A Debrecen, szerintem halmroli eltiltása miatt óvott volna (ez csak tipp, ha valaki tudja, hogy ez nem így van cáfoljon meg). Azért volna, mert formai okokból a szövetség elutasította még a tárgyalást is (a csk. nem írta alá az óvási szándékot a meccs után).
Tippek:
Paks-Kaposvár V5
Körmend-OLAJ H14 (Sajna be fognak a triplák esni, és nem csak a triplák...)
Albacomp-Dombóvár V3 (bejöhet a vasútnak)
Falco-Debrecen H15 (lendületben a sólyom)
Most már nekem is kijár, tehát küldöm Avassnak: U-U-U-U-U-U-U-U-U-U-U-U-U!!!
Bocai, jó a meglátásod (2107. hozzászólás), annyival egészíteném ki, hogy elnézve a szerdai meccset: ha ilyen lesz az emberfogásos védekezésünk, mint a Falco ellen az első félidőben, akkor nem csak kintről fognak megszórni bennünket, (mint a Dombóvár) hanem pl. betörésből is, és a Körmend sokmozgásos játékát csak szemmel tudjuk majd követni. Lehet, hogy kis különbséget tippeltem?
...ja, sajna nem tudok Körmendre menni veletek (de lehet, hogy nem is szívesen nézném, ahogy kiporolják a hátsónkat).
Magyarázkodás Gabcinak: Azért tippeltem az Olaj ellen, hátha ez is úgy jön be, mint az eddigiek.
Szasz Artúr Doki
"csütörtökön tv-s csarnokavató Szolnokon(lesz???)"
Lesz. Szombaton hivatalos megnyitó Jön Vikike is megengedjük, hogy focizzon egy kicsit a csarnokunkban, ha már felépítetette.
Egyébként én örülök a Víghpetinek - még ha meg is vettétek :-)) - rá lehet bízni egy rangadót, mindenki tudja, mire számíthat Tőle, mit enged tovább, és mit nem.
Feribá: Bocsi, hogy csak most viszontválaszolok a fehérvári válszodra; miért írtam, hogy csak részben..:
Most lusta vagyok visszalapozni és bekopizni a szövegedet, de valami olyasmit mondtál, hogy Nem hiszed el, hogy egy ilyen játékosállomány csak ennyire képes, és igaz hogy Sterbenz nem ért hozzá, de mégis, a játékosok is hibásak.
Csak egy árnyalatnyi különbség, de mégis. A Zorán példával azt akartam érzékeltetni, hogy egy sz** adző úgy szét tud bombázni egy jó erőkből álló csapatot, hogy a játékosok külön-külön hiába halnak meg a pályán, az eredményen ez nem fog meglátszani. Nem mindenki küzd úgy mint Boros (én is tisztelem ezért), de egy jól összerakott csapatban nem is kell. Jó példa erre az Ernő. Nálunk csak szenvedett Zorán "irányítása" alatt, Neki kellet volna a hátán cipelnie a csapatot támadásban, és védekezésben, de erre nem volt képes, idén viszont Fodor megtalálta a helyét. Ennyi elég.
...ennyi elég, szia mindenki.
Sziasztok
Willie! Pontosítanom kell a 2104-ben leírtakat. Mint már ott is említettem, akkor még nem láttam a meccset semmilyen formában, így hát csak az újságcikkre hagyatkozhattam, utólag kiderült, nem így történt.
Tehát a történet igazából 86-82-es állástól lesz érdekes. Maljkovics hozza fel a labdát, még át sem ér az ellenfél térfelére, amikor Kálmán a kezére üt. Egyértelmű fault, nem a labda megszerzése volt a cél, azzal a szándékkal történt, hogy a Szolnok nehogy véletlenül triplát dobhasson, ráadásul a büntető ugye csak 1 pont/db. A bírák sima faultot ítélnek. Maljkovics beszórja mindkét büntetőt. Még van vissza kb. 11 mp, a bedobás Kálmánhoz kerül, akinek egyből odaüt Mérész. tök ua. a mozdulat, nem volt sem durvább, még a szándék is megegyezett az 5 másodperccel előbbivel, mégis SZÁNDÉKOS!!! MÉ'???????? A reklamálások után Kálmán persze bedobja mindkettőt (bocsi, 2 dobás volt utánna), közte 4. A bedobás szintén hozzá kerül, ekkor Maljkovics egy kicsit méregből is nekiront, ismét szándékos (utánna elnézést kér, lepacsizik Lacival). Elúszott, a történeti hűség kedvéért: megint megvan a 2 büntető (6), a bedobásból Alexe kapja, aki az utolsó pillanatban még behinti a triplát (93-84). Hát ennyi.
