Kaposvár-Körmend V6 (most nem azt mondom, hogy istinélkülismegmutatjuk, hanem csak a szívem...)
Dombóvár-Falco H5 (Vájli miatt)
Debrecen-Alba V4 (bár lehet több is)
Olaj-Atom H3 (most úgy néz ki, hogy meg lehet fogni őket)
Két ügy van amiben szeretnék utoljára állást foglalni.
Óvás: Felejtsük el az ASE-t. Pusztán csak azt akarom leírni, gyakorlatilag hogy néz ki a folyamat. Ha esetleg mindenki tisztában van vele elnézést kérek a felesleges okoskodásért.
Szóval a jegyzőkönyv jobb alsó sarkában van egy mező, ahova az van írva, hogy csapatvezető aláírása óvás esetén. Ha ezt az edző aláírja közvetlenül a mérkőzés után (de csak akkor!), akkor a csapat 8 napon belül óvást nyújthat be a szövetséghez óvási díj ellenében. Ha ezt nem teszi meg b......ja. Egy óvást, mint ahogy egyik kocsmatárs helyesen megjegyezte általában nem az edző indít el, hanem a klubvezetés. Egy vitatott szituációjú meccsen bizony érdemes aláírni és az esetet utólag kielemezni.
A két kaposvári meccsen nem volt minden tiszta az időméréssel és Fodor ezért írta alá mindkétszer, ám óvásra egyik esetben sem került sor (bár a hétvégire elvileg még lehet :-))))).
Ivkovics ügy: Lehet úgy tűnt hozzászólásaimból, hogy utálom, de ez nem így van mégpedig egyszerű oknál fogva. Tud kosarazni...Nálam elsősorban ez, számít. A stílusát rühellem, bár az is igaz, hogy soxor csak röhögök amikor csinálja a műsort. Nem ez gond, hanem egy régi eset. Kupameccsünk volt a Szolnok ellen és az első meccsen mi játszottunk odahaza (csak érdekesség, de a mérkőzést nem az ASE, hanem az ESZI sportcsarnokban rendezték meg). Egy távoli dobás után Gergely Tomi kicsit vehemensen ment a lepattanóra és fellökte Stan-t. Djurica túlzottan nem idegeskedett, ám az eset közelében sem lévő Ivkovics hátulról leütötte a paksi játékost. Ez bunkóság volt, sportszerűtlen és mint szurkoló nem fogom neki megbocsájtani mégha valamikor Paksra szerződik is. Két éve szeretett volna ám olyan feltételei voltak, hogy 10 000 $ (!) és igazolják le Filipovicsot is. Ennyit a pénzéhségéről. Összességében én úgy vagyok vele, hogy nagy tapló, de a játékával sok mindent ellensúlyoz és ez a szememben pozitívum.
Én is megyek ma Kaposvárra (ez csak természetes),
de abban igaza van G e r y- nek, hogy nem könnyű a nálatok szokásos biztosítás miatt egy topictalálkozót összehozni. Ettől függetlenül, ha van ötleted, hogy hol és mikor tudunk találkozni akkor részemről ok. 13 óráig nettközelben vagyok,
addig kellene megbeszélnünk.
Azért, ha találkozunk, ha nem: Hajrá Körmend!!
G e r y!
Ha jössz Kaposvárra, akkor veled is szívesen találkoznék, ha veszed az adást jelentkezz.
És persze minden körmendi aki a fórum látogatója.
Különös tekintettel belferára!!!
Gazdasági előny: több jegybevételhez jutnak a klubok. Biztos vagy benne? Szerintem nem, pláne nem ott, ahol magas a bérletesek száma. Nem tudom, az egyes helyeken a megnövekedett meccsszámra való tekintettel mennyire emelték az éves jegyek árát, de nem hiszem, hogy arányosan, inkább alatta. És egy csarnok költsége nem alacsony (rezsi, személyzet, bérlés), a megemelkedő nézőszám meg nem biztos, hogy a teljes árú jegyet vásárlókból jön össze, én azt gyanítom, inkább a diákokból.
