Szeva Boran!
Nem hinném, hogy ismerjük egymást, hiszen én akkor érettségiztem, amikor Te diplomáztál. Sajnos egyelőre úgy tűnik, hogy a holnapi meccset kénytelen leszek kihagyni, mivel a késői kezdés miatt már nem lenne vonatom hazafelé. Azért előbb-utóbb biztosan összefutunk.
Hajrá Körmend!
Először is: már a helyszínen is megtettem többízben és most is megteszem:
Gratulálok a Kupagyőzelemhez a MOL Szolnok csapatának!
Hogy miért érdemelték meg (és ehhez nem kellett 2 napot aludnom az eseményekre)?
1. A sok-sok éves élvonalbeli kosártörténelmük valamint a kupában a 3-mas ezüst(pech?)-széria okán mindenképpen. Az más kérdés, hogy ehhez a vezetőségnek az idén sosem látott mennyiségű pénzt kellett áldozni a "megfelelő fórumokon"...
2.Azért is, mert a döntőben semmivel sem játszottak rosszabbul nálunk (sőt!), az első negyedben pedig egyszerűen szétdobtak minket.
Az persze más kérdés, hogy mi miért nem tudtuk az utolsó 5 percben az igazi játékunkat hozni.
Most pedig megpróbálom minél inkább a saját szemszögemből, lehetőleg röviden leírni a kupadöntő 2 napját, nem feltétlen a meccsekre koncentrálva, hiszen arról már minden bőrt lehúztak itt előttem.
Egyébként a rengeteg beírás végigrágásától már csillagokat látok. Úgy látszik ez a jogos büntetésem, amiért utoljára kommentálom a Kupadöntőt.:))
Nos az első nap teljes mértékben várakozásaim szerint telt:
- a lehető legszorosabban, amúgy kiváló meccsen vertük a Körmendet, Nickel első félidőben extraklasszist nyújtott
- meccs után Belferáék adhoc találkát szerveztek az olaj csarnoknál, ezt mi paksiak biztonsági okokból bojkottáltuk, inkább maradtunk a kordonon belül (hát mi ilyen nyúlbélák vagyunk:)))
- sima szolnoki győzelem a Falco ellen, remek első félideji Falco játékkal (akár 10-zel is vezethettek volna a félidőben), abszolute korrekt dr.Víghgel
- amúgy remek szervezés! Tényleg dícséret érte. Ehhez persze kellett egy "pár millából" felújított csarnok
- megszokott "szuperkultúrált" szolnoki B-közép, a 3 "díszmadár" vezetésével, állítólag a mi meccsünkön a Körmendnek "szurkoltak", bár azért az ASE pocskondiázását láthatóan jobban élvezték. Mondjuk ezen aztán tényleg nem tudtam meglepődni, tekintve, hogy csak az idén 3-madszor voltam a Tiszaligetben meccsen.
- remek körmendi szurkolás, és hadd soroljam némi elfogultsággal a mi táborunkat is ebbe a kategóriába, bár nem mindenki jelent meg tőlünk, többen a döntőre tartalékolták magukat
-este topictalálka a megbeszélt helyen, szerencsére elkerültem az Oilboysok terrorbrigádját :))) Amúgy tényleg kár, hogy a többi paksit úgymond "hazaküldte" a szolnoki sheriff. Szerintem nem lehetett volna gáz.De ott volt még tőlünk Csaby többedmagával, bár ezt én utólag tudtam meg, hogy ő az.
Végre megismerhettem Avass komát és Gabci pajtást az olajos DK-sok közül, emellett jót dumáltunk Némó négyes társaságával (puszi a két hölgytagnak és üdv. Tibinek-asszem így hítták-ők nem kocsmatagok)
+ még ott volt egy szintén normális Olaj-drukker (lám, ilyenek is vannak?!!!), akit még a büféből ismertem, na meg Belfera, ChrisClay, Bocai(bár vele nem találkoztam). Remélem nem hagytam ki senkit...
