Nagyon termékenyek vagytok az utóbbi napokban!
Csak így tovább!
Én most csak tippülök!
Alba - Debrecen +16 (nem lehet megalázó különbség Sterbenczek között)
Falco - Dombóvár +11 (kell még ez a győzelem a Falconak)
ASE - Szolnok +8 (hatott Cziglerre a dorgálás)
Kőrmend - Kaposvár +14 (Körmenden nem nyerhet senki!)
Hú, de jó témák dél óta. Írnék egy csomót, de mennem kell. Megúsztok!
Csak annyit:
1.
Mondok három sportágat. Mindegyik külön számít!
amerikai futball
nemamerikai futball (amerikaiaknak: soccer)
rögbi (rugby)
Ezeket külön tessék érteni!
2. Sajnos a kosárlabda még mindig nem áll elég jól. Emlékeztetni szeretnék arra, hogy két BL-döntősünk van kézilabdában. Egy férfi, egy női. Gratuláció nekik! Persze ahol kézimecceket lehet rendezni, ott kosármeccseket is, tehát az nem lenne olyan nagy baj, ha a kézilabdát támogatnák mondjuk egy kis csarnoképítéssel.
3. A csapatot szeretem vagy a sportágat? Na, ebbe inkább nem kezdek bele, mert hosszú lesz, majd holnap. Mindenesetre érdekes lehet úgy megszeretni egy csapatot, hogy nem járok előtte a meccseikre. Meccsre meg azért jár az ember, mert szereti azt a játékot. Vagy nem?
4. Örülök, hogy egyetértésre találtam a Simon-verés politikamentességében. És még 1x gyógyulást minden neves és "névtelen" áldozatnak.
Azt hiszem félreértetted kijelentéseimet.
Lehet,hogy eddig nem vetted észre,de senki nem mondta azt,hogy "hú megérdemeltétek,amit kaptatok" meccsen. Ugyanakkor nem értem mi alapon kéred bármiféleképp számon rajtuk bármilyen "bunkózást". Én pl. nem cigányoztam,nem kurvanyáztam (mondjuk senki a csarnokban),ezért én nem is kérek elnézést.
Elítélem. Persze,hogy elítélem. De nem értem miért kell ekkora feneket keríteni az ügynek?!
Biztos élvezed,ha elégedetlenkedhetsz. Hát legyen igazad:
Én LECSÓ11 elítélem azt,hogy amikor a játékosotok (akár jogosan,akár jogtalanul, de) ráront a bíróra,csaknem leüti és erre a lelátóról a cigányok-cigányok rigmus hallatszik. Igen,érzem nem volt szép dolog azoktól,akik így viselkedtek.
Elég?
Körmend-Kaposvár H12 (Otthon teljesen más)
ASE-Olaj V5 (És nem kell szombaton 15-tel nyerni)
Albacomp-Debrecen H16 (Egész jó formában vannak a fehérváriak)
Falco-Dombóvár H15 (Most bizonyítani akarnak)
Marc-Körmend–Atomerőmű SE
v.: Szamos, Nagy II. L.(Halmos, Szöv. ell.: Major)
Falco KC-Szhely–Albacomp-UPC
v.: Váradi, Katona (Várhalmi)
Dombóvári VMSE–D. Vadkakasok
v.: Bodnár P., Benczur T. (Toók)
Kvári Klíma-Vill–MOL Szolnok
a jó hangulatról gondoskodik: DOKTOR VALOVICS ISTVÁN a kaposvári szurkolók szíve csücske
ja a másik bíró Király. Ellenőr: Bacsfay
Mit tudom már hanyadik hozzászólásomban megírtam, hogy szívesen gratulálnék győzelmetekhez, de ez azért nem megy, mert győzelmet csak ellenfél ellen lehet elérni és szombaton legnagyobb sajnálatomra az ASE nem volt az. Úgy gondolom ez a kijelentés felér egy gratulációval. Elismerem, hogy jelenleg akárcsak a rájátszás többi hat csapata, a Kaposvár is jobb az Atomerőműnél.
Ám valamit sajnos meg kell jegyeznem...
