Keresés

Részletes keresés

Belabatyo Creative Commons License 2008.08.15 0 0 932
tmcorvette, boncolgassuk kicsit ezt a digital antenna temat, mert erdekel. Milyen eszkozok szuksegesek otthon a foldi digitalis adasok vetelehez? 1., felteszem egy antenna 2., es valami belteri egyseg, dobozka, kutyu, ami jelet alakit. Tudsz emliteni nekem szetteket? Mit erdemes megvenni, mennyibe fajnak, esetleg 1 tipus? Bocs, de abszolut tudashiany van nalam e teren.
tmcorvette Creative Commons License 2008.08.14 0 0 931

Ertem en, de en sajnos nem elegszem meg azokkal az stb-kel meg antennakkal, nekem jobb kell, feleslegesen meg nem szeretnek fizetni erte, mert ugysem azt hasznalnam max a kartyat... de ez mar az en problemam. :)

Mindenesetre kivancsian varom a hireket...

Előzmény: Paco155 (927)
tmcorvette Creative Commons License 2008.08.14 0 0 930

Szoba antenna es dbv-t vevo kell hozza. Ha van a TV-ben beepitett dvb-t tuner az alatalaban mpeg2-ot tudja, szoval akkor csak antenna kell. A HD adasokhoz mpeg4-es HD vevo kell, ami lehett kulso stb is, de ez is megy szobaantennaval nalunk.

3 analog csatorna: tv2, rtkklub, fixtv

4 digitalis: m1, m2, dunatv, autonomia

+2 HD: m1 HD, m2 HD

de ezek bovulni fognak ingyenes csatornakkal: viasat3 es humortv valoszinu meg iden, es ha jol tudom lesz meg ingyen par hamarosan (atv stb...)

Előzmény: Belabatyo (925)
Paco155 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 929
Ez nem az én hanem a Digi gondja. :P Amúgy erre a célra vannak a függőleges elektromos strangok a házban, hogy a kábeleket ott húzogassák. Az én lakásomban meg van egy teljesen üres gégecső a bejárati ajtó és a strang között - gondolom a többiben is.
Előzmény: Belabatyo (928)
Belabatyo Creative Commons License 2008.08.14 0 0 928
Paco, szerintem nagyobb "gond" az, hogy a kozponti tanyertol milyen uton tamadod be a lakasokat a kabellel. Ha ezt megoldod, tutti nyero lesz az otleted!
Előzmény: Paco155 (926)
Paco155 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 927
Én ha leszerződök a Digivel akkor semmiképp sem azt választom, hogy ingyen telepítsék le és a tányér meg a STB az övék marad, hanem rászánom azt a 20-23 ezer forintot és megveszem mindkettőt. :)
Előzmény: tmcorvette (923)
Paco155 Creative Commons License 2008.08.14 0 0 926
Srácok, azt én is tudom, hogy JOGILAG az összes ház összes lakójának engedélyeznie kell, ha a 4 épület tetejére fel szeretnénk tenni egy antennát, de GYAKORLATILAG elég azzal az egy épülettel egyeztetni. Ugyanis úgy nézem, hogy a szolgáltató ebben az esetben nem a társasházzal köt szerződést hanem a lakókkal külön-külön és csak az kap kábelt aki megrendeli. Persze ha a házzal kötne akkor x %-nak alá kellene írnia.

Ezt körbe kell még járnom, és személyesen beszélni a digisekkel de a telefonos és netes infok alapján ez a helyzet tűnik aktuálisnak.
Azt, hogy az EUROPEA ebben a kérdésben akár egy szalmaszálat is keresztbe tenne az érdekünkben eléggé kétlem.
Belabatyo Creative Commons License 2008.08.14 0 0 925
Ugye, nem trivialis megtalalni a lakotarsakat a postaladak alapjan :). Viszont az epuletek es lepcsohazak beazonositasa szerintem egyertelmu, szoval a jelenlegi postasunk elegge "gyengen butorozott"...
Tom, mi az a 7 ado ami bejon es hogyan jonnek be azok? Digitalis adasok vagy analog?
gpz Creative Commons License 2008.08.13 0 0 924
Elirigyeltem tőled tegnap a postásszerepet, így ma én hordtam szét, akihez odataláltam. Egyszer jó buli, de minden nap nem csinálnám. Én is inkább a kézbesítő megregulázása mellett lennék. :-)
Előzmény: Belabatyo (922)
tmcorvette Creative Commons License 2008.08.13 0 0 923

Az antenna téma engem is érdekel, régebben már feldobtam ez a témát én is, de tényleg keményen aláírást kell gyűjteni az összes házból, ha már a társasház véglegessé vált...