A második napon igazából csak a döntő volt említésre méltó esemény. Én a bronzmeccs utolsó negyedét már az autónkban aludtam végig (rákészülve a nagy csatára).
Nos az viszont nem teljesen úgy zajlott, ahogy kalkuláltam :)
Mivel már szinte mindent leírtak, csak egy-két adalék, term. a játékvezetőkkel kapcsolatban.
1. Otthon végignéztem én is a meccset a kritikus szituációkat kikockázva. Az utolsó 5 percre vonatkozóan egyetértek Belferával.
Vuki pedig nyithatna egy amatőr színtársulatot, vagy elmehetne bunyós actionfilmekbe stuntman-nek:))
A meccs egészét tekintve pedig próbáltam összeszámolni a bírói tévedéseket a faultoknál,
a köv. módon:
- a kétséges esetekre "fél strigulákat" húztam, a biztos tévedésekre egészet
- az olyan faultokat is a hibakategóriába soroltam, amelyek -bár befújhatók-, de következetlenül lettek megítélve a két oldalon
A következő eredményre jutottam:
- tévedés az Olaj ellen: 3-szor
- tévedés az ASE ellen: 17-szer(!)
És tényleg próbáltam objektív lenni...
Egyébként nem meglepő, hogy a szolnoki tábor alig reklamált a meccs alatt...
2. Már szombaton Szolnok felé menet rendesen meglepődtünk mi is a Váradi sporttárs vadi új kocsiján, miközben 120-szal elszáguldott mellettünk. Tudtuk, hogy zsír új lehet, mivel a rendszáma IC-vel kezdődött.
Nos ez még akár lehet véletlen egybeesés. Azonban azt már biztos forrásból hallottam, hogy a spori erősen korrumpálható, (itt részletekbe nem mennék bele, bizalmas az infó).
Emellett kiváló bíró, magyarán szólva ő aztán tudja, hogyan kell minél ügyesebben elvezetni egy meccset.
Ettől függetlenül továbbra is bízom benne, hogy a játékvezetői tévedések csakis a véletlennek vagy a meccs túlzott feszültségének a számlájára írhatók. Azonban reméljük a szankciók nem maradnak el!
3.Üssetek meg, de nekem kimondottan tetszett, ahogy a végén Fodor Geri hajtóvadászatot rendezett, hogy megszerezhesse az 5.-ik faultját (és a csapat 7.-ik kipontozódását).
Megjegyzem, akkor már a szurkolóink nagy része is ezt szerette volna - és belegondolva azért ez tényleg nem mindennapi esemény, hogy egy csapatból 3-man maradnak, élvonalbeli(!nem ifi!) meccsen.
Hát ennyi az én reagálásom.
Remélem nem írtam nagy hülyeségeket.
1. igen
2. igen
3. bajnokcsapat otthona (kiv. Szolnok!) - pedig szívesen írnám konkrétan Paksot, de nem hiszem hogy fair lenne, súlyos többségben vagyunk a topikban, ha jól érzem...
4. egészpályás
5. teremben
Kicsit részletesebben (értsd szájbarágósan) a szabályokról, csak diplomásoknak. :-)))
A "legjobb dobó" röviden az adott meccsen a csapat legtöbb pontot elérő játékosának a pontszáma.
Tehát Avass jól értelmezte, "Paks-Dombóvár: 24/36" annyit jelent, hogy pl. Jurgilas 24 pont ill. Vavra 36 pont. :-))
A pontozás sem túl ördöngős dolog, pl. 0: 5 pont - aki pontosan eltalálja a "legjobb dobót", az 5 pontot kap. 1-2: 4 pont - aki 1-2 ponttal mellélő, az már csak 4 ponttal lesz gazdagabb.
A párharcoknál ha valaki eltalálja pl. az elvileg legsimábbnak tűnő 1. és 8. helyezett csatájának végkimenetelét, az 5 pontot kap.
