Sporttárs
Nem értek egyet Belferával 100%-ig, de Veled sem.
Nem akartam különösebb kommetárt írni a Williams-ügy ilyen kurta-furcsa lezárásához (lehet, hogy belefásultam a szövetség "ítéleteibe", már felháborodni sem tudok igazán), de a köztetek kirobbanni készülő vita megszólalásra ösztökélt.
Az valóban nem látszik a videófelvételen, hogy ki verte laposra a rendezőt, ebben senki sem tud állást foglalni ezen bizonyíték alapján. Egy kérdésem azért maradt! Ezért idézték be a fegyelmi bizottság elé??? Miért nem a TÖMEGVEREKEDÉS KIROBBANTÁSA MIATT????? Ez pedig egyértelműen bizonyítható a már sokat emlegetett videófelvétel alapján! Igazán korrekt döntés volt!!!
Igen Trepi ütése egyértelműen látszik, de az már nem, hogy akire az ütést mérte (W), az éppen mit csinál (valszeg VEREKSZIK valakivel a földön). Egyébként a felvétel szerint ez az egyetlen ütés, ami látszik, megintcsak kivételt képez a T. bizottság által felmentett Damon Williams, aki - többször látszódik - a földön fekszik és VEREKSZIK. Egy ízben mellette a földön látható egy rikító sárga kabátos ember (rendező). W. ekkor is VEREKSZIK.
Azt írod:
"Williams ellen rendőri eljárás lesz, ami, tekintve, hogy a gyanúsítások - és nem a bizonyítékok - szerint súlyos testi sértést okozott egy tömegverekedésben".
A "tömegverekedésben, ahol egyedül Williams VERKEDETT.
Egyébként ez azért kicsit több, mint gyanúsítás. Az igaz, hogy a szolnoki VTV felvétele ebből a szempontból nem használható, ám vannak a bizonyításnak más módjai is. Pl. szemtanúk meghallgatása, tárgyi bizonyítékok (az itt nincs), stb. Ráadásul (úgy tudom) létezik egy amatőr videófelvétel is, amelyen rögzítve van a rendező megverése.
Azt egyébként mindketten elismerik, hogy együtt a földre kerültek, akkor veszítve el egyensúlyukat, amikor a rendező átkarolta W.-t és ki akarta tessékelni a veszélyes helyzetből. Williams erre azt mondja "nem tudom miért került kórházba, én csak ellöktem magamtól". No comment
Nem is beszélek arról, hogy persze nem vették figyelembe az "ítéletnél" Williams legutóbbi szolnoki kirohanását, amit szerencsére a csapattársai megakadályoztak. Mi lesz, ha az esetleges 5. meccsen nem figyelnek rá a többiek eléggé, és bejut a nézők közé????
...én tudom: a szövetség be fogja záratni a csarnokot, vagy a bíró rögtön kiürítteti az egészet, csak hogy DW megnyugodjon! (egyébként erős a gyanúm, hogy ezért nem adtak neki sportszerűtlent Orosz felökleléséért, féltek, hogy "megsértődik".)
Állandó olvasója vagyok a fórumnak minimális hozzászólással.
A korábbi évek 22 alapszakasz meccse tényleg röhejesen kevés egy idényben. Nyilván a 80 körüli NBA-s meccs pedig sok. De szerintem sem lett volna szabad feladni egy év után a próbálkozást, hogy kicsit növekedjen a meccsszám. Igy soha nem fognak labdába rúgni a magyar fiatal kosarasok, mert nem lesz elég meccsrutinjuk, másrészt a magyar válogatott sem fog fejlődni. Pl. a kaposvári Simon Balázs látványosan sokat fejlődött ebben az idényben, és ebben nagy szerepe volt, hogy egyrészt több meccs volt, másrészt néhány sérülés miatt többet is kellett játszania.
Egyébként sajnálom, hogy a Kaposvár kiesett, lévén kaposvári vagyok. De tény, hogy nagy kockázatot rejtett magában, az idősebb légiósállomány.
Egyébként azért Brownról is kiderült, hogy tudd játszani, csak idő kellett, hogy beépüljön.