A nagyobb bevétel érdekében inkább a szponzorokat lehet "zsarolni": több meccs, nagyobb megjelenési lehetőség. De ahogy ismerjük a magyar támogató cégeket, nem hiszem, hogy ezzel meg lehet hatni őket, és sokkal mélyebben a zsebükbe tudtak volna nyúlni.
És úgy látom, az enternet-internet is inkább kapni akart, mint adni. Nem tudom, mennyit fizettek a szövetségnek a név megvásárlásáért, de hogy abból a technikai fejlesztésből (internetes megjelenés), amit a szezon előtt ígértek, semmi nem lett, jól mutatja, mennyire is érdekli őket a kosárlabda_játék_ maga.
A sok meccs alapvetően jó. Előnyeit nem nagyon akarom sorolni, mert amiket írtál igazak. Hátrány talán az, hogy a válogatott mérkőzésekre a játékosok nem mindig a legfrissebben érkeznek és ez kihathat a teljesíményükre. A másik szurkolói szempontból érdekes. Ennyi meccsre (idegenbelire gondolok, bár esetemben a hazaiért is 110 km-t kell utaznom) képtelenség eljárni annak aki mondjuk családos, leköti a munkája (ez különösen a hétközire igaz), vagy épp anyagi korlátok közé szorul. Én például utálom, amikor a negyedvégi esemesekre kell várnom és közben megőrülök, hogy mi történhet.
Többször felmerült már, hogy előnyös vagy hátrányos a megnövekedett meccsterhelés (bár szerintem a heti két meccs azért nem nevezhető nagyon soknak).
De tényleg hogyan látjátok?
Előnyök - hátrányok
Én a legnagyobb előnyét abban látom, hogy így több szerep juthat (legalábbis Kaposváron pl. így történt) az idegenlégiósok mellett a magyar fiatal játékosoknak.
Gazdasági előny: több jegybevételhez jutnak a klubok. A jegybevétel aránya perszte a költségvetésben nem lesz addig nagyon magas, amig nem lesznek nagyobb szurkolótáborok. De ahogy én látom a szurkolótáborok létszáma mindenhol növésben van.
Debrecen-Albacomp v6 (elvakítja a kezdeti lézersó a vadkakasokat) Dombóvár-Falco v5(a Felcsút SE nem teremben nyomja, de az új csarnok szép)
Kaposvár-Körmend h15 (Eddy a végére már ki lesz bukva)
Olaj-Atomer?m? h7 ("er?s volt a festékszag, megóvjuk")
Paksról jelen állás szerint cirka 30-40 szurker fog érkezni...sokan divatkodnak a Tíví miatt,pedig az iskolákban már tombol a szünet.
A nagyobb érvágás viszont az Erőmű...elég sok idegenbe is utazó szurkolót elszippant a leállás...sajnos!!!! remélem azért a végére javul majd a helyzet...
Érdekes meccs lesz az biztos....mind2 egyletnek borzasztóan kell a győzelem.
topictalálka így elég nehéz lesz,hiszem még Ti sem ismeritek a viszonyokat.
Vonatozó paksi barátaim! Csak óvatosan...
az Mk sorsolást nem is kommentálnám: ha lehetett volna szép summát tettem volna arra,hogy így lesz.
Az uccsó fordulóban pont Körmenden vizitálunk,aztán egy hét múlva ismét velük...mondjuk semleges pályán Szolnokon,de az olyan mintha Körmenden lenne...
Már látom magam előtt:a hazai tömeg mellett egy rakás körmendi, meg reményeim szerint jópáran Paksról...Szombathelyről senki,vagy ha igen akkor az piros-feketében...
Remélem sokan jöttök és mostmár tényleg lesz egy kis Topictalálkozó. Sajnos Belferáékkal nem jött össze Körmenden, pedig elég sokat próbáltam meccs előtt mutatkozni PIROS-FEKETE zászlóval beborítva. Bár ezzel nem nagyon lógtam ki a tömegből. Szóval ha jöttök, akkor mindenképp egyeztessetek BOCAIval, vagy AVASSal a fórumon. Én is ott leszek, ahol ők, de a nethez addig már nem fogok hozzáférni. Sajnos nem tudok tippet mondani, hogy hol kellene találkozni, hiszen fogalmam sincs, hogy hol van a kocsma, vagy valami hasonló helység.
