Keresés

Részletes keresés

deliriousnomad Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1349
Na, Dave megint kezdi a süket dumát...

MEGADETH mainman Dave Mustaine recently told U.K.'s Guitar & Bass magazine that he has a serious reason why he wants the band's new album, "United Abominations", to be the best it can ever be. "This is my last real shot at achieving anything significant," he said. "If I don't do it this time, there probably will never be a next time."
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.10 0 0 1348
Én akkor vágnám ki ezt a részt, ha az esetleg később visszaüthet. Például ha számítok arra, hogy nem lesz olyan komoly anyag, mint ami egy ilyen bejelentés után valamennyire elvárható...
Előzmény: 4umos (1347)
4umos Creative Commons License 2007.04.09 0 0 1347

két dolgot vettem észre a THAT ONE NIGHT dvd-vel kapcsolatban:

1.

Lomenzo neve mégsem került rá, mint arról korábban lehetett olvasni és szó volt róla. (ez pozitívum, hiszen ő tényleg akkor még nem is volt tagja a zenekarnak.)

2.

az egy dolog, hogy pár szám lemaradt a lemezről, mint amennyit valóban eljátszottak a koncert alatt, de hogy azt is "cenzúrázták" amikor a symphony előtt Mustaine megtette a nagy bejelentést a további Megadeth folytatásról, az felettébb meglepett... azt hittem ez neki egy emlékezetes, vállalható és büszke bejelentés volt, amit érdemes megörökíteni. persze ebből is látszik, h kurvára máshogyan gondolkodik Mustaine erről, mint én! :-DDDDDD

viszont ti, hogyan látjátok ezt? vagy szerintetek, miért hagyhatta le ezt a "bejelentős" részt????

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.07 0 0 1346
Kösz a linket. Jól fog esni egy kis kiruccanás júni végén...
Előzmény: 4umos (1345)
4umos Creative Commons License 2007.04.06 0 0 1345
Előzmény: megaa (1344)
megaa Creative Commons License 2007.04.06 0 0 1344
Honnan rendelted?
4umos Creative Commons License 2007.04.06 0 0 1343
ez nem kérdés! én már meg is rendeltem a jegyet, sztem a jövőhéten már hozza is a postás bácsi! m/
Előzmény: megaa (1342)
megaa Creative Commons License 2007.04.06 0 0 1342
Én Bécsbe tutira megyek..
Levike Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1341
Ezt a Set Me Free-t tenyleg nem kellett volna. Egyebkent nekem ujdonsag lesz az egesz album, kiallom, hogy ne hallgassak bele mindenfele gagyi minosegben, majd az eredeti, az usson ! :)
A Set Me Free-vel kapcsolatos velemenyemen az sem valtoztat, hogy meg nem is hallottam. Utalom a feldolgozasokat, kulonfele verziokat, ez van !
A Bikinitol meg azt is kurvara utaltam, hogy amikor kihoztak CD-n a regi lemezeket ujravettek/kevertek oket a studioban. Nem eleg, hogy mashogy szolnak de kicsereltek a szokasos hangszereket ujra vannak jatszva a szamok amiket mar ezer eve ismerek es rongyosra hallgattam a kazettan.. :) Szoval nem csipom az ilyesmit.
4umos Creative Commons License 2007.04.04 0 0 1340
MEGADETH KONCERT: BÉCS, 2007. JÚNIUS 28.
4umos Creative Commons License 2007.04.01 0 0 1339

már tényleg alig várom május 15-öt! bár ez a never walk alone időnként elég keményen a cryptic-os vortex gitártémáiból táplálkozik, ha jól vettem ki.  a play for blood-ban egy nem tetszett: le van keverve, nincs meg végig a youtube-on. :))

viszont az tényleg nem olyan jó, hogy az új album megvásárlásáig már csak 5 dal  maradt ami az újdonság erejével fog hatni. persze ha marad minden így, mert még van több mint 1 hónap, addig meg bármi lehet.

megaa Creative Commons License 2007.03.30 0 0 1338
hoppá, nem sikerült, de a link kiszedhető belőle...
megaa Creative Commons License 2007.03.30 0 0 1337
Itt meg a never walk alone:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=6HI9UereZ6A&mode=related&search=" target="_blank"></a>
BlackMailer Creative Commons License 2007.03.30 0 0 1336

egy újabb szám: play for blood...

http://www.youtube.com/watch?v=_2upyCjta2A

4umos Creative Commons License 2007.03.28 0 0 1335
jó a kérdés. hát, én megmondom őszintén, sztem egy rajongó jóban, rosszban együtt van a csapattal, úgy, mint a sportnál. néha el kell tudni azt is fogadni, h nem mindig csak a győzelem létezik. viszont a csapatnak is el kell fogadnia, hogy a rajongók nem mindig díjazzák ugyanúgy a teljesítményüket. sztem az képmutatás, ha nem mond a rajongó igazat. igen is mondja ki, ha valami nem jó és fordítva. a negatív kritika is lehet építő!
Előzmény: Törölt nick (1334)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.28 0 0 1334
Bevallom, hogy a Megadeth-re való rászokásomban sokat számított Mustaine karakteres és konok jelleme, de úgy érzem, hogy ez az utóbbi években egyre jobban kezd a csapat kárára menni. (Bocsánat elfelejtettem, hogy a csapat szó már lassan tiltott fogalom, helyette inkább Megadeth-et írok)

