Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2019.07.11 0 0 943

"Használható-e valamelyik szolgáltatás magyar HUF bankszámlák közötti átutalás költségcsökkentésére? Az elképzelésem: az egyik bankkártyámról feltöltött összeget a másik banknál vezetett bankszámlámra utalom."

A revolut erre hasznalhato. Ingyenes a feltoltes is es az utalas is.

Hogy meddig lesz ez fenntarthato az kerdes. Azert ertelem szeruen 1-2 munkanap eltelhet mire ater a penz.

A TW-nel mar vannak dijak, gondolom azert is, hogy jobban atgondoljak az emberek, illetve azert visszajojjenek a plusz koltsegek.

"Biztonság kérdése: a több bankkártya egyik előnye, hogy ha az egyiket ellopják, akkor csak ahhoz férnek hozzá illetéktelenek, de ha 1 alkalmazásba beregisztrálom a kártyáimat, akkor a telefon vagy pl a Curve kártya ellopásával mindenhez hozzáférhetnek. Erről mi a véleményetek?"

Ha valaki ellopja a telefonod, bankkartyad es be is tud lepni a telefonba es az alkalmazasba, ismeri is mire valo, akkor van esely, hogy hasznalni is tudja. De hogy a csillagok igy egyutt alljanak kicsi szerintem a realitasa.

A Curve kartya mogott egyidoben csak egy kartya van. Az alkalmazasban valtod oket. Ha csak a kartyat viszik, azt le tudod tiltani nehany kattintassal.

Előzmény: CsRob1 (942)
CsRob1 Creative Commons License 2019.07.11 0 0 942

Sziasztok! Most kezdek ismerkedni a témával, szeretnék néhány kérdésre választ kapni: 

A következő használati szokásokhoz érdemes lehet-e igénybe venni valamelyik szolgáltatást?

1-2 havonta külföldi, főleg kínai webshopból történő vásárlás - jelenleg internetkártyával vagy Paypallal fizetem

évente 1-2 alkalommal külföldi fizetés- jelenleg főleg pénzváltónál váltott készpénzzel és magyar HUF hitelkártyával oldom meg

Használható-e valamelyik szolgáltatás magyar HUF bankszámlák közötti átutalás költségcsökkentésére? Az elképzelésem: az egyik bankkártyámról feltöltött összeget a másik banknál vezetett bankszámlámra utalom. 

Biztonság kérdése: a több bankkártya egyik előnye, hogy ha az egyiket ellopják, akkor csak ahhoz férnek hozzá illetéktelenek, de ha 1 alkalmazásba beregisztrálom a kártyáimat, akkor a telefon vagy pl a Curve kártya ellopásával mindenhez hozzáférhetnek. Erről mi a véleményetek?

Először a Curve-ben gondolkodtam, de ahogy olvasom, többeknek nem sikerült a CIB internetkártyát regisztrálni. Ez engem is érintene, remélem lesz rá megoldás. Még a Revolut tűnik szimpatikusnak, ott is vannak hasonló problémák?

Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2019.07.10 -4 0 941

Nekem is problémás volt. Nem mutatta a cibes alkalmazás azt a kódot amivel verifikalnom kellett volna a curve kártyát.

De ott volt az mert az ügyfélszolgálatos cibes hölgy végül kibogaraszta, bediktalta és minden süti.-;)

Szóval nekem telefonos segítséget kérve ment. A curve kikuldi a kódot de ez valahogy úgy megy, hogy valami minimál összeget beutal, majd rögtön törli is, azaz a font nem jelenik meg a kartyadon csak az elektronikus nem, mint egerszar.

És ezt az egerszart nem tudja kezelni a CIB rendszere felhasználói oldalon (a központban látható volt).

