A tér megújulásának lépései. Tervek, elképzelések, és azok megvalósulása. Ha marad a nemzeti kormány, akkor jó esély mutatkozik, hogy a tervek nemcsak tervek maradnak, hanem lesz is belőle valami.
Viszont a közepesen hosszú távú tervekben ma lehetett olyat olvasni, hogy a fogast meg akarnák hosszabbítani mindkét végén., A Normafa triviális és kell, a Moszkva Kálmánig viszont elég marhaságnak tűnik. Nyilván nem is nagyon lenne hova bevinni a térre, hanem csak valahol kívül lenne vége a Szilágyi elején, csakhogy ez végig azt jelentené, hogy elvesz a Városmajorból, és le is zárja az utat, egyik irányból megközelíthetetlenné teszi. Nem gondolnám, hogy az két megállónyi átszállás akkora gond lenne, ami ennyi pénzt és bontakozást megérne.
hatha a szegelynel van egy resz ahol kisebb ALACSONYABB a szegely akkor a kerekes szekesek nagy tobbsege is jatszva kuzdi le ugyanugy ahogy a "gyenge" kismamak , megse kell bezaratnom a stadionokat es atkepezni a ketballabas focistainkat kerekes szekes VEZETOKKE
Ma éppen arra jártam, így kicsit teszteltem a teret. Nálam jó osztályzatot kapott.
Jó pont, hogy a metró épületbe tágas ajtókon lehet ki-be közlekedni, több irányból is. Sok jegy-és bérlet árusító automata van kinn is, benn is a metró épületében. Ennek ellenére elég észrevehető sor állt a fehér autóból személyes kiszolgálással működő bérletpénztárnál.
A tér tágas, a villamos síneken simán át lehet vágni gyalog, látszik, hogy direkt így építették, hogy a gyalogosoknak is kényelmes legyen.
Nem kapott jó pontot nálam az óra, a kijelző gyengélkedett... a 17-es megállója irányából 14:53 helyett 4:53-at jelzett, a kezdő 1-es nem látszott. Jó, nem tragédia, úgyis mindenki tudja délután, hogy nem hajnal van, de akkor is meg kell javítani.
Ahogy körülnéztem, rengeteg ülőhely is volt, szanaszét a téren, nemcsak a megállókban. A fent jelzett időpontban csúcsforgalom volt, mindenki le tudott ülni, aki akart, és jól láthatóan még azon felül is volt sok szabad lehetőség. Bár a legtöbben siettek, de láthatóan sokan dumcsiztak, zavartalanul, állva is, ülve is, és a tér ehhez kellemes helyekkel szolgált.
Nem volt kajaszag, ez is jó pont. :)
A metró épületben volt egy pékség, de elég diszkréten húzódott meg, nem volt túl erős agresszív illatfelhő körülötte.
Összességében kulturált módon szolgálta a közlekedőket.