Kérdés: szerintetek ki a rajongó? Aki bármit elfogad a csapatától vagy az aki gond nélkül megkritizálja azt?! (Ez a kérdés még a Load kapcsán éleződött ki igazán, de félek, hogy lassan itt is aktuális lesz...)
Előzmény: 4umos (1333)
4umos Creative Commons License 2007.03.28 0 0 1333

Mustaine annyira "elborulhatott", hogy még klippet is forgat a Set Me Free, azaz A Tout Le Monde II-höz... jól kész van a pali! azt hiszem ezt a számot az új albumon léptetni fogom. nem, hogy nem tetszik, de most már meg is orroltam rá! Persze az eredetire nem, az MESTERMŰ! gyorsan meg is hallgattam egy párszor, hogy elflejtsem az Set Me Free okozott traumákat! :)))

ja, és egyébként csak egy gondolat a megadeth és a körülötte lévő "demokráciáról". a hivatalos klubfórumon volt/van egy topic múlthét péntek óta (amióta hivatalosan meghallgatható a dal) hogy "MI A VÉLEMÉNYED AZ ÚJ SZÁMRÓL". na, erre beírtam, de mindenféle sértéstől mentesen, hogy az eredetit preferálom, és, hogy az az igazi stb. erre másnapra, érdekes módon szépen ki lett moderálva, mintha nem is írtam volna semmit... (aztán persze mással is megtörtént ugyanez) most jelenleg csak nyálas, dicsérős vélemények vannak, vagy van olyan is, h vki lehúzta először a dalt nagyon és utána később beírt, hogy meghallgatva többször, most már nagyon tetszik, meg biztos a fülhallgató volt csak rossz... vicc! persze változhat az ember véleménye, de azért az egy kicsit furcsa, hogy a topicban csak jó vélemények vannak. mellesleg szavazásra is bocsátották egy 5-10-ig terjedő skálán, hogy mennyire tetszik a dal, hát én ott szépen a minimumot választottam, de elnézve a százalékokat a szavazás állásáról, mások is szép számban ezt tették.

Tyler Creative Commons License 2007.03.25 0 0 1332
A Systemnél jobban csinálta. Kirakta a Kick the Chairs-t, és kuss mindenkinek.
Ugyanakkor a System kb. fél évvel a megjelenés előtt letölthető volt - persze nem hivatalosan, de a lényeg szempontjából szinte mindegy.
Előzmény: Törölt nick (1329)
megaa Creative Commons License 2007.03.25 0 0 1331
Már én is várom a megjelenést. Egy részletet hallottam a never walk alone-ból (a klub oldalán talán még most is fennt van), nekem az is ígéretesnek tűnik. Bár azt sajnálom, hogy szinte biztos nem lesz koncertjük itthon, sőt még a közelben sem nagyon (mondjuk a gods os metal-on azért erősen gondolkodok...)
4umos Creative Commons License 2007.03.25 0 0 1330

Mustaine-t sztem egészen más frusztrálja, mint a korábbi megadeth tagok népszerűsége. egy olyan dolog, amit sohasem fog tudni megemészteni teljesen, mégpedig a metallicaból való kirúgása. ezt ő maga is elismeri csak nem ezekkel a szavakkal a some kind of monster videóban. és mivel a megadethben sohasem volt demokrácia és valójában a megadeth már hosszú évek óta nem más, mint Mustaine szólókarrierjének eszköze, így nem meglepő, ha időnként kirúg valakit, vagy teljes sort cserél. viszont ahhoz nagyon jó érzéke van, hogy mindig profikkal vegye magát körül, akik még kevésbé ismertek, de tehetségesek. zenei kvalitása mellett ez a másik, amit én személy szerint nagyra tartok benne. és akkor ha már itt tartunk van egy harmadik dolog is, ami miatt elismerem képességeit, hogy nagyon csavaros eszű üzletemberré is vált az évek során a zeneiparban. lásd GIGANTOUR

szóval az, hogy miért hallhatjuk lassan a fél albumot a megjelenés előtt, ezt ő tudja, és biztos van is miértje. gondolom ért egy lemez promótálásához a mai világban, ahol titokban úgyis lassan minden kikerül az internetre már a megjelenés előtt.

egyébként a set me free-ről még annyit, hogy a szám énekstílusa sem az eredeti. koncerteken szokta ebben a stílusban énekelni ezt a dalt. viszont a hangzása a gitároknak és a dobnak nagyon szép tónusos, dinamikus, de ez már a gears of war és sleepwalkernél is tökéletesen hallható. várom már a UA megjelenését, mert érzésem szerint egy nagyon mesteri album lesz. még ha felkerül rá a set me free, akkor is! :-P

Előzmény: Törölt nick (1329)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.25 0 0 1329
Személy szerint csak azt nem értem, hogy miért kell (lassan) a fél albumot közzétenni megjelenés előtt. A Systemnél jobban csinálta. Kirakta a Kick the Chairs-t, és kuss mindenkinek.

