Bár megígértem a topicbulin, hogy 3-0 lesz nekünk, de ez most nem sikerült, üsse kavics, jó lesz a 3-1 is.
Most olvastam, hogy volt az első fordulóban egy telitalálatom, és így bírtam 20 pontot összekaparni. Ez gáz.. Na de holnap 11-el nyer az ASE, és Terribá megdobja a maga 28 pontját. A Szolnok meg 64-61-re nyer Vuki 19 pontjával. A topicmeetingen még Orosz Benőt favorizáltam, de most már azt mondom, hogy Vuki je bog (vagy mi) az Olajban. Pedig eddig nem nagyon tetszett a skac. Már akkor is montam, a Lapov inkább játsszon, mint hisztizzen.
Hajrá ASE!!!
Váradi holnap megy a Gemenc Opelbe kiválasztani az új kocsiját, ezért megbeszélte az MKOSZ, hogy ha már itt van, levezeti a meccset. A kocsi rendszáma utal az ASE bajnoki helyezésére: PAE-111, csak mert a 001 már foglalt.
A csütörtöki meccsekre is leadnám a tippjeimet, ugyanis nem leszek itthon, és hát az 5. helyem azért kötelez!
Szóval kedd:
ASE-Dombóvár +9 24/28
Körmend-Debrecen +17 31/26
Szolnok-Alba +8 22/29
Kaposvár-Falco +3 27/29
Topic kosár7vége: az időponttal mi a helyzet??? Sz'tem lassan azt is el kéne kezdeni egyeztetni. Mondjuk elég nehéz lesz olyan időpontot találni, ami mindenkinek megfelel (nyaralás, estébé...)!
Holnap sajnos nem leszek ott Körmenden, de azért mindent bele!!! Nem t'om, hogy szerdán miért nem lehetett úgy játszani, mint szombaton, megspóroltunk volna egy utazást! De hát most már mind1, a lényeg, hogy továbbjussunk! Egyébként lehet, hogy Putesz is olvassa a honlapot??? Mert most végre cserélt!:)))
A műsorújság - üggyel kapcsolatban : számomra is elég nehéz olvasmány volt a meccs előtt.Én nagyon tisztelem és becsülöm a fehérvári illetőségű Posch Endrét,hogy a cikkaláírásokból ítélve szinte majdhogynem egymaga szerkeszti a lapot,de egyszerűen minősíthetetlen,amit leír benne!Ezt jogi,bírósági ügyekben nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásnak nevezik.Természetesen én is elfogult vagyok a saját csapatommal szemben,ennek következtében nem mindig tudok teljesen reális maradni,de amikor ilyeneket leírnak,hogy pl. "azt kell tehetetlenül végignéznünk,amikor szeretteinket éri méltánytalanság,nyilvánvaló igazságtalanság.Márpedig Szolnokon pontosan ezt kellett elszenvednie kedvenc csapatunknak" vagy "ha ugyan a sport szókészletével egyáltalán még visszaadható az,ami mérkőzés ürügyén ott végigmegy" - a szolnoki csarnokra célozva vagy "az a vendégcsapat,amely győzelemre számít Szolnokon,ki van téve a szurkolóknak álcázott ultrák verbális,sőt akár tettleges brutalitásának,a rendezők tétlen (sicc!),cinkos asszisztálása mellett" És MÉG SOROLHATNÁM!
Mit gondoljon ilyenkor,ezeket a sorokat olvasva egy szolnoki szurkoló ?
A következő sorban Posch úr azt is bebizonyította,hogy nem látta a csütörtöki meccset : "a végjátékban csütörtökön is erősen lejtett a szolnoki pálya" - még a legelvakultabb szfváriak sem hivatkoztak meccs után a játékvezetésre... Egyébként is a faultarány 20 - 19,a dobott büntetők aránya 11 - 16 volt.
Tegnap este fáradtság miatt,ma délelőtt pedig az "Internal server error" miatt nem tudtam írni ide ; lássuk most a véleményemet!
