Tudósítás a két tolna megyei gárda (azért az nem semmi, hogy a legjobb nyolc között két megyéből négy csapat van bent - másként: Tolnából és Vasból is két-rét alakulat! :-) ) mérkőzéséről.
Nyertünk! Megérdemelten a szerintem nagyon fegyelmezetlenül játszó Kaposvár ellen.
Az 1. negyed nagyon izgalmas és fordulatos volt, aztán a 2. ,és 3. negyedben nagyon jól játszva, jó dobóformát mutatva megléptünk. Az előny 32 pont is volt.
A 4. negyedben szétesett a játékunk, leültünk és csak nagyon nehezen tudtunk felpörögni. Ekkor a Kaposvár lelkesen és nagy küzdőszellemmel játszott. Fel is jött 12 pontra...
Szerencsére újra fel tudtunk pörögni és tulajdonképpen meggyőző teljesítménnyel nyertünk.
Csapatok:
Megint csak másfél külföldivel játszottunk. Kiemelkedőt nyújtott a Bencze, Damon, Boros, de hozta magát a Góbi, Csirke, Matus és védekezésben Báder is. A Bencze már a nagyok (Bukva, Ivkovics) ellen is bizonyít és ez nagyon örömteli. A Damon egyre többször rendeli alá magát a csapatjátéknak és így még hasznosabb a játéka.
A Kaposvár elég rossz napot fogott ki, 3 negyeden keresztül pocsék dobóformával. Szerintem nem volt egyenletesen jó teljesítményt nyújtó játékosuk. Ja és mintha fáradtak lettek volna, főként fejben. Reklamáltak, vitatkoztak folyamatosan.
Ivkovics. Inkább nem is írok semmit. A 2. félidő elején 2 sportszerűtlen hibával kipontozódott.
Gratulálok a kaposvári szurkolóknak, mert -30-nál is szurkoltak, nem mindig sportszerűen ugyan, de ezt most hagyjuk.
Elfogadhatatlan,nulla, darab szar...
Ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel(?) tudom jellemezni csapatom mai,pontosabban már tegnapi játékát.
azt hiszem tényleg komoly slamsztikában vagyunk.
Szerény emlékezetem szerint a Kaposváron begyűjtött zakó(alapszakasz uccsó meccs) óta egyre mélyebbre süllyedünk...
Azt gondoltam,hogy a múlt csütörtöki Alba zakónál már nem jöhet rosszabb és csak elfáradtunk.Itt egy hét pihenő,aztán frissen belevetjük magunkat.
Erre tessék...ugyanott folytatjuk,ahol abbahagytuk.Egyenes folytatása volt a legutóbbi meccsnek...
Papírforma szerint ezt a Falcot egy huszassal kellett volna verni...
A vége már-már megalázó volt...
Az hagyján,hogy Kálmán Laci 52 pontot dob(mindegy hogy ki fogja:Geri,Zacsi,Marci,Bácsi,Kompi...egyiknek sem sikerült megoldani.!),de hogy egy nevenincs Borszéki(bocs) szétdob minket...
Volt úgy hogy Kálmán és Tarle mellett 3 ifista volt fent és szopattak minket.Szörnyű volt!
A legszánalamasabb viszont Czigler teljesítménye volt, az akaratnak a szikrája sem volt felfedezhető...már a Falco csarnokba elzarándokolt paksi drukkerek is kórusban szidták.
Valamit sűrgősen tenni kéne a káosz megszüntetésére mert,így egyre lejjebb csúszik a csapat,és így bizony csúnya csalódások érhetnek minket a folytatásban is.
a teszefosza vezetőink is észbe kaphatnának,mert ők is ludasak a dologban...fegyelmezni kellene,azt hiszem!
Mára ennyi...
Azért ez a forduló eléggé meglepő eredményeket hozott.Remélem a Kakasok is beállnak a sorba.
HAJRÁ ASE!!!!
ÉBRESZTŐ EMBEREK!!!!
