Champions
Talán a többiek nevében is teszem: köszönöm ezt a korrekt, tényszerű tájékozatatást a kaposvári kosárlabda jelenéről és múltjáról (bocs, a szuperligára nem emlékeztem). Ha mindíg így szólnának hozzá a Klíma szurkolók, pl. Nekem is megváltozna a megítélésem (mint ahogy - remélem - én is változtattam valamejest a szolnokiakról alkotott véleményen.).
További politika + választások:
T. kaposváriak!
Számomra nagy meglepetás volt, hogy a Szitát nem választották meg ogy. képviselőnek, sőt olyan arányban kapott ki, ami az őszi, önkormányzati fordulóra sem sok jót igér! Többször hallottuk már tőletek, hogy igencsak jót tett a városnak a kormányközeli polgármester, sokat fejlődött a város, kapott támogatást rendesen a kosárlabdacsapat és más sportágak is (termeltek is sok szép címet a helyi sportolók). Meg merte már vki tippelni közületek, mi lesz ezután?
(Figyelem, ezt a hozzászólásomat teljesen indulatmentesen, nem zrikálásból, és nem az előző napok szócsatáinak folytatásaként írtam, hanem azért, mert érdekel, ki hogy látja a sport és a politika kapcsolatát!)
Kedves kosárlabdához értő vagy nem értő, de mindenképpen eme labdajátékot kedvelők!
Az elmúlt napokban igencsak megkaptam sok szempontból a vehemens kritikát hozzászólásaimra. Ez jó dolog, hisz ebből is látszik, hogy sokan vagytok akik érdeklődnek a Kaposváron és a Kvárral történtekre. Tényszerűen most megragadnám az alkalmat, hogy leírom azokat a jellemzőket a város egyik csapatáról, amiről szó van:
- 2000/2001 év BAJNOKCSAPATA
- általában 1500 néző jár ki meccsekre, de a rangadókra 2000. (Jogos a kérdés akkor miért van az újságban függetlenül, attól hogy hányan vannak általában 1400. Azért mert ha a reálisat írnák be (2000) akkor betíltanák a csarnokot tűzvédelmi és egyéb biztonsági szempontok végett. Tehát amikor hézagosan ül mindenki akkkor is 1400 mint amikor a karzaton is állnak.)
- a hangulat a rangadókon fergeteges mindenki egy emberként
- jó az esély, a bajnoki cím megvédésére, hisz amióta a sérültek felépültek nem szenvedtünk váratlan vereségeket (mint az alapszakaszban otton gondolva Szolnok. Alba)
- Kaposváron 35 bejegyzett kosárlabda egyesület van ez a legtöbb az országban
- Somogyban van a legnagyobb kosárlabda megyei bajnokság 3 osztályban játszanak (Említésképpen az egyik legtöbbszörös magyar válagatott játékos a Farkas Laci csak a B csoportban, azaz a második vonalban játszik) Ez útóbbi garancia a színvonalra is. NA ezek a kosarasok mind járnak meccsre, vagyis a közönséget nem lehet a hozzáértés hiányával vádolni.
- a csapat 1990-es évek elején a szuperligában játszott és az egyik legnagyobb és leghangosabb szurkolótábora volt. (Aki akkor is járt meccsekre biztos, hogy emlékszik rá Kaposcukor-ZTE rangadók..., jaj de szép is volt)
Ezek mind tényadatok, csak a tisztánlátás végett.
Köszönöm a figyelmet.
Tippelnék is, mert már megint jól elfelejtem, azt a látszatot keltve, hogy nekem már a 0 pont is elég a győzelemhez.
Hehe, most meg nem tudom milyen meccsek lesznek :)))
na
Körmend-Kaposvár h11 (remélem a fiúk megijedtek saját maguktól)
Szolnok-Paks h6 (igazán hozhatnák nekünk az első helyet)
Albacomp-Debrecen h16 (majdnem mészárlás)
Falco-Dombóvár h5 (de Lee jobb lesz Kálmánnál)
Nem semmi izgalmak lesznek ma. Gyorsan elmegyek a könyvtárba büntetést fizetni, hogy felidegesítsem magamat (csak szét ne verjem este a csarnokot)
:))
Csak nem szerb nyelvvizsgára mész, hogy aztán mindenfélét tudj kiabálni Vukiéknak???? (bár ahogy néztem, a kettővel lejjebbi hozzászólásban egy archaikus szuahéli dialektust is használtál)
:))))))
Azzal kezdeném, hogy a PICSKU-MATERI, meg a PICSÁBA, meg KI VAN A F..OM.
