Kedves New York, En negyszer jartam New Yorkban es teljesen egyet kell ertenem a mondassal. Persze az is hozzatartozik hogy szerintem sem LA sem San Francisco nem kimondottan Amerika. Az igazi Amerika az az ahol en elek, es talan azert mert foldrajzilag ebbol sokkal tobb van mint a nagyvarosokbol. Valamint amikor az emberek az amerikai gondolkodasmoddal, ertekrendszerrel foglalkoznak, akkor leginkabb ez ugrik be, ami itt van. Lassu, nyugalmas, kicsit almos, tomegkozlekedes gyakorlatilag nincsen, az emberek nem gyalogolnak, nem igazan vannak tisztaban a nagyvilag dolgaival, hagyomanytiszteloek, vallasosak, a megcsalas nagy dolognak szamit, stb. Persze, olyat nem nagyon lehet mondani hogy igazi Amerika, mert ahogy mar regebben is irtam, ez egy akkora hatalmas es osszetett orszag, ahol a nep is igencsak heterogen. De pl. New York es Wisconsin kozott legalabb akkora kulonbseg van mint mondjuk New York es Budapest kozott.
En Virginiaban elek, aranylag kis varosban a Blue Ridge hegyek kozeleben, kozel a termeszethez.
Nem szeretem a zsufolt varosokat, rosz levegot.
A harom varos, Roanoke,Salem,Vinton ossze tett lelekszama kb. 200,000. Mikor itt letelepedtem 56-ban a lelekszam ennek fele volt.
Nincs felhokarcolonk, sohasem volt TORNADO vagy egyeb mas termeszeti csapas.
Aram hianyunk sem volt, meg az arak mindenben olcsobbak mint nagy varosokban.
Szabo Steont mint minden komersztvvezetojet termeszetesen a reklam eladasa erdekli elsosorban es a Jimmy temeteset egy nagyí es mas (inkabb a reklamra hallgato) tomeg nezzi igy sok sok reklam bolcsesegetlehet eladni,jo penzert..
Semmi baj,Kuku ,mar itthon is valtoznak az izklesek es ha meghal egy idos szinesz (plane ha nem volt hozza elmenyed kotve)akkor az semmi de ha egy szep hangu ,kicsit primitiv enekes az baj hiszen azzal jobban tudja magat identiofikalni a tomeg..
Kedves zyz,Isten hozott.Egy komolyproblemat vetettel fel ? Mennyire tudja az ifjusagban magadra vett eletmod,ebben a specifikus muveltseg,erosebb lenni mint a jolet vagya talan megszerzese is ?
Idoszerint olvasom es reagalok az irasokra.Ez a legregibb utoilso hozzaszolasomtol.
Csilla,gratulalok.Ha ide tartozhat ,mint emigracios tunet,elmondanad nagyban miert ment a ferjed vissza annak idejen ? Szemelyes akkor nem de ha az emigracioval kapcsolatos akkor ez egy ujabb fontos aspektusa a topicnak.
2 nagyszeru gyerek az nagy aldas lehet. Ahhoz kepest, hogy en ertek egy kicsit web-ul az semmiseg.
Egyebkent amit ertek a komputerekhez meg a webhez az szinte tisztan gyakorlati tapasztalotbol szarmazik, soha semmilyen tanfolyamat vagy iskolat nem vegeztem ez iranyban.
Hogy miért?
Mert nagyon szeretnék én is többet érteni a computerhez, mint amit tudok. De hiába tudok angolul, ez egy teljesen külön nyelv, és ha nem értem, hiába minden könyv.
I need hand on experience. That's all I understand.
Különben van 2 nagyszerü gyerekem! Az egyik School Psychologyst/Guidance counselor, a másik nemsokára orvos lesz.
És a lányomnak juliusban lesz az esküvöje egy nagyszerü sráccal!!!
Szoval én is lehetek irigylésre mélto, de azért irigyellek!!
Huuu..nekem errol az jutott eszembe amikor ket magyar vendeg sracot bevittunk Chicagoba varost nezni.. Julius vege, ragyogo napsutes. beerunk Chicagoba es kezdenek sotet felhok gyulekezni, de nem am a Michigan to felol, hanem a varos felol A tonal meg ragyogo napsutes, hat lementunk a Navy Pier-hez. Onnan egyreszt csodalatos a to latvanya, masreszt mogotted van az egesz belvarosi felhokarcolo panorama. Sracok keszulodnek hogy akkor lefenykepezik a felhokarcolokat. megfordulunk, es SEMMIT nem lehetett latni.Egesz Chicago mogottunk vastag feher kodben uszott, nem is lehetett meg csak erezeklni sem hogy ott epuletek vannak.... Eszmeletlen felemetes volt.
Az tenyleg Alcatraz, de Kukunak is igaza van, mert a felhok sokszor belepik San Francisco utcait. Erdekes latvany, ahogy ott hompolyog. Tehat magas epulet nelkul is lehet(ett) felhot karcolni arrafele.
Kuku, az szerintem nem felho, hanem Alcatraz, a bortonsziget. Ugy tunik akkor meg nem az volt. De lehet hogy felreertettelek es valami masra utaltal. :-)
Szabó Stein I. haverom volt foiskolai evei alatt. Akkoriban fel lehetett ra nezni kovetkezetessege, klasszikus muveltsege es szilard ertekrendje miatt. En mar vagy 10 eve nem beszeltem vele ezert nem tudom, hogy most milyen ember. Lehet, hogy valtozott sokat, lehet, hogy nem. Az biztos, hogy a poziciojaban sok fele nyomas nehezedik ra es ki tudja kinek a dontese volt ez, ami az o szajabol hangzott el.
Idezet az Origorol: Szabó Stein Imre, az RTL Klub kommunikációs igazgatója közölte, hogy az RTL Klub nem közvetíti Sinkovits Imre temetését. A kommunikációs igazgató elmondta, hogy Zámbó Jimmy temetését elsősorban azért tűzték műsorra, mert Jimmyt saját halottjuknak tekintik, hiszen neki saját műsora volt az RTL-en. Szabó Stein szerint "nem volna szerencsés, ha minden ismert ember temetéséből össznépi show lenne".