Keresés

Részletes keresés

CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2168
Isten hozott Simine! Itt nem mindenki az USA-ban el, sot mint Tibor megjegyezte egyre tobben vannak a Magyarorszagrol irogatok.
Előzmény: simine (2164)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2167
Kedves Classic, Nincs miert bocsanatod kerned. Nem akarok Tibor neveben beszelni, de szerintem nem negativumkent ertette a hozzaszolasat. Akkor jo egy topic ha minel szelesebb a hozzaszolok retege. Ez a froum nyitva all mindenki elott, irjal csak nyugodtan!
Előzmény: Classic Girl (2165)
vikilány Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2166
Jaj, ez nagyon ismerős, én is pont így jártam, csak nem egy reptéri WC-ben, hanem egy lakásban. Ott nem volt lehetőség a többit megnézni, így próbáltam tartani magam, de szerencsére az egyik családtag teljes nyugalommal bement, lehúzta és kijött, akkor én is úgy döntöttem, hogy megpróbálom:))

Az igazán nagy döbbenet vásárláskor ért. Az eladók teljesen normálisak, kedvesek, aranyosak és segítőkészek. December közepén jöttem vissza, akkor kezdtem itt neki a karácsonyi vásárlásnak, háááát nagyon szembetűnő volt a különbség.

A másik kedvencem a supermarket, hogy mindenből 500 féle van, és ott ácsorogtam fél óráig a polc előtt, azon gondolkozva, hogy akkor most én melyiket is szeretném. Itthon leveszem azt az egy fajtát a polcról és megyek tovább. Nem is tudom, melyik a jobb:))

Előzmény: CsilladaKilla (2158)
Classic Girl Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2165
Oh...bocsanat
Előzmény: Tibor Arato (2163)
simine Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2164
Udvozlet Mindenkinek!

Egyelore csak kerdezni merek, mert uj vagyok itt es bevallom nem birtam elolvasni az egesz anyagot ami itt tobb mint 2000 hozzaszolasban osszejott.
Itt mindenki az USA-ban el? Van aki csak ideiglenesen?

simine

Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2163
Sohasem volt ilyen sok magyarorszagi vendeg egyszerre ebben a topicban.
Nemtudok szohozjutni!

break2; Mit csinalsz mikor kikapcsoljak az aramot nalatok CA. ban. Nagyon kenyelmetlen helyzetben vagytok.

Classic Girl Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2162
köszi
tudom hogy cowboy-e a legjobb. és tudom hogy nem tudnék megélni eladásból. hát férjhez vagy mi... megyek ki de igy nagyon hülyén hangzik, és úgy mintha ezért mennék ki, de ez nem igaz, és egy másik mese. ezért gondoltam, hogy komolyabb munkáig, amig beilleszkedek addig csak ilyen szar meló, hogy a nyelvet tudjam jobban gyakorlni, és hogy valami tanfolyamra el tudjak menni. lesz diploma, de hát hallottunk cowboyt ezzel kapcsolatban. ja, és nemzetközi lesz..szóval...

na ennyi.

köszi megint..

Előzmény: break2 (2151)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2161
meg egy-ket dobbenet:
- eloszor latok Oreo sutit. Fekete suti??????
- eloszor latok karacsonyi sutit. Piros es zold suti?????
- november vegen wisconsini kisdiakok gyalogolnak az iskolaba. Minusz 5 fok, a gyerekek vizes hajjal, de fulvedoben, szoknyaban (a lanyok) es terdzokniban. Meg vannak ezek orulve? (lehet persze hogy ez csak wisconsini eszkimo sajatossag).
- megprobalok kinyitni kulonbozo csapokat - otperces kuzdelem utan gyakran a hazigazdat kell behivnom
Előzmény: szappan (2155)
break2 Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2160
Edesnyam (szinte) elso amerikai elmenye: 1983 New York, repteri metroallomas. Kerne egy darab metro-tokent-jegyet. Mutatja is, ahogy kell a huvelykujjaval, hogy egyet ker. Erre azt hittek, hogy valami rosszat akar. Utana hamar megtanulta, hogy az egyet a mutatujjal kell mutatni.

Az en (szinte) elso elmenyem: 1990 San Francisco. Ejfel korul megjon a repulo, varnak rokonok repteren autoval. Utkozben hazafele, mondjak, hogy ugorjunk be a boltba valami kajat venni. Azt hittem, hogy valami BP-en akkoriban nyilogato 2-3 negyzetmeteres ejjelnappali bolthoz hasonlorol van szo igy fel egy korul. Ehhez kepest egy 2-3 skalanyi hatalmas szupermarketbe tertunk be es nekik teljesen termeszetes volt, hogy az ejjel nappal nyitva volt. Valamint meg felar sem volt az ejszakai vasarlasert ellentetben a pesti ejszaka is nyitvatarto zsemleboltokkal.

CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2159
Kedv ash, Egye fene, megigerem hogy ha kifejted az amerikaellenes nezeteidet befogom a szamat! De csak azert mert a macskamat Ash-nek hivjak. :-)
Előzmény: sheer I toy ash (2156)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2158
Szappan, nekem a legelso amerikai elmenyem az volt, hogy bementem a JFK wc-jebe, odamentem az elso fulkehez es konstataltam hogy el van dugulva. Tovabbmegyek, hat a masodik is el van dugulva. Na mondom itt a nagy fene Amerikaban se tudjak a klotyokat mukodokepesen tartani? A harmadiknal azert mar elkezdett derengeni hogy lehet hogy itt ugy normalis a wc ha all benne a viz? :-)
break2 Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2157
szvsz ennel a topikgazdanal toleransabb, bekebirobb es beketeremtobb keves van. Az en tapasztalatom/olvasatom az ellenkezoje annak amit irsz, azaz epphogy helye van a mas velemenynek. Az igaz, hogy nem minden topikolvasonak tetszik a sarkos velemeny es van aki ezt szova teszi szep vagy kevesbe stilusban, de ahhoz kepest ami nemely politika forumon folyik ez egy tomor nyugalom. Valamint eleg sok, teljesen nyugodt stilusban beszelgeto ember is van itt, nem csak haragos vitazok.

Tenyleg van kedved kifejteni, hogy Neked mi Amerika? Igerem, hogy nem foglak hulyenek nevezni, sot gyanitom, hogy meg egy csomoan nem fognak.

