Gratulálok az Albacompnak a megérdemelt győzelemhez, nagyon megvertek minket a palánk alatti játékban és lelkesedésben is. Úgy tűnt, hogy mi eleve feladtuk a meccset, és csak a 4. negyedben kezdtünk kosarazni.
Még1x mondom a tegnapi játékkal nem érdemeltünk győzelmet, de csakis sporttárs és rostás kedvéért jó körmendi módra kidolgoztam az aktuális összeesküvés-elméletem, amit most meg is osztok mindenkivel. :-)
A meccs ugyebár az első három negyedben dőlt el, amikor is Báder 2x leszálló ágban lévő labdát blokkolt, Bencze csinált egy támadót Grebin és a lefújt kettőn kívül 3 egyértelmű lépéshibát követett el (2x eltotyogta, 1x pedig egy kilépett, senkit/semmit nem érintő ziccerdobását szedte vissza), ezzel szemben Eddy szabályos sarkazását lépésnek fújták. A 4. negyedben, amikor kezdett feljönni a Körmend, a sporik nagyvonalúan elnézték Boros hatalmas belemenését (labdaszerzés után Mujkét döntötte fel), és azt is, amikor Báder a félpályán ellökte Zsebét, és ebből ziccerezett. Ez 9 rossz bírói ítélet (csak a tuti biztos tévedéseket írtam le, és ezeket szívesen megtekintem videón bárkivel), amiből számításaim szerint legalább 15 pont előnye származott a hazai pálya előzetesen beígért lejtését élvező, 9 ponttal diadalmaskodó Albának. Szóval akárki akármit mond: szövetségi csapat, szövetségi, csapat! :-)))
Zsebe Ferinek még legalább 100-150 meccset, Boros Zolinak pedig mielőbb Jászai Mari-díjat kívánok! :-))
Azt ki is felejtettem, hogy NG végig keményen befolyásolta a játékvezetőket, azzal, hogy végigsírta a mérkőzést (zsebkendő a fél szemén). :-))
Legmagasabb összpontszám: saabee 42 pont
Legtöbb pont 1 meccsre: andrej11, Avass, belfera, be-st, Bocai, Cho8, csaby1, Gery, Jonny boy, nick007, rik-027, saabee 12-12 pont
További jó játékot mindenkinek!
Mindent bele a finisre!
Kvár-ASE -1 (most nekünk lesz a szoros meccsen szerencsénk)
Dombóvár-Albacomp +2 (jó ez a Dombóvár)
Szolnok-Körmend +12
Debrecen-Falco -6 (Debrecen lesz a 8.)
Holnap nem leszek Netközelben, úgyhogy megkezdem a tippelést a szombati fordulóra:
Kaposvár - Paks: H16 (tovább tart az Atom mélyrepülése)
Szolnok - Körmend: H4 (győzni kell, és kész)
Dombóvár - Albacomp: H7 (mondjuk Lee nélkül nehéz lesz, különben is csak reménykedem)
Debrecen - Falco: V5 (...ha Tarle nem játszik)
A Paks éppenhogy nyert 1 ponttal a Lee-t nélkülöző Dvár ellen, úgy, hogy a végén Bódi 3pontosát nem adták meg, hanem helyette 2 büntetőt dobattak vele, így nem egál lett hanem 1 pontos vereség. Végülis ez volt a realitás, de a PAks ilyen gyenge szereplése egy hatalmas zakót igér számukra a BAjnokcsapat otthonában Kaposváron.
Hajrá Kaposvár!
Gratulálok az Albának, remekül játszottak három negyeden keresztül! Mi nagyon nem találtuk a játékunkat, az Ist-Nickel nem tudott egyegyezni, és hát ovodában sem megengedett 5(!) eladott labda a saját térfelünkön!!!! Ez 10 könnyű pont elöny az ellenfélnek!!!!
Azért dicséretes a végén való talpraállás.
Az Isti sérülésével kapcsolatban azt szeretném elmondani, hogy a Treviso orvosa is megállapította ezt a bokát terhelni kell, ezért játszotta végig ezt a meccset is!
Sporttárs!
A "Nyugdíjas!" kórusra gondoltál a Babával kapcsolatban???
Egyébként lehetett valami a lejtős pályában, mert mindkét csapat sokkal jobb volt a velünk szemben lévő palánkra :)))
Most már a sokadik fehérvári meccsünk után olvasom a fehérvári beíróktól, hogy a körmendi szurkolók végig sportszerűen szurkoltak, néha hozzátéve: meglepő módon. Ez így már tendencia, nem szoktuk ok nélkül szidni az ellenfelet. Az eredményt leszámítva nem is volt problémám a meccsel, a helyi nézők is egyet leszámítva normálisak voltak. Egy középkorú úr azonban egész meccsen két kézzel mutatta, hogy menjünk oda hozzá, egyezményes jelként. Ennyi rendőr mögül bátor volt, de szerintem világcsúcsot döntött volna ha tényleg elindulunk :)))
Bocs, ha túl hosszú voltam, és persze szeretnék gratulálni a Vasút remekléséhez. Lee nélkül ez egészen parádés volt! Fodor Peti meg már a győztes meccsek után is a bírókat szidja, nevetséges...