Nézd, én nem minősítem a döntést: mind a két fél jól, illetve rosszul járt. A Szolnok pályáját nem tíltották be, a Damont pedig nem tíltották el...
Én a fegyelmi bizottság előtt bemutatott videót nem láttam, így arról nem tudok véleményt formálni. Amit én láttam, abból az derül ki, hogy ütütt a Damon, és az is látszik, hogy őt is ütötték, lökdösték és rugdosták, éppen a szolnoki kispadról...
Ami pedig a hozzászólásod stílusát illeti, szerintem önmagáért beszél. Megmagyarázza viszont azt, hogyan lehet olyan hangulat egy sportcsarnokban, amilyen pl. szerdán volt. Tegnap nem tudtam megnézni a városi tévén a közvetítést, mert a beszűrődő hangok, ordibálások annyira primitívek és felháborítóak voltak, hogy a kosárlabdától is elment a kedvem...
Hajrá Alba! Ne kövessük a szolnoki példát, ha lehet ne szidjuk kórusban az ellenfelet 40 percig, foglalkozzunk néha a saját csapatunkkal is. Zúgjon a Hajrá Alba, Hajrá Fehérvár!
várható volt hogy ilyen jellegű (értsd fasz, impotens) döntés születik...hangsúlyoznám: az MKOSZ jelenleg nem alkalmas a feladata ellátására. Bár a döntés hátterében én mást látok, mnt belfera. Szerintem nem akartak beavatkozni a párharcba (láttunk már ilyet a "nagyoknál"), mert a korrekt döntés az lett volna, hogy eltiltás(ok) és pályabezárás. Na egyik se tett volna jót a sorozatnak, igaz a botrány meg nem tesz jót a sportnak. Azt csodálom, hogy a világon sok helyen felismerték, hogy a helyi ismert emberek milyen óriási nevelő hatással tudnak lenni a fiatalokra. OK. Ez itt Mo. és nem NBA, de akkor is. Most a kiscsávó mit lt? Volt bunyó, azt semmi következménye, akkor ez jó, ha nagy leszek én is majd balhézok. Hát gratulálok. Társadalom iránti felelősség? Semmi?
A döntés, hogy nincs döntés. A honi szövetség fegyelmi bizottsága csütörtökön úgy határozott, lezártnak tekinti a Williams-aktát. Az újabb bizonyítási eljárás ugyanis eredménytelenül végzõdött, a beidézett tanúk, kosarasok nem vitték elõre az ügyet, és még a mindkét fél által elõszeretetten emlegetett videokazetta alapján sem lehetett megállapítani, mi is történt valójában a múlt csütörtöki Szolnok-Albacomp negyeddöntõ-ütközet elsõ felvonásában.
Pontosabban a meccs után. Amikor állítólag...
No de hagyjuk is ezt, ne folytassuk, a dr. Aradszky András vezette testület úgy határozott, pontot tesz a kellemetlen történet végére. „El kell mondanom, hogy a fegyelmi bizottság lehetõségei erõsen behatároltak - így az elnök. - A csütörtökön megjelentek - vagyis a fehérvári Williams és Shannon, valamint a szolnoki Vukicsevics - közül senki sem mondta azt, hogy Williams volt az, aki megütötte az egyik helyi rendezõt, s ezt a felvétel alapján sem lehetett megállapítani. Tudomásul kell venni, a mi bizottságunk nem rendõrség..."
Ahogy arra számítani lehetett, Szolnokon felháborodva vették tudomásul a döntést. „Érthetetlen, ami történt - így Ökrös Imre, a klub egyik vezetõje. - A videón tisztán kivehetõ minden, egyszerûen felfoghatatlan, hogy ezek után ilyen döntést hoznak."
Gratulálok a salamoni döntéshez!!!!
MKOSZ vezetőség: TAKARODJATOK!!!!
U.I.: Mindenki gondoljon bele, hogy milyen döntés született volna, ha mondjuk egy körmendi, vagy szolnoki játékos az ügy főszereplője.
Nagy Gábor, Nagy Gábor, Nagy Gábor!!!!!!
Ez elég diktatorikusan hangzott.Az embernek már saját véleménye se lehet?