Albacomp - OLAJ 99 - 83
Mindenekelőtt szeretnék gratulálni az Albacompnak a tegnapi győzelemhez.Bár a mi csapatunk sem játszott rosszul,sőt helyenként kifejezetten jól kosaraztunk,a nagyszerű dobóformájukkal (a 3. negyed végéig kb. 70%) képtelenek voltunk mit kezdeni.Én is csak azokhoz tudok csatlakozni,akik szerint az elején vesztettük el ; így egyszerűen nem szabad meccset kezdeni,főleg nem idegenben.Nagyon tisztelem Gorant,mert szerintem kiváló edző,de a rangadók előtti pszichés ráhangolással valami nem stimmelhet,mert nem ez az első tragikus meccskezdésünk.Az első öt perc után hiába voltunk végig egyenrangú ellenfelek,15 pont nagyon sok előny.
A csapatból talán Benő és Borisz lógott ki,nekik nem ment ; Predrag és Vuki hozták magukat.Lapovval a 17 pont ellenére sem vagyok teljesen elégedett,mert az első két negyedet végighisztizte ; igaz,ha a végén nem játszik jól,lehet harmincas verést kaptunk volna.Az Olajból kiemelkedett 21 pontjával Trepák Zoli,akin - bátran kejelenthetem - semmi nem múlott.Az Albáról túl sokat nem lehet elmondani,nem volt emberük,aki ne játszott volna átlagon felül ; Williams - szel (hogy most neki szabadott volna - e játszani,az más téma...) és Góbival főleg nem bitunk.
Játékvezetés : kölcsönösen mindkét oldalra megfújták a marhaságaikat,érthetetlenül szétsípolták a meccset.Nem rajtuk múlott,de volt 1-2,a semleges néző számára is idegborzoló ítéletük (pl. Bencze az Alba támadó térfelének oldalvonala mellől húzza vissza a labdát ; a passzt Csirke a túlsó térfél közepén éri el,mindenki tudja hogy visszajátszás csak Szabónégy nem).
Szurkolás : fehérvári részről semmivel sem több a szokásosnál,pedig még a megyei napilapunkban is beadták,hogy "ha hinni lehet a fehérváriak internetes üzeneteinek,pokol vár a mieinkre a Gáz utcában".Vajon ki írhatta,és hol ? :-) Mi kb. százan lehettünk, -15 - nél még nyomtuk becsülettel,de ahogy a csapat,úgy fokozatosan mi is feladtuk :-(
Még1x gratula a fehérváriaknak,a mieinknek pedig fel a fejjel,nem történt sorstargédia!
Szerdán idehaza javítunk!
Nem értem!!!!!
Teljes mértékben azt kaptuk,amit megérdemeltük.Ilyen játékkal másra nem is számíthattunk.Habár az igaz,hogy nem volt szerencsénk,azonban szvsz így is nyernünk kellett volna.Ezt biznyítja az a létezhetetlen utolsó negyed is /habár ahhoz azért a Dombóvár is kellett.../
Ha változik a hozzáállás nem lehet gond!!!
Kedden győzni KELL!!!
Örülök a válaszodnak, és annak, hogy mégsem az egész meccsen szidta a fehérvári közönség a szolnokiakat. Ez felemelő érzés. Remélem szerdán az eddiginél sportszerűbb szurkolás lesz, és nem azt kapja a fehérvári csapat amit "megérdemel". Bár szerintem nem érdemelt ki semmit, esetleg W.
A névtelenül nyilatkozó szolnoki sportvezetővel ne röhögtess, hiszen te is újságíró vagy. Tudod mi ez?! Nem lehet cáfolni és bizonyítani sem. Ez a névtelenül nyilatkozó szerintem csak eszköz volt a kiadvány szerkesztőjének kezében, hogy Szolnok ellenes hangulatot keltsen. Sikerült is.
Jó, a vezetőségnek nincs köze a kiadványhoz. Elhiszem ha a legközelebbi számban, vagy külön kiadványon elhatárolódnak az ilyen jellegű hangulatkeltéstől. Én személy szerint elhatárolódok, akár szolnoki, akár fehérvári oldalról jöjjön.
Nem tudom, hogy olvastad-e a múltheti írásomat, de hidd el NG NEM MOND IGAZAT! Mégegyszer nem írom le de akár bíróságon is elmondom, hogy NG-t nem ütötték le (pofont sem kapott)! 1 méterre álltam tőle és vele beszéltem Williemsről amikor összesett. Kétségtelenül oka megvolt a pánikra (nem miattam), de miért a dühös Olaj szurkolók hadán keresztül kell elhagynia a csarnokot???* Nem is feltételezem, hogy ez is provokáció volt.....
