Keresés

Részletes keresés

belfera Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3107
Mindkét helyre jelentkeztem, de elutasítottak: a NS-nél kitöltött tesztben túl jó voltam a nézőszám megállapításában, míg a TS-nél nem tudtam elég hosszan elnyújtani, hogy "hihhhhetetlen". :-)))
Előzmény: Artúr Doki (3087)
belfera Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3106
Feribá!

Sajnos nagyon sok az elvakult, a meccs hevében (és máskor is) reálisan/értelmesen gondolkodni képtelen emberke felénk, akiket én sem tudok megérteni, és szégyellem is magam miattuk. Épp a meccs után beszélgettem Fodor Peti egyik régi jó barátjával, akit az alapszakaszmeccs után is megtaláltak néhányan, ezért most inkább ki sem jött a találkozóra. Ez az úriember mellesleg 10-15 évig dolgozott a csapat mellett, tehát a Fodor-családhoz hasonlóan tett egy keveset a klubért. És most azért szidják, mert szóba mer állni a barátjával, aki jelenleg egy rivális csapatnál tevékenykedik. Szerintem ez undorító! Éppúgy, mint amikor valaki egykori kedvencét anyázza, csupán azért, mert most más csapatban játszik.

Előzmény: Feribá04 (3086)
Avass Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3105
Bocai szaktárs!
Én már azóta nem veszlek komolyan, mióta megismertem a fajtádat (mármint a családot). Ráadásul Konstatáltam a :-), amit most én is erőteljesen kiteszek! :-))))))) Nem fogok be***, a körmendiekkel amúgy is jóban vagyunk! :-)

Tényleg, ki volt az: Senkise, vagy Mocababa?

A meccset egyébként én is megnéztem videón, nem sok jót tudnék felsorolni, a harcosságunkon kívül (affenébe, mert megint igazat szóltál). Egy érdekes adalék azé' lenne. A főtirpák (csak, hogy róla is essék szó) is ott volt, és a következőt mesélte:
"A meccsből 2-3 perc volt hátra az eredmény igen szoros 1-2 pont közte, amikor a gyúrónk egyszercsak fogta a mobilját, és kiment telefonálni. Amikor visszajött a terembe, már messziről mutatta az ujjaival: HÁROM. (gondolom, az Alba meccs végeredményét). Ezek után 8-al nyert a Klíma, és pl. Lapov nem mérgelődött, mint addig, viszont volt két triplakisérlete, az egyik, úgy 8-9 méterről!"
Non kommetarow! Csak zárójelben, út a dönőtig: 4.-ek lettünk, így Alba (2-2), majd (remélem) Paks (1-3), míg 3. helyezésünk esetén: Falco (2-2), majd Körmend (2-2) (ahol szerintem k*** nehéz nyerni). (zárójelben az egymás ellenik). Igaz, hogy ebben 3-1 a Paksnak, de minden meccsen 10 alatti volt a különbség, míg a másik ágon szenvedtünk a Falcoval mind a 4 meccsen, Körmenden viszont 2x sima vereség.