Szóvátettük, hogy nehezményzzük a felénk zúduló indokolatlan sértegetéseket és erre ti kivétel nélkül nekünk támadtok.
A Szolnok elleni mérkőzésekkor ugyanezt, ugyanitt jeleztük az - általam mélységes tiszteletnek örvendő - olaj fanoknak akik ha jól emlékszem egytől egyig kijelentették, hogy elítélik szurkolótáboruk ilyen jellegű megnyilvánulásait. Miért nem lehet ezt tenni? Miért kell még bele is rúgni a földön fekvő és lassan halott ellenfélbe?
Kérlek titeket gondoljátok át és jelezzétek, ha mégis elítélnétek az ilyen viselkedést, mert így a kocsmában felállított pozitív összkép továbbra is megmaradhatna rólatok.
és valószínűleg azért nagyobb a nézőszám az amcsifocin ( szerintem a rögbit nem Amerikában, hanem Európában és Ausztáliában játsszák, van különbség a kettő között...), mint a kosárlabdán, mert egy kicsit nagyobb stadionokban rendezik meg ,mint a kosármeccseket.
Ja,emléxem mikor még a szép volt fiúkat mi nyomtuk pár éve Dombóváron a "vasutasok" szokásos kis kaposvári daluk elénkelése után...ejaj, változik a világ.
Nem hiszem hogy a tengerentúlon eszesebb, fifikásabb emberek élnének és azert népszerűbb a kosárlabda. Ne feledkezz meg az amerikai fociról (a "soccer" ottani megfelelőjéről), a meccsenkénti nézőszám azon is jóval magasabb, mint a kosárlabdáé, és a szezon végi össznézőszám is csak azért lehet kevesebb (ha kevesebb egyátalán!), mert rövidebb a szezon és kevesebb csapat van. És az amerikai közparkokban nem csak kosárpályák vannak, hanem nagyon sok baráti társaság, akik "fociznak".
Meg aztán ne hasonlítsuk össze se a magyar, se bármelyik európai kosárlabdanemzet hátországát a kétszázakárhány milliós amerikai piaccal.
(Szia, Niki! A buli jó volt, én legalább is jókat beszélgettem, és hát nem tehetek róla, de szeretem Zomborka zenéjét. :-)) Aznap este még a funky-n és a soul-on belül is különösen jókat kevert, nem a megszokott tömegigényt... Sajnálhatod, hogy kihagytad! :-) )
A "Hogy milyen,olyanok,mint pl. te. Max.1-2 éve járnak meccsre. a java még ma se tudja pl. mi az a 3másodperc,de ha elveszik a labdát tőlünk,akkor már "fújdmegasípot"-ozik." -ot pedig nem rád értettem,hanem azokra akik NÁLUNK járnak 1,max 2 éve meccsre,és így viselkednek!
Tudod mennyire idegesítenek,jobban,mint a dombóváriak :-))))
Na ne folytassuk,a lényeg az,hogy mindenhol vannak idióták. Ez alól senki se kivétel. És ez így lesz mindig is.
Remélem vmikor összekerülünk a rájátszásban, már hozzászoktunk,hogy Paksra járunk meccsre.:-))
Látom, kezd személyeskedésbe átmenni a dolog... :-)
Próbáltam eddig kiemelni, hogy nem az egyes nézőkre gondolok, amikor minősítem a szurkolást, hanem a drukkerek összességére, és leginkább a törzsszurkolókra, a "B-középre"! Abban már sokan sokfelé megegyeztünk, hogy bunkók mindenhol vannak, ez ellen keveset lehet tenni, nem hiszem, hogy a kisgyereke mellől fikázó apuka csak paksi törénet - nem kell messzire menni a rugdosódó néniig, ugye... (csak példa volt, nem kell megint elővenni, tudjuk a hátterét és olvastuk a bocsánatkérést is!). Megismétlem, az ultrák viselkedése, hozzáállása az, ami nagyban meghatározza egy Atomic-, OilBoys, Red Devils hangulatát, stílusát. Amíg az ellenfél lelátójáról zúduló "cigányok, cigányok" kórusra a "szép volt, fiúk" a válasz részünkről, addig részemről jogosnak tűnik a "szemrehányás".
