Fishtax!
Érdekes a "gazdag pécsi etnikummal" kapcsolatos infód - szerintem ez már elég lehet egy óváshoz. :-)) Pakson aztán gyorsan megy a nyomozás! Az autó tulaját rendszám alapján nem nehéz kideríteni egy kis rendőri segítséggel, de hogy a cég adatait ki vágja fejből egy buliban, azt el nem tudom képzelni. :-))
Először is gratula az Olajnak!!! Szerintem jobbak voltak. Legalábbis addig a bizonyos 35. percig. Ami utána volt, az már kicsit nevetséges is lehetett. Azt is elismerem, hogy Zacsiék a végén már direkt csinálták a faultokat, de semmilyen körülmények között nem szabad 7 embert kipontozni.
35 percig összevissza sok hülyeséget fújtak. Hülyeségvolt Pavlovicsot is kipontozni. Maljkovics szerintem jogos volt, mint ahogy nálunk Marcié. 72-70 után meg....
Na tény, jobb volt az Olaj, ded ha mi jobbak vagyunk, akkor se nyerhettünk volna.
Utoljára köszi Avassnak a szállást, Bocaiéknak, Krisztáéknak stb. a bulit. Zsebe Ferinek a beszélgetést. Én jól éreztem magam. Kicsit a végén már nagyonis.
Gyertek a negyeddöntőben Paksra, és megismételjük a bulit.
Na ezért most megnyerjük a bajnokságot.
Hajrá ASE!!!
"Legfőképpen Feribával szerettem volna beszélni néhány szót, már a nyári torna végett is, de Fish akadt a horgomra, vele volt Nick (Rik?) és Saabee (ezek szerint Te voltál?). "
Igen.Én voltam :)
"Kérdésedre válaszolva: a magasabbik, támogatásomra felvonult arc Gabci456, míg a stöpszli (meg tudsz bocsájtani, Kriszti???!!!) a Bocai volt. "
Bocsi Gabci456 :)
Nem tudtam pontosan,hogy xGabi,vagy Gabci456 :)
Volt 50% esélyem,gondoltam merészen megtippelem :)
Saabee
Teljesen igazad van, a szerény eszközeimmel én is le próbáltam állítani a magáról (és a topic szelleméről) megfeledkezett kollégát. Nemsokára kiderült, hogy sikerrel tette-e?
Ja, ne legyek igazságtalanul egyoldalú: Olajka91, szeretném (valszeg nem csak én), ha Te sem szólnál úgy hozzá, mint azt megtetted nem is olyan régen! Akkor inkább ne írd le....
xGabi
A szakmabelit én úgy értettem: nem szeretem az olyan közvetítést, tudósítást, ahol érezni lehet, hogy a spíker szurkol valakinek. Még akkor sem, ha az a saját csapatom. Mert ezzel nagyon sok embert bánt. A másik oldalról. Is. Ennyi.
Kivételt képeznek ezalól term. a válogatott mérkőzések, magyar sportolók nemzetközi eseményeken. No, akkor lehet (sőt kell) szurkolni egy riporternek!
Hi xGabi!
"túlzásokba estek a kupadöntőt illetően,és azt is,hogy a döntő nem a játékvezetésen dőlt el."
Igazad lehet,de ha már a Váradi(játékvezető eltárs)is elismeri hogy Szolnoknak fújt,akkor lehet bennene valami.
Szerintem amikor 2 pontal vezetett csak a Szolnok(72-70)akkor szerintem tudtunk volna fordítani
Személy szerint neken nem a vereség fáj,szintugy mint a paksi barátaimnak sem,hanem az,ahogy kikaptunk.Megnéztem a meccset mégegyszer,most videoról,és nagyon,de nagyon sok hiba volt a játékvezetésben.Szerintem kb 7-8 kosarat kaptunk a játékvezetők miatt,és kb 5-6 büntetőt.
Ez a szerény véleményem.
Hajrá ASE!!!
Most a topic-eseményekről.
Ígéretemhez híven szombaton 14:10-kor a megfelelő ismertetőjegyek birtokában ott szobroztam a csarnok előtt. Egy darabig vártam, azután felgyorsultak az események: gyors egymásutánban érkeztek a topicosok. Negyed órán belül megismerkedtem Rostassal, Némoval, Nick007-el (vagy Rik-027 voltál?), aki nagy meglepetést okozott Nekem! Beszéltem ezen kívül Pepy-vel, persze jött Belfera és Csaby is (csak akkor még nem tudtam, hogy Ő az). Ja, és odaköszönt Artúr Doki is (asszem már megismerném).
A szünetben a többször részletezett okok miatt a paksiak nem tudtak ott lenni, azért mi váltottunk néhány szót a körmendiekkel és az egyszem semleges (értsd: csapatilag nem éríntett) Rostassal.