Előzmény: Bocai (3101)
Feribá04 Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3104
Te jössz Belfera! :-)))))))
Előzmény: Törölt nick (3100)
LD Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3103
A "korrektnek tartott szolnoki olvtárs" kitételt néhány szerencsére ritka kivételtől eltekintve minden ide író szolnoki szurkolóra igaznak éreztem, így ez Rád is vonatkozik.
Viszont ha jól emlékszem én is írtam, hogy a meccs elvesztését magunknak köszönhetjük, illetve, hogy a meccsvégi véleményes helyzeteket nem szokták befújni a hazai csapat ellen, így volt ez anno Fehérváron is és most is. Az összeseküvés-elméletet pedig más is táplálta itt, elég csak a Paks-Olaj meccs utózöngéire gondolni. "Azért fújtak így a bírók, hogy az Alba 4-ben legyen..." Felejtsük már el ezeket a hülyeségeket! Ha mi lennénk a "szövetség csapata", akkor hányadik helyen végeztünk volna tavaly meg idén? Abban viszont teljesen egyetértek, hogy sajnos elég gyakoriak a bírói tévedések, sőt, szerintem azért az 5-6 nagycsapatnak otthon sokszor megadják a hazai pálya előnyét. Fehérváron is. De ugyanúgy Szolnokon, Kaposváron, Körmenden, vagy akár Pakson és Szombathelyen is. És ha néha egyenlően fújnak, akkor pedig máris a hazai csapat szurkolói kiáltanak skandallumot. A legnagyobb baj az egységes felfogás hiánya! Na, szépen elkalandoztam...
Még egy utolsó megjegyzés. Ha a Sterbencz mester által kitalált és a játékosok által végrehajtott figura a meccs végén góllal végződik, és most mi vagyunk a negyedikek, akkor a bírók miatt előztük volna meg az Olajt? Nem azért mert a Szolnok még nálunk is egyel többször hibázott? Bocs, hogy így kifakadtam, de már a meccs előtt szinte szurkoltam, hogy ne nyerjünk (ez persze nem igaz), mert már előre féltem, hogy mit kapnánk...
Előzmény: Avass (3096)
Avass Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3102
Nyugi, javasolni fogom Belfera-nak és Jani-nak, hogy indítsunk egy fórumot "Miért utálom az Albacompot!" névvel. Benézel majd hozzánk? :-))))
Előzmény: Törölt nick (3100)
Bocai Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3101
Szia Avass,
Ha valaki nagyon távol áll az említett titulustól az Te vagy. Az csak vicc volt. Azért a döntöben már nem parázhatsz, akárhol is lesz, megyünk. Tényleg egy srác keresett a sportfórumról.
Amúgy szörny? meccs volt a Kvár-Olaj, de hatalmasat küzdöttek a fiúk. Azon múlt a meccs, hogy Bojan nem védekezhetett Bukván az utolsó negyedben, és ö pedig dobálta a középtávoliakat.
Előzmény: Avass (3097)
Avass Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3099
Szia Némó
Akkora itt a forgalom most, hogy megelőztél az esélylatolgatással, így csak annyit tudok hozzáfűzni: DA. Pont ezt akartam +írni én is. Mivel én - veled ellentétben - láttam a Szolnok-Falco Ifi szenvedésünket élőben, azóta nagyokat nyelek, ha eszembe jut a kupadöntő 2. meccse.
Előzmény: némo (3091)
Avass Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3097
Szia Bocai
Téged is lehet látni a fórumon? Nem divatszurkoló vagyok, (na jó, idén még tényleg nem merészkedtem Fehérvárnál messzebbre) hanem paráztam, mostanában elég éles vitáim voltak a sportfórumon néhány kaposvári legénnyel, szerintem Ők jöttek "meggyőzni" :-)).

Puff neki, lematekanalfabétáztam Sterbenz edzőt, erre tessék: "70 sec-24 sec=44 sec" Nooormáális vagyok? 46 sec!!! Pedig úgy figyeltem... (és még ásványvizet sem látok sehol)!

Előzmény: Bocai (3095)
Avass Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3096
Szia LD
Válaszolnék az általad "a korrektnek tartott szolnoki olvtárs" helyett.
1.-2. A Falco-Alba meccs margójára.
Tarle sérülését - mint ahogy a meccset sem -láttam, de nem lepődtem meg, hogy Góbi volt az elkövető. Nagyon nem szeretném, ha félreértenéd, készséggel elhiszem Neked, hogy abcccolúte véletlen volt, csak azt szerettem volna jelezni minden hátsó szándék nélkül, hogy Nálatok Góbi a legtökösebb gyerek (mint már az előbb is írtam). Lapov is szokott kapni Tőle könyökléseket.
A faultokról csak annyit: arról még valóban senki nem beszélt, hogy az Alba 0 hibájával szemben mennyi volt az ellennek. A 3-4 nem olyan sok, ezt már simán meg lehet magyarázni egy "európai" felfogású játékvezetéssel. Szemben a kaposvári meccsel, ahol két azonos stílusú csapat összecsapásán az egyik durván, alattomosan, színészkedve(!) védekezik és játszik, a másik (hazai) pedig csak határozottan!

3. Az összeesküvés elmélet
Ha arra céloztál, hogy a meccs előtt közzé tettem Zsoldos mester gondolatait, nos - mint akkor is fogalamztam - ezt Ő maga mondta a páromnak (mármint, hogy szerinte a Szolnok, a rájátszást az 5. helyről fogja kezdeni). Mivel ez erősen múlott a csapatán, és nem egy hivatalos nyilatkozat volt, azt hiszem joggal feltételeztem, hogy nem félrevezetés. Szerintem Ő is meglepődött a győzelmen, én meg azon, hogy teljes erőbedobással küzdöttek! Bár ezt szó szerint nem is mondta - úgy látszik félreértettem Őt. Egyébként azért fogalmaztam akkor olyan ködösen, mert nem hatalamzott fel, hogy idézzek Tőle. Most azonban - mivel szerencsére - egyikünknek sem lett igaza, egyértelműbb lehetek.