Én mondjuk a saját beltérit támogatnám, bármilyen szolgáltató kártyáját be lehet dugni, ha az ingyenes csatorna kevés lenne; általában amit a magyar szolgáltatók adnak az gagyi. Ez akár közös is lehetne. De én attól félek nagy érdeklődés nem lenne, a legtöbb ember megelékszik azzal ami van szerintem, a t betüsök sajnos behúznak a csőbe mindenkit.

Szóval ha kell segítség csak szóljatok. Egyébként mi még mindig szobaantennával nézzük azt a 7 csatornát ami egyemlőre jön ingyen, csakazértis. :)

Előzmény: Paco155 (918)
Belabatyo Creative Commons License 2008.08.13 0 0 922
Nép, újra egy kazal level van a C épület postaládájának a tetején. Raiffeisentől, szolgáltatóktól... Szerintem zarándokoljatok ide és valaki holnap kalapálja el a kezbesítőt. De nagyon, hátha a helyettesítés már több IQ-val fog rendelkezni...

Néhány név: Magyari, Szegedi, Staub, stb...
s96kj Creative Commons License 2008.08.13 0 0 921
Ez a beszéd:)
Előzmény: Paco155 (920)
Paco155 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 920
Konkrétan erre kérdeztem rá az ügyfélszolgálatosnál és azt mondta, hogy nem tud semmit mondani, de októberre tervezik.
Kérdem én erre, hogy "Ki tud valamit mondani? Mely számot hívjam ó nagy sejk? "
Mondá nekem, " Ne próbálkozz kisteve úgysem mond senki semmit"

Így elhatároztam hogy a jövő héten bemegyek a Promontor üzletházba (ott van a budapesti központ) és kiverem belőlük hogy mi lesz. Ha keddtől nem vagyok ne keressetek, a balesetin leszek :D
Előzmény: s96kj (919)
s96kj Creative Commons License 2008.08.13 0 0 919
Gondolom ismered, de hátha valaki nem: Szélessávkereső.hu

A FiberLAN nekem megdobogtatná a szívemet, bár egy-két éve elég rossz tapasztalataim voltak a Fibernettel - igaz, az a kábeltévés részlegük volt. Akkor vették át a 22-ik kerületet egy másik cégtől, és kriminális volt az ügyfélszolgálatuk. De a szimmetrikus 10-20 megabites sávszélesség ilyen árak mellett akkor is nagyon csábító.

Egyébként konkrétan azt is megígérték, hogy a környékünkön is kialakítják a FiberLan-t? Mert ugye azért a 22-ik kerület elég nagy...

Előzmény: Paco155 (915)
Paco155 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 918
Köszönöm a felajánlást, az a baj hogy én a vasút felé nézek. :) Bár a konyhából van rálátás az egyesre. :D Esetleg egy cantenne-t, egy twistert, vagy egy bi-quadot összerakok a nagygéphez, de a notebook antennáját nem tudom buherálni. A régi lakásban a szomszéddal közösítettük a netet mondván féláron minden olcsóbb. :P Itt viszont úgy érzem elő kell majd egyedül fizetnem. Legfeljebb később a szomszéddal közösülünk majd. :D

Internet esetén én a fibernetet azért támogatnám (és ehhez nem kell tányér), mert a 10/10 (2500 ft) vagy ha nagyigényű vagyok akkor akár a 15/15 (3500) vagy 20/20 (4500) LAN csomaggal már egész használható a net olyan áron amiért kábelmodemeset csak max 4 megát kap az ember.

