Nem tudom merről fut be a vonatotok, de Dombóvár alsó vasútállomásra menjetek, mert onnan fél perc sétára van a csarnok. A főpályaudvartól vagy helyijárattal vagy egy Kaposvár felé induló személyvonattal tudtok eljutni oda.
Nem tudom merről fut be a vonatotok, de Dombóvár alsó vasútállomásra menjetek, mert onnan fél perc sétára van a csarnok. A főpályaudvartól jóval messzebb van, de nem vészes.
Miután befejeztem az "Ismerjük meg a kaposvári kosárcsapat múltját" c. előadás 1. epizódját,azért még van "pofám" /:))/megkérdezni,hogy,hogyan lehet lejutni a Debreceni sportcsarnokhoz,magyarán hol van Debrecenen belül?!
Na,a bírókról:
Nagy II László: pár évig játszott Dombóváron,egyébiránt kaposvári,és 1989 (?nem pontos)-tól a kilencvenes évek végefeléig itt játszott (utána ment Dombóvárra). Nekem pl.a kedvenc játékosom volt.
Váradi: sokak szerint az Ivko nagy haverja,ez nem igaz.(Inkább fogalmazzunk úgy,hogy volt,az utóbbi időben ennek ellenkezőjét lehet felfedezni...)
Szamos: úgy tudom vele viszont jóban van,mármint az Ivko:). Avagy a Ti olvasatotokban a "Kaposvár bírója"
Szabó: ha estleg valaki nem tudná (bár a játékvezető-életben ez köztudott) az ország egyik legnagyobb Körmend-drukkere,ha odamész /odamersz:)/ menni hozzá,talán el is mondja miért. De ez köztudott,hogy a Körmendért "dobog a szíve"(amiben persze nincs semmi rossz),tehát azért a helyetekben (Körmend) nem szidnám a meccseiteken:)))
Talán még megemlíteném a Bognár Tibit (bár ő,mint tatai bíró van "számontartva",azért ő "tiszteletbeli" kaposvári./Egyébként a "legendás" Oroszlány-i csapatból érkezett hozzánk anno/ Ő is nagyjából egy évtizeded játszott nálunk/együtt játszott a Nagy Lacival (ma már Nagy II.), Nagy Imrével(A Klíma mai technikai vezetője),a Kovács Lacival(A Klíma mai szakosztályvezetője), a Vojvoda Gyurival ( Jelenleg a Dombóvár játékosa/de Kaposváron lakik pl./na és a Gordan "jó az öreg a háznál" Filipoviccsal./
hú... mit kapok én ezek után Tőletek...csak megszaladt az ujjam,bocs...
Hello Jonny boy!
Nemtom hányan leszünk/lesznek holnap Dombóváron, csak azt tudom, hogy a fönökömnek tele van a t... azzal, hogy én szerdánként állandóan ellógok a melóból:))) Sajna holnapi napra sem tudok biztosat mondani, csak ha már hazafelé utazunk.
Az én tipptyeim:
Szolnok-Falco H21 (Vuking:)
Alba-Körmend H3 (beyoo lenne:)
Debrecen-Kaposvár V13 (vagy több)
Dombóvár-Atom V13 (akár Lee is jöhet:)
Szal mindent bele holnap!
Hajrá Atom!
Már éppen kezdtem fogalmazni az óvást a hozzászólásod ellen, de így jóváteheted a hibádat, ha a holnapi meccsen 3x elkiabálod magad a nagyszünetben, hogy "Hajrá ASE!"
:-)
Még mielőtt a paksi kocskatársak melegebb éghajlatra küldenének, szeretném tudatni velük, hogy csak pojjjjén volt az egész!
Tudom, hogy még nem óvtatok meg meccset, csak a lehetőségéig jutottatok el!
Bocsi!
Úgy tűnik, hogy holnap újfent vonatozunk egyet saabeeval, ezúttal Dombóvárra. Éljen a MÁV!
Nem tudja valaki véletlenül, hogyan lehet a pályaudvarról megközeliteni a csarnokot?
Feribá,Pepy,Csaby + paksiak: hányan leszünk a meccsen?
Hát, én is csodálkoztam volna, ha marad az előzetes bíróküldés! Mindenesetre azt el kell ismerni, hogy ez az új felállás inkább nekünk kedvez.(Minek kell ezt elismerni?)