4. Véleményes szituk. Két példa:
- Alapszakasz, Alba-Olaj. Pár másodperc van hátra, 1 pontos hazai előny, mi támadunk. Mérész Csaba megkapja a labdát, csak a védője van vele szemben, a többiek ügyesen kihúzzák a nagy embereket a palánk alól, ott egy lélek sincs. Csabi úgy dönt, betör. Egy leütéssel megveri az emberét, de mire a palánk alá ér, hároman teremnek ott, és a nyakába is ugranak mindannyian. Fault nincs, az eredmény már nem változik. Egyébként ezen a meccsen történt, hogy a 3 centerünknek a 25. percben 14 hibája volt (Zolika volt még talpon, 4 faultal). Asszem mondhatom: kilógott a lóláb, hogy akkor nem nyerhettünk! Ja ezt a meccset is (mint a legutóbbit) Király spori vezette. Ez asszem válasz az 5. pontodra ("elcsalt meccsek") is. Ebbe a témába nem akarok különösebben belemenni, maradjunk annyiban, hogy az Albának, és nekünk is van bírónk.

- Alapszakasz Olaj-Paks (azért nem Olaj-Alba, mert idén még nem sikerült szorossá tennetek egyetlen szolnoki meccset sem). Asszem az első hosszabbítás végén történt, hogy másodpercekkel a vége előtt, 1, vagy 2 fás szolnoki vezetésnél Zacsi hárompontost akart dobni, de úgy, hogy előrevetődött, pont két védőnk (Predrag és Vuki) közé. Persze lefújták. A nézők nem tüntettek, inkább a Olaj játékosok (+edző) volt kikelve magából. Ezen meccs után mondta egyébként Dr. Vígh Péter a csapatnak: "Felejtsétek el azt a fogalmat, hogy "hazai pálya előnye."."

Találtam a témához kapcsolódó érdekes nyilatkozatot az NS-ben:
"„Ritka szerencsétlen csapat a miénk - szomorkodott a vereség másnapján Sterbenz László, a fehérváriak edzõje. - Hetven másodperccel a befejezés elõtt még négy ponttal vezettünk, és az idõkérésnél pontosan elmagyaráztam, mit fog játszani az ellenfelünk. Mondom, ismertük a Falco figuráját, csak sajnos Boros elcsúszott, Gráczer pedig triplát dobott. Fáj a vereség, hiszen nagyon fontos lett volna, hogy otthon kezdjünk. A fegyelmezetlen támadójátékunk és a bedobóink gyenge védekezése meghiúsította a szándékainkat."

Comment: a mester nem lehetett valami erős matekból. Miért is?
70 sec-24 sec=44 sec (feltételezve, hogy a Falco tökéletesen kijátszotta a támadóidőt)
4 pont-1 db tripla= 1 pontos vendégelőny + az Alba támad, legalább 24 másodpercig. Nem inkább erre kellett volna egy nyerő figurát kitalálni, kedves mester?...

Üdv

Előzmény: LD (3090)
Bocai Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3095
Avass, els? kérdés a helyiekt?l szombaton Kaposvárott a meccs el?tt: Avass itt van-é? Á dehogy, ilyen messze nem lehet megtalálni Olaj-meccsen, legfeljebb Fehérvárig merészkedik el, divatszurkoló..:) Na jó, biztos készültél a vasárnapi derbire, tudtad Gabci fog fogni, tehát rá kell pihenni .
Tényleg, ha Fehérvárott felkínálnak egy valag pénzt Neked, akkor vigyed má a f?tirpákot is magaddal, hátha akad egy szántatlan föddarab neki a határban ott is.
kwest Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3094
Na tessék, tényleg hülyeséget írtam, mással már nem próbálkozok :)))
Előzmény: kwest (3092)
Avass Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3093
Sziasztok
Gyorsan reagálok néhányat, csak úgy csípőből, kutyafuttában.

Jani! Tegnap megvolt a sárga-fekete premier. Mit mondjak, osztatlan sikert arattam!

Andrej! A fehérvári rádióközvetítésben szidták a szombathelyi meccs bíróit? Minő meglepő! Bár én Fehérvárról még csak városi TV közvetítését láttam, de itt a könnyebb ellenőrizhetőség ellenére sem mindíg úgy mondtak el egy esetet, ahogyan az a pályán történt. Mit is várhatnék ezek után egy rádiótól, főleg, hogy szerintem ugyanazok az arcok közvetítenek. Ha semmi közük egymáshoz, akkor bocsi a feltételezést, mindenesetre én a megyei-, városi média objektivitását eleve megkérdőjelezem (természetesen tisztelet a ritka kivételnek).

kwest Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3092
Nem értettem félre a mutogatást, egyáltalán nem gondoltam, hogy Isti valami csúnyát mutatott, én is tudom, hogy jóban vagytok vele, csak egyszerűen nem tudtam miről van szó.
Remélem szombaton Szolnokon az elődöntő után a Paksi tábor egy emberként mutatja neki ugyanezt ("ti lesztek az elsők":)))

A többiről meg tényleg ne vitatkozzunk.