Előzmény: Valaki60 (937)
TyggeR Creative Commons License 2019.07.10 0 0 940

azért baromi jó lenne, ha a curve meg tudná oldani az apple pay-kompatibilitást, na akkor ez lenne nekem a tökéletes minden egyben solution. sajnos a curve fórumon hosszú az apple payjel kapcsolatos topic, és jelenleg úgy látszik, hogy ha a curve be is kerül az apple paybe, csak az egyébként is apple pay-kompatibilis mögöttes kártyákkal működik majd a dolog. persze így az egész lényege veszne el, szóval ha csak ennyit tudnának, akkor ne is erőltessék

persze valahol az apple részéről is megértem, hogy ez számukra akár biztonsági aggály is lehet, hogy sértené a policykat. mások viszont talán jogosan vetik fel, hogy az apple-nek amúgy mi köze ahhoz, hogy a curve milyen internetes tranzakciók keretében terheli meg a mögöttes kártyákat, nekik azzal már nincs dolguk

nyilván megy a kötélhúzás a háttérben, nagyon örülnék, ha végül sikerülne megoldani a dolgot

We are working on finding the best way to implement Apple Pay. This is we can share at the moment. It’s understandable that you wish to have all the details on the table right now, but please keep in mind that the solution is not finalised.

Előzmény: nyman (939)
nyman Creative Commons License 2019.07.10 0 0 939

Szerintem (is) a Curve jol mukodik arra, amire kitalaltak.

Volt kartya, aminel a regisztracional az SMS-ben benne volt a kod, volt ahol csak egy resze, es volt ahol csak 2-3 munkappal kesobb a konyvelesnel lattam.  Ez szeritem nem a Curve hibaja, hanem a masik oldalon levo rendszere. 

Jelentkeztem be mas telefonon, jott egy megerosito e-mail egy koddal es minden ok volt.

CIB internet kartyat en sem tudtam regisztralni, a CIB-es hitelkartyamat nem probaltam. Itt sem biztos, hogy a Curve rendszereben a hiba.

A mult heten a strandra is az vittem, mondvan, ha az eltunik, annak a hianya faj a legkevesbe.

Szerintem meg van a helye a rendszerben. 

buksi754 Creative Commons License 2019.07.09 -1 0 938

7 db. kártyám van a curve ben regisztrálva (revolut nincs is közte), az utolsó egy külföldi bank kártyája, a hét végén adtam hozzá. Vártam, hogy lekönyvelődjön, hogy lássam majd a kódot. Még nem néztem meg (bonyolult belépni), de a curve felkinalja ismét, hogy verify és hogy megterhelné egy kisebb összeggel megint amit vissza is adna. 

Mondtad, ki volt kapcsolva az értesítés. Kapcsoltad volna vissza és pár nap múlva újból kéred a kódot. 

Nem tudom miért kell ilyen türelmetlennek lenni, mondták, hogy ne töröld le az alkalmazást! Működik ez szépen. Mondjuk ha 1 db kártyád van mindössze, nem tudom mennyi értelme van, ott van a Revolut is a jó arfolyamokra. 

Egyébként egy érdekes tapasztalat. Volt már úgy, hogy hozzá adtam egy kártyát, csináltam egy screen shotot a kodrol, de nem adtam meg a curve nek. Majd hónapok múlva akartam igazolni a kártyát, igy kértem a terhelést. Nem vártam a könyvelésre (erste) hanem megadtam a korábban küldött kódot. Jó volt neki. Úgyhogy a kártyaszám alapján generál egy mindig fix kódot. 

Valaki60 Creative Commons License 2019.07.09 -1 0 937

Kösz az infót. 

Úgyvélem ha ügyfeleket szeretne szerezni bármilyen vállalkozás akkor úgy álljon hozzá hogy működőképes programja legyen.

Curve az ilyen hozzáállással mehet a fenébe.

Több ügyfélszolgálati levélváltás után sem tudják megoldani a cibes kártya problémát.

Töröltem és megállapítottam hogy ingyenesen sz@r a curva termékük.

Inkább fizetek egy pót kártyáért a cibnél és az legalább működik. 

Előzmény: JeeEm (928)
Petykó50 Creative Commons License 2019.07.08 0 0 936

OTP kártyáról töltöm fel a Revolut kártyámat ée vásárlásnak számít. Már csak ez utóbbi kártyát használom - eddig csak vásárláskor, egyszer pénzfelvételre - eddig szuperul működött!

Előzmény: Eriberi11 (934)
kano78 Creative Commons License 2019.07.08 0 0 935

Nekem vásárlásnak könyvelték el.