A paksiakat nem lett volna értelme a meccsünk után várni a csarnok előtt, a 3. negyedben szépen elszivárogtak a csarnokból (mint később kiderült, a városból is:-(((). Az esti sörözésen-borozáson-beszélgetésen az ASE szurkolótábort csak JohnnyBoy, valamint Csaby1 képviselte az oldalbordával + 2 lelkes topic-olvasóval-szurkolóval együtt. Körmendi részről Belferáék (a soproni különítménnyel) Némó, + néhány (talán)topicos srác képviselte, akiknek a nevét sajna nem sikerült memorizálnom (bocsi!). Szerintem jól elvoltunk...
A döntő szünetében még egyszer próbálkoztam, gondoltam, majd hátulról támadok, Olaj sállal nem biztos, hogy átjutottam volna a marcona rendezőkön. Legfőképpen Feribával szerettem volna beszélni néhány szót, már a nyári torna végett is, de Fish akadt a horgomra, vele volt Nick (Rik?) és Saabee (ezek szerint Te voltál?). Kérdésedre válaszolva: a magasabbik, támogatásomra felvonult arc Gabci456, míg a stöpszli (meg tudsz bocsájtani, Kriszti???!!!) a Bocai volt.
asszem mára elég belőlem ennyi, jó éjszakát, kocsmázók!
Teljes jogi felelősségem birtokában kijelentem,hogy nem én voltam ott Avass - sal a szünetben.Vele is szerettem volna összefutni,de most nem jött össze :-(
Majd legközelebb,ígérem nem fogok elbújni! :-)
Na most az egyszer megelőztelek! :-)
Eddig nem tudtam,hogy sporttárs és rostas szakmabeleiek,de ha ez tényleg így van,akkor tényleg nem akartam őket (sem) lehordani a délutánival.Azt viszont továbbra is tartom,hogy egyes fehérváriak - akinek nem inge,persze... - túlzásokba estek a kupadöntőt illetően,és azt is,hogy a döntő nem a játékvezetésen dőlt el.
Nem tudom miért szabadultak el így az indulatok,de Nekem az eddigi hangvétel jobban tetszett!
Ezért szeretnék felszólítani Mindenkit,aki így érez,hogy álljon ki a kupa-döntő előtti DK-ért!
Miért terjed itt ez a stílus!?
Úgy látom nagyobb vihart kavart szinte az egész döntő a kívülállókban,mint a résztvevő csapat szurkolóiban.
Kezd elszabadulni a pokol...
Ez senkinek sem yo!!!
Ezért kérek minenkit,aki nem tudja kultúrált formában megfogalmazni mondandóját az NE ÍRJON SEMMIT!!! /megoldás lehet:leírod egy papírra,elolvasod ha lehiggadtá elolvasod amit írtál,és még mindig úgy érzed,hogy ezt akarod beírni akkor bevered a gépbe!-de az OK gomb helyett azt nyomod,hogy MÉGSE :)/
Másik megoldás:beírsz valamit a Szóljuk le az előttünk írót! c. topicba.
(Egyre kevésbé) Tisztelt Champions!
Újból elolvasgattam az indexes hozzászólásaidat. Szerintem ne add ki bőrkötésben! Azt hiszem rájöttem, hogy mi a különbség kettőnk között. Te mindenki magyar kosárlabdacsapatot utálsz a kaposvárin kívül, míg én ellenfélnek tekintem Őket, akik szintén győzni akarnak. Te legszivesebben megsemmisítenéd a Paksot (különösen a "ruszki" Jurgilast, Cziglert, Mészárost, Sitkut, Fodorékat - ja, hogy ez már szinte az egész csapat?!). Egy kanál vízben megfojtanád a Szolnokot (hadd ne soroljam a "kedvenceidet"), és legszívesebben bezárnád az "istállójukba" a dombóváriakat. Azt hiszem, az általad említett fiataloknak Tőled is lenne mit (remélem minél kevesebbet) tanulniuk.
Az a legnagyobb vicc egyébként, hogy kaposváriként színészkedéssel és tisztátalan játékkal vádolod a kupadöntő két csapatát (is). A topicon jelenlévő "semlegeseket" megkérdezve valószínűleg a legtöbben vágnák e műfaj M.O.-i legnagyobbikának nevét. Egyébként az általad grál lovagokként beállított kaposváriak közül pl. Dzunics, és Filipovics nálam csak "mutogatós" melléknévvel rendelkezik, Szojanról + csitt!! (Egyébként már soxszor mondottam, Ő nálam sok mindenben kivétel, de azt azért megjegyezném: addig örüljetek, amíg rendsen, időben tudtok neki fizetni!)
Ja, és hogy örülj, én is nyalok 1 kicsit Fish-nek (és az ASE-nek). A TV-ben látható kupadöntővel ellentétben Nálam az év legszebb és legszínvonalasabb meccse az elődöntőben, szombaton lejátszott Körmend-ASE volt.
Várom válaszod, remélem megírod, hogy pl. a körmendieket miért utálod?!
Avass
Szóval akkor a 7vége.