Amúgy a fibernetnek is van TV és digitális TV csomagja de azok egy árban vannak a T-Kábel által adottal.
A Digitv meg szó nélkül ingyen lerakja a 60 centis antennát és behúzza a kábelt a lakásba. Én rálátok a dél-délkelet irányra szóval nekem mindegy csak gondoltam miért ne lehessen másnak is választási lehetősége.
Ha pedig felmegy a nagy közös antenna akkor az egész ház tudna választani izlés szerint a T-Kábel, a Fibernet és a Digitv közül. Lenne egy fogadásom, hogy nagyrészt ki lenne a nyerő :D
Előzmény: sancarlosp (916)
Belabatyo Creative Commons License 2008.08.13 0 0 917
Ez uton megkovetek minden jomunkasemebert, mert azt felteteleztem roluk, hogy aramtalanitottak a kaput. BOCSANAT!
Előzmény: BPI-363 (914)
sancarlosp Creative Commons License 2008.08.13 0 0 916
T van ez igaz. Nem tudok róla, hogy kötelezően ez lenne, annyi van, hogy ők behúzták a kábelt az elosztóig, szal 2 perc alatt élesíteni tudják a netet+tévét+telefont. Nálunk ez volt, az már más kérdés, hogy balfaszkodtak (mivel neten rendeltük meg), így 2-3 hét volt mire kijöttek (egyébként kb 1 hét).
A nagytányérról annyit, hogy azt engedélyeztetned kell a társasház minden lakójával, ami ugye 198 lakást jelent (hiába csak a 4-esre rakják ki). Ez a szép ebben a nagy társasházi buliban. Én ezért is, meg még egy sor másik dolog miatt kértem, kérdeztem, hogy nem lehetne házanként 1-1 társasház. Ha elég közel vagy, leoszthatok neked pár Mbit-et wifin :), amíg nincs neted, csak egy antenna kell.
Előzmény: Paco155 (915)
Paco155 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 915
Kérdeznék.

Internet és tévé ügyben futott-e már valaki holt köröket? (csak hogy én ne menjek neki még egyszer. )

Amit itt olvastam még rég az az, hogy only T-kábel. Ez igaz?

A fibernetnek ugyanis a ház előtt megy el a kábele (a múltkor épp elvágták a melósok), és felhívtam őket. Az ügyfélszolgálatos szerint semmi akadálya, hogy ők szolgáltassanak, nem tud a T-blabla kizárólagosságáról. Ami jó bennük, hogy kb októbertől a XXII kerületben is beindítják a FiberLAN szolgáltatást (szimetrikus 10 Mbit/sec 2500ft/hó) szóval érdemes lenne velük megegyezni.

Illetve amin még gondolkodom az a digitv - ingyen kihozzák az antennát és 2700 ft az 50 csatorna digitális jellel. Sőt az van a honlapon, hogy ha 30 %-a a háznak megrendeli akkor központi nagytányért tesznek fel ami mint tudjuk sokkal kevésbé érzékeny a felhőkre.

Dobáljak körbe szórólapokat a négyes épületben? :P
BPI-363 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 914
Sziasztok!

A kapuval kapcsolatban annyit sikerült megtudnom,hogy elszakadt valami vezeték a kapu és a ház között.
Péntek óta próbálják iderángatni a kivitelezőt,hogy megjavítsa,de eddig még nem sikerült.
Belabatyo Creative Commons License 2008.08.12 0 0 913
GPZ, nem a szomszedom volt, akkor bedobtam volna neki... David Tamas, avgz valami ilzemi... De attol meg lehet hogy az ove...
Előzmény: gpz (912)
gpz Creative Commons License 2008.08.12 0 0 912
Hehehe, Dávid... Nézd meg a 3-as épület közösköltség-kimutatását.

Te sem vagy nagy sportrajongó, mi?
Előzmény: Belabatyo (911)
Belabatyo Creative Commons License 2008.08.12 0 0 911
Belabacsi ma este nagyon rendes volt, mert legalabb 30 levelet kezbesitett az "A" es "B" epuletek lakoi szamara, ugyanis az o leveleik itt figyeltek a "C" epulet ladainak a tetejen.