Előzmény: Eriberi11 (934)
Eriberi11 Creative Commons License 2019.07.08 0 0 934

Köszi! Esetleg tudod arra is a választ, hogy ha BB HK-ról töltöm fel a Revolutot, akkor azt vásárlásnak tekinti a BB vagy pedig pénzfelvételnek? Mert ha ez utóbbinak, akkor nagyon rosszul járnék vele.

Előzmény: kivi000 (933)
kivi000 Creative Commons License 2019.07.08 0 0 933

Igaz.

Előzmény: Eriberi11 (932)
Eriberi11 Creative Commons License 2019.07.08 0 0 932

Utazom Svédországba és előtte szeretnék a Revolut kártyámra pénzt feltölteni a BB Hitelkártyámról. Jól gondolom, hogy HUF-ot töltsek a Revolutra, majd ott váltsam át SEK-re valamelyik hétköznap, amennyit költeni tervezek és aztán azt már ingyenesen kivehetem egy svéd ATM-ből vagy fizethetek vele a boltban? Ha SEK-kel tölteném fel a Revolutos számlámat a BB HK-ról, akkor a BB árfolyamán történne a váltás és elveszne a Revolutos váltás előnye, igaz?

kapasz Creative Commons License 2019.07.07 0 0 931

JeeEm, köszi!

Előzmény: JeeEm (930)
JeeEm Creative Commons License 2019.07.07 0 0 930

1. Nem.

2. Tudomásom szerint nem, mert pénzmosás gyanús. De próbáld ki.

Előzmény: kapasz (927)
kapasz Creative Commons License 2019.07.07 0 0 929

Az eredeti Curve fórumból közben kiderítettem, úgyhogy akkor válaszolok is magamnak: nem lehet ugyanazt a kártyát több Curve accountba regisztrálni és egyszerre csak 1 eszközön lehet aktív ugyanaz a Curve app (account), a többiből kijelentkeztet.

Előzmény: kapasz (927)
JeeEm Creative Commons License 2019.07.07 0 0 928

az alkalmazásban tudsz újabb kódot kérni.

az alkalmazás törlésével viszont örökre elveszted annak a kártyának a regisztrációs lehetőségét, ezért ezt nem javaslom.

a cibes kártyás regisztráció sokmindenkinek problémás (nekem sem ment), próbáld másik kártyával (pl revolut).

viszont azt a cibes kártyádat már nem fogod tudni a curve kártyád mögé betenni (ne kérdezd miért).

Előzmény: Valaki60 (926)
kapasz Creative Commons License 2019.07.07 0 0 927

Nem tudom, hogy volt-e már ez a kérdés: Lehet-e a Curve appot egyszerre több készüléken használni? Ha nem, akkor lehet-e a különböző neveken futó appokban azonos mögöttes kártyákat használni? (Tehát hogy különböző személyek ugyanazokat a kártyákat tudják használni.) Köszi!

Valaki60 Creative Commons License 2019.07.06 0 0 926

Esetleg valaki jótanácsot tudna adni Curve kártyával kapcsolatban?

Próbáltam regisztrálni és mivel ki volt kapcsolva a cibes értesítés lemaradtam a küldött kódról.

Persze a banktól (Cib) felhívtak hogy tudok e a curva kártyával kapcsolatos tranzakcióról de már későn.

Angolul nem igazán tudok így ügyfélszolgálatukat kihagynám. 

Ilyenkor van esetleg más lehetőség újabb kódot kérni? mert bár írja de piszkosul nem akarják a számlámat terhelni illetve küldeni a kódot.

Vagy hagyni az egészet mert ez is egy kurva (szar) társaság mint a többi is.

Köszi .

tibi2626 Creative Commons License 2019.07.06 0 0 925
Ingyenes. Egy nap
Előzmény: daddymaister (924)
daddymaister Creative Commons License 2019.07.06 0 0 924

Valaki tudna abban segíteni, hogy van-e díja a Revolutról magyar számlára utalásnak? Elsősorban forintban utalnék Erste bankos IBAN számlára, ha ez számít. Illetve nagyjából mennyi időt vesz igénybe?

