Bazel, Bern, Zürich, Luzern, St. Gallen ad otthont a 7. kézilabda EB-nek 2006 január 26-tól február 5.ig. A 16 csapat 4 csoportban kezd, majd a középdöntőbe minden csoportól 3-3 csapat érkezik. A magyar válogatott Dánia, Szerbia, és Izlanddal csatázik a csoportmeccseken.
Én nagyon tisztelem, meg szeretem Sterbiket, de meg tudnám neki bocsájtani, ha ma nem menne neki a védés. Nagyon nem... Illyés meg szórná a gólokat, mint atom, Nagy Laci meg hozza a VB-s németek elleni formáját. A többiek meg csak legyenek jók. Akkor nem lehet gond.
Elfogytak a jegyek a ma esti magyar-szerb meccsre!... A meccsre tegnap elindult 2 veszprémi világutazó szurkoló segítségére, Skaliczki László sietett akinek köszönhetően a vipben foglaltak helyet a fiúk.
nah kezdjünk szurkolni...
kik vannak még kint magyarok? egy Miskolc vmilyen Boys zászlót láttam tegnap pl tv-ben.
A nemzeti hovatartozást szándékosan nem említettem, mert a fórumon is vannak már ezt illetően meglehetősen túlzó vélemények, amelyekkel nem tudok azonosulni, de hát az is igaz, hogy a közmondás is azt tartja, hogy nem zörög a haraszt....
A teherhez még valamit: azáltal, hogy a külső emberek (kivétel Buday) nem tartják folyamatos nyomás alatt a védőket, sokkal jobban tudnak figyelni a szélsőinkre, és nagyobb eséllyel szorítják őket az alapvonal felé. A szélsőink pedig (kivétel talán Gergő) elég rutintalanok még, és duplán szívnak (mert a rövidet nem merik meglőni). Nem elég, hogy a gólképtelen lövők helyett nekik kéne dobálni a gólokat, még általában rosszabb pozícióból is kell megoldani ezt. A jobb oldal még hagyján, de a balszárnyunk így nagyon halovány, Illyés tegnap nemcsak, hogy nem lőtt gólt, de írdd és mond egyszer sem próbált meg kifelé menni, hogy felrántsa a szélső védőt, utat niytva Gergőnek, vagy Törőnek. Császár dettó, ő egyszer megpróbálta, de visszafordította a lasztit. (Érdemes visszagondolni arra, hogy Perez, azon túlmenően, hogy ontotta a gólokat, milyen sokszor rántotta össze a kettes meg a szélső védőt.)
Szóval nem könnyű a helyzet, szerintem a jobb eredmény kulcsa a két lövő pozícióban játszó játékosunk teljesítménye, és még csak nem is elsősorban a lőtt gólok száma, bár nyilván az lenne a legjobb. Dinamika.
A Kovacsicz féle eset messze nem volt kiállítás, csakhát ugye azt egy magyar játékos csinálta egy dánnal, míg itt fordítva, ráadásul ez sokkal durvább volt. Fő a következetesség...
Sok mindenben egyetértünk, leginkább abban, hogy ettől a csapattól folyamatos extra teljesítményt elvárni, vagy számon kérni, szerintem elég nagy óvatlanság. Az előző világversenyhez képest egy teljesen más karakterű csapat, a korábbi húzóemeberek nálkül (Perez, Sivár, Mezei etc). AZ Ifi bronz az nagyon szép, és reményt keltő, de azért a felnőtt mezőny az más. Őszintén szólva csodálkoztam is azon, hogy 1-6 a hivatalos elvárás. Jók lehetünk, de mivel a csapat csak formálódik, az is benne van a kalapban, hogy nem jutunk a középdöntőbe. Ami egyértelmű csalódás, de mivel egy épülő csapatról van szó (Peking 2008), ezért úgy érzem, hogy túl nagy a teher.
Már ne is haragudj de mit nevezel Te elfogadható eredményeknek?
Hogy a Karácsony kupát csak a hazai pálya miatt,de még igy is nyögvenyelősen sikerült megnyerni?
Vagy,hogy az utóbbi hetekben lejátszott 5 rangos felkészülési meccsből csak a szintén fiatalitó németeket sikerült megvernünk?Azok is idővel szépen visszavágtak!
Pont ez a baj a jelenlegi válogatottal,hogy már-már bárkit képesek lennének legyőzni de az utolsó lépés szinte sosem sikerül,és kitörölhetjük a seggünket a szoros vereséggel.A szoros vereség is vereség.
Az EB elött éppen ezt mondtam a barátaimnak akik azt mondták,hogy reménykeltő eredmények születtek!
De azt azért el kell mondani még hogy mi is fiatalitunk,tehát igazából nem szabadna kiemelkedő eredményt várnunk ezen az EB-n.
Persze amiket leirtam nem jelenti azt,hogy nem verhetjük meg pl.Szerbiát.De ahhoz mentálisan is nagyot kéne változnia egy-két embernek.Mert tegnap néha nagyon lagymatag volt a csapat sajnos.
Remélem is... :)))) Azért azt még bizonyítani kell a felnőtt mezőnyben is. Sajnos a nőknél sem mindenki hozza azt a formát, amit abban a korban mutatott, itt meg azért nagyon kemény a helyzet, több jó csapat van, több ország veszi komolyan.