Az én szememben nem az minősít senkit, mióta jár meccsre, hanem az, mit csinál a lelátókon. Őszinte (tényleg!) elismerésem, hogy már másfél évtizede kijársz meccsekre, de ez még nem jogosít fel arra, hogy lerázd magadról a kritikát, még ha nem is értesz vele egyet! Akkor viszont nem az a mód, hogy személyeskedünk (Hogy milyen,olyanok,mint pl. te. Max.1-2 éve járnak meccsre. a java még ma se tudja pl. mi az a 3másodperc,de ha elveszik a labdát tőlünk,akkor már "fújdmegasípot"-ozik.), én sem azt tettem, hanem a szurkolás egészét minősítettem!
Egyébként meg,ha nálad a kosárlabda szeretete az első,akkor eddig miért nem jártál meccsre? Pakson se 2 éve lett kosárcsapat... A kosárlabda szeretete nem feltétlen jelenti azt, hogy ha az ember megérzi a szerelem első, csalhatatlan jelét, akkor rohan, és keres magának egy csapatot, ahol a lelátóról kiabálhat. Szekszárdi vagyok. Ott női csapat van, évek óta kijárok a mérkőzéseikre, ha tehetem. Ha keresel a topikok között, megtalálhatsz a magyar női kosárlabdáról szóló topikban is. Csak nemrég éreztem azt a késztetést, hogy az NBA-s meccsek bámulása, és a munkatársakkal, haverokkal folytatott hobbikosarazás után átmenjek Paksra, és megnézzem, miyen is egy jó kis férfimeccs élőben. Megnéztem, megfogott, ottragadtam, befogadtak, Atomic Boys tag lettem. Nem hiszem, hogy ezért kevesebb jogom lenne kinyilvánítani a véleményemet.
De tudod mit? Nem vérre megy ez, ha még összekerülünk a rájátszásban, vendégem vagy egy sörre, üdítőre, ásványvízre, kézfogásra! :-)
"a foci sokkal több ember számára érthető - hogy kicsit sarkosan fogalmazzak, ami kosárdrukkerek között talán megengedett :-) -, a buták sportja, míg a kosárlabda "értéséhez" több finomság, fifika kell, így sosem fogja elérni a labdarúgás közkedveltségét.) "
Ez jó :)
de szerintem csak a hagyományokon múlik az egész.
Már 1938 ban vb ezüstös csapatunk, míg amikor kosár eb-t nyertünk akkor volt labdarugásunk a csúcson.
Nem hiszem hogy a tengerentúlon eszesebb, fifikásabb emberek élnének és azert népszerűbb
a kosárlabda.
Nalátod,én meg 15 éve járok meccsre /számodra biztos hihetetlen,de kaposváron 2000 előtt is volt kosárlabda-ilyen,olyan minőségben/,azóta figyelem szenvedéseit,kisebb nagyobb sikereit csapatomnak. Úgyhogy elhiheted,hogy én nem a "kurvaanyázás" (ezt pl.nem hallottam 1-2éve meccsen...) miatt járok meccsre. Kaposváron mindig nagyon sok néző járt meccsre,még a 90es évek elején is-csendes szemlélőként. Azóta lett B-közép is. Hogy milyen,olyanok,mint pl. te. Max.1-2 éve járnak meccsre. a java még ma se tudja pl. mi az a 3másodperc,de ha elveszik a labdát tőlünk,akkor már "fújdmegasípot"-ozik. Ez van. De ne mondd azt,hogy ez csupán kaposvári jelenség. Sőt.
Mondhatnám,volt kiktől tanulni.
Na mind1 nem folytatom,mert úgy gondolom nincs értelme. Remélem érted mire akarok kilyukadni. Szóval "a provokáció" amit említettél. Nálatok is él. És nem a béközepesekre gondolok,hanem amikor az apuka a gyereke mellett kínálgatja nekem a micsodáját /nekem ez hányinger/,akkor nálam természetes a visszaszólás. Sajnálom. mind1
Egyébként meg,ha nálad a kosárlabda szeretete az első,akkor eddig miért nem jártál meccsre? Pakson se 2 éve lett kosárcsapat...
