Tegnap(előtt) tetőzött az elmúlt hetek fos szériája.Eddig ha ki is kaptunk,legalább szoros meccsen,ami esetleg némi szerencsével fordítva is alakulhatott volna.
Ezúttal azonban szikrányi esélyünk sem volt az Alba ellen. Egy ember jónak nevezhető teljesítményével /Sitku E./ nem lehet meccset nyerni.Zacsi hulla volt,érthetően...gratula az új aprósághoz a Mészáros családban!
Bácsi a 19 pontja ellenére borzasztó rosszul játszott...
Geri dettó(sajnos nem először)...
Czigler:az elején nagyon akart,jöttek is a leppattanók,hasznos volt...aztán egyre görcsösebbé vált és vége is volt.Szomorú,de a juniorkorú Bencze szopatta...
Cserék: Marci-Rajkó-Vaidi-Érsek...értékelhetetlen.
Az Alba csapatában mindenki alkotott maradandót,külön meglepetés(sajnos kellemetlen) volt Góbi és Bencze.Szimpatikusan küzdöttek,csúsztak másztak...megérdemelten győztek.
Viszont a csapat vezetői már nem voltak ennyire szimpatikusak,Sterbenzel az élen végig anyázták,szídták a bírókat...retorzió nélkül.
Azért én nem dícsérném annyira a bírókat...egyáltalán nem akarom a nyakukba varrni a vereségünket,de nem kell nagyon dicsekedni a produkciójukkal.
Érdekes,hogy két kaposvári fújta ezt a meccset!
Ma(tegnap) délután szurkolói ankét zajlott a Cafe Bongo-ban...telt házas buli volt.
semmitmondó kérdések,semmitmondó válaszok.
Hogy ezt az egészet ki találta ki?
Várjuk a folytatást...
Azért HAJRÁ ASE!!!!
Azért ne feledjük, hogy ezt a meccset inkább az ASE vesztette el. Sitkun kívül mindenki formán kívül volt. Igaz Ernő meg bombajól kezdett. Csodálkoztam is, hogy hol marad a paksi henger...
Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Shannon, Csirke és Báder (na meg Sanni) nélkül nyert az Alba. Elvileg ők húzóemberek...Shannon egész belelendült az uccsó 2 meccsen, jó Sanni nem húzóember, de légiós.
Ami óriási volt, ahogy Boros küzdött, rég rohangászott már ennyit... na meg BENCZE ZÉ !!! Ő a legnagyobb. Csak ne lenne ennyire nyuszi. Volt egy szit. amikor szabálytalankodott, már emelte is a kezét, de nem fújták be, és abból kaptunk gólt. mind1 végül is. Szerintem Bencze már most válogatott szinten van.
És megkérdezném azokat az igénytelen fehérvári arcokat, akik azt az undorító táblát a múltkor otthon kifeszítették: most mi van?
Ha már itt tartunk ,ha nyerni tudtok Szolnokon nem is érdemeljük meg hogy 4 között legyünk.Tévedéseket eloszlatva mi nem a 4. helyért hajtunk hanem a 2.-ért bár nektek köszönhetően már az 1 hely sem elérhetetlen.Hajrá olaj forever!
Üdv!
Ha így megy tovább, egyre több alkalmunk lesz majd ünnepelni. A meccsről már előttem megírtatok minden jót, meg hát aki akarta, láthatta is. (Végre tévés meccsen is tudtunk jól játszani.)
Inkább a további esélyekről. Az elmúlt meccsek alapján nem látszik értelmetlennek a latolgatás, (bár azért még félek, hogy bármikor visszasüllyedhetünk a középszerűségbe). Szóval úgy tűnik, legalább egyszer nyernünk kell Szolnokon, ha 4-be akarunk jutni. Vagy a középszakaszban, hogy a 4. helyről kezdhessük a rájátszást, vagy a rájátszásban, mert az valószínű, hogy a Szolnok lesz a 4. Ha nyerünk Szolnokon a középszakaszban, akkor talán megelőzzük őket, és 5.-ek. Szóval nem úszhatjuk meg a szolnoki meccsnyerést, ha a célokat el akarjuk érni.
Onnan meg már adott az Albacomp-Körmend döntő. :-)))
Na jó, azért egy bravúrtól még nem vagyok elájulva, csak jó lenne.
Üdv
Pistike
Gratulálok a csapatnak! szerintem megérdemelten nyertünk. És 4 meccset nyertünk zsinorban, erre már lehet építeni.
Végre meccsek óta csapatként játszunk. Ennek az első jelei Debrecenben mutatkoztak, tegnap teljesen egységes volt a társaság. És kiváló egyéni teljesítményeket mutattunk.
Damon nagyon jó volt és hasznos, ráadásul a végén fontos büntetőket dobott.
Boros: jó formában van, okosan, taktikusan játszik, hatalmas lelkesedéssel.
Góbi: elég ha annyit mondok szükségünk van rá, a szívére és a viszonylag egyenletes teljesítményére is.