Én most azért írok hülyeségeket, mert valami ronda ásványvíz van előttem sör helyett :)))

Előzmény: Feribá04 (3075)
némo Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3091
Sziasztok!

Na, akkor én is!

Gratula mindenkinek, már elhangzott kinek miért így nem ismétlem meg. Bonusba azért még valami.
Gratulálok a fórumon jelenlévő összes topictársnak a korrekt, ellenben anyázást ill. trágárkodást nélkülöző stílusért. Talán nem túlzás amit írok, de sokan sok helyen példát vehetnének rólunk! Jaj, de tetszik!:)))

A további esélyekről:

Nem tom ki, hogy van vele, de elnézve a párosításokat számomra a Kaposvár-Falco párharc tűnik a legkérdésesebbnek. Az ASE és a Körmend biztos továbbjutónak látszik, az lenne a meglepi, ha valamelyik akár 1 meccset is elbukna. A Szolnok-Alba párharc azért tűnik tuti 1-esnek, mert nem tartom képesnek az Albát az idegenbeli győzelemre. A Kapos-Falco párharc azonban nem lesz
piskóta és elmagyarázom miért gondolom így!
Abban megeggyezhetünk, hogy Zsoldos mester nagyon jól összerakta a romjaiban heverő Falcot és gyakorlatilag az ideérkezése óta biztosnak tudott
6.helyről nyugodtan kisérletezhetett. Több példa volt erre és több olyan dologról is hallottam (lévén szombathelyi vagyok) ami arról szólt, hogy nem mutatja meg a Falco tudásának minden elemét ezt a kupára és a rájátszásra tartogatják.
Tehát akár még az Olajt is érheti meglepetés!:)))
Mindazonáltal a párharc esélyese természetesen a Kaposvár, de nagy hiba lenne részükről, ha előre lefutottnak tudnák a párharcot.

A 7végi MTE-ASE meccsről csak annyit, hogy úgy tűnik kikászálódott a hullámvölgyből az ASE és csapat legyen a talpán (KÖRMEND) aki megállítja őket. Ez a meccs mindenesetre jó felvezetője volt a kupaösszecsapásnak semleges pályán talán még ennél is kiélezettebb és ezt cáfolandó simább Körmend siker születik!:))

Belfera sportriporteri kandidálását támogatom, de talán olyan helyen kellene először próbálkozni ahol kap egy pici hátszelet. Lehetne ez a DUNA TV sportrovata!:))))

be-st! Gratulálok a tippversenyen elért győzelmedhez, nekem sajnos kockáztatnom kellett, de nem jött be!:((

Örültem, hogy találkozhattam paksi topictársaimmal remélem Szolnokon folyt.köv. pár pohár borocska mellett. Mi örömünkben, ti meg bánatotokban isztok!:))) Tényleg! A 3.helyért folytatott küzdelemre is ott maradtok? Szerintem maradjatok, hogy nézne ki, hogy csupa semleges (körmendi és szolnoki) nézné végig az ASE-Falco meccset!:)))

Hajrá Körmend!!!
Üdv. némo

LD Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3090
Sziasztok! Pár megjegyzést fűznék a Falco-Alba meccshez.
1. Tarle sajnálatos sérülését nem előzte meg sportszerűtlenség, de még fault sem, csak egy szerencsétlen baleset (visszanéztem a városi tévén!), mivel a lepattanóért ugró, és azt elérő Góbit fejelte le gyakorlatilag a szintén a labda irányába mozgó Tarle, és ennek következtében szakadt fel a szemöldöke, ami csúnya látvány, de szerencsére az egyik leggyorsabban gyógyuló sportbaleset.
2. Igaz, hogy a 14. percben kaptuk az első hibát, de a Falco-nak is összesen 3-4 faultja volt ekkor, és ők jóval határozottabban védekeztek. Erről azt hiszem Williams tudna sokat mesélni…
3. Érdekes, hogy már a meccs előtt milyen összeesküvés-elméletek és prekoncepciók születtek az Alba esetleges szombathelyi győzelmével kapcsolatban, főleg az amúgy igen tisztelt és korrektnek tarott szolnoki olvtársak részéről.
4. A vereséget amúgy csak magunknak köszönhetjük, bár nagyon halkan és kissé félve megkérdezném, hogy ha a 10 mp-cel a vége előtt Boros ziccerénél elkövetett szabálytalanság(?), de legalábbis véleményes szituáció mondjuk egy Olaj-Alba meccsen történik egy hazai játékossal, akkor az milyen indulatokat váltana ki. És bár ez a eset elég véleményes (ritkán fújnak hazai csapat ellen faultot ilyenkor), az azonban egyértelműen és tisztán látszott, hogy 75-71-nél Gráczer triplája előtt (utolsó perc, szintén sorsdöntő szituáció) a védekezni próbáló Borost két kézzel gyakorlatilag hanyattlökték.
5. Szóval a problémám az, hogy az eredmény előzetes és az események utólagos nem tudásával együtt is, egy esetleges szolnoki 5. hely úgy lett beállítva, mintha az valami ördögi összeesküvés eredménye lett volna. Pedig ha a szolnoki illetőségű Kékesi sporttárs nem csalja el a debreceni meccsünket… :-)
belfera Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3089
Kedves Fehérvári Topiktársak!