Ennek a fordulónak a Körmend lehet az igazi nyertese. A tippmixet elég jól elbuktam, eddig egy tippem jó. Most az egyszer szurkolok a Debrecennek a hazai sikerért.
Az ASE nagy szarban van, utolsó 5 meccsből 4 vereség + egy gyenge Körmend elleni nyögvenyelős győzelem. Az igazság az, hogy a középszakaszban még nem volt olyan meccs, ahol végig jól játszottunk volna. Mostmár sürgősen változni kell, mert oda a nagy előnyünk.
Az Alba egész meggyőző mostanában. A kaposváriak hangoztatták, hogy ha mindenki egészséges, akkor senki nem veri őket. Hát ez elég sima volt. Az Olaj is eléggé hullámzóan teljesít.
A nagyok gyengeségét egész jól kihasználják a kicsik (Dombóvár, Falco). Remélem holnap a vadkakasok is megmutatják.
Semmi nincs lefutva, amelyik csapat előbb stabilizálni tudja a jó formáját, az nyerheti az alapszakaszt, persze az első ötből. Remélem az ASE lesz az, de ha így megy tovább, akkor nem sok jót jósolok.
Az osztályzatokat 1 és 10 között kell értelmezni.
Természetesen szubjektív, lehet majd rajta vitatkozni, de próbáltam semleges(hisz az is voltam) maradni.
A jövőre nézve lehetne ez is egy újítás, úgy mint az NS-ben. Tehát aki látott egy derbyt és tud elfogulatlan (vagy az is volt) maradni, az a tudósításában osztályozhatna.
Először is egy javítás, a helyes eredmény 105-97, de ez azthiszem nem változtat a tényen, a Falco (pontosabban Kálmán Laci (51 pont!!!!)) nagyon jó játékkal fektette kétvállra a támadásban szintén nem rossz, védekezésben viszont kevésbé jó paksi
csapatot.
Szorosan indult a találkozó, felváltva vezettek a csapatok és sokkal inkább a támadással voltak elfoglalva mint a védekezéssel. Pontosabban az ASE oldalán ekkor még ez is működött, de már az első 20 percben kiütközött, hogy nem tudják tartani Kálmánt. A szombathelyi irányító már ekkor 25 pontnál járt és ha kellet emberrel eggyütt juttata a gyűrűbe a labdát. (41-41)
Pedig nem volt egy nagy rejréj a Falco játéka, hiszen a többiek olykor még tiszta dobóhelyzetben sem dobták el a labdát, vagy ha igen akkor még a gyűrűt sem találták el(Pankár Tibcsi). Pankár mentségére legyen mondva, hogy amikor viszont igazán kellett a Falconak a kosár (4.negyed) kettő 3 pontost is hintet. A hazaiak részéről még Borszéki emelhető ki, amíg pályán volt nagyon jól semlegesítette Sitkut.
A másik oldalon Fodor Geri(osztályzat:8)és Davis(osztályzat:7) emelhető ki, sajnos pontosan nem tudom megmondani, hogy melyik hány pontot dobott, de valszeg min2 20 pont körül van. Mészáros (osztályzat:4) hozta az utóbbi időben mutatott gyenge formát (bár most nem volt sok rossz kísérlete, igaz nem is próbálkozott), Sitkut én 0-ra értékelem (elfogulatlanul) Czigler "méla" Lacikát pedig -1re. A pksi cserék közül szóhoz jutott még Jurgilas (aki inkább túlzott keménységével tűnt ki (osztályzat:3), Fodor Marci (aki a végén, de csak a végén dobta a pontjait (osztályzat 5), Rajkó (osztályzat:--) és az utolsó percben Érsek (osztályzat:--)is.
Feltünt, hogy a paksi csapat sokkal inkább az egyéni játékot erölteti, mintsem csapatként funkcionálna. Márpedig ennek (és egy extra klasszis Kálmánnak köszönhetően ) csak vereség lehetett a vége.
Játékvezetés:
Hát most sem mondható, hogy kifogástalan volt nagyon sok a nézőknek is érthetetlen (pl Tarle kiüti a labdát és Davis kap személyit!!) faultot ítéltek a bírók, összeségében azonban nem befolyásolták a mérkőzés végkimenetelét.