Remélem így már kicsit világosabb a dolog, de továbbra is szívesen segítek, ha valami nem lenne tiszta.
Ha már itt tartunk, Fishtől kérdezném, hogy mi az a lamer? :-))
Avass!
Újra megnéztem a két esetet, amit említesz. A leszálló ág tuti biztos - a labda már érintette a palánkot, amikor Vuki elérte. Czigler labdaszerzését a kamerák is enyhe takarásban rögzítették, de úgy érzem, hogy volt benne egy kis kéz, ezért be lehetett fújni, ahogy a kézből kirántott labdát általában be is szokták.
A vasárnapi meccs szvsz azért keltett ekkora visszhangot, mert:
1. a tévében mindenki láthatta,
2.egy rangos sorozat döntője volt.
Szerencsére(?) nyakunkon a rájátszás, és most már talán mindnenki inkább azzal foglalkozik, bár attól tartok, hogy sajnos ott is lesznek még durva dolgok.
Hi Belfera!
Megismétlem a kupa dötő előtti válaszomat, mert már én is alig találtam meg ebben a nagy viharban!
(3193)
De igen, de honnan tudod? Csak nem ismersz? Meg lennék lepve! 85-től 95-ig Sopronban tanultam. Nekem sem voltak gyengébb tanítóim kosárlabdában, Ezer László, az MNK győztes SMAFC oszlopos tagja( még mindig bedobja horoggal a félpályáról!!!), valamint Szlávik Gábor az SSE egykori vajkezű bedobója!
Talán holnap tudunk személyesen is talákszani Körmenden, feltéve ha jössz!
Kedves Avass!
Örülök, hogy sok mindenben egyetértünk, de abban még mindig nem, hogy ez a kupadöntő az ország szeme láttára nem a megszokott és átlagos meccsekhez volt hasonlítható szerencsére. A túlzott színészkedés és reklamálás átlagon felüli volt, nem beszélve a Paks utolsó percbeli játékához.
Az pedig, hogy ki mennyit reklamál, ki kérem magmank, hogy a Stojant is beleértve természetesen az egyik legtöbbet reklamáló csapattal azonosítanák a Kvárt. Ez nem igaz!! Tessék megnézni a Földit – csak akkor reklamál, ha a másik is (általában ezt kifogásolja.), nem ütögeti az asztalt, fut be a pályára, óvással fenyegetőzik stb. Ezek kedves Fodor úr és tsai jellmzői. Kérlek ezeken gondolkozz el és bocs a sebtiben néha összefüggéstelenül írt dolgaimra, de hát az embernek munka közben nnincs sok ideje. Talán egyszer egy épkézláb szöveget is össze tudok majd hozni.
Most beszéltem telefonon Avassal és úgy döntöttünk folytatjuk a nyári kosaras hétvégével kapcsolatos tudakozódásokat. Öt kérdésre várjuk a választ a T. topictársaktól ami alapján elkezdhetjük szervezni a konkrét dolgokat.
Tehát:
1. Van-e igény erre az egészre, magyarul legyen-e ilyen hétvége?
2. Ha lenne ilyen résztvennél-e rajta?
3. Hol legyen megrendezve?
4. Egészpályás játék vagy streetball?
5. Teremben vagy szabadtéren (streetball esetén a kérdés értelmetlen)?
Előre is köszönöm a támogató válaszokat és kérlek lehetőleg péntekig reagáljatok, mert szorít az idő és jó lenne precízen összehozni mindent.
sajnos mindenki leírt már mindent a 7végéről így rám nem maradt semmi. Atr viszont ki kell jelentenem, hogy AVASSal szinte mindenben egyetértek!
Csak egy réma: "VukitámadófalteljátszássalkipontozzaDavist".
