A Sokolon végig szép idő volt egészen a Roth szakadék kijáratáig. Onnantól ritkán látott felhőszakadás kezdődött, mintha dézsából öntötték volna a vizet. A visszatérő uton végig hömpölygött a víz (ami 2 és félórán át tartott), így majd 3 óra kellett a visszautra.(Este 8-ra értünk ki) A cipő persze tele iszappal, a fiamon meg szétszakadt az esőkabát. Emlékezetes marad.
Nekünk is hidegnek (túl langyosnak) tűnt a víz Poprádon. Szauna után azért jobb volt. Szaunás-gőzfürdős szeparált részben nem voltunk. Két kis szauna van a fürdő uszoda részének az ellenkező oldalán, sajnos a termálmedencétől kissé távolabb, azt kipróbáltuk. A fürdés alatt az autóknak nem esett bántódása. A fürdőhöz egyébként külön parkoló tartozik.
barmok mindenhol vannak, bárhol szétbarmolhatják a kocsidat.
Poprád: valóban remek panelházakat látsz, azonban van egy nagyon jó hangulatú, 500 m-es főutcája. Ezenkívül a Tátra-panoráma az, ami számolható. Az Aquacityvel kapcsolatban nekem negatív élményem volt, mert nekem hideg volt a vize és így nem tetszett. Szóval ha elmész, akkor fél nap alatt nézz szét, aztán irány a Tátra, vagy ha nem túrázni akarsz, akkor a Szepesi vár, Késmárk, stb.
Látom ez a topic inkább a túrázásról szól, de gondolom tudtok válaszolni a következő felvetésemre:
Szeretnék a hétvégén elmenni Poprádba, az aquacity-be, fürödni, meg szétnézni a környéken egy kicsit. Több ismerősöm is, aki rendszeresen jár szlovákiába, azt mondta, h nem ajánlja a helyet, azzal érveltek, h poprád egy "gettó" paneltelep, sok a cigány, nincs ott semmi, valamint nagyon sok keményvonalas nacionalista szlovák lakik ezen a környéken. És ezt olyan mondta nekem aki szlovák szakon végzett és rendszeresen jár ki. Tehát nem csak a sajtóból tájékozódik az ottani helyzetről.
Nektek mi a véleményetek? Hülyeség ez az egész, vagy részben igaz,vagy teljesen?
Attól tartok egyedül, hogy míg én fürdök, addig pár barom szétkarcolja a kocsimat. Mennyire jellemző az ilyen arra felé?
Ha bükki, mátrai és hasonló túrákhoz szoktál felvenni hágóvasat, akkor a Szlovák Paradicsomba is feltétlenül vigyél. Ha nem, akkor nem kell oda sem. :-)
Mi pont akkor mentünk, mikor ti jöttetek haza. Valóban akkor jött egy hidegfront 1-én estére-hajnalra-reggelre. Reggel erős szélre és szakadó hóesésre ébredtünk, de el tudtunk indulni túrázni. Aztán a hó is elállt kb reggel 10-11 körül, onnntól kezdve jó időnk volt. 4-én jöttünk haza, addig szerencsénkre jó, eső, hó mentes idő volt, simán lehetett túrázni. 4-én dután jött megint havazás, de annyira nem volt vészes, mi is nyári gumikkal jöttünk.
(Adrspassko-Teplické-Skaly) Eszméletlen jó vidék. Lehet olyan turnét is csinálni, hogy itt egy-két nap, aztán a Cseh-Paradicsomban, vagy fordítva. Ha már ott vagy, akkor érdemes elnézni a Szász-Svájci homokkövekhez is, az Elba mellett.
"Télen célszerű vasakat szerelni a csukádra. Amik bírják a jeget."
Hágóvasra gondolsz ? Minek ??? Max. ha jegezni mész...
"Nem kell túl komolyan venni, de rossz időjárás esetén igen."
Milyen lehet az életveszélyesen rossz időjárás egy középhegységben ?
Zsolla: Télen nagyon király a Paradicsom, én jobban szeretem, mint nyáron, mert nem fülledt az időjárás és nincs az a tömeg.
A Hernád jegével érdemes vigyázni csak, most még elég vékonyka lehet, ha van egyáltalán már, januárban már többnyire gyalogolni is lehet rajta, sőt kell is, mert a láncok jég alatt vannak több helyen is.
A létrákon kicsit érdemes figyelni, mert csúszhatnak, de ha nem ész nélkül mész fel rajtuk, akkor semmi baj nem lehet.
Belépő ilyenkor nincs, még a podlesok-i parkoló is ingyér' van.
Jó kirándulást !
Amúgy tudom nektek ajánlani a Cseh-Paradicsomot (Cesky Raj)ill. a nem messze levő Adrspaské-Teplické-Skaly-t is. Az sokkal mesésebben néz ki, mint a Szlovák Paradicsom, vagy legalábbis nekem jobban tetszik. Homokkő az egész és eszméletlen alakzatok vannak.
Budapestről időben hasonló távolságra van, mert majdnem végig autópályán lehet menni.