Gratulálok a csapatnak, nagyon jó játékkal magabiztos győzelmet arattunk. Kár az utolsó negyedért, de szerintem akkor sem forgott veszélyben a győzelmünk.
Boros, Báder, Damon, Csirke, Góbi nagyon jól játszott. Ha a Robi nem lesz beteg, akor szerintem hasznos tagja lesz a csapatnak a rájátszásban.
Gratulálok Zsebének és még sok jó évet kívánok neki. Szerintem sportszerűségből jelesen vizsgázott a fehérvári publikum, amikor vastapssal jutalmazták.
A körmendiek is egész normálisan viselkedtek, és sportszerűen szurkoltak.
Megmondom őszintén, nem értettem a Patonayt. Miért játszatta az Istit az utolsó negyedben. Látszott, hogy fáj a lába, a meccs tulajdonképpen a 28. perc körül eldölt... Volt ennek értelme?
Tegnap nagy nap volt Fehérváron: megvertük a Körmendet és JÉGKORONGBAN MEGVERTÜK A NORVÉGOKAT! EZ UTÓBBI MAGA A CSODA!!!!!!!!! MICSODA HANGULAT VOLT.
HAJRÁ MAGYAROK!
Szia Pistike
Szerintem ne becsüld le a 6. és 7. helyezetteket!
Nem kell Neked mondanom, hogy mennyit jelent a hazai pálya kosárlabdában, ráadásul ez a két csapat a kulcsembereik sérüléseinek ellenére igencsak veszélyes (a Falco még idegenben is megszorongatta a Körmendet és tegnap minket!). Ne felejtsd, Ti is kaptatok már pofont a vasúttól!
Mindenesetre ababn igazad van, hogy az Albának lesznek most már a legkönnyebb meccsei az elkövetkezendő fordulókban, úgyhogy még bőven változhat a tabella!
...mostantól duplán hajrá OLAJ! (a tegnapi teljesítmény semmire nem lesz elég!)
Üdv!
Sporttárs megelőzött és leírta a lényeget, meg hát megint láthatta a tévében bárki, hogy ezúttal a hullámvasút hegyi állomásán voltunk. A végére történt leállás pedig remélem tudatos erőtartalékolás a következő derbikre, és nem elfáradás. Még jó, hogy 30 pont volt most is, meg a Kaposvár ellen is, mert úgy le bírunk ülni, hogy odaragad a fenekünk a székhez. Az első félidőben fantasztikusan védekeztünk. Statisztikusok! Dobott valaha mindössze 7 pontot a Körmend egy negyedben?
Most a kötelező győzelmek jönnek. Már lassan egy szombathelyi meccs is kötelezőnek számít, főleg úgy, hogy három héten belül képesek vagyunk simán megverni a tavalyi két döntőst és a pillanatnyi listavezetőt. Tehát a hátralévő 3 meccset muszáj hozni a 6-8. helyezettek ellen. Az előttünk álló csapatok pedig kizárólag egymás ellen játszanak a továbbiakban, úgyhogy most szurkolok a Paksnak és a Körmendnek, őket már úgysem tudjuk utolérni. Persze ha Falcoban vesztünk, tökmindegy, de nem fogunk!
Találkát asszem messziről láttam. Kimentem a kijárathoz, ott nem volt senki, aztán mikor visszakecmeregtem, akkor láttam "gyanús alakokat" túloldalon, a B szektor fölötti elválasztónál, de akkor már nem próbálkoztam újra. Én a másik oldalra mentem. Na, majd legközelebb.
Üdv
Pistike
Szia Sporttárs
Én is megnéztem videóról a meccset. Teljesen egyetértek a beszámolóddal. Röviden összefoglalva: a bicegős Körmend simán betlizett Fehérváron. (a vendégszurkolókkal ellentétben én nem éreztem azt, hogy a Körmend fordítani tudna, még akkor sem, ha Nickel nem sérül meg.) A triplaeső csak szemerkélt, a lepattanókat a földről figyelték a vendégek. Az Alba most 2 és 1/2 negyeden keresztül tudta játszani a gyors játékát (a szolnoki 1/2 negyeddel szemben), gratulálok Nektek!