1szeri Creative Commons License 2019.07.05 0 0 923

Igen, fokozatosan nő, hogy mennyi a kártyák napi limitje. De a Revolut 1mHUF fölé nemigen enged. 

Előzmény: TyggeR (921)
TyggeR Creative Commons License 2019.07.04 0 1 922

For newly added cards, most of our users will have a top-up limit per 24 hours. Some users may find they have a lower daily limit to begin with, however, your daily top-up limits will increase over time. We suggest: Try and top-up your desired amount. If the amount is over your top-up allowance, you will receive a pop up message notifying you of the daily limit for that card and how much you can top-up today. If you wish to top-up more than your daily limit, you can use another debit or credit card, alternatively top-up via bank transfer. Unfortunately for security reasons we cannot provide the specific details around how your top-up limits are calculated.

Előzmény: TyggeR (919)
TyggeR Creative Commons License 2019.07.04 0 0 921

az sajnos mindegy, teljesen uj kartyanak minosul, amirol kezdetben csak kisebb osszegeket lehet feltolteni

a faq-ban is irnak errol, ennek biztonsagi oka van

Előzmény: Ultras_1899 (920)
Ultras_1899 Creative Commons License 2019.07.04 0 0 920

Másik kártyával, mivel az előző lejárt. Ugyan ahhoz a számlához tartozik.

Előzmény: TyggeR (919)
TyggeR Creative Commons License 2019.07.04 0 0 919

nem lehet tudni

de ugyanazzal a kártyával próbáltad a feltöltést, mint a múltkor, vagy egy másikkal?

Előzmény: Ultras_1899 (918)
Ultras_1899 Creative Commons License 2019.07.04 0 0 918

Múltkor feltöltöttem a Revolut kártyámat 500k-val minden gond nélkül. Ma akartam megint 500k-t rátenni, de kiíírta, hogy ezzel túllépném a kártyám 24 órás feltöltési limitjét. Találkoztatok már ilyennel? Honnan lehet tudni, hogy mennyi a napi limitem? Múltkor hogyan tudtam 500k-t feltölteni?

1szeri Creative Commons License 2019.07.04 0 0 917

Össze tudod fűzni a doksikat, pl ZIP. Vagy nyomtatsz és egy PDF-be beszkenneled őket. De!

Időigényes, de talán jobb, ha chat-elni kezdesz velük az app-on keresztül. Akkor az ügyintéző mindig kéri külön a következő doksit - azt, ami neki kell.

Előzmény: _koko_ (902)
nyman Creative Commons License 2019.07.03 0 0 916

Hasznalj paypalt. Ott eleg csak a regisztralt e-mail cimet megadni. A tobbi adatot - nev, bankszamlaszam - a paypal kezeli.

Igaz lenyegesen magasabbak a koltsegei, de ha ilyen aggalyaid vannak, hogy nem akarod kiadni a neved, akkor megerheti a felarat.

Előzmény: Törölt nick (911)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.03 -1 0 915

Nos 1 milliárd dollár nem sokáig maradna itt, mert nagy részét szétosztanám a megfelelő helyekre. Például ide: https://youtu.be/gThDG93LhbE Ha ezt megtenném, nem csak a maffia lenne a gond, hanem az amerikai és az orosz hadsereg is egyszerre. Amúgy nem én járnék vele rosszul, hanem a maffia, de erre a linkre tényleg csak akkor kattints, ha képzeletben kipipáltad azt, hogy csak erős idegzetűeknek: http://dimenzioutazo.blogspot.com/2019/07/haborus-keszulodes.html Mint említettem 20 éve meditálok itthon és ami a különbség a többi ilyen embertől az, hogy nem vagyok vallásos még úgy sem, hogy jobban ismerem az eget, mint a földet. Szóval nem véletlen, hogy nem lehet bankom és ez a Revolut ebben a helyzetben maga a megváltás. :)

Előzmény: JeeEm (912)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.03 0 0 914

Pláne úgy, hogy nincs azoknál nagyobb bűnöző, akik ennek a pénzrendszernek a csúcsain vannak. :)

Előzmény: Tücsök-koma (913)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!