Palozc,udvozolek hogy velemeny kulonbsegunk dacara is visszatertel.Kerlek kozvetitsed a republikanus oldal nezeteit is ,hiany van belole itt a topicba, de ha lehet tisztelettel.Udv.
Lehet.De mert mi itt mar csak a magyar kozvelemeny kedveert (tobben olvasnak minket mmint a masodik legnagyobb ujsagot.. kb.300000 ember ,a titkon felhasznalokkal egyutt) ,meg kell tobbek kozott teremteni azt a szokast hogy mindenki felelem nelkul megmondhassa civilizalt formaban a velemenyet.Es az azzal is jar hogy megteszuk ezt a kiserletet hatha ujra olvas minket.Nem tudom mi a MO tapasztalatod.En 26 ev utan elek egy elvekben,hitben,civil kialas hianyaban,felperzselt orszagban es nyugdijas elfoglaltsagom egyike hogy ha mar maskep nem igy probaljak segitenni egy felnovo es megerosodo kozvelemeny kialakitasaba amely elturi a masik vele tokeletesen elentetes velemnyt is de persze a kolcsonos tisztelettben.Ez egy alom de lehet hozza kozelitenni.Ezert a probalkozas a halommal is.
Kicsit visszatérnék még a korábbi hozzászólásokhoz a 'windy city'-vel kapcsolatban. Nem csak meteorológiai értelemben szeles város, de az itteni politikusokat is minősítik vele. Ők ugyanis mindig a pénz felé hajlanak. Így aztán úgy változtatják az álláspontjukat, ahogyan a szél fúj vagy ahonnan a pénz jön. Így aztán, amennyire én láttam, a chicagoiakat nem nagyon érdekli a politika.
Cowboy, visszakerestem a hozzászólásokat, de sajnos nem találtam a tiédet. Nem lehet, hogy másik topic-ba írtad? Elég sok vízumos téma van.
Meg nem hallottam rola paloc. De ha igy van, akkor miert retteget Bush az ujra szamolastol.
A kovetkezo valasztasokkor, minden maskeppen fog lenni. Itt Virginiaban is beszelnek mart a valasztasi riformrol.
palocz; Mint mart egyszer korabban is irtam.
Nem komalom a Bush csaladot, mert szinte penzel eltudnak intezni mindent.
Ezen kivul, en nyugdijas vagyok, osszeszedtem magamat egy kicsit Clinton elnoksege alatt ami eleg lesz utolso napjaimig.
Minek is erdekel engem Bush ?? Majd ad egy hatalmas adocsokkentes es elunk mindnyajan mint Marci a Hevesen.
Olaj is lesz boven, W Bush tudja hogyan kell furni.
Kedves Palocz, Az egyik legjobb baratnom amerikai kormanyzast tanit mint politikai tudomanyok professzora. Regebben is, de foleg most a valasztasok alatt rendesen atragtuk ezt a temat. Nem a levegobe beszeltem tehat. Egyebkent nem csak tole hallottam, a hazifeladatomat is elvegeztem rendesen es olvastam ebben a temaban. Ezen kivul mivel egyetemen dolgozom, sokat forgok a tobbi politika professzor koreben is. De ha Te maskeppen tudod, szivesen meghallgatom hogy az hogyan szol.
Emberek! Szerintetek nem kar a gozert? Hiszen HA halom szavatarto ember ugysem jon ide vissza elolvasni a velemenyeket rola.
bocs csak ezt nem tudtam kihagyni
simine
Ehhez fuzok egy masik gondolatot.Amerika hihetetlenul fejlett es ugyanakkor visszamaradott egy sor dologban.Fascinalo hogy mit er el az orszag ,milyen elorehaladott a technika es ugyanakkor egy tuleroltetett autonomiai torekves mennyi mindent helyi vezetesre bizik es igy olyan mint a helybeli fejlodesi fok,tehat lehet leirhatatlkanul naiv vagy vissamaradt...Ez nem kritika csak racsodalkozas. Az ellenvelemeny az lenne hogy ez a provicialitas egy eletforma alternativaja ,a sok szempontbol embertelen nagyvarosi elethez.