Szombaton bizakodva vágtunk Neki a cirka 150km-es útnak.A bizalom nem volt megalapozatlan, mint ahogy azt a -18ról visszahozott elődöntő is mutatta.Mi tagadás azért szerencsénk is volt...
A két meccs közbeni topictalálkáról elég jól lemaradtunk :(
Habár Jonny boy próbált rávenni,hogy menjünk ki a csarnok melletti büfébe,mivel ott van pl. belfera is.Nem vállaltam fel,hogy 2en szabadon kószáljunk,bocs :)
Sajnos a meccshez tartozik,hogy pár tucat szolnoki
folyamatos fikázott minket.Sőt a 2 meccs között még 1 diszkrét sztriptízt is prezentált egyikőjük.
A napfénypontja volt még amikor az Olaj-Falco (!)
elődöntő közben minden szolnoki kosár után Nekünk mutogattak át...Ezért külön GRATULÁLOK az érintetteknek,Bravo!
A kupadöntő napja ismét a szokott körítéssel zajlott:( Ya,itt többek közt megtudtuk egy kispesti sráctól (Nuova Guardia),aki átjött hozzánk beszélgetni (lám így is leht!),hogy tegnap 2 paksi megfeküdt./Őket azóta is keressük,ugyanis Nekünk ez nem tünt fel:)/
A kisdöntőn a színvonal nem verdeste a plafont,hullottak a homályok becsülettel /pl. Kálmán Laci előadásában is láthattuk ezt a műfajt/,meg akadt pár kapufa is :)
Legfőképp a streetball jeleg bontakozott ki.A Németh Isti hatalmasat játszott :)
A döntőt mindenki láthatta :) ,vagy :( (?)
Én személy szerint úgy döntőttem nem nyilatkozom róla ellenberger kíváncsi lennék legfőképp a körmendiek véleményére.A "sokak által elfogultsággal vádolt" /:)/ belferának is színt kell vallania /gondolom miután végzet a szavazatok összesítésével-úgy is újra számolást fogunk kérni-ezt meg is teszi :)/ :))
Azért persze annyit alárulok,hogy Báccsi kipontozását követően "visszavonultam".Így az utolsó 5 percről ha akarnék sem tudnék nyilatkozni...
Gratulálok a Szolnoknak a kupagyőzelemhez!Szerintem vasárnap jobban is játszottak,mit mi.Ettől függetlenül eléggé letört a vereség ténye.
Topic-találka!
Sajnálom hogy nem jöhetett létre az 1.Gigantikus topic-találka,főleg azért mert Mi nem vállaltuk fel.Azonban,aki ott volt a hétvégén a csarnokban szvsz maximálisan megért bennünket.
Ennek ellenére végeláthatatlan számú kisebb találkozó esett meg,ami önmagában is örvendetes :)
Pl.: belfera előszeretettel kereste a társaságunk :)
Valamint a döntő szünetében feltünt körünkben Avass 2 másik "csávó" társaságában /az egyik asszem xGabi volt-erősíts meg,vagy cáfoljál!;a harmadik személy nem tudom ki volt -boccs :)
Elég fonák volt a helyzet,miközben Mi kedélyesen beszélgettünk hátul az anyák napját ünnepelték...
Tudom,hogy két tűz közé akartatok szorítani,de nem sikerült he-he-he :))
Szolnoki DK-sok,ha megbántottalk benneteket bocs.Nem tudtam elmenni a szolnoki qútúra néhány prominens képviselője mellett.
ui1: Zsuzsi!!! Nagyon megnyerted a teccésünket!Lagközelebb viszünk sampont!Addig is MAGASSZÁRÚ PUMA CIPŐ,HEJJ,HEJJ!!!
ui2: fish most ugrik a majom a vízbe :)
Akkor is az ASE!!! Akkor is az ASE!!! Akkor is az ASE!!!
Így van nyaljad csak a seggét Fishtax!
Egyébként a két csapat a szinészkedésben és az alattomosságban a legjobb - ez a magyr kupa idén erről szólt.
Bíró legyen a talpán egyébként aki képes egy ilyen meccset, két gusztustalan játékosokkal(Mészáros, Sitku, Cziegler, Vukicsevics, LApov, Majlkovics)teli csapatnak végigfújni.
Dumálálásért általában technikai jár, namost itt szinte felnyársalták néha a bírókat,a technikaik meg nem igazán repkedtek. Miért? Mert akkor a Paks már a 3. negyed végén elvesztette volna a fejét és a pontok helyett a kipontozódásra játszott volna, mint tette azt a végén.
GRATULÁLOK EZ AZTÁN SZÉP VOLT, MEGMUTATTÁTOK HOGYAN KELL "VESZTENI FELEMELT FEJJEL", A FIATALOK IS SOKAT TANULHATTAK AZ ESETBŐL. A SZOLNOKRÓL MEG NE IS BESZÉLJÜNK: VUKICSEVIVS, LAPOV TAKARODJATOK HAZA, VAGY VISELKIEDJETEK FELNÖTT EMBER MÓDJÁRA, MERT EZ A HISZTI NEM KELL!!!!
