Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 92
OFF Passaunál! Bocs! ON

Mibül? Pénzük nincs! :-D
Előzmény: Dobri (87)
Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2009.09.18 0 0 91
3 év? Megvesztél? Ez max. 1 év és eleve szabadlábon védekezhetnek... ;)
Előzmény: pindiy (90)
pindiy Creative Commons License 2009.09.18 0 0 90
Szerintem kapnak fél évet, 3 évre felfüggesztve.....ha ez sem elrettentő, akkor semmi sem az....
Előzmény: halkergető (-)
Andris55 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 89

Cosma ügyben is hasonló eset volt. A határátlépése után félórával már dutyiban voltak!

Előzmény: Dobri (87)
ohrana Creative Commons License 2009.09.18 0 0 88
Olyan mint a páncélszekrény: a kategóriától függ, hogy mennyire lehet biztosítani.
Gondolom nem költenek egy autóra 30 milát, ha csak 100 forintot szállítanak vele - és fordítva. A nagy zsének nagy autó dukál.

o
Előzmény: Transylvanianmixedgrill (82)
Dobri Creative Commons License 2009.09.18 0 0 87
Passau-nál éppen veszik az osztrák autópálya matricát.:))
Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 86
Portugáliában nyaralnak:)
Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 85
tudtommal igen
Előzmény: Transylvanianmixedgrill (82)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 83
Hol van ilyenkor Semir és Tom :))? 
Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2009.09.18 0 0 82
Tehát ha jól értem a "páncélautó" és a "pénzszállító autó" közti különbség hasonló a szeszesital és a pálinka közt zongorázható különbséggel...
Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 81
Ha nem amatőr a cég, akkor kilőhetetlen a kereke. Szvsz a szokásos kerék el sem bírja a páncélzatot.
Előzmény: alfredoo (69)
ohrana Creative Commons License 2009.09.18 0 0 80
Pedig ki kellene képezni őket erre is...
Pár éve volt Pécsen egy éxerrablás. Két ex-jugó volt. Mentek Pest felé, leírás is. Rendőrök (szerencsétlenek) megállították, teljesen szaxerűtlenül. A hátsó ülésen ülő simán lelőtte mind a kettőt...
Semmi bajuk nem lett volna, ha nem a mayar zászlót lengetők elleni fellépésre, meg a zsebbe való gyűjtögetésre lennének kiképezve.
Azért hasonlítsátok már össze, hogy mikor nagyfiúk a rendőrök, és mikor kisfiúk.
nagyfiúk: egyetemista lányok, mit sem sejtő fiatalok, idősek ellen izomból fellépnek.
kisfiúk: fegyveres bűnözők, kapával, kaszával, upuskával.

o
Előzmény: Transylvanianmixedgrill (76)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 79
Semmiképpen sem.

Poénnak jó, de nem igaz. A szakértő el tudja dönteni hogy melyik volt előbb.

De van súlyosabb ok is, hogy miért ne: a rendőr ne vegye át az ítéletvégrehajtó szerepét. Lőhessen, ha a támadás közvetlenül és súlyosan veszélyezteti mások életét. Akkor is lehetőleg csak megállítsa a támadást, ne öljön.
Előzmény: Fáradt Vándor (17)
vanchu Creative Commons License 2009.09.18 0 0 78
Namost életszerűen a rendőrők hátúlról jöttek, a leszorító audi meg a pénszlállító előtt volt, de legalábbis valamennyire takarásban. Közöttük meg vegyesen a rablók és a pénzszállítók. Erre 50-60 méterről pisztollyal, hát nem tudom...

A legtöbb, amit elérhetnek az, h elkergetik őket, az meg megvolt így is.
Előzmény: ohrana (74)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 77
tudtommal és köszönhetően a "kereskedelmi" médiának, gyakorlatilag mindenki tudtával, a nálunk "páncélautó" néven futó izék Kalasnyikovval és annak variációival simán átlőhetők
Előzmény: Transylvanianmixedgrill (73)
Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2009.09.18 0 0 76
Elnézést kérek, engem azért mégis örömmel tölt el, hogy a magyar rendőröknek nem kell minden nap fegyveres harcban edződniük...
Előzmény: ohrana (66)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 75
Én ezzel nem dicsekednék, hanem elmeorvoshoz mennék. Beteg vagy.
Előzmény: Törölt nick (16)
ohrana Creative Commons License 2009.09.18 0 0 74
Na ne viccelj, nyilván többen telefonáltak, hogy mi van, + a pénzszálllítók is meg tudták erősíteni (ha máshogy nem azzla, hogy nem válaszolnak a hívásra).
Másrészt meg igen, azzal kell felvenni a harcot, ami van.
Már ha az autót eltalálják, azzal igen jó nyomot tudnak szolgáltatni. Csak egy átlőtt autót elég nehéz kimagyarázni.

Ezzel viszont megmutatták a bűnözőknek, hogy szabad a pálya.

o
Előzmény: vanchu (68)
Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2009.09.18 0 0 73

Két kérdésem van:

1. egy páncélautót hogyan lehet kirabolni fegyveresen, amikor annak az a lényege, hogy ne lehessen benne lövéssel kárt tenni?

2. ilyen drága fenntartani egy kombi Audit, hogy az embernek páncélautót kell kiraboilnia?

druzsba Creative Commons License 2009.09.18 0 0 72
Én azért nem lennék annyira biztos benne, hogy ezek a pénzszállitók agyon lennének páncélozva.