Egyébként, miközben néztem tegnap este a felvételt, számoltam azokat az eseteket, amikor szerintem fordítva is lehetett volna ítélni, vagy nem volt fault, mégis adtak, esetleg egy tök ártatlan szitut láttak szabálytalannak. Biztos én is elnéztem az esetek közül néhányat, de itt az arány a lényeg, ami a számításaim szerint 14-8 volt, a Szolnok kárára, tehát dupla annyi. Talán megadták a Dr. Vígh Péter szerint nem létező "hazai pálya előnyét"? Az említett úr ugyanis azt találta mondani a Paks elleni meccsünk után, hogy felejtsük el ezt a fogalamt. Nos én szívesen elfelejteném, csak a kollégái mindíg valahogy emlékeztetnek rá.
Egy-két érdekesség:
Szombaton ismét Atom-Kaposvár...vezeti:Bodnár/Földházi.
csütörtökön tv-s csarnokavató Szolnokon(lesz???),vezeti:Dr.Valovics/Dr.Vígh...na ez már érdekes,megint Olaj-Paks,megint Vígh Peti...
Debrecenben el akarta kérni az egyik szurkolónktól a piros-kék sálat,hogy majd abban fújja a meccset...persze csak viccelt,arra célozva,hogy megvettünk minden bírót.
Húsvét vasárnap:Ase-Körmend jv:Szamos/Benczur...szerintem legalább 8-10 játékos idő előtt fogja befejezni a meccset...
Más: még mindíg elég pipa vagyok a sok paksi divatszurkoló tegnapi "produkciója" miatt...az ilyenek minek jönnek ki?Otthon is meg lehet nézni a Városi TV-ben a meccset és még fizetni sem kell érte...szurkolni,tapsolni azt nem de a csapatot,játékost,edzőt basztatni az esetleges gyengébb teljesítmény miatt,azt igen...
Remélem szombatra felébrednek a tentikélésből.
Feribá! Győzött az Alibi...megérdemelten.de a mezőny leggyengébb tagja Poór Rigasz volt,aki majdnem egy veréssel lett gazdagabb...
a meglepetésember a kis Mukli volt 4-5 trivel...
Szombaton találkozunk....
Aléáléáléáléóóóó....
Hajrá ATOM!!!
Jövő héten beszállunk a kupalicitbe,de ugyis Szolnok viszi el a pálmát...
Tegnap beázott a csarnok meccs közbe,mert esett két csepp eső...mobillelátó meg készült nagyon goromba összegért....
Vagy lecsokkenne a taktikai faultok szama, ami nem is lenne baj. Egyebkent a felfogas csak a vegjatekra vonatkozott, amikor az egyik csapatnak fontos, hogy alljon az ora.
Ha a bírók alkalmaznák ezt a felfogást, akkor minden labdaszerzés után vagy ziccer közben elkövetett taktikai faultot szándékosnak/sportszerűtlennek kellene fújni.Annyi biztos, hogy lényegesen megnőne a büntetők száma.
2104-ben Avass azt mondta, hogy mi tamadtunk a szandekos hibanal. Ezert is voltam feletteb kivancsi, hogy hogyan is lehet tamadasban sportszerutlent kapni.
Ha a Falco tamadott akkor el tudom kepzelni, hogy szandekost iteltek a sima fault-ra, mivel regebben volt egy olyan felfogas, hogy az utolso ket precben minden szabalytalan megmozdulas, ami nem a labda megszerzesere, hanem az ora megallitasara iranyul szandekos faulttal buntetendo.
Mondjuk nem lattam az esetet, de el tudom kepzelni, hogy Kalman megkapta a labdat erre Maljkovics direkt a kezere ut, hogy ne fusson az ora. Ebben az esetben en is sportszerutlent iteltem volna (bar nem vagyok biro).
Azert remelem ezel a beirasommal nem lettem fekete barany a Szolnokiak szemben!