Jobb lesz ha legközelebb rögtön a túloldalt kémleled,ha engem keresel.Majd csak akkor megyek különben is,ha elég hosszú lesz a hajam.A PUMA-ról meg fogsz ismerni.
Különben lehet ez lenne a megoldás,ha az A.B. száműzné pár emberét a túloldalra (azokon kívül,aki már így is ott van),így lenne valami kis hangulat is.
Sztárvendég javaslat pl.:Nunnery/Ő úgy is Báccsi barátja/+Haarlem Globetrotters -szerintem tudnánk Nekik újat mutatni :)
Egyébként tényleg SZÉP VOLT FIÚK!/csapat+aki ott volt Dombóváron/
télleg ArtúrDoki, mi van felétek, kicsit minta csapanna a nézőszám. Igaz a sportnak én már semmit se hiszek el, de mintha 1000 alatti nézőt írtak volna legutóbb is. Van valami ok? Vagy sima érdektelenség? Most komolyan érdekel, nem csesztetésből. Remélem megyek idén Paksra!
FISH& Sabeee!!!!
Mi ez a Paks-Szexárd belvillongás?
még egy ilyen és szedhetitek a sátorfátokat,mehettek át a szemközti oldalra a divatok közé!!!Irgumburgum!
Nem elég hogy igazolatlan hiányzás van a dombóvári derbin,még itt marakodnak...
Ezt nevezem...
Amúgy ÜDV!!!
Hajrá ASE!!!
Érdekesen alakultak a mai eredmények:
a Falco szenzációt produkált a bajnok leamortizálásával,akik így megkezdhetik nyári szabadságukat...egy évvel ezelőtt ilyenkor bezzeg...így múlik el a világ dicsősége.Egyébként állítólag valami komoly gubanc van Kaposváron,lehet hogy anyagi jellegű???
Meglepő a Körmend debreceni zakója is...2-2,s bár Vasban lesz a döntő derbi,nyert már a Kakasok bandája a katlanban egy meccset...
Aztán hogy holnap mi lesz Fehérváron? Azt csak a legöregebb hindu tudná megmondani...a továbbjutótól függetlenül remélem jól kifárasztják egymást...
Hát ennyit ebből a kanyarból...
HAJRÁ ASE!!!!
Muybien!
Szerződésről nem tudok semmit mondani...
Úgy tudom,hogy mindenki,de legalább is a kezdő5 maradni akar Pakson...
Topic-kosár!!!
Sztárvendégünk nem más lesz,mint Kenyon Martin a New Jersey Nets ásza...Bácsi nagy cimborája.
egyébként Ő a jövő idényben az ASE csapatában fog játszani...csak el kell adni az egyik reaktort,hogy fedezni tudjuk az anyagi igényeket.
Megbeszéltük Bácsival,hogy jövőre idehozza...
Na de félre az ökörséget:majd megérdeklődöm terry-től,hogy mi lenne ha?
Esélye nem sok,de hátha mégis...véégül is Bácsi elég őrült fickó...Ma is mit művelt az Atomic Boys-os polóban!!!!
Nem kioktatóak a soraim, és nem is kárörvendőek, ha megkeresed Lecsó 3668-as számú beírását, akkor ott egy kaposváritól láthatod ugyanezt a véleményt, csak még élesebben.
Nem hiszem, hogy ezen a fórumon, kulturált formában nem tehetem meg, hogy véleményt mondjak vmiről, legyen az akár egy éppen kiesett csapat összeállítása, és nem hiszem, hogy csak akkor lehet hozzászólni akárkihez is, ha abban egy cseppnyi irónia v. lehelletnyi cikizés sincs.
Ase:
-Zalán:extraklasszis volt,8/7 tripla úgy hogy 4 faultja miatt ülnie is kellett...szenzációsan játszott,védekezésben és támadásban egyaránt...igazi vezér volt!
-Bácsi: az első félidőben nem igazán ment neki,aztán a végén összekapta magát és összességében megint szerzett 26 pontot...
-Rajkó: beugró szerep Gery helyett,nem volt ponterős,viszont szerinetm nagyon jól védekezett Jovanovicson(nem róla dobta kosarai javát)...
-Sitku: 13 pontig jutott,ami talán nem sok tőle,de elég hasznos volt...
