Most láttam az Ígéret megszállotja c. filmet, és az emlékeimben él egy másik (feltehetően amerikai) változat is. Ennek a cimet keresem.
A különbség mindenek előtt az, hogy az happy-end-el végződik: a gyilkos végül megkerül, és a "csalétek kislány" anyja lelövi.
Még két, talán nyomravezető különbség, amire emlékszem:
1. A "csalétek család" egy lakókocsiban lakik. A nyomozó (de lehet, hogy ebben a verzióban nem is nyomozó) onnan csábítja el őket, hogy lakjanak nála, ami emlékeim szerint nem is benzinkút, hanem csak egy útmenti ház.
2. A hinta már megvan a ház hátsó udvarán, és azt a nyomozó(?) egy jelenetben - jobb ott mert... - áthelyezi.
Keresem még az Apám nevében, a Bíborszín ( Spielberg rendezésében ), és a Vándormadarak című filmeket. Ha megvan valakinek kérem jelezze! Előre is köszi.
Most értesültem arról, hogy a film24-en megy egy Perry Mason sorozat. Nem tudná valaki bedigitalizálni? Még fizetnék is érte, mert imádom a Perry Mason-t.
U.i. P.M. rajogóknak egy még ennél is jobb üzletet tudok ajánlani: nekem megvan az összes, magyarul csak a háború előtt megjelent P.M. Filmekért cserébe szivesen scannelek.
Egyszer láttam egy misztikus (most tán thriller lenne) filmet: arra emlékszem egy család ebédelt a kisfiú lenyelt egy almacsutkát a következő képen az anya véres késsel fogadta a mentőket. Persze tárgyalás, kórház, otthon kiborulás és ekkor kezdődnek a furcsa dolgok...
Jó régen láttam tán álmodtam, na ennek tudja-e valaki a címét?
Az első 10-20 másodpercről én is lemaradtam, mert kb fél órával előbb kezdték. Most fogom DVD-re kiírni. Valószínüleg meg lehet máshonnan is DVD szerezni, ezt a vonalat is hajtom.
Sidney Sheldon: Ha eljön a holnap című könyvéből készült filmet keresem. Évekkel ezelött több részben adta le a televízió. Remélem, hogy megvan vkinek.
Laci megcserélte Szilágyit és Jókai Annát. Úgyhogy a tavaszi program most így néz ki:
Február 2. - Kertész Imre: Sorstalanság Február 16. - Jókai Anna: Szegény Sudár Anna Március 1. - Krasznahorkai László: Sátántangó Március 15. - Karinthy Ferenc: Epepe Március 29. - Hajnóczy Péter: A halál kilovagolt Perzsiából Április 12. - Fenákel Judit: Szégyen Április 26. - Ördögh Szilveszter: Koponyák hegye Május 10. - Szilágyi István: Kő hull apadó kútba Május 24. - Határ Győző: Éjszaka minden megnő Június 7. - Dalos György: Hosszú menetelés, rövid tanfolyam Június 21. - Nádas Péter: Évkönyv
Azt is írta, hogy húzzuk ki Szilágyit és Határt, de azt írtam neki, hogy ne féltsen minket, meg hogy abban bízunk, hogy addigra visszatér.
Sziasztok ! Van egy film amit gyerekkoromban láttam (az olyan 25 éve lehetett): kb. a '60-as évekből lehet és arról szól nagyjából, hogy van egy sorozatgyilkos aki beférkőzik egy családhoz és a család kislánya (akinek talán nincs apja és a gyilkos az anya barátja) az egyedüli aki rájön, hogy ez a fickó gyilkos. Amikor a gyilkos is megtudja próbálja a kiscsajt is eltenni láb alól (arra a részre emléxem amikor talán a tengerbe akarja fojtani)... és most jön a fő dolog amiből talán eszetekbe is jut, hogy melyik filről van szó (lehet, hogy Hitchcock alkotás ?)- miután gyilkol a fickó mindig a család lakásában bújik el egy lyukban, ami a nappali szoba közepébe van vágva. A végén is odabújik és miközben keresik a kiscsaj könyörögve mondja, hogy húzzanak oda egy nagy szekrényt ahol a gyilkos rejtőzködik - a gyilkos többé nem tud kijönni és megfullad. SEGÍTSÉGETEKET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM !!!
Ezt a filmet én is régóta keresem! Úgy emlékszem, az volt a címe: Találkozunk a világkiállításon - mintha nem pestis, hanem feketehimlő lett volna a betegség.