...ja, Belfera, említetted a múltkor, hogy nem emlékszel az Olaj kontra Alba egymás ellenikre. Nos, az alapszakaszban előszőr Szolnokon találkoztunk, asszem 13(?) ide (mindenképpen 10-en felül), a visszavágón 1 oda. A középrájátszást ott kezdtük, 5 pontos vereséggel.
A másik közvetlen rivális ellen sokkal egyszerűbb a képlet, 3 meccs / 3 győzelem.
Tehát - úgy tűnik - mindkét említett csapatnál jobban állunk (feltételezve egy hazai győzelmet az Alba ellen), így az egymás ellenik ide billentik a mérleg nyelvét pontegyenlőség esetén. Már csak ezért sem valószínű, hogy a 4. helynél rosszabb pozícióból kezdenénk a végjátékot (persze, elbaltázhatjuk, de azt gondolom, a riválisok is fognak botlani).
...Szombatról? Én eddig úgy tudtam, hogy az egész forduló holnap (szerdán) lesz lebonyolítva! Má' megint lemaradtam valamiről?
Egyébként, ha már TV közvetítésnél járunk: meg tudja nekem valaki mondani, hogy a 2. kör (a visszavágók hátralévő 6 fordulója) meccsei közül melyiket adja a kir. 2. (gondolom, továbbra is itt lesznek az esetleges közvetítések)?
...ebből a fordulóból én az Alba-Klimát szeretném látni (tudom, nem kívánságműsor). A play-off rajthelyeinek elosztás nagyban függ már az említett mérk.-től. Ha hazai győzelem születik, a 3.-5. helyig bármi lehet, viszont, ha a K.vár tud nyerni, nagyobb esélye van annak, hogy így marad minden (sűrűsödnek az izgalmak...).
...na, ez olyan volt, mint Edusho Szilárd: Vagy esik, vagy fúj, esetleg napsütés várható!
Bizzunk Istenben, és tartsuk szárazon a puskaport!
Tény, hogy most sok csapat kicsit leült, de ezzel együtt sajnos azt kell mondjam, hogy a szurkolók is visszább vettek. Kisebb nézőszámok, kevesebb fergeteges szurkolás, úgy látszik most jött ki a hosszabb idény összes fáradtsága, és ez szinte kivétel nélkül érthető mindenkire. Remélem lassan felpörögnek a csapatok és élvezetessé válnak újra a mérkőzések, ami természetesen magával ragadja a szurkolókat is:))
Talán az Atomnak is előjön a régebbi yoo forma, amiben remélem jót tett a kicsit hosszabb szünet két mérkőzés között. Tényleg volt egy szurkolói ankét pénteken, de nem a "B-közép" kérte és ha ők nincsenek ott, akkor teljesen semmitmondó lett volna az egész. Nem mintha így is ért volna valamit:) Sokkal többet megtudtunk az utána történő edzésen, de ez már egy másik történet.
Fish!
Annyira azért mégse tippeltél rosszul, mert én is szívesen lennék az élmezőny tagja ilyen gyenge tippekkel:)
A Körmend-Falco-ról annyit, hogy a kaposvári meccsünkhöz hasonlóan rettentő rossz napot fogtunk ki (51%-os büntetőzés, 25%-os tripladobás), és nem feküdt nekünk a Falco nagyon kemény védekezése sem.
Szvsz a két szándékost be lehetett fújni, hiszen elég durvák volt - Tarle majdnem kilökte a kispadra Zsebét (de lehet, hogy Madison volt a szenvedő fél - erre az idegtépő mérkőzés izgalmai miatt már nem emléxem pontosan), a másik faultról pedig elég annyi, hogy a mindig higgadt Alexe követte el. :-) Asszem ez utóbbit követő hazai bedobás előtt (!!), amikor a labda még játékban sem volt, Tarle 2-3x két kézzel hátbalökte Zsebét, de ezt már nem merték észrevenni a sípmesterek, mert a meccset a pályáról végigdirigáló Zsoldos edző még erősebb hazai pályát emlegetett volna, amit az "fogjunk-lökjünk-provokáljunk"-védekezést 1 kipontozódással megúszó csapata ellen fújtak.
Talán a héten megkapom a meccs felvételét, és akkor többet tudok mondani.Addig is remélem sikerült kellőképp elfogult véleményt alkotnom. :-))
Egyébként ha jól emléxem legutóbb Szombathelyen fújtak a Szolnok ellen 2 támadásból 2 sportszerűtlent hasonlóan kiélezett szituációban, és ott - állítólag - egyik szabálytalanság sem volt durva, de már a szándékot is büntették a sporik.
Abban teljesen egyetértünk, hogy ezen a területen IS jó lenne egy egységes bírói felfogás.