Előzmény: sheer I toy ash (2156)
sheer I toy ash Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2156
Leples Bitang!Nem igazan kell szerintem igazadat bizonygatni ugyanis teljes mertekben igazad van.Ha visszamesz egy par szaz hozzaszolast lathatod,hogy aki szeretett volna kulturaltan vitatkozni hogy neki ma az ami azt kapta hogy lehulyeztek mint akarcsak az atkosban aki a rendszer ellen beszelt.Az hogy ez a topic arra a szintre sulyedt hogy kegyesen feketemunkavallaloknak tanacsokat osztogatnak ill egyszeru stilusban fejtegetik a napi hireket.Aki pedig a topic eredeti temajahoz probal szolni az hulye.
Előzmény: Leples Bitang (2146)
szappan Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2155
:))))) az is jo volt mikor megertette a pincerno azt hogy ham&eggs onnantol kezdve mindig azt halozott.Nem is azt mondta,hogy fank hanem azt hogy KAKAOS,KAKAOS CSIGA.:))Arra gondoltam hogy hogy akik ide irogatnak irhatnanak mokas kis torteneteket abbol az idobol amikor kipattantak.En amikor eloszor jartam az USAban fel akartam szallni egy buszra es egy szazast akartam adni a sofornrk gondoltam majd visszaad az megfordult gondolom elmondta a tomott busz kozonsegenek es mindenki ugy rohogott mint az allat.DE egy 56 os ismerosom mar be akart jol rugni kokakolatol, a masik meg a kutyafejes konzervtol lakott jol egy ideig aztan kesobb tudta csak meg hogy az allateledel.Mostanaban a Sarasotai magyar klubban meg allitolag maguk kozott osztogatjak fel magyarorszagot ilyen kiseroszoveggel,hogy ez a fold a dednagyapam uradalma volt ugyhogy engemet illet:
Előzmény: break2 (2148)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.18 0 0 2154
Break, Sajnos ezt a filmet nem lattam, viszont marha jo link-eket ajanlgatsz! Koszi! :-)
Előzmény: break2 (2148)
suerte Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2153
Nem bántódtam meg, egyáltalán :=)
Előzmény: Tibor Arato (2152)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2152
suerte; Nincs semmi problemam vele, hogy nalunk vagy, sot Isten hozott.
Erdekesnek tunt nekem, hogy velunk kezdtel, semmi mas.
Bocs ha sertonek hangoztam.
see ya.
Előzmény: suerte (2133)
break2 Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2151
Csak az a gond, hogy nem biztos, hogy a minimalberbol meg tudsz elni. Annal tobbet meg nem nagyon kapni ilyen helyen.
Es a munkvallalasi engedely az nagyon ajanlott, es mivel arrol meg nem irtal, hogy hogyan-mi uton mesz ki USA-ba Cowboy ajanlata a legjobb.
Előzmény: Classic Girl (2150)
Classic Girl Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2150
koszi. hat en be nem irom az oneletrajzomba hogy mondjuk a dunkinban voltam elado. de teljesen igazad van, de nem akarok komoly munkában dolgozni soha. eleg volt. elegem van. inkabb fankokat adok el nyugiba keves penzert mint hogy napi 12 orat dolgozzak teljes stresszben. ebbol elegem van.
de akarok kint suliba menni. mindenkeppen.
Előzmény: Cowboy (2149)
Cowboy Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2149
Ha lesz munkavállalási engedélyed, akkor sem lesz könnyü!
Én azt ajánlanám, keress egy amerikai egyetemet (MO-on le kell tenni a TOFL tesztet!), kezd el a “Mastert”,akkor kaphatsz munkavállalási engedélyt. Esetleg az egyetemen valamilyen munkát.
A Dunkin Donat fog túl jól mutatni az önéletrajzodban, amikor komolyabb állás után nézel. Az elözö sokkal jobb.
Én például azért nem kaptam munkát a területemen, mert 2 verzióval le voltam maradva az aktuálistól. “Sajnáljuk 5.0 nem jó, mi 7.0-val dolgozunk!”
Előzmény: Classic Girl (2097)
break2 Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2148
az az a film

Egy masik kedvenc jelenetem, amikor a Gregor lemegy egy hatalmas, alagsori, New York-i fodraszuzembe, ahove a pesti BKV berletet felmutatva jut be, mintha csak egy FBI ugynok lenne.