Ki az az barom, aki május negyedikén 14 órára teszi a nyelwizsgát!!!!!!!!
áááááá
Csak figyeljetek!!! Másnap nagyon agresszív leszek, vagy még aznap éjszaka!
Na mindegy, remélem este pár pofa sört be fogunk a vendégszurkolókkal szürcsölni valahol.
Vóna egy nagy kérésem a nyitómeccs játékosaihoz!!! Nem lenne baj, ha legalább 20 hosszabbítás lenne a meccsen, mert akkor legalább az OLAJmeccsre hazaérnék. Naa, plíz.
ASE-OLAJ V8 (HOGY ÖSSZESÍTÉSBEN IS JOBB LEGYEN)
KÖRMEND-KVÁR H8
ALBA-DEBRECEN H21
FALCO-DVÁR H11
Akkor együtt mutatkozunk a paksi kellegákkal és reméljük akkor teljes biztonságban fogják érezni magukat.
Nehogy legyen egy olyan szurkoló is, aki a félelem miatt nem mer eljönni a kupadöntőre. Szerintem némileg már el van punnyadva a szolnoki tábor és nem túl veszélyesek. Persze egy kupadöntő mindent kihozhat az emberből.
Tippek a sok mindent eldöntő utolsó két forduló első felére (újra visszatért az izgalom a bajnokságba):
Körmend-Kaposvár V6 (ennél nagyobb esélyünk még nem volt Körmenden nyerni, de ez így is rettentő nehéz lesz)
Paks-Szolnok H12 (még Lacika is vért fog izzadni)
Albacomp-Debrecen H26 (sokkal fontosabb az Albának)
Falco-Dombóvár H15 (a végére sima lesz)
Mindenkinek sportszerű, jó szurkolást,
Hajrá Kaposvár!!!
"...a tömeg el tudja-e folytani." Természetesen "fojtani"! Pedig esküszöm, mindig ötös voltam nyelvtanból! :-)
"...befogadtak, Atomic Boys tag lettem." Talán egy kicsit elhamarkodott kijelentés volt, ezt mégsem nekem kellene megítélni; annyi a biztos, mindenféle kellékkel fel vagyok szerelkezve... Elnézést a régebbi paksi szurkolóktól, ha nagyképűnek tüntem volna, amikor a nevükben megszólaltam! (Többek között üdv Pruzsinak, Micusnak és Zsoltnak, akik csak olvasnak! :-) )
"...senkitől sem fogok bocsánatot kérni!" Akinek nem inge, nem veszi magára. Csúnya dolog az általánosítás, de az evidens, hogy az állandó topiktagok, akik tudnak higgadtan is gondolkodni, nyugodtan is beszélgetni, mindig kivételt képeznek a tömeg alól.
LACIKA, ÉBRESZTŐŐŐŐŐ! A mai NS-ben azt nyilatkoztad, hogy "Mindenkiben dolgozik a bizonyítási vágy...", hát úgy legyen!
Igen Saabee, ÉN el szoktam olvasni a topictársakat is (a kiemelés nem azt jelenti, hogy Te nem, de van olyan dolgozó :-( ).
A szolnoki balhéról: non commmentár! Csak egy :-(((-t tudok küldeni.
Azt azért meg szeretném jegyezni a biztonságotokkal kapcsolatban, hogy mivel törzsvendégnek számítok a kosárlabda körül, az Olaj meccsen előforduló ismerősök négyzettméterre vonatkoztatott sűrűség igen magas. Magyarán, kevés az olyan törszgárda tag, akivel legalább látásból ne ismernénk egymást, ergo, ha meglátnak engem Veletek, kissebb a valószínűsége, hogy balhé lesz (no, kellőképpen nagyképű voltam?).
Többet most nem írok, virtuálisan egy perces gyásszünetet tartok Simi emlékére.....