AKI MOST AKART RÁKAPNI A KOSÁRLABDÁRA A FOCI HELYETT AZ A KÖZVETÍTÉS UTÁN VALÓSZÍNŰLEG ELMENT A KEDVE - SAJNÁLHATJUK ÉS KÖSZÖNHETJÜK A KÉT CSAPATNAK.
Én is szeretnék csatlakozni Fishtax-hoz!
Szóval:
TISZTELT CZIGLER LACI!
Én is nagyon szépen köszönöm,hogy igy tudtál küzdeni,és megmutattad,hogy igy tudsz játszani!Szeretnék elnézést kérni azért az sms-árt amit a netről kaptál,és a válaszban meg is irtad,hogy hajtani fogsz,és megmutattod,hogy mit tudsz!MEG IS MUTATTAD!
CSAK IGY TOVÁBB!!!!
Szerély szerint nekem is nagyon jól esett,hogy szombaton odaültetek hozzánk!
Hajrá ASE!
Bajnokságot megfogjuk nyerni!!!(feltéva ha nem a birokon mulik)
(Ha vki emlékszik az "előzmény"-re, sejtheti, mi jön.)
Tisztelt Czigler Laci! Akkor nagyon ki voltunk/am rád bukva. Azóta sok minden történt, volt néhány meccs, tudom, hogy beszélgettél paksi szurkolókkal, ők is beszélgettek Veled, volt néhány sms-váltás, magyarázat, magyarázkodás... és aztán volt _teljesítmény_ is! Ha nem is azonnal, de az utolsó bajnoki és főleg kupameccseken azt láttuk/am, amit láttunk már korábban és amit szerettünk volna ismét látni Tőled! Hajtás, küzdés, lepattanók, zsákolás, brusztolás... kosárlabda! Látszott, hogy betartottad a magadnak és nekünk tett fogadalmadat, köszönöm! Az pedig nekem külön szimpatikus volt (ismerve, hogy a szurkolóktól kaptál meleget-hideget egyszerre), ahogy az elődöntőt követően Ernővel együtt fölültetek közénk!!
Szeretném elnézésedet és bocsánatodat kérni, ha megbántottalak a hozzászólásommal - és ezzel együtt remélem, az itt leírtaknak is szerep volt abban, hogy ki tudtál szállni a gödörből!
(Kérem a T. topiktársakat, ezt az üzenetet tekintsék személyes jellegűnek, és ne próbálják meg nagyon szétszedni a saját nézőpontjuk szerint! Ami nekik szól: nagyon jópofa volt, ahogy tegnap éjszaka a Zalánék "szegény" Jurgilast cukkolták a búfelejtő buliban: kórusban és vigyorogva üvöltötték neki, hogy "litván cigány"! Persze az érintettel együtt is mindenki röhögött! :-) )
Észrevettük, ez tény, nincs is mit vitatkozni rajta. Csak éppen - mint ahogy már írtam - idáig is el kellett jutni, azaz az utolsó perceket a fél csapat vagy a padon vagy 4 személyivel kezdte, ez az, amit igazságtalannak tartok, mert nem ismerem el, hogy egy négyes kupadöntőn "hazai pályát" kell fújni.
Azt is kifejtem még egyszer (ami talán korábban nem volt egyértelműen kivehető az írásaimból), a meccs nagy részében a bírók összevissza fújtak, bődületeseket tévedtek ide és oda is, a mi oldalunkról viszont úgy látszott, az utolsó negyed második felében tendenciózusak lettek, és...
Megtörtén, megnyertétek, még egyszer gratulálok hozzá!
De nézzétek meg jól magatoknak azt a serleget, jövőre visszaigényeljük! :-) És a 2003-as kupadöntőn megmutatjuk az idei bajnoki aranymedálokat is! :-)
Gyerekek?
Miért nem veszitek észre, hogy a paksi emberek az ú.n. taktikai faultok miatt hullottak a 40. percben 4-en is!!!Azt miért nem látjátok, hogy nálunk két alapembert pontoztak ki idő előtt?
(Jah, és azok a semleges szemek...,lehet, de hogy erős szemüvegen keresztül néztetek vele...!)
Miért akkor korrekt a bíráskodás, amikor az Olajt büntetik idióta itéletekkel!Miért nem lehet ecccer elismerni,h. az OLAJ most jobb volt mindenkinél!(Fehérváron,Kaposváron,Pakson,stb. nem ölnek sok pénzt a csapatba????)
Gratulálok Avass!