Willie
Köszi a felvilágosítást ; ellenőr,játékvezető egykutya,mindketten a mundér becsületét védik - amiket hallok,nem is bagóért...
Ja és - mint leírtam -,nem támadásban volt a 2 sportszerűtlen.
Az enyémnél jobb iccakát mindenkinek!
A SzolnokSportban még1x visszanéztem a döntő szituációkat,így tehát : a két "szándékos" kísértetiesen hasonlított egymásra ;12 másodperc vissza,alapvonal - bedobás,Kálmán kapja a labdát,sima kézreütős fault Maljkovicsnál - ehelyett sportszerűtlen.Az ítélet után a fél szolnoki kispad berohant reklamálni,szerintem ez is közrejátszott abban,hogy kb. 5 másodperc elteltével a megismétlődő esetnél Szamos újra szándékost fújt.Mivel ugye visszakerül a labda a támadó csapathoz,ezért mi már nem is támadtunk a hátralévő időben.
Közepesen játszottunk,de tartom a véleményem és továbbra is azt hiszem,nem ezt érdemeltük volna.
Atomerőmű SE–Kvári Klíma-Vill H10 (már csak a presztízs miatt is)
Marc-Körmend–MOL Szolnok H15 (ez a Szolnok most ezt a Körmendet nem fogja meg)
Albacomp-UPC–Dombóvári VMSE H5 (egyre jobb a Dombóvár, lehet fordítva)
Falco KC-Szhely–D. Vadkakasok H4 (kétesélyes, a Falconak is 2 arca van)
Sajna nem láttam egyik meccset se, így nem szólok hozzá, de az igaz, hogy a Körmend játékosai is csináltak egy-két ilyet ellenünk, bár az igazán szép támadásokat nem akadályozták meg. Ez mondjuk szerintem csak Körmenden van így. Majdnem mindenki odaüt, ha tud. Tisztelet azoknak, akik nem.
Úgy látom, hogy az eddig hozzászólók közül én vagyok az egyedüli szerencsés, aki a helyszínen és videón is láthatta a tegnapi körmendi gálaelőadást, ezért most kifejteném a véleményem.
Először is megvédeném Geryt, hiszen csupán tényeket közölt a közönséget és a tévénézőket szórakoztatni igyekvő játékosainkat többször csúnyán faultoló ellenfélről, másrészt pedig nem ez volt a mondandójának lényege, és nem az volt a célja vele, hogy rúgjon még egyet a kiütött csapaton.
sporttárs!
Szeretnélek pontosítani, ugyanis a Németh-Fodor esettől nem 5-, hanem legalább 10 méterre ültem, tehát ha játékvezető lennék, akkor nem is láthattam volna pontosan, hogy mi történt. :-))
Komolyra fordítva a szót: Pakson egy ilyen eset volt, míg tegnap Körmenden 3-4 (persze nem "pályafelmosás", hanem csak ziccerben odaütés), és ebben Gery joggal láthat rendszerességet.
A Williams lökése után Németh által tett teátrális mozdulatokhoz csak annyit, hogy Kaposváron bebizonyosodott, hogy ma Magyarországon - sajnos - ilyesmivel (is) lehet meccset nyerni. :-(( Williams (nem) viselkedésére ettől kezdve nem érdemes kifogásokat keresni.
rik-027!
A látványos játék nem túl szép faultokkal történő megakadályozása mellett 25-30 pontos előnynél sem tud szó nélkül elmenni az a közönség, amely főleg a szép kosárlabda miatt látogat ki a mérkőzésekre. Ettől függetlenül nekem sem tetszett a cigányozás, szerintem elég lett volna egy "Ez Fehérvár!", vagy "Verőlegények!" kórus. :-) Azt viszont mindenképp ki kell emelni, hogy a negatív rigmusoknak mindig volt valami oka, és csak néhány másodpercig tartottak, ezeket leszámítva egész meccsen a saját csapatát buzdította a közönség. Abban egyetértek Veled, hogy a körmendi hangulat nem jön át jól a tévén, azt át kell élni ( én sem véletlenül vonatoztam 4 órát csak azért, hogy a helyszínen láthassam kedvenceimet, holott kényelmesen, a tévé előtt ülve is megnézhettem volna találkozót).
isz-akos!