Egyébként azt vettem észre, hogy egyre több csapatnak van "két arca". Eddig azt mondtuk, hogy az Albánál nem lehet tudni, hogy mit fog nyújtani, és az Olaj teljesítménye emlékeztet a hullámvasútra. Ehhez most csatlakozott a Körmend, már nem előszőr játszanak nagyon gyengén, az azt követő meccsen pedig hengerelnek. A Paks is hullámvölgyben van, bár ez Nekik egészen tartósra sikerül (főleg akkor érdekes a Dombóvári eredmény, ha tényleg nem játszott Lee!). Ezen kívül Nekem a Kaposvár sem elég meggyőző, az egyik meccsen 20 oda, a következőn meg sima 20-as vereség (Ők szeretik a "kiscsapatokat", velünk ellentétben, mi inkább a rangadókra pörgünk fel).
A feljövő csapatokhoz meg kell említeni a Falcot, és az egyenletesen jól teljesítő Dombóvárt. Ezek után jósolja meg valaki, akár a legjobb 4 névsorát.
...és végül egy kis esélylatolgatás, Olajos szempontból. Én személy szerint nem szeretném, ha sikerülne megcsípnünk a 3. helyet. Mégpedig két okból Az egyik ok Zsoldos András, a másik a Körmen-Paks otthona közötti különbség. "Na, ezt kibontom, mert így nem eszed!" (HOFI)
Arról van szó, hogy ha netalántán 3. helyen kezdhetjük a play-off-ot, akkor egyből a 6. helyre bebetonozott Falcoval kerülünk szembe, akik ellen ebben az idényben még nem játszottunk jól, csak szenvedtünk. Ráadásul Zsoldos edző mindíg meglep minket valamivel.
Inkább a 4. helyen végezve játszunk az egyre jobb formába lendülő Albával, ui. Velük itthon eddig jobban elbírtunk, és Fehérváron is sokkal szorosabb vereségeket szenvedtünk, mint Ők Szolnokon. (arra nem is gondolok, hogy 5. leszünk, otthon elkapni az Albát elég nehéz feladatnak tűnik mindenki számára).
Tegyük fel, hogy továbbjutunk. Ekkor is előnyösebbnek tűnik a 4. hely, mert a Pakssal játszhatunk a döntőért, és - úgy érzem - jobban fekszik Nekünk a stílusuk, mint a kinntről tüzelő Körmenddé, ráadásul nem tudom, hogy idén tud-e valaki nyerni Körmenden (márpedig, a döntőhöz az Olajnak itt már KELL egy idegenbeli meccs is).
Na, ez kellőképpen merész volt, én nem azt mondom, hogy döntőt fogunk játszani (sőt abban sem vagyok biztos, hogy meglesz a 4-be kerülés), de furcsa módon nagyobb rá a sanszunk a 4. helyről.
Sziasztok kocsmázók!
Szóval, a Falcoval igencsak megszenvedtünk tegnap, újra a csúnyábbik arcunkat mutattuk. Ebben mondjuk vastagon benne volt az ifi Falco is, amelyik nagyon fegyelmezetten és eredményesen kosarazott ellenünk. Meg persze Zsoldos mester, aki egyszerű, de nagyszerű taktikát játszatott fiaival, aminek a kulcsa a megmaradt két "sztár", Kálmán és Alexe volt. A játék annyi volt, hogy az említett két játékos kint megverte az emberét, és amikor a belül védekező center besegített rá, egyből leosztotta a fiatal magas embereknek a labdát, vagy a palánk alá, vagy a hárompontos vonalon kívülre (persze minden Falcos-nak ment kintről is). Ha nem volt besegítés, akkor a betörésnél szabad volt az út a gyűrűig. Miljkovics mester ez ellen igazán megtalálhatta volna a megoldást, pl., nem is zónáztunk. De nem csak az edző volt indiszponált, hanem szinte minden játékos. Rengeteg eladott labda, rossz dobás jellemzte a játékunkat. Úgy volt szoros a meccs, hogy többé-kevésbé kihasználtuk a táblák alatti előnyünket, Lapov 25, Orosz 22 pontig jutott. A többieknek viszont nem igazán ment, Pavlovics sem tetszett, annak ellenére, hogy 20-ig jutott, és az NS kiemelte.
Pavloviccsal egyébként mostanában bajaim vannak. Azt vettem észre, hogy ha Ő játszik, egyszerűen nincs csapatjáték (Williams effektus, csak még kevesebb passzal). Az a halálom, amikor egy gyors indításnál eldobja a trinyót úgy, hogy égen-földön sehol egy csapattárs, nemhogy a táblák alatt, szedni a lepattanót. Ez óriási fegyelmezettlenség, de láthatóan nem mernek neki szólni. Egyébként nem lenne ezzel különösebb bajom, ha nagyobbrészt beszórná ezeket, de mostanában sokat romlott a dobásbiztonsága, és ezt Ő nem veszi észre (simán eldobja tizedszer is, ha az első kilenc nem ment be). Ezen kívül veszekszik a többiekkel (meg idegenben a nézőkkel).
Még egy dolog, a játék-vezetés(?). Nem akarom a bírókra kenni a gyengébb játékunk felelősségét, de amit tegnap (főleg) Dr. Páli kollega művelt, az néha felháborító volt. Olyan faultokat kaptunk sorozatban, amiből 12 egy tucat, minden támadásnál történik belőle legalább 2. Arra gonolok pl.: a betörő játékos védője megtámasztja a támadót, nem löki látványosan, csak tolja kifelé - jó, a testi érintkezés szabálytalan a kosárlabdában, elvileg. A gyakorlatban, ha minden ilyen esetet lefújnának, a meccsek 20-25 percig tartanának, mert elfogynának a játékosok. Itt sem fújtak le mindent, csak az elején. A faultarány egyébként nagyjából egyenlő volt, de ez csak annak volt köszönhető, hogy a lelkes szombathelyi fiatalok sokszor rutintalanul odaütöttek, mondjuk egy elrontott dobás után, amikor megszereztük a lepattanót.
Külön fejezetet érdemelnek a sportszerűtlen hibák megitélései. Ennek az aránya, ha jól emlékszem 6-0 volt, futott olyan Falco támadás, hogy kettőt is kaptunk, ebből a támadásból Kálmán 7 pontot dobott.
Írtam korábban, hogy a játékunk nagyban függ a bírói felfogástól. Ez most is beigazolódott, én csak azt nem fogom fel, hogy miért nem lehet meghatározni egy EGYSÉGES SZEMLÉLETMÓDOT a játékvezetőknek? Ezt a szitut továbbengedjük, a másikat nem. Ez a fociban már régen divat, itt miért nem lehet bevezetni??? Nem lehet meccsről meccsre alkalmazkodni taktikailag a sporikhoz, attól fűggően, hogy sikerült-e Neki az éjszaka az asszonnyal, kitalálni, hogy a piros inge, vagy a barna nadrágja van-e rajta (ismeritek a viccet!?-majd a topictalálkán elmondom).
...most már befejezem, mert megint felhúztam magam.
Én sem voltam Dombóváron...
Én is kipurcantam,és Dombóvár helyett csak a budira értem oda...éljen az influenza!
Mert értesüléseim szerint ismét elég csapnivaló meccset játszottunk...még jó hogy nyertünk.
Bácsi hozta a meccset,ha jók az infóim(rádió+mobiltéma)...meg Czigler is mutatott végre valamicskét...
Geri ismét idő előtt fejezte be...viszont állítólag Marci egész jól játszott...
Volt valami affér is állítólag lelátói viszonylatban...itt volt az az unszinpatikus tapló kaposvári vén köcsög(bajuszos-kopasz,farmeringben úgy 40 körül)...egész végig a paksiakat szidta,meg köpködött és mutogatott.
Mondjuk Pakson is ezt csinálta egész meccs alatt...ez ám a mentalitás,gondolom hangolt szombatra.Debrecenbe elmenni a csapatáért az sok volt,de Dombóvárra átugrott ugatni egy pöttyet.
Lehet,hogy nem lesz muszáj eljönnie Paksra legközelebb...
Ennyi mára,mert hirtelen sürgős dolgom akadt...
Adieu mindenkinek..........
Éljen a magyar foci!
HAJRÁ ASE!!!
Sajnos a betegség hír igaz, eléggé le is döntött pár fránya baci a lábamról. Egy ASE győzelem viszont talán jót tenne a közérzetemnek.
Utcsó információ szerint a 3. negyed után 3-mal mennek a dombóváriak.
Ez nem lehet igaz!!!
Ilyen 1.félidei játékot...:(((
Ha kicsit korábban ébredünk, akár még nyerhettünk is volna!!! Na meg Nickel sérülése, Eddy labdaeladása és Báder lökésének le nem fújása sem jött túl jól, így a vége fele!
Na mind1, Szolnokon nyerni kell!!! Mondjuk én még abban bízok, hogy az ASE kikap Dombóváron!!!
83-74 lett a vége, közel sem olyan sima, mint az első félidő végén, ha Nickel nem esik ki az utolsó negyedben arra a pár percre, akkor még akár fordítva is lehetett volna!
Alba-Körmend a félidőben 45-22!!! Gyenge a Körmend, Úgy látszik, (a nem teljesen ép) Istivel sem megy most, az Alba ismét összeszedte magát.
Még az sem érdekel, hogy a tippversenyben nem lesz meg ez a meccsem, de ha marad az eredmény, az nekünk most jól jönne (feltéve ha nyerünk Dombóváron).