Hajrá ASE!
Fish!
Látom belejöttél. Volt aki beszélt a Lacikával. Holnap kiderül, hogy volt-e értelme. És bocsánatot kért a meccs után történtekért mindenkitől, valószínű ezt már a csapat sem hagyta szó nélkül. Azért szurkolj szerdán. Pussz
u.i:Jó volt a buli?
"a legtöbben Szolnokon is" Én csak arra gondoltam, hogy előbb volt meg az az érzés, hogy van egy csapatunk, mint az, hogy tisztában lennénk a szabályokkal, nem is szólva a taktikáról. A kosárlabda "értése" nyilván nem kell a szeretetéhez (ez a szeretet persze nálunk is megvolt-megvan), csak ahhoz szükségeltetik, hogy a publikum ne "dőljön be" a reklamáló hazai játékosnak. Emlékszem, ilyen esetekben mi is majd szétszedtük a bírót, ellent, stadiont, pedig lehet, hogy nem is volt olyan súlyos, csak túllihegte a szolnoki kosaras a reklamálást.
Nem akarok belemenni a politikába, én csak annyit tudok, hogy órákig tudnám sorolni azokat a sportágakat, ami nekünk magyaroknak sokkal jobban megy, mint a foci. Ennek ellenére a politikusoknak mindíg is az lesz a fontos, hogy azt támogassák, ami a legnépszerűbb, hiszen ez hozza nekik az potenciális szavazókat. Szóval szerintem "marketing célból" szenvedhetünk továbbra is a "professzionális" bajnokság TV-s közvetítésein.
Simon Tibi ügyben: nem hiszem, hogy összefüggéseket, netán összeesküvést kell keresni a focista múltja, vagy az állítólagos maffiás kapcsolatai miatt. Itt szerintem egyszerűen arról volt szó, hogy összeszólalkozott a tulajjal (vagy a gorilákkal) egy apróságon (ha jól tudom, egy kilocsolt pezsgő miatt). Ez elég indok volt a genetikai hulladék, agyatlan kidobóembereknek, hogy ezt tegyék. Sajnos manapság ez ilyen egyszerű. Több példát is sorolhatnék, de az nyílván nem kap ilyen visszhangot, mivel nem ismert emberrel történik (igazad van Legjobb Pistike).
Ott volt a "legtöbben"! :-) És nem kell ahhoz elsőre érteni a kosárlabdát, hogy vki szeresse is. Ha szereti, úgyis megtanulja megérteni. Ahogy írtad is a kaposváriakkal kapcsolatban.
Azzal azonban vitatkoznék, hogy vkit csak a csapat szeretete visz ki a csarnokba. Nem hiszem, ha bármelyik csapatnál a "fiúk" hirtelen sportágat váltanának, akkor mondjuk latin-amerikai táncok versenyére is szívesen elkisérnénk őket bíztatni. Mégiscsak a kosárlabda az első... Nálunk (szekszárdi vagyok) is van még pl. kézilabda (azt hiszem, NB II-esek), foci (NB III, de majdnem bejutottak az MK-elődöntőbe), de nem járok ki a meccseikre, bármennyire is szekszárdiak, mert nem rajongok _annyira_ a sportágakért.