Az albakosár.hu esetében tett nyilatkozatomat az oda beíró szolnokiak miatt teljes egészében visszavonom.
* nem hinném, hogy az AS Roma vezérkara a Lazio szurkolóin keresztül távozna egy mérkőzés után...(a mi esetünk ua. csak kicsiben)
Sziasztok,
A tegnapi Alba-Olaj meccsen a mérközés elsö negyedében atomjaira hullott az alaptaktikánk, minthogy a kökemény védekezést nem tudtuk folytatni a második negyedtöl, mert a kezdöcsapat négy játékosának 3-3 személyije volt (Borisznak meg kettö). Támadásban persze képtelenek voltunk ezt a hátrányt kompenzálni, bár ha jól emlékszem az utolsó két negyed elején voltak jó szériáink is a zóna ellen. A védekezésünk az utolsó 10 percben (is) 0 volt, örömjátékot mutatott az Alba, nem voltak segítések a betörö játékosoknál (Csirke), ha igen kiosztás és tripla (Trunics), jobb volt az Alba. Trepi hiába vert 21-et, nem volt szuper védekezésben így Góbi naggyá válhatott.
Meccs után menekültem mint állat, szakadt az es?, szandálban rohantam az autóig:-)
A szurkolásra szerintem kár szót vesztegetni.
Paksiak, PAE rendszámú autót Váradinak is:-)!! De legalábbis Puma nyúlcipöt!
ASE-Dombóvár H11 24/31 (Hazai gyűrűk :-))
Körmend-Debrecen H19 29/18 (feltámadott a Nickell...)
Kaposvár-Falco H3 20/32 (nagy léptekkel az 5. meccs felé)
Olaj-Alba H15 18/22 (Vagy nagyon sok lesz, vagy nagyon kevés a különbség-ezért írtam közepest, így biztosan nem lesz telitalálatom...)
"(Bár az azért különbség, hogy az Acsai Attila még nem kapott pofont Fehérváron)"
Kérdezd meg MOL Szolnok Fun-t, szerinte NG sem kapott (pont vele beszélt, amikor az eset történt). Egyébként nem értem, hogy kapcsolódik ez a rendcsináláshoz?!
Sziasztok!
A nyári topic kosárhétvégével kapcsolatban szeretnék irni.Szóval én sajos elméláztam a szavazatok leadásával,igy le is maradtam,na mindegy,mert kb én is ezeket a győztes szavazatokat adtam volna.
A lényeg:én tudok szállást rendezni.Kedves paksi topic társak,ha megfelelőnek gondoltok,akkor holnap keressetek meg a meccsen majd.
Kb ennyit akkartam.
Üdv:
Tomas
(Pakson Tomoka-ként ismernek sokan)
Hát azért ezt soha nem gondoltam volna, hogy erre sor kerül de azt kell mondanom neked, hogy ez az írásod volt eddig a legobjektívebb.
Egy dolog viszont magyarázatra szorul, és erre a választ tőled várom:
Mint írtam jó lenne ezt az ellenségeskedést csillapítani a két klub között. Azt hiszem ezzel te is egyet értesz.
- MIÉRT TERJESZTETT AZ ALBACOMP VEZETÉSE USZÍTÓ(!!!!!!!) JELLEGŰ, A CSÜTÜRTÖKI ESEMÉNYEKET EGYOLDALÚAN BEMUTATATÓ, ÖNSAJNÁLKOZÓ SZÓRÓLAPOT A MÉRKŐZÉS ELEJÉN?
Ez felháborító! A kedélyek lángját mégjobban fellobbantani ezek szerint csak a fehérvári vezetésnek érdeke. Ez mindent elmond, lehet ezek után szidni a szolnoki közönséget, és játékosokat........
Az albakosar.hu oldalait ajánlom mindenkinek, ahol el lehet olvasni az "igazi" fehérvári szurkolók írásait. Ma ott jártam és több fehérvári megerősítette, hogy a tisztelt, és "szakértő", "uri" közénségük végig cigányozott és parasztozott......
Összesítettem a szavazatokat.