Talán csak annyira, hogy érvényesítették a hazai pályát, de mondom még1x nem volt kirívó tévedés.
Felpörgetendő kicsit a párbeszédet, arra gondoltam, hogy esetleg igénybe vehetnénk ezen honlap chat-oldalát. Tehát ha valaki huzamosabb ideig lóg a neten, az nézzen be a csetre, és keresse - vagy ha nincs, akkor hozza létre - az MNK-topik nevű szobát. Ott aztán mehet a vita live! :-))
Hát ez schade! :(((
Mondjuk nem t'om, hogy mennyivel izgalmasabb a Pécs-Szeged férfi kézimeccs, mert azt adják, legalábbis a teletexten ez van. Az NS mai száma viszont még debreceni közvetítésről számol be, mondjuk azóta változhatott a program.
Máskor inkább nem írok majd semmit a közvetítés előtt, nehogy megint miattam maradjon el!:))))))
1. Esetleg közvetíteni szeretné a TV a meccset és ez az időpont felel meg nekik. (Á! Dehogy!)
2. Valamelyik csapat kérésére és a (természetesen)
másik hozzájárulásával csúsztatnak 1 napot.
Szerintem ez utóbbi lehet az oka gondolva arra, hogy a Debrecen csütörtökön játszik ellenünk és ha szombaton már Pakson kellene vizitálnia, bizony aludni se lenne sok idejük.
szóval: valszeg a Debrecen kérte a meccs időpontjának eltolását a Paks meg elfogadta.
Sziasztok.
Kényszerű távolmaradás után újra itt vagyok.
Ki olvas itt Magyar Hírlapot? Ha valaki látta az április 5-ei számot az láthatott a gazdasági rovatban egy cikket, melynek címe: NEM LESZ ÚJABB BLOKK PAKSON.
Mi ez a demagóg népbutítás? Ez teljességgel képtelenség! Miért nem gondolkodnak a mai újságírók, mielőtt leírnak valamit? Például mit gondolhat a mi Vukingünk (sicc), amikor olvassa. Azt gondolja biztosan, hogy nem bíznak benne a mélyen tisztelt zsurnaliszták és azt hiszik, hogy mégegyszer nem lesz képes szétsapkázni a Paksiak Lacikáját, mikor zsákolni akar. És akkor Bojant még nem is említettem. Na mindegy.
Egy biztos, LESZ ÚJABB BLOKK PAKSON!
Hát korán örültünk!
Most már biztosra vehető, hogy mégsem közvetíti az m2 a holnapi Debrecen elleni meccsünket.
Azért bosszant a dolog, mert feleslegesen "izgatták" az embereket és pl. én is elmentem volna Debrecenbe, ha tudtam volna, hogy nincs közvetítés és nem szerveztem volna valami egész mást a csütörtöki napra.
Ismételten "hozta magát" a közszolgálati TV!
Azt, hogy mit közvetítenek helyette nem tudom, de öszintén szólva nem is nagyon érdekel!
Edzői nyilatkozatok a forduló előtt (Dombóvár, ASE), illetve kép(!) és cikk az új dombóvári csarnokról.
Egyben kérhetném, hogy aki tudja, linkelje be a megyei napilapok hasonló cikkeit, ha vannak ilyenek? Elsősorban az edzőkre lennék kiváncsi, azok meg sosem jelennek meg az NS-ben, a helyi újságokat pedig nincs időm mindig bogarászni, és gondolom, másokat is érdekelne. A Tolnaiban, ahogy olvashatjátok is, például mindig hosszabb "elemzést" lehet olvasni a trénerektől, mint a közvetlen meccs utáni "egymondatosokból".
Shannon egész héten nem játszhat, többet nem tudok. Illetve még annyit, hogy most nagyon kéne nyerni. A negyedik tippem meg az optimizmus teteje. Jó kis kétesélyes meccs mind a négy.
Üdv
Pistike