Előzmény: szappan (2140)
CsilladaKilla Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2147
Ok. Aludtam ra nehanyat es rajottem hogy a temat tovig ragtuk. Leplet... ize... fatyolt a multra. Uj tema? :-)
Leples Bitang Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2146
Kedves Mindenki!
Hosszú válaszra készültem, de Mumu pestiutca12-hoz intézett pár szava lecsapolta belőlem a rossz vért.
Kedves CsilladaKilla!
A náci Németországot kevés ember nem véleményezte abban az időben (hogy mi a fasizmus és a nácizmus között a különbség, abba most ne menjünk bele, mert mára már szinte teljesen összemosták a két fogalmat), annak ellenére, nem jártak ott, és ez szerintem igy is van rendjén.
AZ Ez Amerika és az Ez is Amerika analógiájára a következőt mondanám: a topic cime nem Mi Amerika, hanem Mi NEKED Amerika. Azt én is elismertem, hogy tapasztalataim közvetettek, ugyhogy ezen kár tovább rágódni. Rossz tapasztalatok bárhol érhetnek a világban, ezért kár Magyarországot elővenni, csak hogy visszavághass. Itt jegyzem meg, hogy aki nekem mesélt az USAról, az két évig élt kinn. Tehettem volna kisérletet, hogy alátámasszam az általam mondottakat, de mivel az első reakcióddal elismerted, hogy ezek is igazak, okafogyottnak láttam a próbálkozást.
Végül én nem mocskolódtam. Úgy is mondhatnám: nem én mocskolódtam. Eszem ágában nem volt Benneteket az érzéseitekben megbántani, mindössze a topic cimére válaszoltam, a teljes topic elolvasása nélkül.
Visszaolvasva úgy érzem nem az én stilusom kiván kritikát. Akinek nem inge ne vegye magára.
Mumu Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2145
Azzok akiknek kellene ,biztos nem ismernek ra,azert nagyokosok.
Előzmény: szappan (2140)
Mumu Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2144
Meg nem olvastam ezt a hozzaszolasodat mikor errol most irtam (a regebbi hozzaszolasal kezdem mindig..) de megint egy velemenyen vagyunk mint olvashattad.
Előzmény: CsilladaKilla (2138)
Mumu Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2143
Udvozolek nalunk,suerte.A pepitak neveben is.
Előzmény: suerte (2129)
Mumu Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2142
Kedves Csilla,szerintem mindenkinek egy vitaforumon joga van kritizalni,ellenkezni ,baromsagokat is mondani (Szerintem baromsagokat).
Az mas dolog hogy nem kell elfogadni.Sot ennel tovabb mehetunk ervekkel ellentmondani vagy egyszeruen elegansan atnezni rajta,talan mas vitatkozni fog vele.
Tehat a kritizalasi joga (meg ha rosszakaratu is az,nem lehet mindig megallapitani)mindenkinek megvan.
A kovetelmeny:a masik szemelyisegenek tiszteletbetartasa.Az igazsag nem kikozositheto,talan nincs is altalanos igazsag,ennyi elt ev utan sem tudom.Talan csak egyeni vagy azonos csopotu vagy az erosebb igazsaga van.
Mi itt nem vagyunk egy exklusiv klub ahol egyvelemenyu emberek gyulekeznek.Az elektronikus media nyitottsaga nem engedi ezt meg.Es nem azert irunk ide.Hogy aztan szimpatiak keletekeznek (es igy kenyszerusegbol antipatiak is )az az emberi tulajdonsag,a szovetkezni akaras,a csoport dinamika kovetkezmenye.De a cel a velemenyek sokfelesegenek begyujtese es utana ujabb velemenykialakulas a vitak soran.Vagy az eloti velemeny megerositese.Voila!
Előzmény: CsilladaKilla (2128)
Mumu Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2141
Te tudod hogy mi keruljuk egymast ,mert (bar lehet hoigy szemelyes talalkozas utan maskep gondolkoznank ) ellentetesen latjuk a vilagot.Megis meglep a tolerancia hianyod a masok velemenyevel szemben.Lehet hogy teljesen hibas,lehet hogy a nem ismeretbol fakad (most nem LB-re ertem,nem ismerem es nem hiszem hogy igy van) de akkor is az egy masik ember velemenye.megtamadhatod Hol szorul benned ennyi gyulolet,agreszivitas es masok nem megertese.Figyelek minden topicon kertesztul ahol az enyeimben irsz (es irsz egy parban..)mindenut lehurogod azt aki nem a Te velemenyeden van.Elismerem es mindig elismertem hogy nagyon sok dologban segitesz a dolgokat jobban megertenni.De miert kell elpusztitani,megrongalni azt aki tojkeletesen maskep gondolkozik.Miert kellen elkulonitenni,hiszen ez VITAFORUM.Peddig USA.ban elsz ahol a velemeny nyilvanitas szabad.En nem vagyok messzemenoen LB velemenyen ,de szivesen latom itt mint egy masik velem ellenkezo velemeny megnyilvanitasat.
Előzmény: pestiutca12 (2127)
szappan Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2140
Ja Break az volt az a film amikor a ficko lelepett otthonrol mert nem volt loveja,mutogatott egy sutemenyesboltba valami donut felere es azt mondta az eladonak,hogy FANK FANK. Nagyon kiraly volt. Probalt telefonalni nyujorkbol oszt asse tutta hogyn koll.Sok nagyokos magara ismerhet a filmbe ebbol a topicbol:)
Előzmény: break2 (2139)
break2 Creative Commons License 2001.01.17 0 0 2139
gilisztalevet azt nem ittam (es szvsz nem is fogok)

De miota Amerikaban elek egyik kedvenc italom a szinten nagyon zold szinu algalé lett. A spirulina nevu fubol van es rendkivul frissito, meg egeszseges is. Mar az okori indianok is ezt ittak. :-)

Es ha mar filmeknel tartunk emlekszik valaki a Tiszta Amerika cimu magyar filmre? (Gothar Peter)

Előzmény: CsilladaKilla (2136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!