Én czigler Lacival nem foglalkozom többet...úgy fogadom el ahogy van.Játszunk behúzott fékkel...ha meg néha sikerül kiengedni,akkor az jó...
Holnap győzni kéne...állítólag vagy 2-300 olajos jönne.
Paksiak!
Minden tekintetben fel kell készülni...a többit már nem tudom leírni röhögés nélkül,copy by Mészi.
Aki tudja miről van szó annak o.k.
Szóval holnap(azaz ma ) meleg lesz a pite...
Tiszetelt Szolnok drukkerek!
Szeretnék mindenki megkérni a sportszerű szurkolásra és balhémentes meccsre.A Neutron figyelni fog,és nem tűrik a rendbontást...
Jó szurkolást holnapra mindenkinek.
Most gyászolok.Rest in Peace SIMI!!!!
A legnagyobb szívjátékos volt...
Épp most böngésztem a telebasket.com-on, és sajnálattal tapasztaltam, hogy Magyarország nem szerepel a talán legnagyobb nemzetközi kosaras portálon - ellentétben a kosárlabdájáról méltán híres Moldáviával, Izlanddal és Libanonnal. :-((
Nem kellene/illene ezen változtatni???
Szvsz csupán arra lenne szükség, hogy valaki(k) angol nyelvű infokkal, tudósításokkal lássák el a honlap szerkesztőit - normál esetben ez a szövetség, vagy a szakírók feladata lenne, de -mint azt már szánmtalanx bizonyították - őket nem igazán érdekli a virtuális világ. :-(
Úgy tűnik, hogy itt is a szurkolóknak kell lépniük a magyar kosárlabda érdekében.
Mit gondoltok, belevágjunk?
Várom véleményeitek és ötleteitek!
(Soccernek az amerikaiak az "európai focit" - magyarul a _labdarúgást_ - hívják. Az általunk legtöbbször csak rögbiként emlegetett sportágnak minimum három változata van: az angolok által űzött rugby - védőfelszerelés nélkül, csak hátrafelé passzolható labda; az amerikai foci - védőfelszerelések, előre is passzolható labda, távközlés; az ausztrál foci - az angolhoz hasonló, de meg nem mondom, mi a különbség, állítólag még durvább. Mintha még lenne új-zélandi és skót változata is, de ebben nem vagyok biztos.
Gyerekek!
Mennyit tudtok ti irni!1 estét kihagytam de már belefájdult a fejem a sok üzibe!
Ase - Szolnok h3(bocsi Avass)
Körmend - Kaposvár v5
FALCO - Dombovár H12
Alba - Debrecen h16
Na az előbbiek olvasása után már biztos hogy nem megyek MK döntőre hogy szétverjék az agyam :-))!
Most pedig egy ki rövidke hozzászólás a Paks-Kaposvár vitához:
Nyilvánvalóan itt a paksiak közül senkinek sem a kaposvári kocsmatársakkal volt gondjuk szerdán, ők nem tehetnek a tapló drukkertársaikról.
VISZONT értelmesebben lehetne a dolgokat megvitatni, ha a Kedves kaposváriak leszállnának a magas lóról, és visszavennének az arcból, miközben irogatnak. Ezt elsősorban Champions amúgy "roppant értelmes" beszólása mondatja velem.
Aki nem inge ne vegye...de nem szabad elfelejteni, hogy az, hogy vkinek bajnok a csapata, még nem azt jelenti, hogy ő az ISTEN, és bárkit leszólhat.
Erről ennyit.
Hi All!
Sok víz lefolyt a Dunán, mire ide jutottam és el tudtam olvasni mindenki hozzászólását a hétvégi forduló után. Mit ne mondjak volt termésetek bőven, amihez csak gratula, legalább zajlik az élet:)
Tom azt is, hogy olyan témák is felvetődtek, amihez igencsak lett volna hozzászólásom, de ezt már ilyen messzeségből nem teszem meg. Csak annyit szeretnék hozzáfűzni a szívemhez legközelebb álló csapattal(Atom) kapcsolatban, hogy a fiúk leültek egymás közt megbeszélni, mit is csináltak rosszul és ez ellen mit lehet tenni minél előbb. Szívemből remélem megtalálták a megoldást, még ha a kocsma nagy részének nem is fog ez tecceni (hisz azt jelentené újra győz a csapat:)
Mindenesetre a Lacikával is el lett beszélgetve(magyarosan:), meglátjuk lesz-e biztató jele. Szerdán már bizonyathat is a nagy kedvenc:) Bojan ellen.