Bence Z. csak nagybetűkkel. Lacikát levette a pályáról, mert és nyert...
Matus: ne felejtsük ki. A Falco ellen és tegnap is nagyon hasznos játékot produkált, fontos 3 pontos dobott.
A Paks tegnap gyengén játszott, szétestek egy kicsit. De ez már hetek óta tart. A rájátszásra újra jók lesznek.
A bírók egész jól vezették a meccset. Voltak hibáik, de összeségében nem lehetett rájuk panasz.
Na, megint itt vagyok, ezt nem hagyhatom ki! :o))
A tegnapi meccsel kapcsolatban lenne néhány észrevételem:
1. Ez itt a "Naugyemegmondtam" rész :o) A múltkor azt írtam, hogy a Paks már nem játszhat sokkal jobban, mi viszont igen. Tényleg úgy érzem, akkor voltak a csúcson, kiegyensúlyozott teljesítmények, kiváló dobószázalék, mi viszont szétesően játszottunk, nem kellett nagy jóstehetség megmondani, hogy innen csak felfele visz az út.
2. Tegnap Pakson normális volt a közeg (hiába, a sok mérnök, atomfizikus...:o)) . Normális szurkolás, normális magatartás a játékosok részéről. Ez maga után vonta azt is, hogy a bíróknak is sikerült megőrizni a józan eszüket, és ezzel együtt a korrektségüket is.
3. Williams. Szerintem eddig (mondjuk kb. Shannon ideérkezéséig) inkább gátja volt a csapatnak, mint támasza. a hócipőm tele volt azzal a hisztis one-man-show- val, amit levágott, és csírájában elfojtotta a csapatjáték kialakulását (persze elismerem egyéni kvalitásait). Mostanában viszont -nem tudom minek köszönhetően- rájött, hogy akkor is megdobja a 30 pontját és lehet MVP, ha közben leoszt. Így azért egyszerűbb...
4. Bencze Zoli. Csak a legjobbakat lehet mondani róla, egyébként nem is igazán értettem, miért igazoltunk center posztra amerikait, szerintem a Zoli már tavaly is bizonyított abban a kevés időben, amíg játszott, a Báder-Góbi-Bencze hármas meg tudja oldani a rájuk bízott feladatot. (lsd Czigler)
5. Góbi. Ricsi hihetetlen stabilan hozza azt, amit tud!
6. Boros. Ő a csapat esze.
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de mostanában olyan kevés lehetőségünk van ünnepelni! :o)
Ne félj, Artúr Doki, majd én megvédelek Szolnokon. :-)
Vagy amíg engem vernek, addig lesz időd elmenekülni. :-)
Viszont jó előre meg kellene állapodnunk abban, hogy az elődöntőn győztes vagy vesztes csapat szurkolói fizetik-e a kólát a találkozón. :-)
Most, hogy sporttárs is jelezte részvételi szándékát, muszáj lesz a Kaposvárt szidnunk - persze ha kaposvari is eljön, akkor még mindig ottvan a Falco. :-)
A nagy érdeklődésre való tekintettel szerintem akár egy kis programfüzetet is kiadhatnánk, mely a találkozó pontos menetrendjét tartalmazná (székfoglalók, pohárköszöntők és aperitifek sorrendje, választható menük, résztvevők rövid bemutatása, tippverseny dobogósainak jutalmazása, sör-virsli-verseny, stb.)
Most csak annyit mondanék, ez SZOPÁS, ráadásul ország-világ látta. :-( Gratulálok az albának, sokkal egységesebb csapat volt, nálunk nagy gázok vannak, szétesett az addig nagyon együttélő társulat.
szorosan kapcsolódva az előzőkhöz, április 22.-én össze lehetne állítani egy "Jelenléti Ívet", azokról akik tuti ott lesznek.
Ez könnyebség lehet pl. a hely kiválasztásában, vagy kellő segítség a kocsmárosnak a rendelendő
étel, ital megvételéhez...
Természetesen rám is számíthattok a szolnoki kupadöntőn ill. a topictalálkán!
A nem megjelenők tippversenyből való kizárását én is támogatom, persze ki tudja hányan fognak máj 2.-án és 3.-án mentegetőzni, hogy nem tudnak eljönni.
Talán kellene szabni egy tök utolsó dátumot, hogy aki tényleg nem tud Szolnokra jönni az jelezni tudja és ebben az esetben a tippmixből sem zárnák ki.
Lehetne ez a dátum pl.......máj.21.
Szóval aki máj 21-ig nem jelzi, hogy nem tud résztvenni a topictalálkán és nem is jön el, az kizárva a további küzdelmekből!
A kupadöntőn várunk szeretettel minden körmendi cimborát, valamint a paksiakat is természetesen, a sz.helyieket nem említem, mert ott nincsenek szurkolók, így amúgy sem lenne érdeklődés a részükről...
Nem hiszem hogy hétvégén Körmendre túl sokan mennének közülük.