Politika (ha már úgysem a játékról beszélgetünk): Nagy kérdés, hogy ha új oldal alakít kormányt, mi lesz a támogatásokkal? Vagyis nem elsősorban a közvetlen támogatásokra gondolok, hanem arra, vajon az új fiúk is a foci szentségét teszik-e előtérbe, mint a legnagyobb marketingeszközt (mert bárki bármit mond, még mindig az!), esetleg kapnak-e nagyobb figyelmet más, a népszerűvé válás útján elől járó sportágak? A jégkorongnak nagyon jól és jókor jött most ez a siker, a figyelem feléjük fordult (Feribá szavaival élve, két caspattal és két jégpályával értünk a nemzetközi elitmezőny közelébe!), addig kell ütni a vasat, amíg meleg, az új kormányt (még ha a régi is marad) meg lehet "zsarolni". A kosárlabda is szerintem egész jó helyen van most, egyre többen kiváncsiak rá, ha vki "fent" felkarolná (csarnokprogram?), egy évtizeden belül megközelíthetné a foci _mai_ szintjét. (Bár ezügyben leginkább magammal szoktam vitatkozni: ugyanis azt is gondolom, a foci sokkal több ember számára érthető - hogy kicsit sarkosan fogalmazzak, ami kosárdrukkerek között talán megengedett :-) -, a buták sportja, míg a kosárlabda "értéséhez" több finomság, fifika kell, így sosem fogja elérni a labdarúgás közkedveltségét.) Szintén fontos probléma, hogy számíthat-e egyátalán olyan sportág központi támogatásra (mint amilyen mondjuk a fociban a stadionrekonstrukciók vagy az állami tőkebefektetések), aminek Bp-en nincs jelentős képvielete! Ne tagadjuk, ebben is vízfejország vagyunk...
Simon Tibor: túlerővel, ólmos bottal halálra vertek egy _embert_ (tudom, még nem halálra, de alig van különbség... :-( ). Szomorú, hogy egyátalán bárhol ilyen előfordulhat. Hogy azért, mert ő a Simontibi volt. De azt ugye Ti sem gondoljátok, hogy _csak_ azért, mert ő a Simontibi volt!? Hogy csak azért, mert ő zöld volt, mi meg más színűek!? Nem lennék meglepve, ha más állna ennek a hátterében. Mondjuk pénz, érdekeltségek... Még egyszer: borzalmas, ami vele történt. De nem azért, mert sokan szerették, kedvelték, ismerték, hanem azért, mert ilyet ember nem csinál! (Dehogynem... :-( )
Ott volt a "legtöbben"! :-) És nem kell ahhoz elsőre érteni a kosárlabdát, hogy vki szeresse is. Ha szereti, úgyis megtanulja megérteni. Ahogy írtad is a kaposváriakkal kapcsolatban.
Azzal azonban vitatkoznék, hogy vkit csak a csapat szeretete visz ki a csarnokba. Nem hiszem, ha bármelyik csapatnál a "fiúk" hirtelen sportágat váltanának, akkor mondjuk latin-amerikai táncok versenyére is szívesen elkisérnénk őket bíztatni. Mégiscsak a kosárlabda az első... Nálunk (szekszárdi vagyok) is van még pl. kézilabda (azt hiszem, NB II-esek), foci (NB III, de majdnem bejutottak az MK-elődöntőbe), de nem járok ki a meccseikre, bármennyire is szekszárdiak, mert nem rajongok _annyira_ a sportágakért.
Politika (ha már úgysem a játékról beszélgetünk): Nagy kérdés, hogy ha új oldal alakít kormányt, mi lesz a támogatásokkal? Vagyis nem elsősorban a közvetlen támogatásokra gondolok, hanem arra, vajon az új fiúk is a foci szentségét teszik-e előtérbe, mint a legnagyobb marketingeszközt (mert bárki bármit mond, még mindig az!), esetleg kapnak-e nagyobb figyelmet más, a népszerűvé válás útján elől járó sportágak? A jégkorongnak nagyon jól és jókor jött most ez a siker, a figyelem feléjük fordult (Feribá szavaival élve, két caspattal és két jégpályával értünk a nemzetközi elitmezőny közelébe!), addig kell ütni a vasat, amíg meleg, az új kormányt (még ha a régi is marad) meg lehet "zsarolni". A kosárlabda is szerintem egész jó helyen van most, egyre többen kiváncsiak rá, ha vki "fent" felkarolná (csarnokprogram?), egy évtizeden belül megközelíthetné a foci _mai_ szintjét. (Bár ezügyben leginkább magammal szoktam vitatkozni: ugyanis azt is gondolom, a foci sokkal több ember számára érthető - hogy kicsit sarkosan fogalmazzak, ami kosárdrukkerek között talán megengedett :-) -, a buták sportja, míg a kosárlabda "értéséhez" több finomság, fifika kell, így sosem fogja elérni a labdarúgás közkedveltségét.) Szintén fontos probléma, hogy számíthat-e egyátalán olyan sportág központi támogatásra (mint amilyen mondjuk a fociban a stadionrekonstrukciók vagy az állami tőkebefektetések), aminek Bp-en nincs jelentős képvielete! Ne tagadjuk, ebben is vízfejország vagyunk...