Lakotarsak, ellenorizze mindenki a cimet a szolgaltatoknal/bankoknal - bar APEH level is volt - vagy irja ki mindenki a nevet a postaladajara.

Vannak tan akik szegyellik, hogy itt laknak, vagy csak egyszeruen titkolni szeretnek?

Mindenesetre David es H... nevu emberkeket nem talaltam sehol - 1 orat bongesztem a ladakat, kaputelefonokat - ezert ujra a "C" postaladainak a tetejen figyelnek a kuldemenyek.
Paco155 Creative Commons License 2008.08.12 0 0 910
Én itt próbálkoznék elsősorban:

FŐVÁROSI VÍZMŰVEK ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Telefonos ügyfélszolgálatunk:

06 40 247 247

Ügyfélszolgálati irodánk

1134 Budapest, Váci út 23-27.
levélcím: 1396 Budapest Pf.: 491
fax: 06 40 247 742
e-mail: vizvonal@vizmuvek.hu

Ezenkívül a melegvizet - gondolom én - az EUROPEA-nál is be kell regisztráltatni.
Előzmény: ms.mazly (909)
ms.mazly Creative Commons License 2008.08.12 0 0 909

Sziasztok!

Üdvözöllek benneteket. Már egy ideje olvasom soraitokat és alig vártam, hogy közétek tartozhassak. Látom sokmindent megjártatok már. A profik segitségét kérném. Ugyanis én még a legelején járok. Lakás átvéve. és ennyi. Első feladatom a vízóra átirás. Valami jótanács? Merre induljak el? Kinek milyen tapasztalata van?

A legegyszerűbb megoldás érdekel. semmi sorbaállás, utazgatás stb.

Paco155 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 908
"Máshogy megközelítve: Én is beszélgettem egy munkással (konténeres), aki elmondta, hogy az építésvezetők engedélyezték, hogy 15 percre bármikor behajtsanak az elkerített lakóterületre, hogy rakodjanak. Ergó, mehetsz hozzájuk a problémáddal, de ha pont ők engedélyezik ezt meg, akkor nem fogsz sokat elérni. Persze lehet, hogy a munkás hazudott, de nem feltételezem róluk, róla.
És akkor a 3,. megközelítés: Számon kértem azt a munkást, akinél volt egy kapu távirányító, hogy miért nyitja ki a kaput, ide nem jöhetnének be. Mire ő, hogy azt az építésvezetőktől kapta, hogy beengedje a teherautókat, konténereseket"

Ebben a formában egyikőnk sem fog tudni mit kezdeni a problémával.
Előzmény: sancarlosp (905)
Gabek7 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 907
És képzeld el, mi ezeket a nyugodtabb körülményeket tavaly szeptember óta várjuk.
Vártuk, hogy befejezzék az épületet, ami még mindig nincs kész, valamint vártuk, hogy - ahogy megígérték - elkerítsék az 1-es 2-es épületet a munkaterületről.

hupm Creative Commons License 2008.08.11 0 0 906

Ez az egész munkaterület kérdés (benne a kapu üggyel) sajnos nem fog megoldódni addig, amíg nem fejezik be az E épületet. Egy-két hónapnyi C épületben tartózkodás után kezdtük azt hinni, hogy napról-napra nyugodtabb kürülmények lesznek körülöttünk, kevesebb munkás, piszok, sár, építési törmelék. Erre augusztus elején lerakják a B és C elé a büfé konténert. Néha visszafelé haladnak az ügyek.