Hát igen! Arról a két szándékosról valóban lehetne vitatkozni, bár emlékeim szerint talán az első jogos volt. Mindent összegezve azonban elismerem, erősen lejtő hazai pályán játszottuk a szombati meccset.
csabesz!
Ha figyelmesen olvasod, láthatod, hogy 3 db :-) van a végén! Természetesen 1 jól sikerült meccsből még nem készülünk bajnoki döntőre. Csak jó lenne... És még szólhat rólunk ez a bajnoki év! Szerintem szerda estére okosabbak leszünk ezügyben. Ha a formába lendülő Kaposvár ellen is jó játékot látunk, és nyerünk is, akkor még bármi lehet. Ha nem, maradunk az 5. helyen.
muybien!
Mi volt az az undorító tábla?
Avass!
Fehérváron tényleg kicsit megfordult a világ, és nem csak úgy, hogy javult a csapat, hanem valóban úgy is, ahogy írod. Williamsen kívül a többi légiós nem alkot extrát, azon múlnak a meccseink, hogy a volt, jelenlegi vagy leendő magyar válogatott játékosaink hogyan kapják el a fonalat. Az utóbbi néhány meccsen jól, és teljesen egyetértek veled, hogy ez azért nem lesz (és sajnos nem volt) mindig így. Ezért várunk már egy jó Shannonra, mert két stabil mindig20pontotmegdobó emberrel elviselhetőbb a többiek hullámzó teljesítménye. Szerdán megint a hullám tetején kéne lenni!
Sajnos az is igaz, amit a középszakaszról írsz. Én is nagyobb várakozással tekintettem rá. Viszont a gyakorlatban úgy néz ki, hogy van egy csomó meccs, amit majd valamikor májusban egy meccs le tud nullázni, vagy fordítva. Arra gondolok, hogy ha valamelyik csapat 36 meccs alapján jobbnak bizonyul a többinél, a rájátszásban egy elvesztett hazai meccsel gyakorlatilag semmivé teszi a 7-8 hónapos munkát. De hát ez a kieséses rendszerek óriási hátránya, viszont ez kell a népnek, meg a szponzornak. Én akkor is kimegyek meccsre, amikor mondjuk a MAFC jön, de egy rájátszásos meccsen kissé többen vagyunk. Ez bonyolult kérdés, és asszem összességében nem kell megszüntetni a jelenlegi rendszert, vsz. kell pár év, mire beáll az új szisztéma, és mexokja játékos, néző, vezető, szponzor, stb. Sok meccs ugyanis kell.
Ja, és legyél hosszú, legalábbis nekem nagyon szimpatikus a véleményed. (Én is hosszú vagyok, bocs.)
rostas!
Csatlakozok a kérdéseidhez: Hogy lehet az, hogy a minket laposra verő Körmend az általunk laposra vert Falcotól kis híján kikap? Rendben, hogy a mi játékunk hullámzó (jó-borzalmas), de a Körmendé is ennyire? Én mindig csak rengeteg triplát dobni látom őket ellenünk. Mások ellen nem szoktak? Eccer már ellenünk se kéne. Jó, nem volt Németh, de akkor is.
A másik: a meccs végi faultok. Már a paksi meccsünk után akartam írni, hogy nem tetszik a bírói felfogás különbözősége ezen a téren. A meccs végén a kicsi hátrányban lévő csapat általában szándékosan (!) faultolni szokott. Ezt vagy annak fújják a bírók, vagy nem. Pl. csütörtökön mindenki láthatta, hogy a Paks min. 5 ilyen faultot csinált a végén, de egyet se fújtak szándékosnak. Ezexerint Körmenden befújták ezeket. Szerintem egységesen be kéne fújni, mert ezek szándékosak! Ha az első iylet befújja a bíró, nemigen fog próbálkozni többet ezzel a hátrányban lévő, mert úgy már nem üzlet. És nem teszi tönkre a meccs végét sem, játékban dőlhet el a meccs.
Szerintem most az a helyzet, hogy a Körmen, és az ASE gödörben van. Legjobb formában most az Alba és a Kaposvár van. Ők ugye összecsapnak szerdán, remélem fehérvári győzelem. A Körmendnek rezegni fog a léc Debrecenben. Nekünk is nehéz lesz az egyre jobb Falco ellen, de nyerni kell most már mindenképpen. Remélem ez a kicsit hosszabb szünet jót tett. Talán a legsimábbnak a Dombóvár-Szolnok tűnik.
Körmend-Falco: a legjobb lesz gyorsan elfelejteni és a következő, Debrecen elleni meccsre koncentrálni, mert ilyen játékkal bármi megtörténhet (nem lenne jó újra belefutni egy olyan vereségbe, mint mondjuk a Szeged elleni)!
