De többszöri nekifutásra úgy veszem ki a szavaidból, hogy a Sony kamera képe után láttad, hogy a JVC-nek mennyivel rosszabak a színei stb. Jól értelmeztem?
Egyszer a Chipben volt egy teszt. Oda beraktak a felvételből kivágott képet is. Mivel akkor nem érdekelt a téma, nem jegyeztem meg semmit, csak egy dolog ragadt meg bennem: a Sony képe volt a legszebb! Messze jobb volt, mint a többié! Ez már volt vagy kb 2 éve, szóval lehet, hogy változtak a dolgok, ez csak egy megjegyzés akart lenni :)
tombek: Nekem JVC GR-D20-as kamerám van, egy éve vettük. Ez a sorozat legszerényebb tagja, nincs USB portja illetve analóg és DV bemenete, csak kimenet. Máshol már leírtam a tapasztalatom, de megteszem itt is, talán még időben tudok tanácsot adni a választáshoz. Úgy két hónapja, természetesen kirándulás alatt a reggel még üzemelő készülék délután teljesen halott volt. Enyhe mozgatásra vettem észre, belül valami saját útját járja. Néhány nap múlva otthon, mivel hirtelen nem találtam és elveszettnek hittem a garancia papírt, szétszedtem. Legnagyobb megdöbbenésemre egy csavar pottyan ki, gondolom egy kellemes zárlattal hazavághatta az elektronikát. Elgondolkodtató az összeszerelés minősége... Mielőtt megvettem, Sony és Samsung 8-as és Hi8-as kamerákat kértem kölcsön. Nemrég rokonoknál néztük az újonnan vásárolt Sony D8-as kamerájukkal felvett első felvételeket. Finoman fogalmazva is elszomorodtam. Ami a színeket illeti, egyiknek még a közelébe sem mehet. És akkor még nem említettem, hogy lakásban lámpánál (200W) gyakorlatilag használhatatlan minőségű felvételt készít. Csak nappal és csak napos! időben lehet némi jóindulattal mondani, hogy "szépek" a színei. Én mivel a Sony TRV240 és a vásárolt típus között gondolkodtam, úgy érzem NAGYON rosszul döntöttem :-( Talán más nem esik hasonló hibába...
cscseli: A JVC éjszakai üzemmódja gyakorlatilag csak állóképek készítésére alkalmas, a legapróbb mozgástól teljesen elkenődik a kép.
Nem azt mondtam, hogy rossz a Panasonic, csak volt lehetőségem összehasonlítani Canont,Panát meg JVC-t és a JVC-t jobbnak találtam, részletesebb, stabilabb kép, stb. A Canon pl. nagyon szemcsésedik ha csökken a fény, a JVC egyáltalán nem szemcsés sötétben.
De ez az én véleményem, másnak lehet hogy más.
cscseli!
4.) mit tud az a Colour Night View?
Két fokozata van, az egyik kevés fényhez(mittomén 2 lux?), a másik töksötéthez. Ekkor az lcd-panelt kell megforítani és az vílágít úgy, mintha lámpa lenne...
5.) Igen.
lalilalilali!
Nekem Pana GS50 van, semmi gondom se a kézremegésgátlóval se a felbontással..
Tudom, nem meglepő, én is miniDV kamera vásárlás előtt állok. JVC GRD-53-as mellett törtem lándzsát, mivel 800kpixel CCD szerintem elég, a DV és analóg bemenet pedig azért fontos mert gondolom, hogy a legjobb minőségben magán a DV kazin lehet tárolni a cuccot, mivel a DVD-re írás már egy MPEG4-MPEG1-re tömörítést jelent, és a régi analóg felvételeket is lehet így digitalizálni. Na, most elkezdtem okoskodni, pedig csak az eddigi hozzászólások elolvasásából merítettem csekély tudásom. Van valakinek valamilyen tapasztalata a fenti géppel? Esetleg akad olyan, aki ezt a gépet szerette volna vásárolni és végül mégis mást vett? Köszönöm.