A tipplimmel viszont nem akarok lemaradni, ezért megosztom a nagyérdeművel:
Alba-Debrecen H21 (lehet bátor vagyok:)
Falco-Dombóvár H11 (hozniuk kell)
Körmend-Kaposvár (otthon nem hibázhatnak)
Atom-Olaj H9 (egyszerű, muszály:)
Mindenki szurkoljon, és sportszerűen ha lehet!
Hajrá Atom!
Láttam zajlik a vita 1000-el,habár már csillapodóban van.
Hogy újra legyen "téma" szeretném leírni a szolnoki esetet /szigorúan Avass kérése miattt:) /
/Kissé tartok tőle,h újabb vitákat sikerült generálni:) /
Sza':
Az Szolnok-ASE középszakasz beli mérkőzésen történt ütegetésnek története:
A meccs előtt n darab paksi emberke a WC felé vette az irányt,folyó ügyeik kielégítésének céljából./mint tudjuk a vendégszektorból a WC-re történő eljutás során a hazai B-közép /Oil-boys ? ---szigorúan. :) / előtt kell elhaladni =>az ott ácsingózó tagok könnyen kiszúrhatták ("Né,má paksiak mennek a WC-re!Há' üssük má' +üket)
Történetünk főhőseit persze többek között 1 Paksról érkezett egyenruhás rendőr is elkísérte,akinek később sajnos jelentős szerep jutott :(
A WC-hez elérve +történt,aminek +kellett.Kifelé jövet 1fő szolnoki illetőségű személy szólította + a paksi "brancsot".A párbeszéd kb. így hangozhatott:
-Ti irogattok az Net-re?
-Nem Mi csak olvassuk.
-Én szintén
.....
Kisvártatva 1néhány szolnoki izomagyú személlyel bővült a WC-ben levők társasága.Akik 1értelműen a balhé céljából jelentek+...
Ahogy beértek a helységbe rögtön a kedélyesen beszélgetőkhöz léptek,v,mi ilyesmi kérdéssel:
-Mi van,mi a probléma?
Ezután rögtön 1 ütés csattant /fültövön/
Illetve a másik paksi "kollégát" nemes 1xűséggel lefejelték.A 3.társuk azért úszta +,mert nem viselt sem sálat(ld.az 1 szenvedő fél nyakában volt ilye ),sem mezt(mint ahogy az 1.-nek a társa).
A szolnoki NET-es próbálta csillapítani "társait",azonban a helyzet úgy volt állva,hogy még Ő is kaphat pár taslit.
A nagyobb verést a szolnoki "kemények" után belépő rendőr akadályozta meg.Szerencsére!U.is,mint ahogy az "elagyabugyáltak" elmondták már a WC ajtajának bezárásának a veszélye forgott fenn (!).
Az esethez hozzátartozik,h persze a szolnoki "izmosak" biztosra mentek.A pofonokat begyűjtő paksi illetőségű 1ének ~1/2-d akkorák lehettek,mint "vendéglátóik"...
Szumma:
Eddig sem mentem volna végig piros-kék sállal a nyakamba Szolnokon,de ezek után méginkább se nem van ilyen ingerenciám.
Főleg a Tiszaligetben nem előnyös kinyílváítani az embernek ilyesféle hovatartozását.
/Mottó: Lyobb félni,mint megilyedni/
Dióhéjban ennyi :)
WARNING:
A történetet Avass kérte! :)
Avass!
Most végre kiderül,h olvasni is szeretsz-e, vagy csak írni? :)
Nagyon termékenyek vagytok az utóbbi napokban!
Csak így tovább!
Én most csak tippülök!
Alba - Debrecen +16 (nem lehet megalázó különbség Sterbenczek között)
Falco - Dombóvár +11 (kell még ez a győzelem a Falconak)
ASE - Szolnok +8 (hatott Cziglerre a dorgálás)
Kőrmend - Kaposvár +14 (Körmenden nem nyerhet senki!)