Azok az idők már elmúltak, amikor még a - mindmáig tisztázatlan eredetű - pénze miatt utálták azt a csapatot, amely 1995 és 2001 között igazolt 11 felnőtt magyar játékost, köztük 7 válogatottat, nem is beszélve a 12 légiósról. Amúgy ha eljöttél volna, vagy ha csak figyelmesen halgattad volna a közvetítést, akkor tudhatnád, hogy a tegnapi meccsen "csak úgy" nem szidták az Albacompot. Abban szerintem nincs semmi kivetnivaló, ha megtalálják az ellenfél azon játékosát, aki épp valami csúnya dolgot csinált - ettől függetlenül - ahogy azt már fentebb kifejtettem - én is elítélem a cigányozást, amin mindenképp finomítani kellene. Mindenesetre nem csak azt kellene nézni, hogy mit kiabáltak a szurkolók, hanem azt is, hogy miért.
A fehérvári nézők - és nem szurkolók - fair play díjaihoz szívből gratulálok.
Azt kérded, hogy hol van a csürhézés a cigányozáshoz képest. Nem tudom, azt viszont igen, hogy hol van a fehérvári közönség és hangulat a körmendihez képest.
Nézzük idén mivel tett ki magáért a fehérvári tábor: a nézők meglöktek egy paksi játékost, üdítőspalackot dobtak a pályára, a papírgalacsinokról nem is beszélve - ha már általánosítasz az Alexet ért sérelmekkel kapcsolatban, akkor hadd tegyem én is ezt.
A fentieket délben írtam, de azóta érkezett néhány hozzászólás, amire még szeretnék reagálni.
isz-akos!
Már soxor leírtam, most megteszem még1x: az jó utánpótlásnevelés nem ifibajnoki címeket jelent, hanem a felnőtt csapatban használható játékosok kinevelését. Fehérváron egyedül Bencze ilyen játékos, ugyanis a többieknek is már a felnőttek között kellene edződniük ahhoz, hogy meghatározó játékos válhasson belőlük.
andrej!
rik-027-nek már kifejtettem, hogy egy csúnya megmozdulás 50 pontos vezetésnél is csúnya megmozdulás marad.Én inkább Geryhez hasonlóan azt kérdezném, hogy egy már eldőlt meccsen miért kell elrontani a nézők szórakozását?
Sajnos ez lehetetlen, hogy egy bírót le lehessen tiltani az adott csapat meccseiről! Nagy vihart kavart az a tavalyi eset, amikor a paksi elődöntőnk után a körmendi szurkolói busz mellett 8 bizonsági és 4 rendőr (!!!) között elvonuló Váradi nemes egyszerűséggel így válaszolt az esetleges lefizetését felvető kérdésre: "Inkább vagyok gazdag cigány, mint paraszt körmendi!"
Pechjére a teljes körmendi vezetés ott állt köztünk, és akkor mi is kérvényeztük, hogy talán jobb lenne ha többet nem vezetne felénk!
Fél évig nem vezetett, majd egész véletlenül egy Alba-MTE meccsen "visszatért". A válasz: az ellenőrök figyelik majd, hogy csal -e. Egész vicces...
Tegnapi meccs: korrekt beszámolókat írtatok, úgyhogy nincs is hozzáfűznivalóm. Azaz mégis...
Közvetítés: Gulyás szokás szerint hozta magát... Nagyon idegesített, hogy nem tudta a játékosok nevét rendesen kiejteni(Sanni-"Szeni";Mujanovics-"Mujááánovics"), Madisont és Edmonsont folyton összekeverte, ráadásul Patonayt "lepéterezte"! Nem t'om, hogy miért nem megint Méhes volt a kommentátor, A Falco-Körmend meccsen is korrekt és felkészült volt, és nem mondott hülyeségeket!
Részlet az Új Néplap (Jász - Nagykun - Szolnok m. napilap) mai számából :
Falco KC - MOL Szolnok 93 - 84
...