üdv
baromi jó ez a fórum. fél nap alatt tök okos lettem. de még van mit fejlődnöm :)
szóval pár kérdés:
150-200 közti miniDV kamerában gondolkodom.
Ami eddig megragadta a figyelmem, az a
- JVC GRD 73
- Panasonic NV-GS 15
ami nekem kéne: föl le másolgatás szgépre, külső mikrofon + fülhallgató csatlakoztatás; fényképezés nem kell.
1.) ilyen jelleggel mit ajánlanátok még?
2.) a camcordinfo.com v. ilyesmi nevű helyen csináltam egy összehasonlítást, (mondjuk ott GRD 72 volt asszem, nemtom az u.az-e) és az elég egyértelműen a Panát hozta ki jobbnak. Erről mit gondoltok?
3.) a GS 15 és a GS 22 miért kerül szerintetek ugyanannnyiba? a 15-nek 24x zúmja van, a többi param. meg kb. ua. vagy nem?
4.) mit tud az a Colour Night View? ill JVC- nightScope? ezek éjszakai felvételi módok lennének? azt akkor hogy csinálják meg szinesben, hiszen az ilyen (csillag)fényerősítéses elektronikus kütyük mind monokrómok, legalábbis amit eddig láttam.
5.) a DV be-/kimenet (IEEE1394) az ugyanaz mint az i.link ?
6.) milyen plusz költségekkel kell még számolnom a kamera mellett? pl. aksi, de mondjuk táskát/tokot azt nem adnak hozzá? egyéb cucc még kellhet?
7.) az h. állványra lehet rögzíteni, mindet, az termeészetes, ugye?
köszi!
Canont most cseréltem le, nekem nem teccett,alacsony sorfelbontás és nem jó kontraszt,nem szép kép. JVC GR-DX28-ra cseréltem, az nagyságrenddel jobb.
Sony-t vagy JVC-t választanék. Panasonic van egy ismerősnek, a kézremegésgátlója nagyon rossz, és a felbontása se túl jó. A Panasonic azért nem rossz, de a sony, JVC szerintem sokkal jobb.
Birtokomban van egy JVC GR-D73 miniDV kamera. Elég sok manuális beállítása van, de egyet hiányolok: a zársebességet. Vannak ezek a "Program AE" módok, és ezek között van egy "Sport" mód. Erre írja a könyve, hogy "változtatható zársebesség 1/250-1/4000". Persze nem változtatható, max az automatika változtaja. Kérdésem: mi alapján állítja be ilyenkor a zársebességet, ez konstans, vagy mindig változtatja? Talán figyeli az akciósebességet, vagy a fénymennyiséget?
Más:
A vasak gyorsága az átlag felhasználók számára ma már feleslegessé tesz a komolyab capture kártya beszerzését. Egy egyszerű OHCI kártya ill. a Canopus Edius 2.5 választása megfelelő alternatíva. Én a Raporomomat csak a kép kijátszására használom, illetve a benne rejlő hardveres DV codecet. De ezek nélkül is röhögve el lehet lenni.
Akkor megpróbálom a Premier -t, Vegas egyenlőre nincsen.
Ulead 7 SE -t próbáltam eddig (azt adtak a pyro-hoz) de nem igazán tetszett :)
Remélem a Premier beválik, köszi!
CD-re venni az anyagot... Hm.... Akkor sVCD -ben teheted... Max. mini-DVD. és akkor tényleg romlik a min?ség.
Ha DVD-Cam -ot veszel, akkor nem romlik... ALAPBÓL a "romlott" - max DVD - min?séget kapsz!! :D
Őőőőőő, bocsi :-# Vizsgaidőszak van, nemrég kelltem, és írásban kicsit rosszul vette ki magát a dolog :-/
Tényleg csak kérdezem, hogy ennyire látható?
Technikai kiváncsiskodás csupán már, nem befolyásolja a vásárlást.
Bocsi mégegyszer a félreérthető fogalmazásért :(