Nos akkor néhány szóban!
Elöljáróban annyit szeretnék kijelenteni ,hogy abszolút kivülállót tisztelhettek bennem!
Elsösorban a LABDARÚGÁS az ,ami igazán számit nálam! ;) Annak ellenére,hogy régebben center voltam a Videoton valamely korosztályos kosárcsapatában(már arra sem emléxem ,hogy tényleg ez volt-e a neve a csapatnak!;) )! Viszont azóta nagyot fordult a világ (bár az utolsó mezem még megvan), és az akkoriban kialakuló kosárdivathullám engem inkább eltaszitott ettöl a sportól... és az akkoriban is már jó alaposan lesajnált foci és a küzdösportok mellett kötöttem ki!(Nem bántam meg ! ;D )
Ugyanakkor azóta is figyelemmel kisérem a "történéseket" és ha naprakész nem is vagyok minden alkalommal , azért igyexem ...
Idén -ha jól emlékszem- egy alkalommal voltam az ARÉV csarnokban (BUDO gála) egészen a mostani alkalomig, amikor is 2-1 es Szolnok vezetésnél elérkezettnek láttam az idöt arra, hogy megtekintsek egy számomra igen izgalmasnak tekinthetö kosármeccset .
Ez igen érdekes összecsapás volt a szemszögemböl, lévén Szolnokon születtem és éltem közel 10 évig, azonban Székesfehérvárra költöztünk és...
Kicsit ON? ;) Innen a meccsröl is:
Szóval egy érdekes meccsen, sima -második félideji teljesitményével megérdemelt- Albacomp gyözelmet láthat(tam/tunk)! Szurkolói szempontból langyos meccs volt ,-mindkét oldal a sajátjaiért szoritott- nem 'fikázták' a vendégcsapatot, kivéve a fényképen szereplö esetet emlithetném, de nemsok elözményt véltem felfedezni... mübalhé ..., valóban alacsony volt a szolnoki srác türésküszöbe!
Viszont a MÁSODIK meccs! Nos az már érdekes volt! A Tiszaligeti csarnokban MINDEN szolnoki kiállt a csapata mellett és félelmetesen jó hangulatot produkáltak -amihez ugye a csarnok is nagyban hozzájárult- egy pici árnyoldallal! És ez pedig az volt amit itt is olvastam már! Azaz nem a szurkolással, hanem az ellenfél gyalázásával voltak elfoglalva! NA EZ AZ AMI NEM TETSZETT! ÉS ha a 'sznob' szurkolók fröcsögése már szóba került, akkor ez itt halmozottan igaz volt...sajnos... de ez van ,ezt kell szeretni! A kiélezett meccsek ezt hozzák! Bár azt nem értem, hogy miért provokálnak olyan "vékony egyedek" akiknek csak a tömeg miatt nagy a szájuk! De ezt sem szemrehányásnak szánom, hiszen ugyanez fordult elö nálunk is amikor tavaly ingyen jöhettek be diákok az Videoton-Újpest focimeccsre - és természetesen ök is erösködtek...egy darabig! Már csak arra lettem volna kiváncsi, ha nyer az Albacomp akkor mi történik? Tömegverekedés? Mert a szurkolók és a csapat nagyon fel volt spannolva az biztos!
Nos erre a problémára sem fogjuk soha megtalálni az ellenszert !
Ahogyan Én láttam, szerintem ez a játékvezetökön ment el, de én nem élek annyira a játékkal illetve én nem tudom visszanézni, igy hiszek a szolnoki "szellönek"! -De ott, én ,akkor is úgy éreztem, hogy nem tiszta körülmények között dölt el ez a mérközés! Persze ez csak a saját véleményem ! És nem biztos ,hogy igy volt! ;)))
Mindenesetre nagyon érdekes, -számomra- új szurkolói fajjal ismerkedtem meg...tanulságos , néha mosolyogtató, néha dühitö...(nyugdijas sznob fotelszurkoló- nem sértésnek szánom...söt...akár dicséret is lehet) de megszokható!