-Czigler:23 pont,42 IBM...mondanám,hogy ez igen,de aki látta a meccset az tudja,hogy ebben volt vagy 30 pont....
-Jurgilas:harcos volt ezúttal is,meg bevert egy triplát is mikor kellett...
-Marci:19 perc alatt kipontozódott...ezt mondtam a múltkor is...felesleges faultok után,meg hogy a bírók látják,hogy kikezdhető...ki is fújták.Pedig nem játszott rosszul...
A hazai oldalon a Lee-Jovanovics-Riley trió tette a legtöbbet a sikerért...hasztalanul.Nem rossz csapat,de kéne még egy-két komolyabb játékos,akik rutint vihetnének a kék-fehér gárdába.
Számukra ezzel véget ért az idény....
A közönség jól szórakozott a régi-új dombóvári csarnokban,ami nem lesz rossz,ha teljesen kész lesz...most még voltak hiányosságok(tábla,technika)...a támadásmérő óra többször is kipurcant,ezzel borzolva játékos,edző és szurkolók idegeit...
Mindkét tábor végig hajtotta övéit,a meccs után zúgott mindkét oldalon a "Szép volt fiúk!"...ott az egész éves teljesítményért,itt a négybe jutásért...
SZÉP VOLT FIÚK!!!!
Na egy szép kis nap történései:
Dombóvár-Atom 95-102
Szokásos gyík kezdés után lassan összeszedte magát csapatunk és kis szerencsével már a nagyszünetre előnnyel mehettünk volna.
Fodor Gery sérülése miatt csak pados volt(nem is lépett pályára),és az elején volt azért gondunk bőven...
Aztán a szünetet követően kezdett összeállni a játékunk és a szenzációs napot kifogó MÉSZÁROS ZALÁN vezérletével átvettük a vezetést és megúsztunk...állandósult a 8-10 pont körüli előny,amit már nem is engedtünk ki a kezünkből.
Egy ízben még próbálkozott a Vasút lelkesen,fel is jöttek 3 egységnyire de aztán netovább.
Valaki mindíg tolt egy kicsit a szekéren és végül megérdemelten győztünk a megyei rivális ellen...
Egy jó kis csapatot sikerült búcsúztatni,a dombóváriak minden dicséretet megérdemelnek,nemes ellenfél voltak.
Remélem a folytatásban is jól pörgünk majd,most egy kis szusszanásnyi pihi jön,közben árgus szemmel figyeljük az Olaj-Alba párharcot...
Hogy ki lenne a jobb ellenfél? Hát nem tudom,egyik sem könnyű amúgy meg nem kivánságműsor.
Aki elénk kerül azt kell legyőzni...
A Kékesi/Hartyáni párosnak volt egy-két-három vitatható ítélete,hadilábon álltak a technikával és a reklámtáblával...
Legnyagyobb hülyeségük: az egyik időkérésnél bedobták a labdát,a hazaiak megindulnak a támadással...a teljes paksi csapat meg még a kispad mellett gugolt és tanácskozott...
Úgy támadott a Dombóvár,hogy nem volt ellenfél a pályán...hihetetlen volt,ilyet még nem láttam.
Bár úgy gondoltam nem szólok hozzá a legutóbbi Szolnok-Alba ütközethez, mert annyian írtatok, de most megy a városi tv-ben, és már nem bírom. Úgy látszik mégiscsak Szolnokon lakik a legtöbb bagoly:))) Remélem, hasonló vége lesz ennek a derbinek, mint annak idején az első KFT-Szolnok duettnek...mondjuk az elődöntő volt.. még megvannak az Afrika-pólók is:))))))) Szóval elszomorító, amit hallok itt a meccs alatt...
Falco: nálam az év meglepetése, főleg a tavaszi szereplésük után, de ha képesek voltak a bajnokot első körben kiütni, akkor csak gratulálni lehet. Ez a rájátszás szépsége.
