat egy csapat vezetése szó nélkül eltűr, addig bajok vannak, bajok lesznek.
A csapatunkról továbbra sem tudom eldönteni, hogy jó csapat-e. Szeretném már eldönteni, és a pozitív irányba. Ha szerdán nyerünk Körmenden, eldöntöm. Persze amiket mostanában hallani a Körmendről, nem sok esély van rá. De azért:
Hajrá Fehérvár!
Üdv
Pistike
Mintha a tavalyi Debrecen-MTE meccsről olvastam volna ezt a párbeszédet! Eljátszották velünk ugyanígy, bár mi 40-en voltunk, annyira nem voltak bátrak!
Dombóváron újabb könnyű győzelmet szereztünk, nagyon régen játszottunk szoros meccset a bajnokságban, csak nehogy elkényelmesedjen a csapat a két hazai meccs elött! Szerdán az Alba, szombaton a Szolnok jön hozzánk, mindkettőt hozni kell! Az egész kezdő 10 felett dobott, az Isti meg egyenesen szárnyalt!
Megnéztük az épülő-szépülő dombóvári csarnokot is, nem semmi aréna lesz azért! Jópofa volt, ahogy kérdezték a helyiek, hogy nálunk mikor újítják fel. Mindenhol új csarnok van-lesz, csakhát ugye a legnagyobb nézőszámhoz nem jár!
Csatlakozom az előttem szólóhoz...
Akkor most egy kis jelenet következzék a tegnapi meccsről...
Ha jól emléxem a 2. negyedben megjelent vagy két tucatnyi helyi footbalhooligan,és hangos szóval bíztatni kezdték városuk csapatát...aztán látva,hogy nagy zakó van kilátásban lassan elhalkultak...és érdeklődéssel figyelték a még soha nem látott vendégszurkolókat/azaz minket/.
Aztán két jóvágású civis átballagott hozzánk...
Most jöjjön a párbeszéd,mely lezajlott emitt:
-Mikor lesz a balhé?-kértdezte a debreceni hooligan.
-Milyen balhé?-kérdeztük mi.
-Hát a verekedés.Mikor akartok verekedni?-riposztozott a civis.
-Mi nem akarunk verekedni.-válaszoltuk.
-Mi azt hallottuk odakinnt,hogy itt van a kosármeccsen egy rakás paksi és balhézni akarnak!Ezért jöttünk!-erősködött a kopasz.
-Nézz már körül barátom,tök nyugi van.
-A múltkor a szolnokiak is ezt mondták,mégis balhé lett.-próbálkozott az ittas Lokista.
-Az múltkor volt és mi paksiak vagyunk,nem szolnokiak.
-Hát akkor jó.hajrá vidék! Sziasztok-búcsúzott újsütetű barátunk két puszi keretében.
Visszadülöngéltek a hajdúsági oldalra és hazadelegálták embereiket(kocsmába? vagy megnézni tv-n a Fradi-Ute-t?)...ez nem az ő sportáguk volt.
Ennyi volt az izgalom...mert a meccsen nem nagyon volt....
HAJRÁ ASE!!!