Mármint a kupagyőzelemhez, és ahhoz, hogy a sok "kissé" elfogult hozzászólás után higgadtan tudtál írni. Megmondom őszintén megijedtem reggel, mikor olvastam a hozzászólásokat, mert nem ilyenhez szoktam itt a DK-ban. A másik ami még eszembe jutott, hogy nagyon izgalmas meccs lehetett, ha itt is ilyen izgalmakat váltott ki. Sajnálom, hogy nem láthattam még a tv-ben sem! De szerencsére a DK-ban elég jól rekonstruálhatóak a történések! Remélem holnapra megnyugszanak a kedélyek, és a megszokott hangnemben folytatódik a beszélgetés a kosárlabdáról!
Kedves Sporttárs és Rostas
Már megköszöntem Nektek a gratulációt a kupagyőztes felé. Nem mehetek el azonban szó nélkül a "pártatlan és semleges" véleményetek mellett a MOL Szolnok KK csapatával kapcsolatban. Azért ragadtalak ki benneteket a többi DK-s kolléga közül, mert - bár tudom, hogy ebbe a fórumba magáneberként írtok - szakmátokból adódóan Nektek még objektívebben kellene látni a mérkőzéseket, a "mezei" szurkolóknál. Ezt az általam várt objektivitást a kupadöntő óta sikerült a minimálisra redukálnotok (remény az éjszakában Sporttárs legutóbbi higgadt hangú hozzászólása). Tudom, abban bíztatok, hogy a Szolnok nem nyerhet, de sajnos csalatkoznotok kellett és ezt a békát úgy látszik nehéz lenyelni!
Nem is olyan régen megvádoltátok az általam igen tisztelt és minimálisan elfogult Belferát egy Körmend szurkolónak még megengedhető megjegyzése miatt, hogy úgymond: "eddig az objektivitás álarca mögé rejtőzött, de lám, kibújt a szög a zsákból, Ő is olyan fanatik, mint a többi elvakult körmendi!". Én akkor most mit is mondhatnék, az Olajellenes kirohanásaitokat olvasva? Sőt azt mondom: inkább legyen valaki a saját csapatával elfogult, mint egy másik csapat ELLEN!!!
Remélem, ezt a véleményeteket mélyen magatokba zárjátok, és nem fogja befolyásolni a szakmai munkátokat!
...közben, ahogy frissítettem, láttam az xGabi-féle kupadöntő játékosokra lebontott értékelését. Én is meg akartam ezt tenni, de most már lemondok róla, csak annyi, szép volt, és teljesen egyetértek az általa elmondottakkal.
Először is sziasztok DK-sok
Nos, csapjunk a billentyűzet közé, attól tartok ez hosszú lesz. Ezt nyugodtan vehetitek fenyegetésnek is, ugyanis mindig így biztatom magam, amikor nekikezdek az írásnak: „Öreg, fogd vissza magad, most tényleg csak a lényeget…” Az eredményből ez általában nem tűnik ki.
A csapat nevében köszönöm, mind a személyes (JohnnyBoy), mind a telefonon történt (Belfera, Pepy, valamint FishTax), mind pedig itt a DK-ban megírt a gratulációkat. Az utóbbiban – úgy láttam - a fehérvári kollegák jártak elől , viszont nagyon hiányoltam néhány illusztris paksi DK-s elismerését a győztes felé (talán ezért lehetne magyarázkodni MOL Szolnok Fun-nak) .
Elkövettem egy hibát, ugyanis – Fish-hez hasonlóan – elhatároztam, hogy anélkül írom meg a hozzászólásomat, hogy elolvasnám a többit. Sajnos nem tudtam megállni, többek közt ezért is írok magamhoz képest viszonylag későn, kicsit felment a pumpa. Mindenesetre próbálom úgy megírni ezt az értékelést, hogy néhányatok véleményét tartalmazó hozzászólást meg nem történtnek veszek, erre később szeretnék reagálni.
KUPAGYŐZTES!
Talán ezzel kellett volna kezdenem, mert ez a fontos. Mit mondjak, csodálatos érzés, férfiasan bevallom, a végén kibuggyant néhány könnycsepp. Talán csak a szolnokiak értik, hiszen a többi élcsapat az utóbbi időkben nyert valamit: bajnokságot, kupát, kinek mi jutott. Mi azonban egyetlen árva zászlócskát tudtunk kitenni a régi-új csarnokunkba, az is több mint 10 évre datálható, azóta „csak” mindig az élbolyban voltunk, gyakorlatilag 0 sikerélménnyel. Erre már sok mindenki várt! Ezért vagyok kicsit szomorú, és dühös az elfogulatlan DK-t figyelve.
Jól tudom, nem vagyok objektív, csak szeretnék az lenni, de remélem objektívebb leszek az úgymond „semleges” kocsmatársaknál. Ennek érdekében először is a tények:
A Szolnoknál 2 kipontozódás, a ASE-nél viszont 7 (!) a paksi oldalról 3 játékos fejezi be a meccset! Davis elég korán búcsúzik (36. perc), pedig M.O. legsportszerűbb játékosa. Pontosan ezeket emlegetik a legtöbben. Ez azonban politikus nyelven szólva csúsztatás, vagy inkább féligazság. Ugyanis a faultarány közel azonos, kb. 28-36, de ez a különbség legfőképpen az utolsó két perc alatt alakul ki, amikor is a paksiak 10-15 másodpercenként akadályozzák szabálytalanul a labdafelhozatalunkat. Ezeknek elég nagy százaléka lesz a sporik szerint sportszerűtlen hiba, de erről majd később.