A meccs legnagyobb részében csak szenvedtünk, kivéve, amikor 9 ponttal elhúztunk, de akkor is hamar kiegyenlített a Falco.
Nickel: jó volt, amíg játszott, de nem kellett volna az a 2 buta fault
Mujke: a paksi rossz teljesítmény után hozta magát, ráadásul sérülten, és fontos triplát dobott a végjátékban
Eddy: voltak jó pillanatai (az a zsákolás nem volt semmi, szinte repült), de többször is percekre eltűnt
Zsebe: hajtott, küzdött, lepattanókat szerzett, asszisztokat adott, 36 évesen végigjátszotta a meccset, hozzáteszem, ő is sérülten
Rudi: nem nyújtott kiemelkedőt, sok triplát eldobott és voltak hülye szabálytalanságai
Grebi: nagyon keveset játszott, így nem igazán tudom értékelni
Matyi: egyszerűen 0! milyen irányító az, aki még a labdát sem tudja felhozni ?!
Amikor a vége előtt kb. 2 perccel még a Falco vezetett, azt hittem, hogy elment a meccs, de szerencsére rámcáfoltak a fiúk, és hihetetlen izgalmak közepette megszerezték a győzelmet.
Ja, és a büntetőket gyakorolni kéne, mert ahányat kihagytunk...
Kupadöntő: Én sajnos nem lehetek ott rajtam kívülálló okok miatt, ezért a topictalálkán sem vehetek részt ! :( Úgyhogy majd várom a beszámolókat!
De addig is : Hajrá Körmend!!!
Hát az tuti,hogy én se kívánnálak benneteket a négybe ha ti vertetek volna meg háromszor bennünket :-)))
Nekem most még az a véleményem,hogy még korai a középrájátszás végeredményére is tippelgetni,nemhogy a play-off - ra (valaki találóan le is írta,hogy az esetleges sérülések és formaingadozások miatt).Az arcozás meg tényleg jellemző a sportfórumos kaposváriakra,de engem nem zavar : csak magasból lehet b@szott nagyot esni :-)))
Sajnos nem tudok segíteni. Egyébként én se láttam a közleményt, valaki mindig partizánkodik itt a Red Devilsnél :))))
Az meg, hogy nem teszik be sehova, már szinte természetes. :(((
Fel tudnátok tenni a Red Devils közleményét az Alexe-üggyel kapcsolatban, amit az NS volt oly szíves nem leközölni? (A Vas Népének is elküldtétek?)
Előre is kösz.
Ha már kaposvari kollega tippelt a bajnokság végkimenetelére, akkor én is latolgatnám kicsit az esélyeket.
A hátralévő 7 forduló várható eredményei némileg semleges szemüvegen keresztül, a papírforma alapján:
Paks - 5 győzelem, 2 vereség (Kaposvár i, Körmend i)
Körmend - 5 gy, 2 v (Alba i, Szolnok i)
Kaposvár - 5 gy, 2 v (Alba i, Körmend i)
Szolnok - 5 gy, 2 v (Paks i, Kaposvár i)
Alba - 6 gy, 1 v (Szolnok i)
Falco - 1 gy (Dombóvár o), 6 v
Debrecen - 1 gy (Falco o), 6 v
Dombóvár - 1 gy (Debrecen o), 6 v
Ezek alapján a középszakasz végeredménye:
1. Paks 22-7
2. Körmend 21-8
3. Kaposvár 20-9
4-5. Alba és Szolnok 19-10
(itt sajnos nem tudom, hogy mi dönt, ráadásul az egymás elleni eredményekre sem emléxem)
6. Falco 7-22
7. Debrecen 5-24
8. Dombóvár 4-25
Kedves Kaposvari
Jól mondod, valóban ti vagytok a címvédők. Tavaly - remélem - méltóképpen meg is ünnepeltétek a teljesen megérdemelt bajnoki címeteket. Azzal is egyetértek, hogy majd csak a végén dől el az hogy ki a legjobb. A két tényből azonban abcccolute nem következik az, hogy idén is ti lesztek a befutók, azaz, hogy most ti vagytok a legnagyobbak, sőt, ha objektíven szemléljük a dolgokat, és az eddigi teljesítményeket vesszük alapul, akkor nem a Kaposvár a legnagyobb esélyes a bajnoki címre (és sajnos nem is az Olaj). Persze ezt lehet vitatni (sőt kell is!), hiszen azért vagyunk szurkolók, hogy szubjektívek legyünk, ha mi nem bíznánk kedvenceink végső győzelmében, akkor ezt tőlük sem várhatjuk el. A tények azonban makacs dolgok, most ebben a pillanatban azt mutatják, hogy sem a Klima sem pedig az Olaj nem az a csapat, amelyik letekinthet a riválisaira (táblázatilag). Azt, hogy mit hoz a jövő, én egyenlőre nem merném feszegetni, (lásd: az előkelő 18. helyen állok a tippversenyben) de persze bízok a minél jobb eredményben saját csapatomat illetően.
