18 óra 46-kor kaptam az sms-t (valszeg félidő),hogy a Debrecen 1 ponttal (52-51)
vezet ellenünk.
Szoros, még akármi is lehet.
Bár az inkább ne legyen...
Sajnos ott voltam Dombóváron,így most nézzünk egy kis "eső után köpönyeg" effektust! :-((
Három percet elkéstem a kezdésről,és mint kiderült,egyedül akkor láthattam volna vezetni a csapatot a meccsen.Egyszerűen simán kikaptunk,ezen nincs mit és szvsz nem is szabad megmagyarázni.Lee visszatért,és egymaga megvert bennünket ; foghatta a szívós Mérész Csabi,a rutinos Maljkovics vagy Pavlovics,nemes egyszerűséggel képtelenek voltunk megtartani.Az igazsághoz hozzátartozik,hogy a lázas beteg Vukicsevics el sem utazhatott a csapattal Dombóvárra,és a pótlását nem sikerült megoldanunk.Lehet Ognjenre kígyót-békát kiabálni,de mégiscsak ő van benne az alapjátékokban és jól is védekezik ; mégis az a véleményem,hogy ezzel együtt is simán nyernünk kellett volna.
Pavlovics : az ominózus fehérvári balhé után mindig "megüt" valakit.Azért idézőjelben,mert tegnap (sem) ütött meg senkit ; tény viszont,hogy valóban összeszólalkozott Lee - vel.De nagyon jól játszott.
Bojan : messze van az őszi formájától,de ő akkor is dobott huszat...
Maljkovics,Orosz : 0,de inkább 00.Boriszt sokszor Puskás Artúr (!) is leegyegyezte...
Mérész : nagyon igyekezett,hol több,hol kevesebb sikerrel.
Trepi : képtelen volt elkapni a ritmust.
Cziczás : nem értem Goran miért jegeli folyamatosan Szaszát...Ez el is mond mindent Cziczás teljesítményéről.
Dombóvár : Riley szedte a lepattanókat,Lee dobta a pontokat...Az már a mi szégyenünk,hogy ennyivel is simán megvertek bennünket.
Szombaton Albacomp ; most sem szeretnék a rangadók előtti sablonszövegekkel jönni,a képlet borzalmasan egyszerű : ha kikapunk,ötödik hely.Szükség van mindenkire,aki csak teheti jöjjön szombaton szurkolni!
Nem adjuk fel!
Nem szokásom megvédeni az Albacompot, bevallom nem Ők a kedvenceim, (még úgy sem, ha leszámítjuk az Olajt) de úgy érzem, most szólnom kell az érdekükben, ha az előbbi hozzászólást komolyan gondoltad.
1. Szurkolás. Azt tudjuk, hogy Fehérváron nincs, így hát nem nagy fegyvertény, hogy hangosabbak voltatok. Arra már jobban felkapnák a fejüket az emberek, ha egy szolnoki meccs után írhatnád ugyanezt. Sajnos nem írhatod, az Olaj elleni legutóbbi derbin meg sem közelítettétek pl. az ASE szurkolókat, és nem csak -20-nál voltatok csendben!
2. Játékvezetés. "a 2. és 3. negyedet nektek adta." Na ne viccelj! itt az eredmény, negyedekre lebontva: (18-19, 30-13, 24-12, 19-31). Két negyed alatt 31 pontot fújt az Albának?!??? Nem láttam a meccset, de ezt nem tudom elképzelni. Egyébként is, ha a Klíma olyan felfogásban, és akarással játszott, mint ellenünk, akkor ez az eredmény rá nézve hízelgő. Visszatérve a játékvezetésre: én nem azt mondom, hogy nem történt még meg olyan, hogy a Fehérvárnak vastagon megadták a "hazai pályát", de erről a meccsről szólva, a számokat figyelve már elfogultsággal sem tudom azt megmagyarázni, hogy a bírókra próbálod kenni ezt a kínos zakót. A számok:
- lepattanók 41-23 (a kaposvári nem biztos, hogy teljesen pontos, de az arányt nézd!!)
- a három-három center pontjai: 35-14.
...lehet, hogy itt dőlt el? (Vagy Valovics akadályozta meg Bukvát, hogy leszedje a pattanót?).
a "surmó szurkolókból" (ahogy írtad) azért nálatok sincs hiány, a nagyszünetre levonuló kaposvári játékosokat megdobálta egy senkiházi, ki is vezette a seriff (höhö, milyen csillaga volt az öregnek) aztán a srác visszaszivárgott.Ja, a dobosotok volt.