"Kálmán és Tarle találataival repülőrajtot vett a szombathelyi csapat,a 7. percben már 22 - 12 - re vezettek.Ekkor Miljkovics mester időt kért,rendezte a sorokat és a vendégek Vukicsevics kettő,Pavlovics és Maljkovics egy - egy triplájával egyenlítettek a negyed végén.A következő játékrészben Kálmán szórta a gólókat,ám Lapov vezérletével kapaszkodott a Szolnok ; a szünet előtt Tarle volt eredményes,így 7 pontos előnyt szereztek a sárga - feketék.A fordulást követően Kálmán és Alexe pontjaival szöktek a szombathelyiek,ám nem hagyta magát a Szolnok,a jó dobóformát mutató Vukicsevics pontjaival ismét ellenfelük nyomába eredtek.A záró játékrészt megelőzően mindössze egy ponttal vezetett a Falco.Az utolsó negyed nagy csatát hozott,Pavlovics és Lapov kosaraival még vezetett is a Szolnok,ám Wiley triplájával fordítottak a hazaiak.A hajrában újra 7 ponttal megugrottak a vendéglátók,ám Trepák kosaraival újra felzárkóztak a szívósan küzdő szolnokiak,és egy perccel a vége előtt 86 - 84 volt az állás.Aztán az utolsó percben előbb Mérész,majd Maljkovics ellen ítéltek sportszerűtlen hibát a játékvezetők,és ezzel sajnos el is döntötték a meccset,innen már képtelenek voltak nyerni a szolnokiak.
Goran Miljkovics : Ezen az összecsapáson a játékvezetők tevékenysége szégyen a magyar kosárlabdára nézve.Azt gondolom,hogy ezt a meccset a Falcónak kellett megnyernie."
Varga Csaba cikkét követően sajnos megint elkerülhetetlen,hogy a játékvezetéssel foglalkozzak.Előre leszögezném,hogy a harmadik és a negyedik negyedet láttam eddig videóról ; ezzel együtt egyet kell értenem Miljkovics mesterrel.Bár nem sziporkáztunk,jó kosárlabdát játszottunk,végig tapadtunk az erősödő Falcóra.Aztán jött az említett eset,amelyről a következő a véleményem : van egy csapat,amelyik nincs formában - előfordul ilyen.Ugyanennek a csapatnak ebből kifolyólag nem megy százszázalékosan jól a játék - előfordul ilyen.Az előtt azonban megdöbbenten és érthetetlenül állok,hogy miért kell egy játékvezetőnek egy éles meccshelyzetben,döntő szituban "belerúgni" az adott csapatba ??? A történtekért a csapatunk vezetőségét is hibáztatom : Szamos ugyanis másfél hónapja hasonlóan furcsa felfogásban (maradjunk ennél a kifejezésnél) vezette a fehérvári rangadónkat.Ilyen esetben nics lehetőség valamilyen formában kérvényezni a szövetségnél,hogy az elkövetkezendő xy ideig ne vezessen nekünk meccset ? Ha most meg merte ismételni a múlt hónapi áldásos tevékenységét,meg fogja tenni 3x,4x...ameddig csak nem lépünk valamit.A meccs végéig a bírók igyekeztek egált fújni,az utolsó másfél percet azonban érthetetlenül elvezették.Direkt nem használom az "elcsalták" kifejezést,lelkük rajta.
Csupán az egyesületünk vezetőit,edzőit,játékosait és persze a szurkolókat sajnálom ilyenkor ; most valóban az elkeseredettség beszél belőlem.
Szombatra sok sikert kívánok a csapatnak!
Körmendre pedig gratula és minden elismerés a tegnapihoz!
Örömmel konstatálom, hogy újra bajnokesélyesként emlegetik a Klíma Vill (Paksi részről) és esélyesnek tartják idegenben a Paks ellen (szolnoki topictárs). Ez azért jelent valamit és jó, hogy nem nekem kellett ezt leírni. Szerintem Körmend-Klíma döntő lesz, ha csak ki nem verjük őket az elődöntőben. Szombaton alázatos játékkal végleg visszahozhatja a csapat a tavalyi hangulatot. Ha jól emlékszem akkor is sorsfordító volt az ottani győzelmünk.
Paks-Klíma Vill V7 (meg kell fogni Davist)
Falco-Debrecen H16 (ez a Debrecen most nagyon harmatos)
Körmend-Szolnok H9 (az Olaj is kijátsza magát a bajnokesélyesek köréből)
Albacomp-Dombóvár H16 (dacból)
ASE - Kaposvár +9 (Otthon csak nem kapunk ki!)