Ja, és aki nem marad a realitások talaján, az óhatatlanul csalódni fog.
Ha nem a bajnoki címvédő szurkolóinak van igazán joga "mi vagyunk a legnagyobbak"-at kiabálni akkor nem tudom kinek. Legalábbis a csapatra értve.
Ha ezek nem mi lennénk akkor lenne nevetséges. A Paks és a Körmend pillanatnyilag legfeljebb jobban áll, de majd a végén dől el, hogy kik a legnagyobbak. Addig mi vagyunk. Remélem nyártól is.
Tippem a középszakasz végére és a rájátszásra (csak játszásiból):
1. Paksi Atom
2. Klíma Vill
3. Körmend
4. Albacomp
5. Szolnok
6. Falco
7. Debrecen
8. Dombóvár
Sziasztok
Ahogy elnéztem a forduló eredményeit és a hozzászólásokat, vegyes a kép. Volt szoros meccs (Körmenden), volt részünk meglepetésban is (Paks) és volt két "kötelező győzelem" ízű szenvedés (legalábbis Szolnokon ez volt a helyzet). Úgy tűnik nekem, sok társulat már eléggé megfáradt, elfásult a sok mérkőzés következtében, sok volt ebben a körben a gyenge teljesítmény és hullámvölgy játékosoktól és csapatoktól is. Ráadásul minden csapatnak vannak már a sérültjei. Tehát nagy általánosságban: láthattunk egy csomó fáradt csapatot játszadozni, gyér közönség előtt, hangulattalan összecsapásokon. Én eddig örültem az új találmánynak, az ún. középrájátszásnak, de kezdek belőle kiábrándulni. Még mindíg van hátra 7 meccs / csapat, és már most kezd mindenki beleunni a dolgokba. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy jövőre marad-e a rendszer.
Mindezek alól kivétel az Albacomp, kissé megkésve, de szeretnék Nekik gratulálni a győzelmükhöz, úgy látszik, egyre komolyabban kell velük számolni. Tovább növeli e győzelem értékét, hogy szinte légiós nélkül sikerült ezt elérniük. Szerintem, ha Shannon játszik, egyáltalán nem biztos, hogy meglett volna a bravúr (mióta visszatért Fehérvárra, engem még nem győzött meg, hogy miért jött).
Azért szeretném óvni az Alba szimpatizánsokat, hogy messemenő következtetéseket vonjon le ebből a győzelemből, ha másért nem, hát a fentebb leírt légiósmentes győzelem miatt. Értem ezalatt, hogy Fehérváron - úgy látszik - megfordult a világ, az eddig kiegészítő embereknek számító kosarasok hozták ezt a győzelmet, a "sztárok" (azért tettem idézőjelbe, mert utálom ezt a szót) betliztek, vagy nem is játszottak. Ezt hosszú távon sajnos nem bírja el egy csapat sem. Most kijött a lépés, de egyáltalán nem biztos, hogy akár a következő mérkőzésen így fog menni 3-4 kispadosnak, és akkor ki hozza az eredményt?
Másrészt azért az erőviszonyok alapvetően nem változtak meg az utóbbi hetekben sem. Szerintem még mindíg az ASE és a Körmend a két legerősebb egylet, a 3. helyért pedig a Klíma küzd az Olajjal. Tény, hogy a Fehérvár feljövőben van, de ennyi, majd meglátjuk.
A Klimáról jut eszembe, mármint a szurkolóiról. Jót szoktam magamban rajtuk mosolyogni, pontosabban nem is rajtuk természetesen, hanem a határtalan optimizmusukon. Pl. adott egy meccs, amikor elkapják a fonalat és lenyomnak valakit mondjuk 30-al. A Sportfórumon ilyenkor meghatványozódnak a hozzászólásokban a "mi vagyunk a legnagyobbak", "elgázolunk mindenkit", "bajnokcsapat" és hasonló kifejezések. (Jaj, az a kedvencem, hogy pl.: "figyeljétek meg, tavaly is ez volt a helyzet, aztán meg..." :-))) Én nem azt mondom, hogy a Kaposvár egy rossz csapat, de jelenleg nem Ők a legjobbak, és attól, ha megverik a jelenlegi listavezetőt annak otthonában, még nem lesznek bajnokok (kivéve akkor, ha ez a döntő utolsó meccsén történik, de odáig el is kell jutni).