Egyszerűen érthetetlen, hogy felnőtt sportolók, akiknek max heti egy, néha kettő meccsen kell a topon lenni, nem kis pénzért, ennyire hullámzó teljesítményt nyújtsanak. Sajnos szerintem ennek a dvári vereségnek lesz még hátrányos hatása a közeljövőben, pl. az, hogy mindig idegenben kezdünk a rájátszásban, és az idei év nem az idegenbeli vitézkedéseinkről szól( filkó 2-szer, most dvár...). Mi lesz még ezután???
Véleményem szerint az OLAJ a bajnokságot már hanyagolja( mármint a játékosok) , és mindenki a kupára készül, ami nagyon szép és dicséretes, csak sokak számára kevés...
Na mindegy, úgyse én fizetem őket, max. csak a belépőt, azt meg megbírom...
Sziasztok kocsmatöltelékek!
Gratulálok a győzteseknek!!!
Első látásra fura eredmények születtek ebben a fordulóban. Mondom, első látásra, mert ha jobban megnézzük a győzteseket, igenis feljövőben vannak. Az Alba már meccsek óta nagy formában van, lehetett rá számítani, hogy elkapja a bajnokot. Abból indultam ki, amit ellenünk művelt a Klíma, az a mai Fehérvár ellen kevés (mondjuk, ez volt az egyetlen találatom, majdnem telibe, 1 ponton múlt).
A másik két meccsen nem mertem meglepetést tippelni, bár benne volt a kalapban (könnyű így utólag, de tényleg gondoltam rá, főleg a Dombóvárnál éreztem, tartottam a meccstől). Tehát bebizonyosodott, hogy így a vége felé mindenkitől tartani kell, talán a Debrecen nem nyújtott még igazán érett produkciót, csak minket sikerült majdnem meglepniük. Azok után, hogy elkapták a kupában az ASE-t, többet vártam Tőlük. Most nem érzem azt, hogy meg tudnák ma lepni a Körmendet. Tehát meg kell állaőítanom, hogy ennek a körnek a nagy győztese az MTE lehet.
Rólunk csak annyit: úgy látszik nincs szerencsénk ezekkel a feltörekvő csapatokkal szemben, a Falcot is a legrosszabb pillanatban sodorta elénk a sors(olás), a vasutasoknál is érezni lehetett, előbb-utóbb elkennek valakit, mihejst visszatér az egyik legkedvencebb légiósom. Visszatért, (39/12 60%-os dobószázalék a mezőnyből) győztek.
Mindazonáltal, ez a zakó nem volt nekem bekalkulálva, így nem tudom, hogy lesz meg a 4. hely. Abban azért bízhatok, hogy a Dombóvár veszélyes lesz a sorban odalátogató ASE, Alba, Debrecenre is. Itt főleg az Alba érdekes, hiszen ha előre tekintünk, Ők először Szolnokra jönnek.
Pistike! Azt írtad, hogy hitetlenkedni fogunk az Alba esélyességének hallatán. Nos, nem fogunk, pontosabban én nem fogok. Abban ezért, azt hiszem bízhatok, hogy a csapat és a közönség is fel szokta szívni magát ellenetek, bármennyire is hullámzunk Mi, és hozzátok az eredményeket Ti. Nem vagytok esélytelenek Szolnokon, de azt azért bátran kijelenthetem, hazai pályán - ezen a hazai pályán - akárhogy is, de a "meglepetés" kategóriába tartozna egy kék-fehér diadal. (Shannonban én most még nem bízok).
szerintem lagymatag volt a szurkolásotok, nálunk, kaposváriaknál csak akkor voltatok hangosabbak (hallhatók) mikor elhallgattunk. Az sem volt túl sűrű azért. Elfelejtetted még megemlíteni valovicsot, aki 6odik emberként segített titeket. csirke még passzolt is neki mikor üresen volt a palánk alatt, de akkor is csak annyira élt együtt a meccsel, mint egész este, amiről mindent elmond, hogy a feje mellett ment el a labda...
a 2. és 3. negyedet nektek adta. Nem szoktam a bírókon problémázni de ez nevetséges volt. Tőled pedig mindig korrekt beszámolókat olvastam, ezt nem vetted észre tegnap este??
üdv.
Tegnap szóba került egy amerikai center neve,na nem igazolásként,csak úgy emlegettük.Ne mondom ki a nevét,a többség úgy is tudja,hogy ki is ő...