Ha emlékezetem nem csal, akkor senki sem állította, hogy az Albacomp alattomosan védekezne - sem én, sem Patonay mester (az "ütnek-vágnak" szvsz nem ezt jelenti).
Azt viszont már leírtam párszor, hogy mindenki annyit enged meg magának, amennyit a bírók elnéznek neki - tehát egyetértek Janival, miszerint a keménységet illetve annak megengedését a szürkeruhásokon kell számonkérni.
Az Alba ugyebár nem védekezik jól, hiszen ők kapták a legtöbb kosarat az élmezőnyben, a Szolnok viszont jól védekezik, hiszen ők kapták a legkevesebb kosarat. Akkor most hogy is van ez? Aki nem tud védekezni, az nem faultol, aki pedig tud, az 10 perc alatt kipontozódik?? Az Alba védekezhet keményen, a Szolnok nem?? Egyik oldalon nemzetközi játékvezetői felfogás, a másikon magyaros??

Előzmény: Törölt nick (3083)
Artúr Doki Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3088
Részemről a dolog elfogadva...
Egy dolgot azonban tisztázni kell: ez a "tudósítás" nem az én agyam szüleménye volt.A szurkolói buszon ülők egyöntetű véleménye volt,amit leírtam.Ha én nem írtam volna megtette volna más az Atomic Boys-ból.
Azt hiszem túlléphetünk az ügyön,bár itt elég nagy viszhang van Pakson.
Mondjuk vért vagy fővesztést nem akarunk(akartunk9,de leckének mindenképpen jó lesz.
Szimpatikus a bocsánatkérő levél.
Gyerünk tovább.
HAJRÁ ASE!!!!
Előzmény: Hörcsög9 (3078)
Artúr Doki Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3087
Belferát a NS-be vagy a TS-ba...KÖVETELJÜK!
Előzmény: belfera (3077)
Feribá04 Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3086
Na szóval...

Marha jó kis meccs volt...A Körmend ellen valahogy mindig akadnak fantasztikus jelenetek mindkét oldalon. Gratulálok a vendéglátóknak a győzelemhez, csapatomnak pedig az első hely megszerzéséhez. Akadtak hullámvölgyek, de tízen felülre sem engedtük a hazaiakat és a negyedik negyed már csak erről szólt. Egyértelmű volt Fodor taktikája. Végig kijátszani a huszonnégyet és csak akkor eldobni. Ezt az ASE betartotta és a végén úgy éreztem ezen múlott a győzelmünk. De sebaj! Végre ismét csapat voltunk.

Szurkolás:

A hazai side tényleg nagyot alakított. Volt ugyan egy kis trágárkodás, de érződött hogy nem felénk irányul és alapvetően ők nem néztek le minket ellentétben az egy héttel ezelőtti vendégjátékunkkal. Mi túl sokan nem voltunk (80-100), de megtettünk minden tőlünk telhetőt.
Egy dolog nem tetszett, de ez nem a Devils sara.
Madison nálunk csak fél évet játszott, de örökre a szívünkbe zártuk (jól bizonyította a többször felharsanó Nickel kórus). Fodor Geri a körmendnek sokkal többet adott, mint az ASE-nak valaha bárki is, mégis rengetegen anyázták meccs közben. Nem értem...Mondjuk Geri igazán nemes bosszút állt.

Játékvezetés: Katasztrófális, de most legalább viszonylag következetes.