Előzmény: sancarlosp (905)
sancarlosp Creative Commons License 2008.08.11 0 0 905
Hát sok sikert ehhez… Egész nap a kapuban fogsz / akarsz állni?
Az első lépés egyébként az volt, amit írsz, de mivel, nekem van dolgom, nem tudok reggel 6 tól este 6-ig ott állni hogy szóljak (gondolom azt tudod, hogy, hogy szólsz, bezárja, elmész, kinyitja és úgy is hagyja).
Az építésvezetőnek a legkisebb gondja is nagyobb annál, hogy ezzel foglalkozzon. Leírtam már, de akkor ismét: Ráncigálták a munkások a kaput, hogy kinyissák, szóltam telefonon az építésvezetőknek, hogy, ugyan, lépjenek már ki az iroda erkélyére, és szóljanak már, hogy ne ráncigálják a munkások a kaput. Szerinted??? Szólt?
Máshogy megközelítve: Én is beszélgettem egy munkással (konténeres), aki elmondta, hogy az építésvezetők engedélyezték, hogy 15 percre bármikor behajtsanak az elkerített lakóterületre, hogy rakodjanak. Ergó, mehetsz hozzájuk a problémáddal, de ha pont ők engedélyezik ezt meg, akkor nem fogsz sokat elérni. Persze lehet, hogy a munkás hazudott, de nem feltételezem róluk, róla.
És akkor a 3,. megközelítés: Számon kértem azt a munkást, akinél volt egy kapu távirányító, hogy miért nyitja ki a kaput, ide nem jöhetnének be. Mire ő, hogy azt az építésvezetőktől kapta, hogy beengedje a teherautókat, konténereseket (kb mi a f*** közöd van hozzá stílusban).

Welcome
Előzmény: Paco155 (903)
az optimista Creative Commons License 2008.08.11 0 0 904
...várjuk a spanyol viaszt kapu-ügyben...:)
Előzmény: Paco155 (903)
Paco155 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 903
Balhén én soha sem a baseballütőt értettem. :D
Neked a headfield acél tünt ki az előző hozzászólásaimból, de mindig ott volt előtte az is hogy előtte rugalmasan megpróbálok megoldást keresni. És csak akkor kezdem el a felkeményedést ha nem lehet közös nevezőre jutni. Onnantól jön a "ragaszkodom a leírtakhoz" metódus.

A kirúgatást-egyebet meg "gyengeségnek" tartom, hiszen azt feltételezi, hogy nem tudom helyszínen lerendezni a dolgot, meghátrálok, és utána szaladok a főnökéhez panaszkodni. Ez nem az én stílusom, ha egyszer annyiban hagytam valamit az akkor úgy is marad. A múlt héten eltöltöttem egypár napot a lakásban és beszélgettem néhány kint dolgozó emberrel - egyikkel sem volt problémám. A villanyszerelők munkaidejük után csinálták meg azt az elkötést amit korábban elkövettek, a gépész srác pillanatok alatt ott volt amikor a konyhások hívták és bekötötte a csapot, a lámpaállító munkások is ott merték hagyni a 300 ezres nagyflexet a teraszunkon és megkért, hogy vigyázzak rá amíg elmegy ebédelni. A hibajegyzékre felvett lötyögő kilincset is két perc alatt megcsinálták.
Amíg normális hangnemben kezdjük a kommunikációt addig ők is nagyon szolgálatkészek én ezt tapasztaltam.

A "balhézok" is úgy nézne ki mint minden más estben, hogy úgy kezdem, hogy odamegyek hozzá elmondom, hogy miért szeretném, ha az a kapu bezáródna utánam, és megkérdezem, hogy szerinte ez miért nem jó. Ha tud értelmes indokot mondani akkor kiegyezünk egy kompromisszumban miszerint elvégzi azt a munkát amiatt a kapu nyitva kell hogy legyen számára és megígértetem, hogy bezárja maga után. És be is fogja amíg egyenrangú félként beszélünk vele, ha viszont lekezelően állunk hozzá akkor már "csakazértsem".
Ha nem tud értelmes okot mondani ott kezdődnek a problémák mert a "csak" az számomra nem elég nyomós érv. Ilyenkor veszem a fáradtságot és addig ott maradok amíg meg nem unja (elvégre neki dolga van), ha pedig erőszakkal "lekapcsolja" akkor már jogosan megyek az építésvezetőhöz az alapján, hogy kommunikációképtelen a beosztottja és tegyen rendet. Persze ez kb 3 órányi időtartamban ér csak valamit utána akár újra is kezdhetném. :)

Előzmény: sancarlosp (902)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!