Szóval ez a produkció(?)lassan ezt az amcsit idézi,igaz Czigler a büntetőket legalább nagyjából bedobálja...
Úgy hírlik egyébként hogy maradni akar,mert az "üzleti érdekeltségei" ezt kívánják...
Én(meg még egy jó néhányan) azt kívánjuk,hogy szedje össze magát,küzdjön-harcoljon...vagy pedig húzzon el a francba...
A tegnap szép számmal megjelenő körmendi szurkolók némileg vigyorogva nézték szenvedésünket,ők már láttak ilyet Cziglertől...
Mondjuk tegnap a többiek is nagyon vékonyan teljesítettek.
Én még a 29 pontot dobó Bácsit és a 20-ig jutó Gerit sem ajnároznám a tegnapiért,csináltak ők is bőven hülyeséget.Geri pl.: képtelen volt felhozni a labdát egy ízben,és a félpályáig 2x vesztette el a lasztit...
Na de hagyjuk...pityu!
HAJRÁ ASE!!!
Üdv!
Hát bizony most már velünk is kell számolni a legjobbak között. Egy hét alatt vertük meg a két tavalyi döntőst, és egyiket sem szoros meccsen, alig, hanem mindegyiket meglehetősen simán. Persze még mindig tartok attól, hogy bármikor tudunk megint pocsékul is játszani, mert nincs még olyan messze az az idő, amikor lealázott minket a Körmend, de azért ez az utóbbi két győzelem biztató. Gyakorlatilag egy külföldivel nyerjük a meccseinket, és ez is pozitív. Ha Shannon úgy tud visszajönni, ahogy a betegsége előtti utolsó meccsen játszott, tovább erősödünk, és akkor még beleférhet az is, hogy nem mindig jön ki ilyen jól a lépés a magyaroknak. Bár a hozzáállásukat elnézve nem úgy tűnnek, mint akik gödörbe esnének egyhamar. Remélem, jól látom.
Az első negyedet csak egy ponttal veszítettük el, és ez már jót jelentett. Ha ekkor nem tud nagyon elmenni az ellenfél, akkor nyerni szoktunk rendesen. És ezúttal nem a harmadik negyedben jött a feltámadás, hanem már a másodikban. (Szolnokon már az elsőtől kéne.) 30-13-ra nyertük ezt a negyedet, és közel ennyire a harmadikat is. Rendkívük jól védekeztünk. A kisemberek, mint a bulldog a kaposvári kisembereken, bent ifjú és kevésbé ifjú centereink egyszerűen megették a kaposvári sztárcentereket, Williams remek ütemérzéke pedig a centerek után még egy fal volt a kaposvári dobások útjában. Szóval már 32 is volt ide a harmadik nagyedben, és a negyedik negyedre úgy jött ki a csapat, hogy megvan a meccs. Totálisan leültek, és a Kaposvár becsületére legyen mondva, annyira hajtottak, hogy 4 perccel a vége előtt már csak 11 volt az előny. Nem hinné az ember, hogy egy meccset 28 pont mínuszból egy negyed alatt meg lehet fordítani, de ekkor azért kicsit izgultam emiatt. De azért nagy nehezen a csapat újra fel tudott pörögni a végére, és tudta tartani a különbésget, és egy picit még növelni is.
Még egy tényezője volt a győzelemnek. Mentálisan sikerült rendbetenni a fiúkat abban a tekintetben is, hogy ne üljenek fel Ivkovics provokációinak. Nem is ültek fel, és Ivkovicsot különösen bosszantotta ez, valamint gondolom az is, hogy a bírók nem minden trükkjét ették meg, legfeljebb csak minden másodikat, és ez neki kevés. A harmadik negyedben nála pattant el a cérna, és nem a mieink közül valakinél, és kiszállt egy fault után kapott technikai után. Én ugyan nem vagyok az az idegenbe járós típus, így évente egyszer-kétszer-háromszor látok egy nem nálunk játszó játékost, de eddig nálam Dzunics pozitív volt. Most volt egy ellenszenves húzása. Addig provokálta Williamst, legalábbis azt láttam, keményen dumált neki, hogy egy szándékost kihozott belőle. A nagy különbség miatt szerencsére nem fajult tovább a dolog, de nem volt szimpi húzás úgy kb. -30-nál. Gondolom már tudják, hogy Williams provokálható. A játékosokkal ellentétben a nézőket még nem sikerült arra felkészíteni, hogy ne vegyék be Ivkovics provokatív szándékú előadásait, és a szünetben levonuló Ivkovicsot (egy egyébként ártalmatlan papírgalacsinnal, de végülis tökmindegy mivel) megdobták, amire a biztonságisok kivezetéssel válaszoltak. Ezt csak azért mondom, mert eleget szoktam szidni más csapatok elítélhető magatartású szurkolóit, és sajnos el kell ismerni, nálunk sem mindenki angyal. Ez az objektivitáshoz hozzátartozik.