Hirth Attila:

Nem a szurkolói a busszal mentem, így én is csak itt értesültem a balatoni történtekről, ami nagyon elszomorított, de annál örömtelibb volt a mai bocsánatkérés. Ez szép volt!
...és ha már a bocsánatkérésnél tartunk a múlt héten első felindultságomból én is írtam valamit centerünkre, amiért szintén elnézést kell kérnem. Egyrészt azért, mert nem hinném, hogy ez a módja az érzelmek kinyilvánításának, másrészről pedig a csapat az eddig kitűzött célt teljesítette (ennél jobb helyen nem állhatnánk) és Laci küzdenitudásból a két meccsen végre jelesre vizsgázott. Egy ilyen mentalitású Czigler Lászlóra büszke vagyok, hogy csapatunkat erősíti.

Hétvégén nem tudom hogy, de eljutok Szolnokra. Fel a címvédésre!

Üdv.
Feribá04

Avass Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3085
Szia Pistike!
Először is gratula a tippverseny bajnoki címhez! (legyen elég Neked ennyi öröm most, csapataink párharcának küszöbén :-)))

Már sokszor kifejtettem a véleményemet a kemény védekezésről, a mai élkosárlabda stílusáról és a nemzetközi- és magyar bírók felfogásbeli különbségéről. Csak azt tudom mondani: TÖK igazad van! Már írtam: az Olaj bárkit képes megverni ebben a mezőnyben, de csak olyan meccsen, ahol a bírói felfogás közelít az európaihoz. Szombaton Kaposváron nem volt esélyünk, pedig mindkét csapat a szerb iskolát képviseli! :-))) (ez egy gúnyos mosoly volt a bírók felé)

Költözés: mostanában nem hiszem, bár volt idő, hogy komolyan gondolkodtunk rajta a párommal. Esetleg akkor jöhet szóba, ha tudsz egy tuti, jól fizető informatikai állást.

Én úgy tudom, a rájátszás május 11. kezdődik!

Szasz, Avass

Előzmény: be-st (3081)
Avass Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3084
Szia Sporttárs
Lemaradt a szmájl. Csak azért írtam a B2xCS-t (Brutális Csapatok Csatája), mert már többször panaszkodtatok, hogy sok mindenki mondja az Albáról, hogy keményen, néha durván védekezik, pedig nem. Hát serintem sem nem. Vannak nagyon jól védekező játékosaitok (a legjobb példa: Borisz), talán az egyetlen keményen játszó player a Góbiricsi.
Mi + mindíg a kedvencei voltunk sok emberkének, már ami a játékstílust illeti (hiába no, szerb iskola). Tény, hogy kemény a védekezésünk, hál Istennek egyre több a délszláv játékos a Klímában is, hátha előbb utóbb letaszítják a "brutalitás" trónjáról az Olajt sokak fejében. Én mondjuk nem látok szoros összefüggést a kemény határozott, és a durva védekezés közt, de erről egyrészt már sokszor szóltam, másrészt persz nem is vagyok teljesen elfogulatlan.

"tavaly Kálmán kiesése az Olaj ellen, jó példa, mi?:))" Hát legalábbis nem szerencsés a fenti eszmefuttatás után, főleg annak fényében, hogy Istit is mi tettük jégre nem is olyan régen! :-)

Komolyra fordítva, mielőtt bárkinek eszébe jutna: a két eset tényleg teljesen ártalmatlan szitu volt, tök véletlen, hogy éppen az Olaj járt arra! (bármennyire is hihetetlen :-)