Gellér Sanyi bácsi tavaly a Dunán azt mondta, hogy ha a Védő lábbal tudja követni a támadót, és valahogyan oda tud elé érni, sőt még hatalmas hátrafelé bemutatatott robinzonádot is végre tud hajtani, akkor megérdemli a támadófaltot. No Vuki erre képes és megjegyezném, hogy a magyar mezőnyben nem sok ember van, aki rajta kívül tudja Davist követni!
Champions!
Azt én is elég furcsának találom, hogy Kaposvárról papolsz a szép és tiszta játékról, a játékosok viselkedéséről. Más szemében a szálkát tipikus esete. Szvsz mindenki söprögessen csak a saját portája előtt.
Örömmel látom,hogy végre már nem a kupadöntőről folyik vita!
Én is csak sasoltam a tv előtt... a véleményemet leírtam máshol.Sajnos eléggé eldurvult a hangnem főleg a két döntős szurkolótábor között.Szolnoki és paksi objektív topicosok jó lenne ha hatnátok picit ezekre a szurkolókra mert ennek a vitatkozásnak már semmi értelme.Ebből megint csak adok-kapok lesz,már látom előre a két csapat bajnoki meccsét...
Egyik nap láttam,hogy valami kosarazásról beszélgettetek és helyszínekről stb. volt szó.
Érdekelne miről is volt szó pontosan.
Oké, akkor már legalább odáig eljutottunk, hogy nem csak nekem nem világos! :-) Ha egyébként így gondolta belfera, ahogy Te utoljára levezetted, akkor az azért kissebb véletlenfaktor.
Mivel így írta le Belfera:
"Paks-Dombóvár: 24/36" ez szerintem azt akarja jelenteni, hogy a paksi legeredményesebb játékos 24 pontig jut, míg a dombóvári (Lee) 36-ot fog termelni.
No, ez az! Mert a "legjobb dobó" kifejezés nálam is azt jelenti, ki a legeredményesebb játékos. De amikor a számokat láttam, már egyből rájöttem, nem erről van szó, de azt még mindig nem tudom, mi az a perszám (pl. 24/36). Az, hogy a legjobban dobó játékosnak mennyi kísérletből hány hány pontja termett (inclusive büntető, középtávoli, trojka)? Mert ha igen, és erre kell tippelni, akkor ez így nagy lutri, sok értelmét nem látom... De demokráciát játszunk, és természetesen elfogadom a szavazás eredményét! :-)
A hooligan-ultra megkülönböztetés lényege az, hogy amíg az egyik a balhéért felelős, addig a másik a hangulatért, látványért. Ezenkívül egy jó ultra soha nem visz meccsre faji, politikai töltetet, míg a hoolok ellenség iránti gyűlölete sok esetben ezekből fakad.
Biztos sokan rámcáfolnak, de én ezeket látom a legszembetűnőbb különbségnek.
Nick027 (...és még mivel? :-) )
Miért, 48-as (a kettő egyűtt)???
Hí Fish (azt hittem viccelsz :-) )
(eredmény, legjobb dobók, párharc kimenetele)
Paks-Dombóvár +16, 24/36, 3-0
A "legjobb dobók" megfogalmazásért nem fogja Belferát megdicsérni a magyartanárja. Olvasatomban ez azt jelenti: meg kell mondani, hogy az adott csapatból a legeredményesebb játékos hány pontot fog szerezni a mérkőzésen. A pontozásába most ne menjünk bele, mert azt én sem értem (a lényeg, és a legfontosabb szbály az, hogy a végén Ő lesz az első :-)) ).
"Játékvezetői Klub
A Játékvezetői Klub következő estjére május 7-én 17.00 órai kezdettel kerül sor a Szövetségek Székháza (MKOSZ) 124-es termében. A téma a játékszituációk, valamint az Euroliga mérkőzéseinek oktatói videója. (Vezeti: Hartyáni Zsolt)" (Forrás: hunbasket.hu)
Nem akarunk mi is megjelenni? Lenne mondanivalónk, azt hiszem... :-)