Ha már itt, tartunk:
JÁTÉKVEZETÉS
Szerintem teljesen szétfújták a meccset, főleg az első félidőt. A szándékot értem, valszeg meg akarták fogni a meccset, az indulatokat. Ez olyan szinten sikerült, hogy egy semleges néző biztosan átkapcsolt egy másik csatornára, hiszen a büntető büntetőt követett, gyűltek a személyik, olyan vétségekért, amelyek a mai kosárlabdában mindennaposak (komolyan vették azt a szabályt, hogy a kosárlabdában tilos a testi érintkezés – és ez tudjuk mennyire megvalósítható )) Ráadásul rengeteg tévedésük is volt IDE-ODA! Ez főleg abból adódott, hogy rendszeresen fáziskésésben voltak. Mondtam magamban: „fault, ez is fault, hopp ezt meg lefújták. Mié?” Lehetséges, hogy ebben az időszakban az ASE-nak több hibát fújtak jogtalanul, valszeg ennek az áldozata lett Davis (szerintem 2 jogtalant kapott, az 5.-et a Grammy díjas „undorító” Vukiról). Csak csendesen jegyezném meg, hogy amikor Davist teljesen indokolatlanul és igazságtalanul zuhanyozni küldték támadófaulttal, akkor Paja már 12 (!) perce a padon ült, és meglepő módon a mocskos csaló, korrupt Váradi, egy nagyon „súlyos” szabálytalanság után egy támadó fault befújásával adta meg Neki a kegyelemdöfést. Ezt a hibát egyébként a színészi alakításoktól teljesen mentes Zacsi ellen „követte el”. Ja, a nekünk fújó sporik a 8. percben Lapovnál már a 4. hibát látták meg (Cziglernek és Sitkunak ekkor együtt sem volt ennyi faultja!). Az meg majdnem kimaradt, hogy Maljkovics 1 perccel az imént említett eset után mehetett a padra törölközőt teríteni a fejére. (36. perc).
Egyetlen szerencsénkre volt egy TREPÁK ZOLTÁNUNK! Ismét bebizonyította, hogy lehet rá számítani, főleg akkor nyújt maradandót, ha Lapov nem bevethető. Ez szerintem egyébként nem véletlen, Zolika egy jól nevelt, udvarias, szerény és önbizalomtól nem éppen duzzadó srác (ez komoly, kedves Sporttárs!), Bojannak viszont egy kiadós pihenésre, regenerálódásra lenne szüksége mostanában.
És akkor a sokat vitatott hajráról! Az utolsó 3 percbe úgy mentünk bele, hogy nálunk 2, az ellenfélnél 1 játékos „világított pirosan” (5. fault). A hajrá úgy nézett ki, hogy általában mentünk 9-7 ponttal, az ellenfél letámadott és próbálta megakadályozni, hogy menjen az óra, azaz taktikai faultokat követtek el. Nem ismerem a sportszerűtlen hibára vonatkozó pontos szabály leírását, de tapasztalataim alapján arról van szó, hogyha a játékos nem a labda megszerzésére, hanem az ellenfél továbbhaladásának megakadályozására törekszik, akkor kell sportszerűtlent ítélni. (Ezt egyébként a Rostas által kissé más megvilágításban előadott elődöntőbeli két sportszerűtlenünk – Vuki, ill. Szasza esete – is alátámasztja, amik egyáltalán nem voltak sérülésveszélyt magukban hordozó, durva faultok, mégis jogosnak éreztem, hiszen nem a labda megszerzésére irányultak (egyébként ezeket az eseteket nem is követte „felháborodott, cirkuszba illő” reklamálás a játékosok részéről, sem pedig „mocskos gyalázkodás” a nézőtérről.
Vissza a végjátékra. Tehát az ellenfél szándékosan arra törekedett – teljesen érthetően – hogy ne menjen az idő, felvállalva azt, hogy mindenképpen személyi hibát szereznek be, (4 ASE játékosnak volt 4 hibája) akár még a sportszerűtlent is felvállalva. Nos, a bírók – meglehet néhol szigorúan – be is fújták ezeket az eseteket. Egyébként mi is felvállalhattuk volna ezeket, hiszen az ellentámadások úgy néztek ki: Fodor Gery 3 másodperc alatt átrohant a pályán és futtából triplát dobott. Ha mi is odaütünk, akkor nem dob….
Ennyi volt az én nem teljesen elfogulatlan véleményem erről az elcsalt kupadöntőről.
Hajrá OLAJ ! (ne erőlködjetek, a bajnoki címet is megvettük…)
Olajka!