Kar kedves halom.Mert pont errol van szo hogy egy ilyen topic meg engedi hogy mindenfele velemeny megjelenhessen es abbol adodik az egesz kepe.Tehat itt kivetelesen nem egymasra talalo emberek kerestetnek (de nagyon jo ha arra is hasznalhato a topic,ertem info es egyformangondolkodok velemeny cserejere )hanem a minden szinu hozzaallas.Ezert kell a tolerancia egymassal szemben es nem a masik velemenyenek lekicsinyíitese,szidasa hanem annak ervekkel valo legyozese.Akor is ha a masik legtobbszor nem is latja be hogy nincs igaza.Nem baj ,a topic megmutatja legalabb a velemeny kulonbseget.
Es nem biztos mindig hogy a masik a hulye ,a rossz ,vagy a kibirhatatlan...
Ezert ha meg egyszer ide pillantsz kerlek ne menj el hanem eroteljesen ( de udvariasan) kepviseld velemenyedet.Udv.
szapan; Nekem nem ismeros Sinkovits neve. En nem voltam a parlamentnal. Akkor keso este jottem haza a muszakbol Ujpestrol es a radional kotottem ki az V.keruletben. A Szemmelweis utcaban laktam a Jerevan ejszakai mulato felet. Az mart biztos nincs meg.
See ya.
Az elektoralis szisztemarol egyebkent ki mit gondol? Szerintem egy idejet multa procedura. Valamikor, amikor kialakult teljesen megvolt a szerepe, mivel nem volt radio, tv, tehat a nagy tomegeknek nem volt semmifele informaciojuk a jeloltekrol, teljesen jo elgondolas volt, hogy akkor az allamok kuldjenek olyan kepviseloket, akik viszont jobban, valoszinuleg szemelyesen is ismerik oket, es igy majd ezek az informacioval biro emberek valasszak meg az elnokot.
Manapsag erre semmi szukseg, mert csak az nem ismeri az elnokjelolteket, aki nem akarja. Viszont olyan visszassagokhoz vezet, mint pl. most is hogy ugyan a popular vote (az allampolgarok) szavazasa Gore-t hozta ki tobbsegben, de az elektoralis szavazatok elosztasa miatt megis Bush nyert. Tobbek kozt ezert sem olyan konnyu kerdes hogy akkor hogyan is alljon mindenki moge ha mar egyszer a nep megszavazta. Merthogy a nep nem szavazta meg.
Uuuuh....ismet meg vagyunk feddve... :-) Letezik olyan forum ahol ha az ember teljesen joszandekbol es naivan leirja a velemenyet nem akad egybol valaki aki atharapja a torkat? Nem mintha nagy jelentoseget tulajdonitanek olyan emberek kellemetlenkedesenek, akiknek teljesen mas a velemenyuk mint az enyem, es ez nem fog eltantoritani a tovabbi velemenykifejtestol sem, de ez egy nagyon erdekes jelenseg. :-)
De a lenyeg, az, hogy az alanti szoveget ugy ertelmezik, hogy Bush vesziteni fog. (szvsz vagy tevedtek vagy felreertelmeztek.)
As quoted from: "Nostradamus and His Prophecies" by Edgar Leoni
"Le pčre & fils seront meurtris ensemble, Le prefecteur dedans son pavillon: La mčre ŕ Tours du filz ventre aura enflé, Caiche verdure de failles papillon."
azaz:
"The father and son will be murdered together, The count within his pavilion: The mother at Tours will have her belly swelling with a son, Chest verdure with tiny sheets of paper."
Nem vagyok "tag", csak érintölegesen néztem be. Megértem Mumu kezdeményezését, ami idöként az ilyen "aratók" liberális demokrata hecckampányába fullad.
Hogy tiszta kép legyen az amerikai elnökválasztásról nem köpködni kellene, hanem elöször meg kellene értetni az elektoral szisztéma jellegét és célját.
A "csip" kis piszkoskodó bekiabálások semmit nem segítenek ennek az országnak. A tiszességes amerikai pártállásra való tekintet nélkül - a választások után - tudomásul veszi, hogy ki az elnök és rendszerint mögé is áll.
Kár itten az idöt tölteni vén eltorzulagyú kellemetlenkedö "hezbinekkel".
Igy aztán ide nem is jövök többet.
Megneztem az urban legend oldalt, de sajnos ahol az a link lenne hogy mit is mondott igazan az nekem nem jon be. Break, Te probaltad? ha igen, es bejott, mit irt?