A középszakasz lesajnálásával viszont nem értek egyet. Pont hogy nagyon kevés meccs van. Az lehet, hogy az esetleges nemzketközi szepeplést rövid távon hátráltatja a fáradság miatt, de középtávon pont, hogy elősegíti, mert az évi 30-35 meccs semmi. Ennyiből nem lehet fejlődni. A szervezésen már tényéeg éehetne finomítani, idétlenek a nagy szünetek, szinte új csapatot lehet építeni egy-egy ilyen lyuk után. A sok meccs miatt persze megnő a sérülésveszély, főleg a magasabb átlagéletkorú csapatoknál, de szerintem oda is elvezet, hogy a fiatalok többet játszanak, mivel tényleg több emberre van szükség.
KÖSZÖNJÜK SRÁCOK!
MINDENT MEGTETTETEK A GYŐZELEMÉRT!
HAJRÁ FALCO!!!!!!
A meccsről:izgalmas szoros, indulatos,meglepő(kiállították IVKOVICSOT!), és szerencsére nekünk sikeres.
Gratulálok azért a Kaposvárnak mert jól hajtottak és vezettek is az elején!
Remélem ez csak a kezdet!
Bocsi a "hosszú" meccs elemzés miatt, de most csak a GYŐZELEM, ez a hihetetlen GYŐZELEM van a fejemben. Na meg persze a TOVÁBBJUTÁS!!
Igazi CSAPATMUNKA volt!Gyönyörű volt!Köszönöm a csapatunknak.
Bocs a sok dícsérgetésért de nekünk ez nagy dolog.
HAJRÁ FALCO!
UI:A Körmend megint izzadhat!De majd úgyis velük találkozunk!
FRANCBA!Annyira meccslázban voltam hogy nem is tippeltem!Most nem lehetne?:)))
Nem mondom, hogy nagyon bánkódom a Kaposvár eredménye fölött, azt meg pláne nem, hogy ne örülnék a Falco sikerének, de ennyi elég is a cinkelésből, mert döglött oroszlánba rúgni nem nagy bátorság, és ráadásul én sem szeretném, ha hasonló helyzetben még vki poénkodna is rajtam!
Kedves kaposvári topiktársak! Tanulságnak azért jó volt ez az év nektek, megtanulhattátok, hogy a magas lóról nagyot is lehet esni, most már tapasztalatból tudjátok (és bízzatok benne, hogy a vezetőitek is belássák!), nemzetközi szereplésre is jogosító szezonra nem úgy kell erősíteni, hogy tapasztalt (értsd: az élsportból kifelé öregedő, sérülékeny) légiósokat szerződtetünk, mert megnő a kockázata, hogy a sorozatterhelés alatt bizony kidőlnek… nem mindig elég ilyenkor a fifika, a láthatatlan cselek, mert társak nélkül az bizony kevés.
Papolásnak viszont ennyi bőven sok, gratulálok a Falconak, és bízom benne, hogy nyárra kiheveritek az elkeseredéseteket, és találkozunk veletek a DK-kosártornán!
Hogy a Körmendet mi lelte megint, nem tudom, de nagyon kíváncsi vagyok rá, úgy néz ki, eddig egy tippem sem jött be nagyon a rájátszás első körére… :-)
Ez nem igaz!
A múltkor is a mi meccsünk legjobb dobóit hagytam le! Igaz akkor ez jó Omen volt, hiszen nyertünk! Ha ma is nyerünk ezentúl mindíg lehagyom és csak egy új oldalon fogom pótolni.:-))
Debrecen-Körmend -9 22/28
Kimegyek a Falco meccsére kiváncsian várom mennyire hajlandók "maghalni" a pályán a kaposvári öregúrak. Biztos izgi lesz!!!
Gondolom már páran dörzsölték a tenyerüket, hogy kimaradok ebből a fordulóból és megelőznek!:-))
Hát nem!!!!
Dombóvár-ASE -12 24/26 (ez a harc lesz a végső)
Falco-Kaposvár +7 36/20 (én megmondtam! Kiesik a bajnok!)
Alba-Olaj +8 28/22 (Fel a mindent eldöntő 5.-re)
Debrecen-Körmend -9 (Befejezzük a kínlódást!)
A kosárderbit illetően nem tudom még pontosan, hogy alakul a nyár, az látszik most már, hogy június 8-9-én, július 13-14-én és aug. 10-11-én, 24-25-én nem igazán volna megfelelő, de a körmendi csapatért az is lehet, hogy átütemezem a programjaim! Szóval keményen készülök, most is éppen úszni indulok, hogy az állóképeségem ne múljon! Hajrá Körmend, hajrá Körmend, hejj! Hejj!