Simon Tibor: túlerőbel, ólmos bottal halálra vertek egy _embert_ (tudom, még nem halálra, de alig van különbség... :-( ). Szomorú, hogy egyátalán bárhol ilyen előfordulhat. Hogy azért, mert ő a Simontibi volt. De azt ugye Ti sem gondoljátok, hogy _csak_ azért, mert ő a Simontibi volt!? Hogy csak azért, mert ő zöld volt, mi meg más színűek!? Nem lennék meglepve, ha más állna ennek a hátterében. Mondjuk pénz, érdekeltségek... Még egyszer: borzalmas, ami vele történt. De nem azért, mert sokan szerették, kedvelték, ismerték, hanem azért, mert ilyet ember nem csinál! (Dehogynem... :-( )
...csak egy apró kieg.
"a legtöbben azért járunk meccsre, mert_elsősorban_szeretjük a kosárlabdát, és _másodsorban_ szeretjük a csapatot."
Talán azért van, mert Te még csak egy éve jársz meccsre. Én már régebben (kb. 14). Ez akkoriban úgy alakult ki, hogy először volt a csapat szeretete, ekkor a játékot szinte még nem is értettük. Ez utánna alakult ki. Úgy látom, a kaposváriak most ebben a stádiumban járnak (akinek nem inge...). Ha jobban megtanulják ezt a szép játékot, akkor talán nem fognak annyit "kurvaanyázni", ha pl. Stole reklamál (mondván: felháborodott, Ő ért hozzá, biztos igaza van - tapasztalatból beszélek, mi is így kezdtük anno).
Senki nem szidta a játékotokat. Azzal foglakozott mindenki, hogy _mi_ milyen szarok voltunk.
Senki nem szidta egy játékosotokat sem. Sztojanról jegyeztük(tem) meg azt, amit mindenki tud, és Ti is elismertek: jó színész, kihasznál minden lehetséges ezközt. Még a szmájlit is kitettem.
Sohasem fogom nyugodtan elviselni, ha az ellenfél szurkolói kórusban anyáznak, parasztoznak, cigányoznak. Még akkor sem, ha egyesek azt is állítják, és megpróbálnak meggyőzni róla, hogy ez hozzátartozik a meccshez. Nem tartozik hozzá! Beszéltek itt már többen is lélektani hadviselésről, meg "6. játékosról". Nem fogadom el, hogy a mocskolódás hozzátartozik a lélektani hadviseléshez! Zúgjon a csarnok, legyen olyan hangorkán, hogy az ellenfél mesüketüljön, hogy szarjon be attól, mennyi ember áll a (hazai) csapat mellett, de hogy azt kelljen elviselnie, hogy a felmenőit, a nemzetiségét, az emberi mivoltát szidják, azt sohasem fogom megérteni, elviselni, tolerálni és támogatni!
Zsuzsa fogalmazta meg egyszer Paksról, miért is jár meccsre. Akkor ezt többen helyeselték, egyetértettek vele. Igen, igaza van. Még akkor is, ha egy vérmesebb szurkoló, egy "béközepes" ennél mindig egy kicsit/jóval radikálisabb, vagy nem annyira megértő és megbocsátó. Úgy gondolom, a legtöbben azért járunk meccsre, mert _elsősorban_szeretjük a kosárlabdát, és _másodsorban_ szeretjük a csapatot. "Harmadsorban" szerintem nincs! Aki ezt megérti, az nem "kurvaanyázik", aki meg nem, az a balhé lehetősége miatt jár meccsre, legyen az akár csak szóbeli inzultálás.
Én sem vagyok angyal, nálam is elszakad a cérna, ha provokálnak. Igen szépen és változatosan tudok káromkodni, ha úgy érzem, igazságtalanság történt velem/csapatommal/kedvencemmel. Olyan drukker nincs, akinél ez nem így működik, még ha tagadja is. De le tudok higgadni, és tartom magam annyira embernek, hogy kórusban ezt nem teszem, nem állok be az általam birkáknak tartott népek közé!
Különbség ott van a szurkolótáborok között, hogy mennyire hagyják a mocskolódást elharapózni a lelátón, mennyire hagyják, hogy a lelkes kiskölkök is eltanulják a "stílust". Mert a szitkok mindig az ultráktól indulnak, a "nyugdíjas" szurkoló nem fogja hosszasan kántálni, hogy "cigányokcigánykocigányok..."
Nem lesz olyan drukkersereg, ahol nincs egy-egy durva bekiabálás, de a minősítését mindig az dönti el, hogy ezeket a tömeg el tudja-e folytani, vagy átveszi a hangnemet. Nem lesz olyan drukkersereg, ahol nincs egy-egy forrófejű ember (nálunk is van), de a minősítést mindig az dönti el, hogyan a tömeg hogyan tudja lecsillapítani.
Igazad van, nem álltam még sehol az ellenfél táborában, nem tudom, hogyan viselkednek kívülről nézve a paksiak. De mivel csak egy éve járok ki a meccseikre, úgy érzem, nem vagyok elvakult velük, és azt mondhatom, belülről nézve egy kulturált csapat, messze nem véresszájúak. És ha végre eldöntitek, hogy most igazából mi sokan vagyunk, vagy kevesek, akkor nem tesztek olyan egymásnak ellentmondó kifejezéseket, hogy "senkik vagytok" és "hányinger, ahogy viselkedünk".
Miért ne tartozna ide? Kosárlabda ürügyén beszélgetünk erről-arról.
Ha háború lesz (gondolom Te is azért kissé átvitt értelemben használod a szót), az a kirobbantóit fogja minősíteni. Mert az a baj, hogy politikát akarnak belekeverni egy olyan dologba, ahol bunkó izomagyúak megvernek egy részeget. Pedig csak simán el kéne ítélni őket egy életre. Mi köze ehhez, hogy milyen politikai kötődésű cég emberei voltak? Hasznosítsák ezentúl kőbányában az erejüket. Ennyi. És tényleg jobbulást minden híres és nem híres áldozatnak.
Üdv
Pistike
Lehet, hogy véletlen (Lecsó11 megelőzött), most értem vissza a sportforumról, és hoztam magammal egy nem ide illő dolgot. Talán nem tartozik ide, de nem tudom megállni, hogy ne osszam meg veletek. Én nem találok szavakat...
a szemtanú:
„Ott ültem az autómban a barátnõmmel, és egyszer csak azt láttam, ahogy valaki menekül, és négyen vagy öten üldözik. Figyeltem, mi történik, kiszálltam a kocsiból, nem mintha bármit tehettem volna a túlerõvel szemben. Szörnyû volt az egész. Akkor már felismertem Simon Tibit. Utolérték, s egyszerûen kirúgták a lábait, hogy a földre zuhanjon. De ezzel még nem volt vége, szegény Simi megpróbált felülni, s mondta, oké, rendben, ti vagytok a jobbak, de a támadók nem hagyták abba, viperát használtak, azt a botot, amelynek ólom a vége, azzal csépelték a fejét, majd csak úgy befejezésként egyikük tiszta erõbõl fejbe rúgta az akkor már csupa vér, mozdulatlan, tehetetlen embert. Üvöltöttem, bár én is féltem, de az egyik biztonsági ember, merthogy õk voltak, azt pontosan láttam, szóval az egyikük azt mondta, »Simon g...ci, most megkaptad!« Rajtam kívül két lány jött oda, pedig az utcán legalább százan nézték végig ezt a gyalázatot. Valaki jeget tett Simi felismerhetetlen arcára, amely akkorra már úgy feldagadt, hogy a jobb szeme nem is látszott. Nem mozdult, nem szólt, én hívtam ki a mentõt, és elképesztõ módon akkor magához tért néhány pillanatra. Nem tudta, hogy hol van, bár a mentõsnek válaszolt, hogy aztán elájuljon, és kómába essen. Elképesztõ ez az egész. Ha kell, a rendõröknek is elmesélek mindent."