A kocsmaajánlóba beszállván a Kassai söröző tényleg jó ötlet, hisz ott jó idő esetén egy elég nagy kerthelyiség is megtölthető, amúgy meg Szolnokon szerintem ez a legegyszerűbb kérdés, mármint kocsmát találni...
Na addig is :HAJRÁ OLAJ! FOREVER OIL BOYS!!!
UI: amúgy csabesz voltam, csak valahogy a nevemet nem akarta bevenni a rendszer...:-((
Sziasztok!
Tippjeim:
MTE-FalcoH19
Ase-Alba h12
Olaj -Kakasok h18
Kapos- Domb h21
Én a múltkori Paksi meccsre is írtam hogy a kiscsarnok melletti büfé nyitva lesz .Ez nyugodt csendes kis hely és nincs messze a csarnoktól.Nyítva volt a múltkor is csak a meccs után nem ment senki ezért bezárt.Ismerem a tulajt ha kell akkor szólok neki.Én a meccs után probáltam a Paksiakat átcsalni de nem jöttek.
Hajrá olaj forever!
A hunbasketen még szerepel a harmadik helyért meccs.
Még jó arra jártam, mert kiderült hogy csütörtökre tették át a jővő heti debreceni meccsünket. A szállást is át kell tenni, remek...
Mielött megint elfelejtek tippelni:
MTE-Falco H33 (Istivel Wiley nélkül lehet hogy még több)
Kaposvár-Dombóvár H22 (A lelátón nagyobb izgalmak lesznek)
ASE-Albacomp H12 (Bár ha a vasárnap látott Paks játszik)
Szolnok-Debrecen H21 (Sima meccs kell hogy legyen)
...egyébként én majd megvédek mindenkit. Most már elárulhatom, hogy 12 éves koromban 220 centi és ugynannyi kg voltam, azóta nem tudtam lemérni magam. Szumósnak neveltek, de végül is sajnos nem lett belőle semmi, mert nagyon megizmosodtam.:-)))
Pepy! Az utolsó információm szerint vasárnap 13 óra körül kezdődik a 3. helyért játszandó összecsapás, 15:30-kor pedig a döntő, tehát szerintem 4 meccs lesz, a kiírás nem hiszem, hogy megváltozott volna. Az már más kérdés, hogy a TV a 3. helyért tartandó meccsel semmiképpen nem kíván majd foglalkozni (lehet, hogy a csalódott Falco és ASE sem :-)))
Feribá! Ne aggódj, kitaláljuk, de egyrészt erről min. Gabcival értekeznem kell, másrészt azt elárulhatnátok, hogy merrefelé lesz a szállásotok, hogy nagyjából útbaessen a találkahely (+, hogy könnyedén haza lehessen találni onnan félrészegen). + Ha bármelyik szolnokinak ötlete van a topictalálka helyszínével kapcsolatban, kérem ossza meg velünk.
...én már mondtam is egyet a híd lábánál lévő kocsmáról, de most beugrott még 1 hely, a Sportkocsma, ennek még a tulaját is ismerem Gabci, szolnokiak, mit szóltok hozzá?
Sziasztok
Artúr Doki, szerintem ne tarts annyira szolnoki "nehéz fiúktól", én úgy tapasztaltam, hogy csak a szájuk nagy, tetlegességre még nem került sor (legalábbis nem tudok róla) mostanában. Nem mondom, a régi időkben volt rá példa, többek között pl. a dombovári ultrákkal kerültünk nézeteltérésbe, de ezek az idők (és szurkolók) elmúltak, az utóbbi időkben nem történtek nálunk durva dolgok, sőt hozzá kell tennem, hogy a hazai meccseken - néhány más kosárhelyszíntől eltérően - minimális rendőri jelenlét tapasztalható (a kedvencem a 40 kilós rendőrlány), kommandós tömegoszlatót pedig még a környéken sem láttak. Éppen ezért csodálkoztam a múltkori - Tőletek hallott - sztorin, miszerint a rendőrök hadakoztak a szolnoki Bad Oil Boys-al, akik a véreteket akarták inni. Tény, hogy nálunk egyáltalán nem megszokott az, ha az ellenfél szurkolótábora viszonylag nagy létszámban megjelenik egy meccsen, és ráadásul még hangosan biztatja is kedvenceit, és ez egyes (sőt, sajnos többes) embereket arra ösztönöz, hogy nyomdafestéket nem tűrő mondatoknak adjon hangot, de tovább nem merészkednek, főleg nem a meccs után egy városi kocsmában.
Egyébként, most magam ellen beszélek, mert - az eddigi tendenciák szerint - az az egyetlen esélyem arra, hogy jobb helyezést érjek el a tippversenyben, ha minél több kocsmatagot kizárnak a versenyből indokolatlan távolmaradás címén. :-))))
Hajrá OLAJ, magyar kosárlabda, és végül, de nem utolsósorban topictalálkozó!