Egy-két apró észrevételem lenne az eddigiekhez, aztán elhúzok a balfenéken.
Na kezdjük:
-Azért sem írok a botrányokról, mert írt már mindenki, és igazuk van. Szégyen!Ebbe beleértem mind a férfi, mind a női meccseket is. Sopronban megpróbáltam már csitítani "szurkolókat" adott negatív megnyilvánulásokért, de nem értem célt. A legfájdalmasabb eset az volt, mikor kedvenc játékosomat egy évezredek óta mellettem ülő uriember szexuálta hangosan (gyengébbek kedvéért b*sztatta), és nem értette meg, miért csitítom. Addig beszélgetni is lehetett vele, utána nem állt velem szóba, mert nem azt mondtam, ami neki tetszik...
- A középszakasz nekem tetszik, mert izgalmas, kérdés hogy viseli el az ember pénztárcája. Nem közönbös, mennyit kell egy családi, vagy egyéni programért hetente, félhetente kifizetni. A fáradtságra való hivatkozást nem értem, mert a heti két meccs nem teljesítmény.
Ezen a ponton külön kell vennem a férfi, meg a női szakágat. A férfiaknál a nemzetközi kupa csak pár meccs, utána mindenki ugyanazt teljesíti mérkőzésszámban. Ha heti kettő, akkor heti kettő, nem kell kétségbe esni, kell a cirkusz (nem az első pontban emlegetett cirkusz).
A nőknél van pár - három - csapatunk, aki az idén tovább is érdekelt volt a kupákban, ők megkapták a heti két meccsüket, míg a többiek nyaraltak, vagy játszogattak. Egy Diósgyőrnek egy évben hivatalos meccse van 30, a Pécsnek, Sopronnak 55-60, és komolyabb ellenfelekkel. Erre kellene bevezetni egy extraliga jellegű dolgot, mint a röplabdában. A jobban teljesítő későbbi szakaszban szálljon be a hazai bajnokságba. Aki ide akar kerülni, az érdemelje is meg.
-Eljutottunk a legfontosabb dologhoz, a pénzhez. Kiemelkedő költségvetéssel ismereteim szerint 3 csapat rendelkezik, Pécs meg a két soproni csapat. A Szexárdi pénzről nincs információm. A pénz nem minden, egy csapatot össze lehet vásárolni, de az nem ér semmit alap nélkül. Kell hozzá utánpótlás - ami nem két perc - közönség, ami nem lesz a semmiből, meg múlt, amiből lehet építkezni.
A MATÁV SC két kezdeményezése a legjobb példa rá. Pécsett csináltak egy túlfizetett kosárcsapatot, kézzelfogható teljesítmény nélkül, aztán elfelejtették. A soproni focicsapat éveken keresztül próbált a legjobbak közé kerülni szintén túlfizetve, de csapat csak a szomorú emlékű Simon Tibi idejében kezdett összeállni, aztán mi lesz velük, azt csak az isten tuja, vagy még én sem...:-)))
Az Atomnak kézzelfogható volt, hogy Szexárdra vigye a női kosárlabdára szánt pénzét, mert ott megvolt az utánpótlás, a hagyomány, ami meg hiányzik - a közönség - az eredményektől függ, de ezek lassan jönnek. Türelem! Csak a kurvázástól kéne óvakodni az elején, aztán közben meg lehet szeretni őket. Ha eredmény van, néző is van: lásd Paks...
Bocs, ha hosszú voltam, de ez már kikívánkozott.
"szabályismereti teszt"
Tényleg, párszor már meg akartam kérdezni, létezik olyan, viszonylag könnyen hozzáférhető (tan)köny, ami a kosárlabda (főként persze az európai kosárlabda) alapjait, szabályait, taktikai variációit mutatja be? Én is csak szeretem a kosárlabdát, jó lenne lassan érteni is...!
saabee, remélem, azért nem most robbantjuk ki az Atomic Boys-on belüli Paks-Szekszárd polgárháborút?! :-) (Bár elég egyoldalú "háborúskodás lenne...)