Ünnepelhetnénk együtt a mi kis szép csarnokunkat! A sprtminiszterünk azt mondta, hogy a 2012-es olimpia megrendezésében is nagy szerep hárulhat rá. (Ez az ember egy barom (elnézést a szimpatizánsaitól). Majd jól kibővítjük és felújítjuk megint.)
Grtulálok a vezetőségnek, hogy sikerült Szolnokra hozni a kupadöntőt. Régen nem volt itt már komoly kosárlabda esemény. Egy jó régi K-Ny gálára emlékszem, ami majdnem botrányba fulladt Knézy "jó-szurkolást" Jenő miatt. Akkor az egész Szolnoki tábor Alexe mellett állt ki. Mi nagyon szerettük Toniót. Erről jut eszembe, ha valaki csinál "Miért utálom Stolle-t", topicot, akkor én csinálok "Miért imádom Stolle-t".
Tippek:
Kaposvár-Körmend H12 (Tud Brown kosarazni?)
OLAJ-ASE H7 (Vuki vezérletével)
Dombóvár-Falco V14 (könnyedén)
Debrecen-Albacomp H8 (gyenge az Alba)
"Csütörtökön mi is felavatjuk a tiszaligeti csarnokot! /- egy győzelemmel...?/
Remélem a TV közv. ellenére sokan leszünk paksi drukkerek. Van erről valakinek vmi infója? "
Én úgy tudom,hogy legalább két paksi megy vonattal Pestről! :)
Hi all!
Elég sok vita folyt itt le, de asszem egyikhez sem kívánok hozzászólni. Mindkét fél elmondta a véleményét, ami lehet szubjektív, de éppen ezért élvezetes ez a fórum:)
A tiptyek:
Kaposvár-Körmend H8 (két yoo forma, fordítva is elsülhet)
Dombóvár-Falco H6 (triplagépek egy feljövő csapat ellen)
Debrecen-Alba V10 (az alapszakasz más volt)
Olaj-Atom V5 (a szívem szerint, lehet így kikerülök a tízből?:)
Olaj fanok!
Én ott leszek Nálatok, kíváncsi vagyok az új csarnokra, na meg a meccs se lesz kutya:) Szurkoljunk hangosan a saját csapatunknak!
A kialakult Sztojan-vitába már nem szállnék be, gyakorlatilag minden lehetséges vélemény elhangzott már.
Esetleg a Fodor Peti-ügyhöz annyit, hogy tényleg túlzás, amennyit a "külső körülményekkel" foglalkozik, nyilatkozhatna sportszerűbben is, ugyanakkor az emlegetett óvásoknak ehhez nem sok köze van.
Szerintem pusztán a véletlen számlájára iirható, hogy pont az elmúlt pár meccsen merültek fel többször is időmérési gondok, illetve történt az a bizonyos szolnoki palánkráncigálós incidens. Megjegyzem, eddig mindig csak az óvás lehetősége vetődött fel, ténylegesen sosem történt meg.
Az óvást pedig sosem a Fodor Peti egyszemélyben dönti el, ezt úgy tudom mindig meg szokás beszélni csapaton belül, vagyis ez nem csak az edző "sara".
Szvsz eléggé viizválasztó lehet ez a forduló,legalábbis a tippverseny szempontjából. A meccsek - mondhatni -"legalább" kétesélyesek.
Na azért megpróbálkozunk a tippeléssel:
Olaj-Ase V1 (azért mégse tippeljek má' a csapatom vereségére!)
Dombóvár-Falco H4 (lehet fordiitva is, a triplaeső mindenesetre garantált)
Vadkakasok-Albacomp H10 (otthon jó lehet a Debrecen)
Kaposvár - Körmend H6 (Isti hiánya -15 pont a Körmendnek)
Hűha, ezeken jó sokáig törtem a fejem...Remélem nem fölöslegesen.