No szóval várom a szombati meccset, ha akkor is így játszunk, a szolnokiak hitetlenkedése ellenére igenis komoly esélyünk van, és akkor már akár a 3. hely is lehet cél. Ha kikapunk, vsz. 5.
Bocs a regényírásért.
Üdv
Pistike
Tudósítás a két tolna megyei gárda (azért az nem semmi, hogy a legjobb nyolc között két megyéből négy csapat van bent - másként: Tolnából és Vasból is két-rét alakulat! :-) ) mérkőzéséről.
Nyertünk! Megérdemelten a szerintem nagyon fegyelmezetlenül játszó Kaposvár ellen.
Az 1. negyed nagyon izgalmas és fordulatos volt, aztán a 2. ,és 3. negyedben nagyon jól játszva, jó dobóformát mutatva megléptünk. Az előny 32 pont is volt.
A 4. negyedben szétesett a játékunk, leültünk és csak nagyon nehezen tudtunk felpörögni. Ekkor a Kaposvár lelkesen és nagy küzdőszellemmel játszott. Fel is jött 12 pontra...
Szerencsére újra fel tudtunk pörögni és tulajdonképpen meggyőző teljesítménnyel nyertünk.
Csapatok:
Megint csak másfél külföldivel játszottunk. Kiemelkedőt nyújtott a Bencze, Damon, Boros, de hozta magát a Góbi, Csirke, Matus és védekezésben Báder is. A Bencze már a nagyok (Bukva, Ivkovics) ellen is bizonyít és ez nagyon örömteli. A Damon egyre többször rendeli alá magát a csapatjátéknak és így még hasznosabb a játéka.
A Kaposvár elég rossz napot fogott ki, 3 negyeden keresztül pocsék dobóformával. Szerintem nem volt egyenletesen jó teljesítményt nyújtó játékosuk. Ja és mintha fáradtak lettek volna, főként fejben. Reklamáltak, vitatkoztak folyamatosan.
Ivkovics. Inkább nem is írok semmit. A 2. félidő elején 2 sportszerűtlen hibával kipontozódott.
Gratulálok a kaposvári szurkolóknak, mert -30-nál is szurkoltak, nem mindig sportszerűen ugyan, de ezt most hagyjuk.
Elfogadhatatlan,nulla, darab szar...
Ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel(?) tudom jellemezni csapatom mai,pontosabban már tegnapi játékát.
azt hiszem tényleg komoly slamsztikában vagyunk.
Szerény emlékezetem szerint a Kaposváron begyűjtött zakó(alapszakasz uccsó meccs) óta egyre mélyebbre süllyedünk...
Azt gondoltam,hogy a múlt csütörtöki Alba zakónál már nem jöhet rosszabb és csak elfáradtunk.Itt egy hét pihenő,aztán frissen belevetjük magunkat.
Erre tessék...ugyanott folytatjuk,ahol abbahagytuk.Egyenes folytatása volt a legutóbbi meccsnek...
Papírforma szerint ezt a Falcot egy huszassal kellett volna verni...
A vége már-már megalázó volt...
Az hagyján,hogy Kálmán Laci 52 pontot dob(mindegy hogy ki fogja:Geri,Zacsi,Marci,Bácsi,Kompi...egyiknek sem sikerült megoldani.!),de hogy egy nevenincs Borszéki(bocs) szétdob minket...
Volt úgy hogy Kálmán és Tarle mellett 3 ifista volt fent és szopattak minket.Szörnyű volt!
A legszánalamasabb viszont Czigler teljesítménye volt, az akaratnak a szikrája sem volt felfedezhető...már a Falco csarnokba elzarándokolt paksi drukkerek is kórusban szidták.
Valamit sűrgősen tenni kéne a káosz megszüntetésére mert,így egyre lejjebb csúszik a csapat,és így bizony csúnya csalódások érhetnek minket a folytatásban is.
a teszefosza vezetőink is észbe kaphatnának,mert ők is ludasak a dologban...fegyelmezni kellene,azt hiszem!
Mára ennyi...
Azért ez a forduló eléggé meglepő eredményeket hozott.Remélem a Kakasok is beállnak a sorba.