Előzmény: Törölt nick (3068)
kaposvari Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3082
Nagyon küzdelmes, de elég alacsony színvonalú mérkőzésen sikerült megszerezni a harmadik helyet. A Szolnok szokásosan kemény védekezését az elején nem nagyon tudtuk átjátszani, de aztán faulthegyeikkel a saját csapdájukba estek. Vukicsevics nagyon hamar kipontozódott, Lapov is sokat játszott négy hibával, akkor nem is mert már védekezni. Viszont megintcsak sportszerűtlenül viselkedett, kimutogatott a nézőknek, provokálta az ellenfelet. Vukicsevics bedobálta a törölközőjét a pályára, szóval elég nehezen viselték el a vereséget. Nálunk Bukva játszott átlagon felülit és Brown is végre bizonyította miért hozták ide. Van tíz nap a play-offra való felkészülésre aztán, hajrá! A Falco lényegesen erősebb most mint pár hónapja, de Bánéval kiegészülve nem szabad, hogy túl nagy gondot jelentsen a csapatnak. Aztán jöhet az igazi erőpróba a Körmend ellen idegenben kezdve, de azt még hagyjuk egyelőre. A másik ágon Paks egyértelmű, Szolnok esélyesebb, de én az Albát jobban szeretném a négyben látni. Jó meccsek lesznek mindenesetre.
be-st Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3081
Üdv!
Hát ez nem jött össze. Nemhiába szerettem volna egy lebetegedő, mint egy felépülő ellenfelet. Ráadásul a Falco nem csak betegségeiből épül fel, hanem a csapat is épül. Bár ráért volna jövő héttől épülni. Gratuláció nekik, mi meg végülis a néhány héttel ezelőtti állapotba kerültünk vissza, vagyis min. egyszer muszáj nyerni Szolnokon a 4 közé jutáshoz. Közben egyszer úgy nézett ki, ezt megúszhatjuk, de hát adtunk előnyt az ellenfeleknek, és ők vannak olyan jók, hogy ennyi idő alatt nem tudtuk behozni.
A meccset sajnos nem láttam, így erről most nem tudok írni. A 14. percben befújt első fault tényleg különös eset, de azért egy dolgot hadd írjak a védekezésről: két éve volt szerencsénk játszani egy hatos csoportban a Saporta Kupában többek között litván, francia, izraeli csapat ellen is, és volt szerencsénk tapasztalni a nemzetközi játékvezetői felfogást is. Akkor sokat háborogtunk, hogy ez se, fault, az se fault. Mert ott nem. Azóta azt látom, hogy a mi csapatunk is sokkal agresszívabban védekezik. Szerény (elfogult?) véleményem szerint agresszívan, és nem alattomosan. Ezt itthon még nem egyértelműen ítélik meg a bírók. Van, aki ezt már engedi, és van, aki már az irányítónak befújja a faultot labdafelhozatalnál való védekezéskor. (Igaz, azóta Farkas helyett Sterbenz az edző, de azért ő is tapasztalt már egy-két nemzetközi meccset.) Szóval tetszik, nem tetszik, a testi érintkezés tilos elv már messze nem érvényes. Tudom, nem csak mi játszottunk az elmúlt években nemzetközi kupákban, úgyhogy kíváncsi lennék a többiek véleményére is.

Köszönöm én is belferának a tippverseny lebonyolítását, várom a folytatást! NYERTEM! A rájátszásban milyen előnyöm lesz? Hazai pálya? Két tipp egy meccsre és a jobbik számít? 10 pontról indulás? A többiek pontjai feleződnek? :-)) Némó! Mit csináltál az utolsó fordulóban, hogy ekkora előnyöm lett?

Avass! Szóltál volna tegnap az albérlet miatt! Ma költöznek az albérlők a szomszéd lakásba, a lakás kb. 20 m-re van a csarnoktól, és kiváló a rálátás is. Tényleg, csak nem Te költözöl?

Paksiak! Tetszik a vezetőtök bocsánatkérése. Ha ezt egyszer megérnénk az országos politikában is! (Ld. pl. újpesti sztárügyvéd kontra magyar mezőgazdaság ügy. Jó, jó, ez nem ide tartozik, csak nem tudtam megállni.)

Erről még senki nem írt: a rájátszás első játéknapja május 8. (az NS szerint, a hunbasketen még mindig csak május 1-ig van a műsor)

Még 1: Ilyen szoros bajnokságra nem emléxem az elmúlt évekből: az 1. és az 5. között 36 meccs után (ebből 28 számít) mindössze 3 vereség a különbség! Hajrá magyar kosárlabda!

És persze: Hajrá Fehérvár!

Üdv
Pistike

G_e_r_y Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3080
Most kicsit megdöbbentettél.

Ennyire nincs hangunk??? :))

Mert bizony zúgott a Nickel-Nickel a sérüléskor, s?t amikor kiment az öltöz?be, plusz mikor visszajött!

Mi hallottuk a ti éltetéseteket!

Egyébként nincs harag a Davissel kapcsolatban, csak kosárpályán nem megszokott a mez visszahúzása, és nagyon jó lenne ha nem is lenne az.

Remélem a dönt?ben találkozunk!!

Előzmény: saabee (3076)
andrej11 Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3079
Minden jó ha a vége jó... Csak az a baj, hogy szívesen átadnám a telitalálatomat, ha inkább az Alba nyert volna. Sajnos pont ott tévedtem...

A meccset nem láttam, így nem mondhatok róla véleményt, csak egy adalék, a fehérvári rádióközvetítésben szidták a bírókat. Így a játékvezetők megítélése tehát elég kettősnek tűnik.

Mindent bele fiúk. Szolnokon sem lehetetlen nyerni.

Hajrá Alba!

Mikor lesz a rájátszás első fordulója?