Csütörtökön mi is felavatjuk a tiszaligeti csarnokot! /- egy győzelemmel...?/
Remélem a TV közv. ellenére sokan leszünk paksi drukkerek. Van erről valakinek vmi infója?
...én be vagyok betonozva a 17. helyre, de azért még szívós munkával lentebb küzdhetem magam:
Kaposvár-Körmend H9 (A Körmend azé' megpróbálja)
Dombóvár-Falco V4 (A rutin dönthet)
Debrecen-Albacomp H7 (Rejtély nekem az Alba, lehet, hogy 40 oda?)
Olaj-Paks H3 (Remélem nem csak az illem miatt...)
Férfi Magyar Kupa: Szolnok lesz a házigazda
2002 már. 26 15:05 - Forrás: MTI
Szolnok nyerte a licitálást, s így a Tiszaligeti Sportcsarnok ad otthont a férfi kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjének május 4-én és 5-én.
Az első napon a Szombathely a házigazdákkal, majd a Körmend a címvédő Atomerőmű SE-vel találkozik. Másnap 13 órakor rendezik a bronzmérkőzést, 15.30-tól pedig a finálét (m2).
Tehát a várakozásoknak megfelelően Szolnokon lesz a kupadöntő. A Paksot le kellene győzni az első nap, és akkor jöhet a piros-fekete döntő!
Eddig hatszor nyertünk kupát, kis szerencsével összejöhet idén is!
Tippek holnapra:
Kaposvár-MTE H13 (Csak legyünk túl rajta minden következmény nélkül)
Dombóvár-Falco H6 (Mindent bele!)
Debrecen-Alba H3 (Az alapszakaszban állítólag nagy meccs volt!)
Olaj-ASE H9 (A csarnokavatón illik győzni!)
Sziasztok
Ejha, szép termés, két nap alatt!! Persze lekéstem a vitákat ismét, de hát valakinek zsét is kell keresnie. Megpróbálom pontokba szedni az ügyeket, amihez hozzáfűznék egy-két keresetlent.
- Vuki ügy: …nem is várhattam Tőle sokkal többet emberileg. Lassan Alexe kategória lesz. Úgy látom, a játéka talán javult, mármint a dobásai nagyobb százalékban estek be, tehát a dobószázaléka már nem tart erősen a 0 felé, mert a többi játékelemben eddig is OK volt.
- MTE-Olaj (utoljára): Talán csak annyit: a védekezésünk - bár Belfera dícsérte - azé' elég harmatos volt, úgy kaptunk 80-at, hogy a Körmend nem igazán dobált kintről, annál több kosarat kaptunk betörésből, amit egy jó zónával, vagy akár egy besegítéses emberfogással, tehát egy igazi csapatmunkával meg lehetett volna akadályozni. Vannak biztató jelek a játékban, (pl. a Belfera által is említett küzdőszellem) remélem ez elég lesz a csarnokavatón, ahol remélem, újra fergeteges hangulatot tudunk varázsolni, végre megint HAZAI pályán tud játszani a Szolnok, mi is odatesszük magunkat!
- Ivko ügy: M ár többször ragadtam billentyűzetet, elmondva véleményemet a „fiatalemberről”. Nos és tisztelem, (IDE LŐJETEK!!) mert igazi csapatember, személyisége erejével csapattá tudja összekovácsolni az innen-onnan vásárolt játékosokat. Annyira erős az ego-ja, hogy még itt, a fórumban is a legtöbb szó róla esik a játékosok közül, senki nem közömbös iránta. Leginkább Rostas-al értek egyébként egyet, bár én nem ismerem személyesen, de egyrészt rengeteget láttam játszani, másrészt ugye Szolnokon élt cirka 4-5 évet, én pedig már 27-et, tehát – hogy is mondjam – beszéltem olyanokkal, akik beszéltek már a szomszédjának az anyósával :)) – Remélem értitek. Egyébként nagyon sokszor látszik is rajta – amikor kórusban szidják – hogy mulat az egészen, egyáltalán nem veszi fel a mocskolódást, nem veszi túl komolyan magát. Én is úgy érzem, amit Ő csinál a pályán, az szerinte (és szerintem is) a cirkusz része, nem indulatosabb a nagy átlagnál, és ezeknek a balhéknak a nagy része csak a játékvezetőknek szól, akiket szintén nagyon tud manipulálni. Nem tudom, megfigyeltétek-e, mindig bratyizik az ellennel, a bírókkal, és a közönséggel is, mindenki haver. Ja, és szerintem azé’ nem fújnak be Neki sok mindent, mert ügyesen csinálja, sokkal fifikásabban, mint a többiek, ugyanis senki se mondja nekem, hogy a egyik center sem él ezekkel az eszközökkel, hiszen az edzők ezeket is megtanítják a játékosokkal.