A tagcserékkel rontotta el Dave az egész Megadeth-et. Szerintem amikor feltűnt neki, hogy a közönség nem csak rá kiváncsi, gyorsan kiiktatott mindenkit, akit szerettek a rajongók és körülvette magát a nem túl feltűnő arcokkal és egyéniségekkel. Ez a mostani felállás (és az előző: Al Pitrelli és Jimmy DeGrasso) nekem legalábbis ezt támasztja alá.
Előzmény: megaa (1328)
megaa Creative Commons License 2007.03.25 0 0 1328
Itt a hivatalos setlist:

01. Sleepwalker
02. Washington Is Next!
03. Never Walk Alone
04. United Abominations
05. Gears Of War
06. Blessed Are The Dead
07. Play For Blood
08. A Tout Le Monde (Set Me Free) (Cristina Scabbia LACUNA COIL)
09. Amerikhastan
10. You're Dead
11. Burnt Ice

Egyébként én is meghallgattam. Szerintem is durva, hogy mint új szám szerepelni fog az új lemezen. Kicsit több benne a gitár, kicsit mások a szólók, de a legfurcsább, hogy egy nő énekel egy megadeth lemezen...
4umos Creative Commons License 2007.03.25 0 0 1327

hát, akkor komolyan mondom nem értem Mustaine ezen lépését. fogalmam sincs 13 évvel az eredeti verzió után mik a tervei ezzel a dallal? most akar vele /bosszúból/ betörni az MTV-re, ami korábban keményen szivatta?  vagy mi??? persze, azt is tudni, hogy ez a szám neki elég sokat jelent, meg minden, és hogy szinte betonba öntött setlist elem a koncerteken is.  viszont ez a Set Me Free, ha eltekintünk a kisebb változtatásoktól, (mint pl. időnkénti női ének, gyorsabb tempó, megtoldott Marty szóló) nem tudom megér-e annyit, hogy felkerüljön az új nagylemezre, mint NEM bónusz szám... ez nem olyan, mint mondjuk a metallica  unforgiven II-je, amiről még kis túlzással azt mondom, hogy jó is volt, de ott azért komolyabb módosításról van szó, mind zeneileg, mind szövegileg. persze, most nem is a metallicaval akarom összehasonlítani, mert az egyik legnagyobb bűn, amit egy megadeth rajongó elkövethet, az talán ez. :-DDDD minde esetre sokkal könnyebben elfogadnám és megérteném Mustaine-t, ha egyik maxi-ra tenné rá a számot vagy bónuszként a japánoknak, azok úgyis mindig többet kapnak! :-D

Előzmény: megaa (1326)
megaa Creative Commons License 2007.03.24 0 0 1326
állítólag nem bónusz szám lesz, minden kiadáson szerepelni fog.

4umos Creative Commons License 2007.03.24 0 0 1325

hát, volt "szerencsém" meghallgatni a A TOUT LE MONDE "alternatív" verzióját a SET ME FREE-t... inkább annyit mondanék röviden, hogy tényleg igaz az a mondás, hogy győztes csapaton ne változtass! vagy, hogy az eredeti az igazi!

Nem tudom miért volt szükség egy mesterművet megbolygatni.  pl. hozzáadni plusz szólót, gyorsítani a tempón és női éneket bevonni...

Remélem ezt csak bónusz számnak tervezi Mustaine az új lemezen és nem pedig az új számok listáját csökkenti majd egyel.

Simple Creative Commons License 2007.03.23 0 0 1324
Előzmény: Simple (1323)
Simple Creative Commons License 2007.03.23 0 0 1323
http://www.myspace.com/memorain

http://www.memorain.com/
4umos Creative Commons License 2007.03.21 0 0 1322

egy kis offolás:

a megadeth jelenleg kanadában turnézik, többek között olyan zenekarokkal, mint a Phil Anselmo féle Down. Tud valaki arról bővebben valamit, hogy ha éppen nem szívja szénné magát, akkor mit csinál? folytatja a Down-t, vagy nyomul még mindig a Superjoint Ritual-al?

4umos Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1321
egyrészt, másrészt az az argentínai koncert azért is fontos neki nagyon, mert az egyik kedvenc (ha nem a legnagyobb) rajongói az argentínok, mellesleg ezen a koncerten tette azt a bizonyos, nagy bejelentését, hogy folytatja-e tovább a Megadeth-et vagy szólókarrierbe kezd. az elhíresült mondat pedig röviden és tömören ennyi volt csak: "The answer is YES!" :-DD
Előzmény: megaa (1320)
megaa Creative Commons License 2007.03.19 0 0 1320

Szerintem azért, mert szerződés köti x darab lemezre a kiadóval. Valszeg az nincs benne  a szerződésében, hogy az milyen jellegű kell hogy legyen (koncert, válogatás, stb).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!