HAJRÁ ASE!!!!
ÉBRESZTŐ EMBEREK!!!!
Ennek a fordulónak a Körmend lehet az igazi nyertese. A tippmixet elég jól elbuktam, eddig egy tippem jó. Most az egyszer szurkolok a Debrecennek a hazai sikerért.
Az ASE nagy szarban van, utolsó 5 meccsből 4 vereség + egy gyenge Körmend elleni nyögvenyelős győzelem. Az igazság az, hogy a középszakaszban még nem volt olyan meccs, ahol végig jól játszottunk volna. Mostmár sürgősen változni kell, mert oda a nagy előnyünk.
Az Alba egész meggyőző mostanában. A kaposváriak hangoztatták, hogy ha mindenki egészséges, akkor senki nem veri őket. Hát ez elég sima volt. Az Olaj is eléggé hullámzóan teljesít.
A nagyok gyengeségét egész jól kihasználják a kicsik (Dombóvár, Falco). Remélem holnap a vadkakasok is megmutatják.
Semmi nincs lefutva, amelyik csapat előbb stabilizálni tudja a jó formáját, az nyerheti az alapszakaszt, persze az első ötből. Remélem az ASE lesz az, de ha így megy tovább, akkor nem sok jót jósolok.
Az osztályzatokat 1 és 10 között kell értelmezni.
Természetesen szubjektív, lehet majd rajta vitatkozni, de próbáltam semleges(hisz az is voltam) maradni.
A jövőre nézve lehetne ez is egy újítás, úgy mint az NS-ben. Tehát aki látott egy derbyt és tud elfogulatlan (vagy az is volt) maradni, az a tudósításában osztályozhatna.
Először is egy javítás, a helyes eredmény 105-97, de ez azthiszem nem változtat a tényen, a Falco (pontosabban Kálmán Laci (51 pont!!!!)) nagyon jó játékkal fektette kétvállra a támadásban szintén nem rossz, védekezésben viszont kevésbé jó paksi
csapatot.
Szorosan indult a találkozó, felváltva vezettek a csapatok és sokkal inkább a támadással voltak elfoglalva mint a védekezéssel. Pontosabban az ASE oldalán ekkor még ez is működött, de már az első 20 percben kiütközött, hogy nem tudják tartani Kálmánt. A szombathelyi irányító már ekkor 25 pontnál járt és ha kellet emberrel eggyütt juttata a gyűrűbe a labdát. (41-41)
Pedig nem volt egy nagy rejréj a Falco játéka, hiszen a többiek olykor még tiszta dobóhelyzetben sem dobták el a labdát, vagy ha igen akkor még a gyűrűt sem találták el(Pankár Tibcsi). Pankár mentségére legyen mondva, hogy amikor viszont igazán kellett a Falconak a kosár (4.negyed) kettő 3 pontost is hintet. A hazaiak részéről még Borszéki emelhető ki, amíg pályán volt nagyon jól semlegesítette Sitkut.
A másik oldalon Fodor Geri(osztályzat:8)és Davis(osztályzat:7) emelhető ki, sajnos pontosan nem tudom megmondani, hogy melyik hány pontot dobott, de valszeg min2 20 pont körül van. Mészáros (osztályzat:4) hozta az utóbbi időben mutatott gyenge formát (bár most nem volt sok rossz kísérlete, igaz nem is próbálkozott), Sitkut én 0-ra értékelem (elfogulatlanul) Czigler "méla" Lacikát pedig -1re. A pksi cserék közül szóhoz jutott még Jurgilas (aki inkább túlzott keménységével tűnt ki (osztályzat:3), Fodor Marci (aki a végén, de csak a végén dobta a pontjait (osztályzat 5), Rajkó (osztályzat:--) és az utolsó percben Érsek (osztályzat:--)is.
Feltünt, hogy a paksi csapat sokkal inkább az egyéni játékot erölteti, mintsem csapatként funkcionálna. Márpedig ennek (és egy extra klasszis Kálmánnak köszönhetően ) csak vereség lehetett a vége.
Játékvezetés:
Hát most sem mondható, hogy kifogástalan volt nagyon sok a nézőknek is érthetetlen (pl Tarle kiüti a labdát és Davis kap személyit!!) faultot ítéltek a bírók, összeségében azonban nem befolyásolták a mérkőzés végkimenetelét.
Talán csak annyira, hogy érvényesítették a hazai pályát, de mondom még1x nem volt kirívó tévedés.