Van azonban a személyiségének egy nagyon negatív oldala is, ez pedig a túlzott pénzéhség. Azt már korábban leírtam ezen a fórumon, hogy hogyan tette tönkre kis híján egy személyben a szolnoki kosárlabdát (és ez nem túlzás). Ha nagy érdeklődés mutatkozik rá, talán újra legépelem, mert már én sem találtam az utolsó 6 lapot végignézve. Most azonban nem akarok erre kitérni, inkább a kaposváriaknak üzenném: bármennyire is azt nyilatkozza, hogy mennyire szereti a városotokat, a kaposvári embereket, ne higgyétek el, csak a pénzeteket szereti (tapasztalatból beszélek!)!!!
- Fodor ügy: Szerintem külön kell választani a mérkőzés közbeni viselkedést, a mérkőzés utánival. Amit néha az edzők, játékosok, nézők művelnek meccs alatt, az nem semmi, ki-ki vérmérséklete szerint reagálja le a történéseket, abban a felfokozott idegállapotban sok minden megérthető. Amikor azonban valaki lehiggadva nem azt mondja, hogy „gratulálok a győztesnek”, hanem folyamatosan, meccsről meccsre kibúvókat, mentségeket keres és csak a másik félben látja meg a hibát, azt már nehezebben tudom feldolgozni. Ez már nem az első alkalom, hogy Fodor úr óvást emleget, sőt az utóbbi időben nem múlt el rangadó úgy, hogy ez paksi részről ne merüljön fel. Kérdem én nem túlzás ez? Titeket mindenki utál, és el akarja csalni a meccseiteket? Nem mondom, történnek tévedések egy mérkőzésen, tudjuk, a magyar bírók nem angyalok, nem is mindig végzik a munkájukat jól, néha még 50%-an sem. De ezek a tévedések hosszú távon kiegyenlítik egymást, nem csak az ASE-nek lenne oka óvni.
Remélem végig tudtátok olvasni a szokásos két szavas válaszaimat.
Érdekes logikával dolgozik az MKOSZ!
A nem túl sűrű menetrendhez kötött női mezőnyben nem lehetett hétvégén rendezni a MK-döntőt, míg a férfiak júniusig tartó szoros csatáiba belefér egy egész hétvégés program...
Sziasztok!
Férfi Magyar Kupa Döntő
Elődöntő - 2002. május 4.:
A: Falco KC-Szombathely–MOL Szolnok
B: Marc-Körmend–Atomerőmű SE
3. helyért -2002. május 5.:
13.00 A vesztes–B vesztes
Döntő -2002. május 5.:
15.30 A győztes–B győztes
Helyszín: Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
Hajrá olaj Forever!
Gyertek Körmendiek minél többen rendezünk egy piros-fekete döntöt!
Klíma Vill-Körmend H21 (Isti nélkül kájne sansz)
Debrecen-AlbacompH3 (kb. mint az alapszakaszban)
Dombóvár-Falco V12 (már látszik, hogy nem olyan rossz ez a Falco)
Szolnok-Paks H8 (és veszélyben a pole position)
Klíma Vill-Körmend H21 (Isti nélkül kájne sansz)
Debrecen-AlbacompH3 (kb. mint az alapszakaszban)
Dombóvár-Falco V12 (már látszik, hogy nem olyan rossz ez a Falco)
Szolnok-Paks H8 (veszélyben a pole position)