Ha felmegy a pumpa,ha nem,kérlek legközelebb lécci mellőzd a hasonló hangnemű hozzászólásokat-véleményeket,mert errefelé ez tényleg nem dívik.Kösz!
Néhány (nem akarok általánosítani!) "semleges" fehérvári hozzászóló véleményéhez pedig érdemben nem szeretnék szólni,csak csupán annyit : ha ez a semleges forma,akkor milyen lehet az,ha még elfogultak is vagytok ?! Az elszabadult Olaj - ellenes kirohanásokra ("szövetségi segítség",stb. hasonló összefüggés - elméletek) pedig abban a szent pillanatban reagálni fogok,ahogy T. Nagy Gábor kilépett a szövetség elnökségéből!
A reális szfváriakat nem szerettem volna megbántani,arra akartam célozni,hogy egyes urak csöppet túlozzák a dolgokat...
Sziasztok!
Sajnos csak most kerültem net közelbe,ezért az első dolgom a hozzászolások elolvasása volt.
HANGSÚLYOZOM AMIT MOST IROK AZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM,ÉS SEM MEGBÁNTANI SEM ÓCSÁROLNI NEM AKKAROK VELE SENKI ITT JELENLÉVŐT.
Én mindkét nap ottvoltam Szolnokon,és ott is aludtuk 6 másik szúrkolótársammal együtt.Nálam a szolnoki B közép nagyon vezeti az ócsárolás(finoman)tetöfokát.(Itt nem az itteni korrekt topictársakra gondolok)Már az is elég durva volt,hogy a Körmend-ASE meccsen a Szolnok néhány(kb.50-100 fö)szúrkolója minket
ocsárolt,ahelyett,hogy a meccset nézték volna.
2.Váradi és kaposvári kollégája igencsak elfújta szerintem a mecset.EZT MAGA VÁRADI IS ELISMERTE KECSKEMÉTEN A MEKI PAKOLOJÁBAN.Ehez az esethez még annyi mondanivalom van,hogy tölünk aki ott volt az érezte magát annyira gerinces embernek,hogy egy újjal nem nyultunk hozzá a játékvezetö eltárshoz :).
3.Mi Szombat este megprobáltunk Szolnokon egy pihenő övezet zsák utcájában az autóban aludni,de ezt néhány szolnoki ismeretlen kolléga meghijusitotta.Sajnos.
4.Szolnoknak annyira kötelezö volt nyernie,hogy amikor szünetbe kimentem cigizni,akkor egy szolnoki idősebb emberke(állitólag vezető)annyit mondott nekem szemtől szembe,idézem szó szerint:
"Már annyi pénzt ráköltöttünk a kosárlabdára,hogy muszály nyernünk"
5.Ezeket az irásokat mind úgy követtem el,hogy én pl. Szolnokon is(maradjuk ennél)a festett arcu sráccal is elbeszélgettem(gondolom nem azért mert anyáztam össze vissza)úgy hogy elöször szombaton kötünk álltak a rendőrök és utána dumáltunk már mindkét oldalon.És a beszélgetésből az derült ki számomra,hogy akik ott kinn voltak,és a B közép tagja is nem egy két sör után,és szerintem az átlagos alatti iq-val rendelkezö egyének(itt nem a topic társakra gondolok,mert maximális tiszeteletem az övéké)Mint kedült ök csak általánositani tudnak.Ahogy(ha jól emlékszek Balázs,a festett arcú srác)is elmondta,annyi bajuk van a paksiakkal,hogy itt megverték öket a rendőrök.De ez mind azért történt,mert megütötték a paksi fő zsarut.
Na kb ennyit akkartam,de ez egy kicsit hosszura sikeredett.
EZ VOLT AZ ÉN VÉLEMÉNYEM,ÉS MÉGEGYSZER MONDOM NEM AKKAROK ÓCSÁROLNI SENKIT!!!!
Hajrá ASE!!!
És ahogy Fodor Peti is mondta nekem tegnap a bulin:LESZ MÉG EGY HOLNAPI NAP!
Kupagyőztes!
Lássuk a tegnapi kupadöntőt az én meglátásomban!
OLAJ - Atomerőmű SE 91 - 82
Nagyon jól kezdtünk,ami véleményem szerint a meccs egészére kihataott,mert a paksiaknak futni kellett az eredmény után.Ezt a helyzeti előnyt a jól működő kinti dobásainknak köszönhettük ; amint a mezőnyemberek,legfőképpen Pavlovics fáradni kezdtek,fel is zárkózott az ASE,mert a hamar 4 faultot szedő Lapov és az átlagos Orosz nem tudtak centerben húzóemberré válni.Amikor beállt Trepák Zoli,a helyzet megváltozott,elsősorban az ő pontjainak köszönhetően ment előre a szekér ; a félidőre sikerült is visszaállítanunk az első negyed végi különbséget.A szünet után nagyon bekezdett a csapat,Pavlovics és Vukicsevics pontjaival tíz fölé nőtt a differencia.A Paks persze nem adta fel,Davis kosarainak betudhatóan a harmadik negyed végére ismét csak nyolc ponttal tartottunk előrébb.Véleményem szerint az utolsó negyed már nem teljesen a kosárlabdáról szólt ; öldöklő küzdelemben tartottuk néhány pontos előnyünket.Az utolsó néhány percekben szerencsével és néhány vitatott bírói ítéletnek (ezekről majd később!) köszönhetően újra elhúztunk,és sikerült itthon tartanunk a régóta várt kupagyőzelmet.