Ennek is úgy széttépték a hátsó ajtaját, mint egy májkrémes dobozt.
Előzmény: ohrana (67)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 71
az lehet, hogy csak "jóérzésű" fiatalok voltak, akik a szlovák nyelvtörvény ellen tiltakoztak félpályás útlezárással, de a hülye pénzszállító meg a rendőrök nem álltak meg!
Előzmény: hypertension (49)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.18 0 0 70
Isten vagy? Én nem. És tévedhetetlem sem. Éltfogytiglani igen. Persze hotelszolgáltatások nélkül.
Előzmény: Törölt nick (9)
alfredoo Creative Commons License 2009.09.18 0 0 69

druzsba

honnan tudjuk hogy mit csinaltak? nem lehet hogy PONT 50/60 meterre megalltak es figyeltek? a rablok meg eszrevettek es lovoldoztek?

ha a pancelautonak bemutatkozaskent kilovom a gumijait akkor megall a pancelauto? marmint a penzszallito?

Előzmény: druzsba (59)
vanchu Creative Commons License 2009.09.18 0 0 68
SZERINTEM a rendőrök alapvetően azért mentek oda, hogy megnézzék, hogy tényleg-e. És valszeg azt is tudták, hogy belátható időn belül nem lesz erősítés. Gépfegyverekkel szenben meg felesleges leállni puffogtatni a cca 2x10 darab lőszerükkel.
Előzmény: bözse64 (53)
ohrana Creative Commons License 2009.09.18 0 0 67
Az AK 7.62 pct lövedékével egyszer már próbálkoztak - az általam idézett esetben. Talán van a neten kép az eredményről.
A gyújtó meg simán lepattan.
(Pl. a kormányőrség pc autóit sem viszi át az AK pct. lőszere.)

o
Előzmény: Dobri (52)
ohrana Creative Commons License 2009.09.18 0 0 66
amiben mondta a csaj, hogy autópálya rendőrök voltak.
1. Hát mit mondjon?
2. BASSZÁK MEG A LOVAT, azért kapják a fizetésüket azért tesznek esküt (!!!), hogy ne csak a 40 kilós néniket tudják hárman leteperni és bilincsbeverni, hanem a fegyveres rablókat is meg tudják állítani.
Ha egy lövést sem tudtak leadni, akkor teljesen alkalmatlanok, és el kell zavarni őket minden fegyveres testület környékéről - menjen benzinkutasnak, ott talán beválik.
A rendőr nem attól rendőr, hogy ja, kérem én autópályarendőr vagyok, én csak a külföldiek lenyúlásában vagyok gyakorlott.

o
Előzmény: druzsba (50)
Sch.Lacika Creative Commons License 2009.09.18 0 0 65
Hofi szokás szerint hülyeséget mondott. Nekünk a seregben külön felhívták a figyelmünket a figyelmeztető lövés leadására, mert meg lehet állapítani, hogy az első lövés célzott volt-e vagy figyelmeztető.
Előzmény: Fáradt Vándor (17)
vanchu Creative Commons License 2009.09.18 0 0 64
Szerintem összesen nincs annyi egyidőben bevethető járórautó Budapesten, amennyivel az LAPD kivonul a filmekben...
Előzmény: bözse64 (55)
mociga Creative Commons License 2009.09.18 0 0 63

Nem is tudjátok, mekkora bízz oszt nyissz űzz lett a pénzszállítás, mint olyan. Soroljam a cégneveket!? Kb. 4-8 milliárdos nemzeti beruházás lenne az elektónikus pénztárcarendszer kötelező megvalósítása. A mai Magyarországon működő bankok, ebben nyilván nem érdekeltek, mert még így is nyereségük van a szolgáltatásukon. Ehelyett jó üzlet az ATM és egyéb ügyletek. Be kell vezetni ezt és kész! Hollandiában ez már réges rég megtörtént. Ehelyett tépkedjük ki pénzért az ATM masinákat a bankfalakból!? Jajj!! Nem az utcára való a pénz. Ilyen rablás mindig lesz. Amíg a pénz az utcákon közlekedik, jópénzért.  

Csak összehasonlítás képpen: Egy ATM gép beszerzési költsége kb. 5-8 millió forint. Egy elektónikus csipkártyáse, olyan 50.000 Ft. Az egyik méretét mindenki ismeri, a másike meg olyan, 15x30x10 cm. Egy kábellal be a banki infomatikai rendszerbe. A fizetőteminálokról ne is beszéljünk! Nem kell online kapcsolat. Nincs költsége, csak ami a tápellátásukhoz villanyból kell. Egyik kártyából a másikba. Mennyivel kevesebbe kerülne. Hiába rablod el a kártyát nem férsz hozzá. Biztosági kódot adhatsz, amivel úgymond rablás esetén az elkövető, amolyan életvédelmi okokból nyomon követhető és tetten is érhető.

Na ennyi, hogy ilyen faszságokról ne kelljen már beszólni, basszálni.

Előzmény: ohrana (43)
bözse64 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 62
Na igen.Dehát nekünk komoly rendőrségi felkészültségünk van,nyilatkozzák ezt a politikusaink.
Előzmény: druzsba (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!