A közelmúltban volt néhány piros lap. Kovacsicz Mónikáé, a debreceni leányzóé, (hirtlen nem jut eszembe a neve). Ezek egy hajszállal sem voltak nagyobb szabálytalanságok, sőt a Kovacsiczé ugy egyértelműen csak 2 perces volt. Ehhez képest a kapus nekirohanása Iváncsiknak teljesen egyértelmű és szándékos volt. Ráadásul nem is úgy, hogy lefogja, megakadályozza a góllövésben, vagy bármilyen mozgásban, hanem nyilvánvalóan szándékosan ellökte, hogy állítsák meg a jv-k a mérkőzést, amíg ő visszaér a kapujába. Ezért csodálkozom is, hogy egyesek szerint ez nem piros lap! Ez kirívó, szándékos szabálytalanság.
Nem értettem, hogy a dán átlövőkre amint a szaggatotthoz értek, miért nem lépett ki soha senki, hogy ütközzön. Ez még 6-os fal esetén is szinte kötelező, hiszen ha az átlövő itt zavartalanul felugorhat, akkor ezen a szinten az esetek túlnyomó részében a kapus már tehetetlen, hiszen félelmetes erővel tüzelnek a játékosok.
Nagyon jó lenne, ha a tehetségek felfelé áramlása megvalósulna, de szeretném megkérdezni a fórumtársat, hogy ha az idegenlégiósokat kivesszük a két élcsapatunkból, kiket tenne a helyükre és szerinte milyen nemzetközi kupában indulhatna magyar csapat? Szurkolói szemmel nézve nagyon úgy tűnik, hogy nem ez a gátja a magyar csapat gyengélkedésének, hiszen a nőknél is vannak idegenlégiósok, lásd ETO, Fradi, Debrecen s mégis előkerülnek a tehetségek. A férfiaknál valami gond van a háttérrel, hogy nincs ilyen erős utánpótlás.
Remélem még egy ilyen bénult mérkőzést nem produkálunk s akkor még továbbléphetünk, bár a következő körben várható ellenfelek - legalábbis az előzetesek alapján - már nagyon keménynek tűnnek.
Én nem vagyok ennyire borúlátó, szerintem ez a csapat Perez nékül is képes sokkal jobban játszani, mint tegnap. Mindenesetre szurkolok nekik. Segítsetek, hogy mi a mehete a csoportból való továbbjutásnak? 2-en vagy 3-an mennek tovább?
Azért mert a németek nem azt játszották, amit élesben tudnak. Szerintem elszálltak a barátságos meccsek viszonylag jó eredményeitől (nem tudom, miért jó az egygólos vereség?), elhitték, hogy a kutyaütő dánokat főleg a Jeppesen nélkül szarrá verik. Erre a dánok egészen mást játszottak és mi meg lebénultunk. Csak azt nem értem, hogy a Skala miért volt a vezérbéna, elvégre neki játszani sem kellett. SZVSZ ilyen védekezéssel kár továbbmenni, mert a csoportból sem jutunk tovább, itt akkora mákunk nem lesz, mint a VB-n . Ne gondolja senki, hogy Izland majd könnyebb lesz. Esélyünk csak akkor lesz, ha nem ezt a statikus hatos falat védekezzük, feljavulnak a cserék (legalább nem szarnak be), az Ilyés min. 3 gólt dob. A Skalát meg rábeszéli valaki arra, hogy nem azért van belépője, hogy nézze a meccset. A játékosok meg legalább a ziccereik 60-70 %-át belövik (ami nem nagy kihívás) Egyébként az olimpián meg a VB-n volt egy Perezünk, aki megmutatta, hogyan kell harcolni. A szerbek elleni meccsről nem beszélek, mert a Sterbik ha egészséges, megint lebénulunk. Azt meg el nem tudom képzelni, hogy a dán-izland ne döntetlen legyen, mivel mindegyiknek jó és ebben az esetben már ki is estünk. Ne legyen igazam
Akkor jó:-) Azért érzem most kicsit furcsán magam, mert általában mindig szidom a játékvezetőket, most nem, és tessék itt maradtam pőrén egyedül a véleményemmel.
Hát persze, megha két centivel arrébb lövi, akkor nem találja tüdőn... Summasummárum én akkor úgy éreztem, hogy nem ért pirosat, viszont lehetett volna adni, és azzal én is egyetértek, hogy talán érdemben befolyásolta volna a végeredményt a kiállítás. Még csak annyit, hogyha ugyanez Fazékkal történt volna, akkor is ugyanezt gondolnám: vagyis nem ért pirosat. És ti?
Túlragozásról szó nincs.Mérkőzést befolyásoló tévedés volt szerintem,azzal együtt hogy elsősorban nem emiatt az itélet miatt kaptunk ki,hanem mert szarok voltunk a mérkőzés nagy részében mind támadásban mind védekezésben.
De ha Hvidt nem jöhetett volna már vissza azért egész más lett volna a játék.(persze ez csak feltételezés...)
Nem ragozzuk túl, mert ennek a szitunak döntő szerepe volt. Látszódott, hogy megtorpant a kapus, ekkor jött rá, hogy a labdát nem éri el. Utána ráment Iváncsikra és kilökte a pályáról, neki a reklámtáblának. Szándékosan. Hvidt nem kapott pirosat, Iváncsik viszont megsérült. Nincs ez túlragozva.
Kapura löttünk és a kapusról kipattanó labda került Iváncsik Tomihoz.A dán balszélső meg jó szokása szerint már akkor elindult mikor a lövő játékosunk még csak a levegőben volt,igy ekkor már a félpálya körül járhatott.
Az ukránok azért adtak hetest helyesen,mert gólhelyzetben szabálytalankodott a kapus.Ezzel nem is volt baj,de a két perc helyett a szabálytalanság sulyossága és szándékossága miatt piros lap járt volna Hvidtnek.