Rövid értékelés :
Maljkovics : újra helyén volt a szíve,nagyon sokat köszönhetünk a hármasainak.
Pavlovics : hamar kipontozódott,ezt nézve nem kevés a 17/9.
Vukicsevics : szürkébben kezdett,de a meccs végén mindenütt és mindenben ott volt ; ha kellett hármast dobott,ha kellett lepattanót szedett és két nagyszerű blokkja is volt
Orosz Benő : ezúttal nem emelkedett ki,sok erőt kivett belőle a Czigleren való védekezés
Lapov : zseniális húzás volt Gorantól,hogy csak az utolsó 3 percre küldte vissza,ekkor megtette a magáét.
Trepák Zoli : Vuki mellett a meccs másik nagy hőse,végig jól helyettesítette Lapovot és ponterős is volt
Mérész Csabi : Borisz kiszállása után a kezébe került a karmesteri pálca,és ő meg tudta oldani a feladatot ; a ziccere nagyon kellett.
Szaszának ezúttal epizódszerep jutott,de azért gratulálok neki is.
Mészáros : biztoskezű volt
Davis : a döntő utáni edzőkupaktanácson őt választották a döntő legértékesebb játékosának ; ez beszél helyettem is
Fodor Geri : nem nagyon bírt Vukicseviccsel,de támadásban jó volt
Sitku : ha tavaly nálunk egyszer így játszott volna...De ez a sztori mindenkinek ismerős
Czigler : faultok miatt majdnem annyit ült,mint Bojan,de a mikor bent volt,sok lepattanót szedett
És akkor a bírók : egy ilyen hangulatú kupadöntő után muszáj velük foglalkozni ; szerintem eleve rossz felfogásban vezették.Az elején úgy kezdtek,hogy sima testi érintés fault volt (Davis 1-2.,Fodor 2.,Pavlovics 2-3.),később ebben következetlenné váltak,és ebből adódtak hibáik.Úgy vélem,két súlyosabb hibát követtek el az ASE kárára : Davis kipontozása (tipikus Vuki-allűr volt...),és nem sokkal utána Fodor Geri 4 faultja (a támadó) szvsz negy hülyeség volt.Ha úgy nézzük,ezek vmennyire tényleg befolyásolták az eredményt,mert a sporik a meccs vége felé vétettek.Viszont a sok kipontozódás miatt a paksiakat is "ludasnak" tartom,mert a meccs utolsó percében 6-8 pontos Olaj - vezetésnél szvsz butaság volt a négyfaultos embereknek beütni az ötödiket.Büntetők . 42,ill. 31 ; faultarány - ha jól számoltam - 42-29,ami tényleg soknak tűnik,de még1x mondom,szerintem a végén már nem kellett volna odaütni.
A szurkolás nekem nagyon tetszett,kár,hogy a körmendiek sokan még szombaton hazamentek.A paksi tábor minden elismerést megérdemel.
Avass és Belfera nemtom vártatok - e rám szombaton a csarnok előtt,de a bűnös én vagyok,mert má' megin' elkéstem.A kassais buli miatt pedig szórom a hamut a fejemre...
Amit leírtál ua. amit én írtam csak más megvilágításban. A dobószázalék vitát kiegészíteném azzal, hogy az Olaj mezőnyből 25/46 54%-al, míg a Paks 25/59(!) 42%-al dobott. Ugye nem akarod azt elhitettni senkivel, hogy a plussz 13 kisérletből mindet fault miatt hagyta ki a Paks!? A büntetőt viszont a Paks sokkal jobban dobta mint mi (87%). A büntetők aránya megtévesztően nagy eltérést mutat (+11 a Paks ellen). A megtévesztést abban látom, hogy a végén a sorozatos taktikai (sic!) faultok miatt lett ekkora a külömbség. Ha ezt kivonjuk a 11-ből akkor már nem is olyan vészes az eltérés. Ha szigorúan ennél a számszerű ténynél maradnék képes lennék elhinni, hogy nem is lejtett a hazai pálya. De a látottak alapján azt kell mondanom, hogy egy picit igen, bár meccs közben nem mindíg éreztem ezt. (lásd Lapov idő előtti pihentetésének okait, Pavlovics a 28. és Maljkovics 34. percben történ kipontozódását. Paksi oldalról az első kipontozódás a már megvitatott okokból csak a 35. percben következett be....)