16 szavazat érkezett, a következő megoszlásban (zárójelben a szavazók név szerint, abban a sorrendben, ahogy leadták voksukat):
- 6 db Paksról (Feribá04, Fishtax, Saabee, Nick007, Johnny Boy, Csaby1)
- 5 db Körmendről (Boran, Belfera, Cho8, Némó, Gery)
- 4 db Szolnokról (Avass, Bocai, Gabci456, xGabi)
- 1 db Kaposvárról (Bazsy)
Azért írtam le a szavazókat név szerint, mert ha véletlenül valakit kihagytam az összesítésből, reklamáljon, hogy az Ő szavazatát is beleszámíthassam!
1. „Van-e igény erre az egészre, magyarul legyen-e ilyen hétvége?”
16 igen, MEGSZAVAZVA
2. „Ha lenne ilyen résztvennél-e rajta?”
16 igen, MEGSZAVAZVA
3. „Hol legyen megrendezve?”
Nem mindenki adott egyértelmű választ, ezért a következőképpen értékeltem:
A szavazatok 4 város topicosai közül érkeztek, ezért alaphelyzetben 4 jelölt van a házigazda szerepre. Ha egy szavazat ráillik egy városra, az kap egy pontot (pl.: a ”bajnokcsapat”-ra mind a 4 jelölt kap pontot, mert elvileg még bármelyik lehet, míg a „Dunántúl” szavazatra értelemszerűen 3). Tehát:
2 tartózkodás mellett:
1. Paks: 13 pont
2. Körmend: 10 pont (Gery „minél közelebb” szavazatát ide vettem, hiszen Körmendhez Körmend van a legközelebb :-) )
3. Kaposvár: 9 pont
4. Szolnok: 4 pont
4. „ Egészpályás játék vagy streetball?”
4 tartózkodás mellett:
3 szavazat a „streetball”-ra, 9 pedig az „egészpálya”-ra, MEGSZAVAZVA: „egészpálya”
5. ” Teremben vagy szabadtéren”
3 tartózkodás mellett:
4 szavazat a „szabadtér”-re, 9 pedig a „terem”-re, MEGSZAVAZVA: „terem”
Tehát a topictársak Paksot javasolták, mint helyszínt.
Kérdésem: Ezekkel a feltételekkel ELVÁLLALJA-E PAKS A RENDEZÉST? Paksi topictársak, kérlek benneteket, beszéljétek ezt meg egymás közt, és a választ a koordinátor tegye fel a fórumra.
Ha a válasz IGEN, akkor:
- Feribá, megkérlek, tedd közkincsé, amit nekem elmondtál a paksi rendezés előnyeiről (terem, vendéglő, szállás, stb.)
- Párhuzamosan el is kezdődhetne a szervezés, mert szorít az idő! A paksiak elkezdhetik intézni a termet, és Feribá által említett, esetleges támogatók meggyőzését, stb.
- A párhuzamosságot úgy értem, hogy minden részt vevő városban szükség van 1 olyan emberre, aki összefogja az induló csapato(kat). Hogy haladjunk, én rögtön nevesíteném is az általam javasolt topicosokat:
Paks: Feribá, mint ötletgazda (mondtad, hogy a szerevezésben nem biztos, hogy tevékeny részt tudsz vállalni, de ezt inkább beszéljétek meg Ti).
Körmend: Belfera (Szolnokon már céloztam rá, különben is: Te is kitaláltad már ezt egyszer)
Kaposvár: Bazsy, mint egyetlen szavazó
Szolnok Avass (szerényen elvállalom :-) ). /Szóljon, ha valaki nagyon szeretné intézni!/
Arra kérek minden érintettet, hogy szóljon az, aki valamiért nem tudja vállalni!
Azon városokból, ahonnan nem szavaztak, de érdeklődés mutatkozik a dzsembori iránt, kérjük a beírásokat ide, a fórumba (Fehérvár?).
Arra kérném a koordinátorokat, hogy küldjék el, legalább egymásnak a tel. számaikat.
(Feribá, mindjárt dobok egy mélt a továbbiakról, néhány javaslattal).
"Nagy Gábor rögtön ment és rendet teremtett a hazai szurkolók között. Szeretném ezt látni Szolnokon is a szolnoki vezetőktől..."
Akkor gyere és nézd meg. Bizonyos Acsai Attila rendszeresen felszólítja a közönséget, hogy fejezzék be a helytelen cselekedetüket, mind hangosbemondón keresztül, mind személyesen.
Én csak megkérdeztem, hogy a 3480-as hozzászólásod minek számít... Máskor ne fogalmazz kétértelműen, és akkor nincs félreértés.
Tudod, nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani.