Keresés

Részletes keresés

Folee Creative Commons License 2004.07.26 0 0 1331
Próbáld meg a D-Effectsnél a Slow SHTR (kis zársebesség) funkciót 1. vagy 2. állásban. A tv-ben futó csíkokat kiszedte. Állvány persze kell hozzá.
Előzmény: shamandelon (1329)
shamandelon Creative Commons License 2004.07.25 0 0 1329
Üdv mindenkinek! Kezdő user vagyok, tanácsot kérnék valakitől. Van egy Sony DCR -HC14E típusú kamerám, amin a zársebességet nem tudom manuálisan állítani. Vetített mozgóképet szeretnék felvenni, úgy, hogy ne villogjon. ( Lehet, hogy én bénázok,azért nem találom ezt az opciót!) Szóval a kérdésem: tudja- e valaki, hogy a Program AE beállítások(pl.:a "sports") milyen zársebességgel futnak?
k2laci Creative Commons License 2004.07.25 0 0 1327
Biztos, hogy 60eft volt, mert az Auchan akciós katalógusában egy jóval magasabb ár szerepel....
Előzmény: Törölt nick (1319)
k2laci Creative Commons License 2004.07.24 0 0 1325
Ugye jól gyanítom, hogy az asztali DVD-irókban is van Macrovision védelem, tehát jelforrásként nem használható műsoros DVD v. VHS-kazetta ?
kspori Creative Commons License 2004.07.23 0 0 1323

Sziasztok!

Digit kamit akarok venni és kellene 1 kis segítség!

Kinéztem egyet (samsung vp-305i)és érdekelne a véleményetek hogy milyen. Vagy ha tudtok ajánlani jobbat hasonló árba légyszi irjatok!

köszi

vw1966 Creative Commons License 2004.07.23 0 0 1322

DMR-E50 amivel problémáim vannak szaggatás stb sorry elirtam

Előzmény: vw1966 (1318)
psr 640 Creative Commons License 2004.07.23 0 0 1321

Sajnos kényszerűségből használom az analóg bemenetet, mivel nincs dv bemenet, de még így is sokkal jobb a képminőség, mint korábban amikor HI8-ról másoltam VHS-re.

vw1966 Creative Commons License 2004.07.23 0 0 1318

csak annyit tennék hozzá a Panasonic DMR-H2 nem egy csucs! A Tvnél levéltár számára archiválunk vele Adást az analog bementén....és néha láthato hogy egy átuszás "beszaggat" picit  vagy a száguldo auto akad egyet kizárolag bolti TDK ritekG04re irunk...probáltam még Primedisck stb mindegyikkel csinálja........ DV in nélküli amugy se ér semmit...

... DV-ből analogba analogbol DVDbe ennek mi értelme?

ha DV ines az azért lehet jo ha PC-n vágott DV anyagot akarod beleküldeni = nem kell orákat tömöriteni a PC-vel ...egy kollégám otthon igy csinálja

Előzmény: psr 640 (1317)
psr 640 Creative Commons License 2004.07.23 0 0 1317
Nekem Panasonic asztali íróm van, már közel egy éve használom és nagyon meg vagyok vele elégedve. Elsősorban az sp üzemmódot használom, ez 2 óra felvételt tesz lehetővé, és a minőségromlás is elhanyagolható. Pedig analóg kábelt használok a dv kamera és a felvevő között, mivel ez utóbbin nincs dv bemenet. A fehér tetejű Princo-ra írok aminek az ára elég baráti. Kamerából már nem venném meg a dvd típust, mert ezekbe a lemez elég húzós, másrészt a felvételi idő is elég rövid.
k2laci Creative Commons License 2004.07.23 0 0 1316
Anyit szeretnék kérni, hogy írd már le a tapasztalataidat az asztali DVD-iróról. Én most a videómat szeretném erre lecserélni, de még nemigen ismerem a cuccot, hogy mire kell figyelni, melyik a jó stb. Köszi előre is ....
Előzmény: Törölt nick (1315)
Andreas Creative Commons License 2004.07.23 0 0 1314

DVD készítéshez MPEG2 encoder kell, ez nincs alapban a Vegas-ban. A Sony a DVD készítéshez egy másik programot árul a DVD Architect 2-t amit a Vegas+DVD csomagban lehet megvásárolni.

Előzmény: Törölt nick (1309)
bohemy Creative Commons License 2004.07.23 0 0 1313

Sziasztok!

Egy pana nv-gs200-as megvételén töröm a fejemet. Nektek mi a tapasztalatok vele?

bohemy Creative Commons License 2004.07.23 0 0 1312

Zeki!

Nem a DVD a hibás. Le kell szedni hozzá egy konvertáló programot. Ha tudsz várni pár hetet, akkor jobban utána tudok járni, mert nekem is hasonló problémáim lesznek :)

A tényleg a nomica az olcsóbb, és még optikát is ajánlanak. Ha van ezzel a szolgáltatóval tapasztalatod, akkor kérlek oszd meg :) 

Előzmény: Törölt nick (1309)
james19791 Creative Commons License 2004.07.23 0 0 1311
sziasztok! Körülbelül egy hónapja vettem egy Panasonic NV-GS11-es videokamerát én is. Nekem minden OK a leszedett videok minőségével, csak egy gondom van. 21 perces anyagot leszedett 4,5 gigába, 55 perces anyagot pedig 11,5 gigába. Ez egy kicsit sok :) Nagyon örülnék ha valaki eljuttatna számomra valami olyan programot, ami összetömöríti a videot, lehetőleg minimális minőség romlással vagy anélkül. Vagy van e olyan program, ami már tömörítve szedi le. A mostanit movie makerrel szedtem le, (25 MB/s). Olyan progi is jó lenne, aminél lehet állítani hogy hány megával szedje le. Egyáltalán van e ilyen Bárkik küldi, előre is köszi
Vitya Creative Commons License 2004.07.23 0 0 1310
Amennyiben arra egyszerűsítenők a kérdést, hogy Canon MV-750i, avagy JVC GR-D73, akkor ki melyiket választaná és miért? Illetve ha egyiket sem, akkor - szigorúan ebben az árkategóriában - mit? (És persze miért...?)
Folee Creative Commons License 2004.07.22 0 0 1308
Próba
k2laci Creative Commons License 2004.07.22 0 0 1307
A Metró új akciós katalógusában a SONY TRV255-ös már csak 87 eft. Ennyiért szabad otthagyni ?! :-)) Nem vagyok otthon a digi. kamkorderekben, de ez jó árnak tűnik. Mit jelent a "Klikk to DVD" funkció ?
Pueblo Creative Commons License 2004.07.16 0 0 1304
Mit vennél? Miért és mennyiért? :)
Előzmény: PeTyUs (1303)
PeTyUs Creative Commons License 2004.07.16 0 0 1303

Bocs a buta kérdésért, visszaolvastam (jó ez az új fórum engine :)).. hát elég sajnálatos dolog ez. Mondjuk ha belegondolok, hogy a 100 Hz-es TV-n is 60-ban lenne minden az már eleve kellemetlen dolog. :( Na sebaj. Nem tudja valaki hogy Ausztráliában is ilyen pofátlanul olcsóak-e  a digitális kamerák? :)

Előzmény: Törölt nick (1302)
PeTyUs Creative Commons License 2004.07.16 0 0 1301

Sziasztok!

Két kérdésem lenne: az első, hogy ha a kamerának az USA a származási országa :), az gond lehet-e itthon, vagy nem lényeg ezeknél az NTSC/PAL különbség. A másik, hogy érdemes-e szerintetek olyan kamerát venni, ami DVD-re rögzít. Kösz az esetleges válaszokat. :)

kHOtjoi Creative Commons License 2004.07.16 0 0 1300
A cim sony.bolt.hu  a többi infót itt megtalálod. Pesten csak a lepecsételt vámpapirok visszavitele után adják vissza az áfa egy részét/mindenféle kezelési költséget levonnak,igy ez kb  a 20%-os áfa helyett csak 15% /.Ezt minden bolt vissza adja /elméletileg/csak nem mindegy, hogy vásárláskor már be se fizeted az áfát, és utána van 90 napod hogy kijuttasd a kamerát az országból majd vissza,vagy majd utólag hozzájutsz a pénzed egy részéhez. Ismeretségem nem volt,csak körbetelefonáltam az üzleteket hol a legolcsobb ez a tipus és ide adják-e áfa nélkül ha viszek egy utlevelet a gazdájával  és ők bevállalták.Ehez még add hozzá a szükséges tartozékok árát/ kazik, pótaksi. UV szürő, kameratáska," Ílink" kábel+kártya+szoftver,memoriakártya.stb/illetve a ki nem fizetett áfáját és egy igen jelentős összeget megsporoltál.
Előzmény: mi-ez (1299)
mi-ez Creative Commons License 2004.07.16 0 0 1299
"A lényeg ,BP-en 380-330ezer között mozgott az ár, Egerben 310ezer -ÁFA/román utlevél+a gazdája/=248 ezer HUft-ot kellet a gépért fizetnem a kasszánál./"

Egyébként ez nagy ötlet! És minden gond nélkül bejött?
Ez valami különleges üzlet, vagy ez bárhol megcsinálható?
Volt valami ismeretséged?
Magánban megadod a bolt címét?

Pesten tud valaki ilyen boltot, ahol egyből visszaadják az ÁFA-'t?
Mi-ez

Előzmény: kHOtjoi (1290)
mi-ez Creative Commons License 2004.07.16 0 0 1298

Hello <A href="http://forum.index.hu/User/UserDescription?u=246380" target=_blank>kHOtjoi !

.

" A mult héten vettem egy Sony HC 85-ös kamerát,nagyon elégedett vagyok vele, gyönyörű felvételek"

.

Én is nézegettem ezt a kamerát. Érdekelne, hogy szobai körülmények között normál világításnál mennyire zajos a felvétel?

Ebben van tapasztalatod?

.

Üdv,

mi-ez

mercatoris2 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 1296

Sziasztok!

A vágóprogramokhoz: PC-re a Tombek által említetteken kívül van még pl. az AvidXpress könnyített változata, amely ingyenes és az otthoni munkához jó. Hasonló tudású még Mac OS X-re pl. a Final Cut Express 2 is (ez nem ingyenes). Mindkettőnek van profi változata is persze, pár százezer ft-ért.

M2

Törölt nick Creative Commons License 2004.07.14 0 0 1295

A DVD-t nem kell kidobni, ha megkarcolódik, az újabb lejátszók simán kijavítják a hibákat. Gondolj a CD-kre, régen egy kis karctól már lejátszhatatlan volt, a mostani lejátszókon az eléggé összekarcolt lemezeket is simán le lehet játszani, észre se veszed. Így lesz ez a DVD-knél is. És ha karcos is, a számítógépre vissza lehet másolni és újraírni. És nem kell tekergetni, meg előpakolni a kamerát, ha videózni akarsz. A kazetta élettartama kb.10-12 év.

Előzmény: tombek (1294)
tombek Creative Commons License 2004.07.14 0 0 1294
Szia Gabi! A USB átvitel nem szükséges, úgyis DV outon érdemes exportálni PC-re. Ehhez kell egy Firewire kártya kábellel (kb 4-6 ezer Ft). Aviban rögzítenek, 60 perc kb 10Giga. Mpeg 2-re kell tömöríteni szerintem DVD íráshoz, a szoftverekhez annyira nem értek. Állítólag az Adobe Premiere es a Vegas a legjobbak, van még ULead, Canopus, stb. Ezekkel lehet átvinni PC-re, tömöríteni, szerkeszteni. DVin-es kamerát vegyél, ha mégis DVszalagra visszaírnád, ezt ugyanis nem kell kidobni, ha esetleg "megkarcolódik". AVin akkor jó, ha régi analóg felvételeket szeretnél digitalizálni. A Samsungok, JVC-k és Canonok jó ár/érték arányúak... HA kicsivel több zsé van (min. 220) akkor lehet pályázni hasonló tudású Panára, Sonyra.
Előzmény: Gaby_ (1293)
Gaby_ Creative Commons License 2004.07.14 0 0 1293
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman" size=3>Sziasztok! Vennék egy Samsung VP D-101 digitális kamerát. Kérdéseim lennének, jó e ez a kamera? csak DV csatlakozású, elég lesz ez adatátvitelhez vagy a VP D-103 USB és jobb lenne? Milyen formátumot rögzít, avi, mpg? Ha átviszem az adatot egy 60perces DV kaziról akkor mennyi GB kell neki a winchesteren? Mivel tömörítsem? Esetleg programok? DVD készülne a felvett cuccokból. Stb. Előre is köszi.

tombek Creative Commons License 2004.07.14 0 0 1292
Sziasztok! Percival, a JVC GRDX28-as F1,2-es kamera 165e. Igaz, mást nem nagyon tud.
Előzmény: percival (1279)
TOPMAN Creative Commons License 2004.07.14 0 0 1291
Mi a különbség a Sony DCR-HC16, 18 és a 20 között? A Sony honlapjánból nem tudtam kivenni lényeges különbséget.
kHOtjoi Creative Commons License 2004.07.13 0 0 1290
Sziasztok. A mult héten vettem egy Sony HC 85-ös kamerát,nagyon elégedett vagyok vele, gyönyörű felvételek és fotók. A lényeg ,BP-en 380-330ezer között mozgott az ár, Egerben 310ezer -ÁFA/román utlevél+a gazdája/=248 ezer HUft-ot kellet a gépért fizetnem a kasszánál./nem utaztam külföldre,van magyarnyelvű leirás,és itthoni garancia/.Probáljátok igy csinálni,igy vagy olcsobb lesz vagy jobbat tudsz venni ugyanazért a pénzért.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!