Kitiltják a gárdaegyenruhát az EP-ből
A Jobbik gárdaegyenruhás bevonulása nyomán a szociáldemokrata EP-frakció arra kérte a testület elnökségét, szerezzen érvényt a házszabálynak, amelynek értelmében katonai és félkatonai szervezet uniformisában nem lehet az ülésterembe lépni
Dr. Hajma Lajos: A világ fegyveres erői című és a Zrínyi Miklós Katonai Egyetemi számára készített tankönyve szerint félkatonai szervezeteknek, nem kritériuma az egyenruha viselés, de alapvető kritériuma, hogy felfegyverzett és harci feladatok elvégzésére is alkalmas szervezet, amely ha hivatalos állami szervezet is, nem tartozik a reguláris hadsereg kötelékébe.
Én nem az vagyok, aki minden hozzászólását egy kiló szmájlival egésziti ki, hogy a csököttek is lássák, hogy hol ironizálok és hol beszélek komolyan. Tessék kreativan olvasni!
Kéri az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója az EP elnökségétől, hogy érvényesítsék a parlament házszabályának azon rendelkezését, amely megtiltja katonai, félkatonai egyenruhák viselését az ülésteremben - jelentette be Martin Schulz frakcióvezető a képviselőcsoport strasbourgi ülésén.
Én nem vagyok eurojogász, de Martin Schulz nyilván tudja, mit beszél, amikor az EP házszabályát idézi, ami tiltja katonai és félkatonai szervezetek egyenruháinak viselését.
//"....Én csak azt nem értem, hogy ha a magyar küldöttség legfontosabb tevékenységének egymás cseszegetését tartja, minek kellett ahhoz Brüsszelbe utazni?.."//
Brüsszel jobban fizeti a cseszegetést, mint a magyarországi helytartótanács.
Az úgynevezett Szlovákiában már évek óta kormányzati tényező az ottani nemzeti párt (gyk az autótolvaj Slotáék). Az oroszoknál szintén államilag támogatott trend a nemzeti öntudat erősítése, jellegéből adódóan persze némileg mérsékeltebb módon mint egy radikális pártnál. Bár nem tudom, mennyivel jobb, hogy Sztálint újabban már nem lehet kommunista tömeggyilkosként értékelni. A szerb / horvát nacionalizmus helyét az ottani társadalmakban talán nem kell bizonygatni.
Egyébként a Jobbik témáira sok európai országban megvannak az analógiák akár Toulouse-ban is van olyan városrész hogy éjszaka már taxi sem biztos hogy odavisz, és bizony többségében nem franciák (legfeljebb francia állampolgárok) lakják... olaszoknál németeknél szintén pillanatok alatt lennének felszíthatók az indulatok, mert van rengeteg probléma amire a jelenlegi mainstream politika semmiféle választ nem tud - vagy talán nem is akar - adni.
:D no jah, itt a pont, raadasul a jelvenyektol eltekintve ugyanaz a fekete egyeneruha lenne legtobbjukrol, akadna akinek meg a neve is hasonlo lenne (roman Vasgarda, amirol olyan sokat tudna meselni a kint rekedt/kirekesztett magyarsag, de jot nem sokat),
ugyanakkor meg nem lenne ujkeletu, hogy az
"összes elmeroggyant barom a közéletben fog tevékenykedni"
hiszen igazan Torgyan vagy Gyurcsany utan olyan nagy minosegi romlas nem tortent...
...ambator mig Torgyan sokak szamara csak "ude szinfolt" volt (szerintem a parlamentarizmus megcsufolasa es szegyene),
addig igazan az elmebeteg gyurcsok nyitotta ki a palackot, teret adva a hozza hasonlo felrebeszelok tomegenek,
hiszen ha egy miszterelnok barmit megtehet, meg ilyen szinten viselkedhet, az batoritast ad a hozza hasonloknak is...
...ez viszont a tobbiek (buntarsai) felelossege, akik az elso into jel utan nem toltak felre, nem csak sajat partjuk, hanem az orszag - illetve sajat egeszsegi allapotanak megorzese erdekeben is... :p
Pont ez hiányzik az EP-nek, hogy Magyarország óvodás szintű, belső önmarcangolásával töltse a hivatali idejét.
Fel kéne végre fogni, hogy kintről nézve nem is olyan nagy ez az ország és egyáltalán nem meghatározó semmiben. Míg Európa minden országa válságot kezel (mindenek elé helyezve a kérdést), addig Magyarország álságot próbál kezelni és úgy adja el itthon, hogy körülöttünk forog a világ.
És az aztán egy csuda lesz! majd amikor az orosz, szlovák, román nácik, a csetnikek, az usztasák, meg az összes elmeroggyant barom a közéletben fog tevékenykedni!:D
Hiszed vagy sem, égető kihívás, bármennyire próbálják marginalizálni. A Jobbik sikere, nem meghunyászkodó stílusa, a médiafigyelem bátorítást adhat más európai országok hasonló szerveződései számára hogy lépjenek be bátran a közéletbe.