Előzmény: belfera (3067)
Hörcsög9 Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3078
Tisztelt paksi kosárlabda szurkolók !

Ezúton szeretnék elnézést kérni Tőletek akiket tegnap éjszaka megbántottam. Én nem úgy gondoltam , ahogy ezt a szó magában foglalja. Én tisztelem és becsülöm az összes paksi kosárlabda szurkolót. Amint tehetem és lehetőségem lesz rá személyesen is elnézést fogok kérni mindenkitől. Ha éjszaka balul is sűlt el a dolog akkor is nagyon szépen köszönöm Nektek a szurkolást és , hogy az alapszakaszban végig kitartottatok a csapat mellett.
Mégegyszer elnézéseteket kérem!!!

Hirth Attila

Hajrá ASE !!!!

belfera Creative Commons License 2002.04.29 0 0 3077
Jani!

Ez nagyon korrekt volt - kár, hogy csak most találtál rá a topikra.
Én egy érdekes szolnoki eszmefuttatást fűznék a témához, melyet Heeman tett közzé a sportfórumon:
"Az viszont elgondolkodtató, hogy míg Lapov nálunk a 14. percre összeszedte a 4-et, Vuki pedig a 3-at, addig Szombathelyen az Alba ugyanebben a percben szerezte az első személyi hibáját."
Én részemről annyit tennék hozzá, hogy míg a kipontozódásáig 8 percet pályán töltő Vukicsevics valószínűleg a "higanymozgású" Szőkén védekezett, addig a fehérváriak a meccsenként 6-7 faultot kiharcoló Kálmánt (no és persze 4 társát) semlegesítették teljesen tisztán. Nem mondom, hogy teljesen lehetetlen, de a 14 perc fault nélkül szerintem világrekord, és mindent egybevetve simán megér egy összeesküvéselméletet. Nem igaz, Sporttárs? :-))

Előzmény: jani0625 (3073)
saabee Creative Commons License 2002.04.28 0 0 3076
Hi all!

Minndenek előtt mindenféle gratulációhoz szeretnék csatlakozni!

+Gratulálok a tippverseny győztesének,és persze belferáról sem feledkezem meg :)

Kösz szépen,úgy érzem ezzel e referencia munkaként is elfogdható.Igy látatlanba is fogadni mernék,hogy a következő tippversenyt is Te "rendezheted" meg :)
/köszi hogy "lebonyolítottad" a tippvesenyt :) /

Körmend-ASE
Azt hiszem nagyjábol minden elhangzott már.
/ya a new drapi egész yo,csak hát ugye atechnika ördöge :) /
Talán még az érdemel említést,hogy amikor Nickel megsérült akkor csak a paksiak skandálták a nevét.Ezt nem igazán értettem... /ekkora volt a döbbenet ?/-azt meg pláne nem,hogy az előttünk ülők közül erre miért kezdtek el páran anyázni ?
Na mind1

A topic találka amúgy király volt.Csak t'án kicsit rövid:(
Remélem szombaton összejöhet valami hosszad LIVE DK is :)

Hajrá ATOM!

Mivagyunkalegnagyobbak :))))

Feribá04 Creative Commons License 2002.04.28 0 0 3075
Na látod Kwest...Te is félreérted ezt a mutogatást.

Istinek alapvetően elég jó a kapcsolata a paksi B közép néhány tagjával. Tegnap amikor kijött a félidőben melegíteni kikacsintott ránk és mutatta ők lesznek az elsők. Az egész gesztus annyira jópofa volt, hogy senki nem értette félre, hanem csak röhögtünk egyet. Nem volt szép amit a paksi meccsen Gerivel csinált, de egy paksi sincs aki emiatt még most is haragudna rá. Egyébként nem hiszem, hogy az a momentum lightosabb lett volna a tegnapitól, hisz Geri akkor kábé öt métert csúszott hason, míg Nick egy jó nagyot zsákolt (szerintem nézd vissza két esetet videón).

Azt írod, hogy ilyen esetben nem lehet taktikai faultról beszélni. Tévedés! Pont ilyen esetben lehet. A rizikó egyedül az benne, hogy a bíró ne fújja sportszerűtlennek.

Ne vitatkozzunk! Csak szerettem volna a tisztánlátás végett jelezni a pontosítást, nehogy néhányan leírják az elmondottak alapján isteni Feribánkat. :-))

Különben sajnáltam, hogy veled nem futottam össze.

Üdv.
Davis04

Ui: Először írok úgy fórumba, hogy közbe sörözöm, de így visszaolvasva elég nagy állatságnak is tűnik. :-)))))))

Előzmény: kwest (3072)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!