Vagy rosszul emléxem a hazai falco elleni meccsünkre? Mintha ott is a Kékesi fújt volna (mint vezetőbíró) és hát .......bizony az a hazai pálya.-))))
Sőt! Ha jól tudom (de lehet, hogy nem) a Nagy II
sporinak meg Dombóvárhoz van némi köze, velük meg ugye jóba vagyunk...
Tehát kedves sporttárs rosszak az értesüléseid, a holnapi meccset a Marc nyeri és már látom a csütörtöki NS vezércikkét..."Otthon bukott el az Alba! A Marc meggyőző játékkal nyert Kékesi (32) és Nagy II(28) vezérletével!"-))))
Persze most idegenbe leszünk és lehet, hogy a hazai pálya most is lejteni fog...
Úgyhogy, Alba siker esetén már most megóvjuk a meccset!!!! Ez utóbbi kérdésben,(ha szükség lesz rá)a paksi kollégák segítségét kérnénk!-)))
NG máris elintézte a bíróküldést: Kékesi, Nagy II László.
Ez gyorsan ment. :-)
Ráadásul az ellenőr Bernáth. Ez asszem sokat elárul arról, hogy mi várható. Vagy nem? :-)
Ha nem NG járt közben az MTV-nél, akkor szerintem bizonyos DunaTv-s erők lehettek, akik megdolgozták a kollegákat. :-)
Ha beválik a tuti infód a végeredménnyel kapcsolatban, akkor isten bizony megveretlek Chris-szel. :-)
Nem tudnátok a kupadöntő idejére ajánlani egy korrekt szálláshelyet, ahol elfogadnak üdülési csekket? Ha nincs ilyen, akkor valami szolidabb, occsób panziót. Sajnos a már lefoglalt szállásunk stornó, ezért veszélybe került a szolnoki kirándulásunk. Kérlek segítsetek!
Kedves Fehérvárra érkező körmendi szurkolók!
Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy holnap az Alba-MTE meccs után nem sokkal (pontosan este 20 órától) a fehérvári jégcsarnokban a magyar válogatott Norvégiával játszik a Divízió 1. (B. csoport) világbajnokságon sorsdöntő mérkőzést. Ha van kedvetek, gyertek el ti is, szurkoljunk együtt a magyar válogatottnak! A jegyekkel kapcsolatban a Magyar jégkorong topic-ban tudnak felvilágosítást adni, vagy én is segítek, ha kell. Ideírom még a jégcsarnok számát, ott biztosan tudnak információt adni: 22/538-773
Úgy tűnik, hogy némóval egyetemben ott leszek a holnapi meccsen - dacára a tévéközvetítésnek, amit szvsz NG intézett el, annak reményében, hogy így kevesebb körmendi vadállat megy el Fehérvárra. :-)
Abban is biztos vagyok, hogy kwest, Gery és ChrisClay sem hagyja ki a szerdai kirándulást, ezért - amennyiben a karhatalmi erők ezt engedik - jó lenne találkozni.
Vélemény, vagy javaslat a helyszínre?
Igazad van, már épp írni akartam, hogy óvás alatt játsszuk a meccset a bíróküldés miatt. :-)
1x már kifejtettem, hogy előre nem szoktam foglalkozni a bírókkal, bár a Kaposvár elleni meccsünkre delegált Szabó-Váradi (pszichopata-Ivkovics cimbije) párosnál elég nehéz megállnom ezt. :-)
Inkább próbálom a napi teljesítményük alapján megítélni őket.
Szóval győzzön a jobbik!
Éljenek a doktorok! :-)
Gabci, Neked meg nem kéne művelned magad a makrogazdaság érdekfeszítő előadását hallgatnod? Én is csak azé' írkálok ide hülyeségeket, mert mindennel végeztem (tudod, szokták mondani: "Csak diplomával lehet ilyen hüjjje valaki!")
Lenin is megmondta: ....! Ehhez tartsd magad fijjjam!!!! :-))))
Gery ötlete tényleg megfontolandó! Azért nem árt a dolgokat finomítani. Szerintem kellene csinálni itt a fórumon egy kis "brainstorming"ot. Mindenki megosztaná velünk a véleményét. Aztán szépen szintetizálnánk az eredményt és eljuttatnánk a szövetséghez.
AVASS! Dolgozzál már egy kicsit, ne csak írogassál befele állandóan. Azért nem fejlődik a régiónk, mert mindenki csak netezik össze-vissza! :))))
Persze ha Vukirályt (most találtam ki, csak utánnad, szabadon), addig...
Tényleg, teljesen egyetértek Veled, Gery. Szerintem írd meg a hunbasket-ra (sajnos, úgyse fogják komolyan venni egy "dilettáns" véleményét), de mit veszthetsz vele?
Ez az ötlet három szempontból is jó lenne. Egyrészt az a 7-8 meccs sokat számít minuszban, és még így is elég sok marad. Másrészt - bár ezzel biztosan nem mindenki ért egyet - az első 8-ból eléggé kilóg a két utolsó, a Debrecen és a Dombóvár (mondom ezt annak ellenére, hogy hogy nem is oly rég simán kikaptunk az utóbbitól). A Falco már egy kicsit más tészta, nagy gondjaik voltak, de most már igenis számolni kell velük.
A harmadik ok, amiért örülnék neki: a bajnoki döntő igazságosságát szerintem nagyban emelte az, hogy 4 győzelemig tartott, így valóban a jobbik tudott felülkerekedni!
Robi tavaly került képbe Szolnokon, amikor idén közben elcseréltük az edzőket az Ászokkal (Zorán ment, Robi jött). Ez Nálunk már tradíció, idén a volt szolnoki, majd soproni edző költözött vissza a Tiszaligetbe, nevezetesen Goran Miljkovics. Így hát Heinrichnek (végre megtudtam nevének helyes írásmódját, kösz, égett a pofám) fel kellett állnia a kispadról, gondolom azt meg nem akarta, hogy fogdossa a labdát bemelegítésnél, és adogathassa a törölközőt a játékosoknak (arra már van egy bohócunk). Úgy tudom, Ő most valami utánpótlás vonalon nyomul Szolnokon (legalábbis idény elején erről volt szó).
Más. képzeld Pistike, az imént ellátogattam hozzátok, mármint az Alba honlapjára, és a fórumba pont ugyanezt írtam Williams-ről. Tud Ő passzolni, (mint Szolnokon az 1. negyedben) amíg be nem gőzöl, vagy amiatt, hogy senkinek nem megy, vagy ha provokálják. Szombaton szerencsére nem az utóbbi miatt veszítette el a fejét, Vuking - magához képest - úriemberként viselkedett vele szemben, arról volt csak szó, hogy nagyon jól megfogta (és persze a többiek is besegítettek, volt amikor hároman vették körbe-persze szerelték is).
Várom a TV-s meccset, igazi háromesélyes (na jó, döntetelenre azért nem tennék a TippMix-en nagy pénzeket), szóval szoros eredményt várok.
...ja, Nekünk sem lesz könnyű dolgunk a Falco ellen, de ha a szombati játékot sikerül átmenteni, azzal mindenkit tudunk verni. (sajna, sok múlik a bírói felfogáson, ezt a jugó stílust nem mindíg kultiválják a szürke ruhások).
A középszakasz alapvetően jó ötlet szerintem, de tény és való ez kicsit sok és sűrű. Amíg összel hetente voltak a meccsek, addig most az állandó heti kettő sok. Bár igaz, hogy a nemzetközi kupában szereplő csapatok miatt nem lehetett hétközi forduló.
A legjobb az lenne véleményem szerint, hogy hat csapatra csökkentsék a középszakaszt jővőre, és a nagyobb tét érdekében a play-off csak elődöntő és döntő lenne. Ez 7-9-el csökkentené a csapatok meccsszámát a szezonban az ideihez képest. Ekkor akár a négy győzelemre menő döntőt is vissza lehetne hozni. Kiváncsi vagyok mások véleményére is ezzel kapcsolatban.
Ne haragudj, ezt most nem teljesen értettem. Mármint, a foci VB-s példát, + hogy a play-off veszít a varázsából.
Itt egyszerűen csak arról van szó, hogy a csaptok jobban megtalálják az igazi helyüket a tabellán az kibővített alapszakaszban (alapszakasz+középrájátszás. Ha arra gondoltál, hogy nagyobb esélye van a sérülések bekövetkeztének ebben a feszített tempóban, és a csapatok is elfáradnak a szerda-szombat sűrűségű, ráadásul jó ellenfelek elleni derbiken, nos akkor igazad van. A play-off ennek ellenére ugyanolyan fontos, mint eddig, megvan a varázsa, hiszen egy elrontott meccsel nullázni lehet egy csomó bravúros győzelmet. Az már más kérdés, hogy milyen színvonalú játékot tudnak majd nyújtani a fáradt csapatok, vagy a cseresor. M.O.-on ott még sajnos nem tartunk, hogy 10 hasonló képességű játékos legyen bevethető a csapatoknál, így ha kihullik valaki a kezdő csapatból, annak a játék színvonala látja a kárát. Mondjuk vannak ennek előnyei is, a több meccsen óhatatlanul többet kell, hogy szerepeljenek a fiatal, magyar tehetségek, ez pedig hosszú távon a hazai kosárlabdának csak előnyére válhat, hiszen - mint tudjuk - a meccsrutin nagyon fontos!
Összességében tehát azt kell mondjam, nem is olyan rossz dolog ez, a játékosok-edzők meg majd megszokják (hadd ne jöjjek itt a NBA-s példával).
Üdv!
Igen, leadta a helyi tévé a szolnoki meccset. Asszem lehet valami megállapodás a csapatok/városi tévék között, hogy átadják egymásnak a felvételeket. Heinrich tényleg jó volt. Ő ennyire szolnokinak számít? Nem baj, csak kérdezem.
Avass beszámolójához sok hozzátennivalóm nekem sincs, legfeljebb egy-kettő.
Megint a kinti dobások miatt vesztettünk. Nem jöttek be. Ennek volt köszönhető, hogy egy idő után sok-sok betöréssel próbálkoztunk, mert kintről semmi nem ment be. Hihetetlen, hogy a meccs utolsó perceiig két triplát szereztünk, és mindegyiket Góbi dobta. Ilyen dobóformával pedig sehol sem lehet nyerni. Williams védelmében pedig csak annyit, hogy akkor kezd önzőzni, ha nagyon nem megy senkinek. Most is így volt. Ha megy a csapatnak, ő is szépen osztogat, de ha nem, sokat egyénieskedik, és szombaton neki sem ment annyira, hogy felhozhatta volna ezzel a csapatot. Lapovval sokáig semmit sem tudtunk kezdeni, Vukicseviccsel pedig végig nem tudtunk. Sajnos simán kikaptunk.
Teljességgel megtippelhetetlen, hogy a csapat holnap melyik arcát fogja mutatni. A jobbikat, sőt a legjobbikat kéne. A Körmend amúgy is nagyon jó, ellenünk meg mindig különösen feldobódnak. Nagyon nagy védekezés kell a kinti embereiken, hogy ne ázzunk el egy triplaesőben. (Hú, de irodalmi voltam!)
Hajrá Fehérvár!
Üdv
Pistike
Csatlakozom azokhoz, akik szerint túlzás a középszakasz. Kicsit már sok a jóból. A play-off is veszít így a varázsából. Ezért ne legyen két évente foci VB se.
Nem tudja valaki miért tették át negyed nyolcra a holnapi debreceni meccsünket?
Chad McLendonnal semmi gáz. Igaz, hogy egyszer belecsaptak a szemébe, és néhány hónapig nem játszott, de mint ebből is látszik, ez már régen volt, és szerencsére csak részigazság. Azóta már játszik is a spanyol másodosztályban, és semmi baj a szemével.
Dombóvár-ASE V3 (majdnem meglepetés :-(
Szolnok-Falco H13 (majd szólunk Tóniónak, hogy Lacika szidta a román testvéreit)
Albacomp-Körmend V6 (A szolnoki trauma nem múlt el nyomtalanul)
Debrecen-Kaposvár V16 (sajnos, nem vagyok elég bátor...)
HAJRÁ KIRÁLY! REGGIE A SZEGED! Így megfelel? Tudok küldeni néhány konzervet! Az Uni(le)ver mindenkit! :-))))))
Egyébként ezzel a tipposzloppal követni akarod a családi tradíciót? (Bocai, a 000-ás köztesgazdi) - még hogy Debrecen-K.vár V15?! HÖ-HÖ-HÖ. Figyeld meg, a hurkások térzokniba töltik az ellen(ük szurkolókat). Emlékezz, Neked is csípős volt a debreceni! Ha a Loki kiesik, minden idegent kiűznek, mint Jelasicst a kokárdások (FITYESZ?)
Ezzel ismét lesz egy meccs előnyünk. Szombaton meg verjük a Kaposvárt, hogy segítsünk az Olajnak.
Szép is lenne, mindenesetre azért jövünk ki a gödörből. Ha kicsit figyelünk nem dobott volna 50-et a Vadkakasok. De belefért. Ha Lacika végig úgy koncentrálna, mint a 3. negyed pár percében, messze a legjobb lenne. Bár most a védekezése nem volt rossz. Még a lepattanózásban kell javulnunk. Nagyon sok támadót szedett a Debrecen is ellenünk. Még meglehet az alapszakasz, de elég nehézzé tettük magunknak.
Hajrá ASE!!!!