Alba - Dombóvár -3 (Kívánságműsor. Meglepetésnek jó lesz, meg egy kis ajándék a Dombónak elő-nyuszira)
Körmend - OLAJ +14 (Otthon csak nem kapnak ki!)
Falco-Debrecen +14
Úgy látom itt valami nagy baj van a csapattal. Félek, hogy Körmenden is beleszaladunk valami csúnya eredménybe. Ráadásul a tippversenyben is csak csúszok visszafelé. Na mindegy. Azért szombaton elmegyünk Bocaival és kiszurkoljuk, vagy legalábbis megpróbáljuk. TOPICTALÁLKOZÓ?
Tudja valaki, hogy miért óvott a Debrecen, azért mert nem álltam le velük verekedni, vagy mert ikszeltek a Vidivel?
Tippek:
Paks-Kaposvár V5 (Beindulnak a nyugdíjasok)
Körmend-OLAJ V5 (Azért sem fognak beesni a triplák)
Albacomp-Dombóvár H12 (Akár Shannon is játszhat)
Falco-Debrecen H17 (beindulnak)
Végezetül valami Bocainak:U-U-U-U-U-U-U-U-U-U-U-U-U!!!
Szasz Feribá04 (meg persze a többiek is)
Én még rosszabb helyzetben vagyok Nálad, mármint olyan szempontból, hogy még az MTE meccset sem láttam, de az eredmény, valamint a beszámolód alapján tudok képet formálni az Albáról. Azt írtad, hogy nem tudod megérteni, hogy egy nívótlan edzővel a jó játékosok csak ennyre képesek. Ebben csak részben tudok Veled egyetérteni. Valóban úgy érzem, hogy a sok nagy arányú vereség túlzás, de - megint saját példát említve - amikor tavaly a hőn szeretett Zorán "mester" irányította a Szolnokot, hiába volt nekünk Sitkunk, Lapovunk, stb, hogy csak a nagyobb neveket említsem, tehát szerintem erősebb játékosállománnyal rendelkeztünk mint idén, mégsem tudtunk beleszólni a Kaposvár-ASE rivalizálásba, pedig tavalyhoz képest csak erősödött az említett két gárda. Mondjuk - mint írtad is - úgy néz ki, idén sem vagyunk benne a legjobb 3 csapat között (most már). Nem az a gond Nálunk, hogy nincsennek klasszisaink, de mára megbomlott az a csapategység, ami az alapszakaszban jellemezte az alakulatot. A fordulópont a fehérvári meccs volt (az alapszakaszban) azóta zuhanórepülés.
Bocai-Gabci456, Nektek, asszem csak holnap tudok válaszolni, addig tartsatok ki.
Az értékeléseddel egyetértek. Gratulálok a Körmendnek, lemostak bennünket. Nincs ezen mit szépíteni, teljesen szétestünk, és az akarattal is baj volt.
A magyar játékosok közül a Boros és a Góbi hajtott becsülettel. Az idegenlégiósaink teljesítménye egyenlő a nullával.
Az utóbbi hetekben Báder teljesítménye is nagyon gyenge.
Szervezetlenül, elképzelés nélkül játszottunk.
Azt hiszem edzőkérdés lesz itt a najnokság végén...
Ami a Körmendi szurkolókat illeti, hát aki hallotta annak biztosan van véleménye...
+30-nál miért kell "cigányozni"? Érti ezt valaki?
Gratula a körmendi csapatnak. Ha ezt a dobóformát tudják tartani, akkor még a Paks ellen is lehet esélyük.
G_e_r_y (vagy írhatok Gery-t, mint a sportforumban?)Idézlek: "Az Alexe vita kirobbanásakor írtam, és fenntartom hogy NEM VOLT NAGY-MAGYARORSZÁGOZÁS ÉS BÜDÖS ROMÁNIÁZÁS!"
Namármost, én is olvastam az emlegetett hozzászólásodat, erre érkezett válaszként egy másik körmenditől (már nem emlékszem ki volt az, de ha kíváncsi vagy rá visszalapozhatsz). Szóval a szurkolótársad azt írta, hogy Ő biz hallotta ezeket, gyorsan le is ült, nehogy véletlenül Őt közvetítsék élő egyenesben ezzel összefüggésben.
Mi a frankó?