És a legföbb pozitivum! SOK HELYES, FIATAL LÁNY kosárrajongó van! EZ IGEN!!! ;D
a Lényeg : Továbbjutott az Olaj!
Minden továbbit felesleges felemlegetni!
Jövöre majd ...
Jah ! Látom sikere volt a képnek, igy a holnapi napon aktivizálom magam és feltöltöm a maradékot is!
Williams: A legjobb, ami nem meglepő. Vuki jól fogta, ennek ellenére néha úgy ment be 3-4 fehér mezes közé, mintha a körúton sétálgatna - csak sokkal gyorsabban - a végén egy irtózatos zsákolást bemutatva. A labdaszerzései és a lepattanói is élményszámba mentek (sajnos nem tudtam annyira élvezni). A végén egy-két elkapkodott dobás, kipasszolt labda, de összességében Ő volt a csapat motorja.
Boros: nyerő ember lehetett volna, nem rajta múlott a vereség. Kritikus szituációkban rendre helyén volt az esze és a szíve, ha kellett labdát szerzett, betört, trinyót hintett, faultolt. Ha 5 Boros fut ki a pályára ellenünk, akkor esélyünk sincs.
Csirke, Matus: A legfőbb feladatuk Borisz zavarása volt a labdafelhozatalnál. Ezt tulajdonképpen egészen jól oldották meg, Maljkovicsot fel is őrölték ezzel. De támadásban semmi extra, 1-2 kinti dobás.
Trunics: ua, mint az előbb, csak kevesebb idő alatt több faulttal.
Bencze, Báder: AZ ikertorony. Gyorsak, ügyesek kintről és bent is, nagyot ugranak (rengeteg pattanó), fiatalok. Bojan most rutinosabb volt, az elején néhány kikényszerített faultba beleszaladtak.
Góbi: a lépegető Képzetlenebb a fiataloknál, de nagyobb küzdő. Jogosan fújtak ellene a lépéseknél (még plusszba is lehetett volna). A kiszorított helyzetek a kedvencei, Jordan módra mindet beszórta. Ő inkább egy nagyra nőtt bedobó, kintről félelmetes (á lá Ernő)!
Shannon: Egy nagyon jókor szerzett labdán kívül VONAL. Mintha ott sem lett volna
az Olajnál:
Vukicsevics: Végre kezdi megszolgálni az árát. Tegnap Ő volt a mi Borosunk és egy kicsit a Williams-ünk is együttvéve. Amikor nagyon kellett, akkor bedobta a triplát (20 mp.-el a vége előtt, ezzel egálra mentve a meccset) de egyébként is felismerte, hogy most Paja kiesésével Neki sokkal többet kell vállalnia. Az egész meccsen nyomás alatt tartotta a vendégeket, főleg a betöréseivel, amivel az Őt őrző Williams-nek is feladta a leckét. A végén jogosan zúgott a VUKI, VUKI
Mérész Csabi: Tulajdonképpen jól helyettesítette Paját. Nyoma sem volt a parázásnak, bátran elvállata a dobóhelyzeteket és a betörései is jól sikerültek (magához képest). Mindhárom bakinkban benne volt, de szerintem csak az egyik volt tisztán az övé.
Maljkovics: Rutinosan hozta fel a labdát, jól mozgatta a csapatot, de dobálózni főleg kintről már alig maradt ereje. Ez nem is csoda, nagyon rá szálltak az ellen kisemberei. Ennek ellenére végig bírta szuflával, a végén fontos labdaszerzései voltak.
Lapov: Haloványabb volt, szerintem már túl van az idei csúcsformáján. Azért volt sok szép megoldása, viszonylag sok rossz tempó mellett. Szerencsénk volt, hogy nem pontozták ki.
Orosz: Jó centerezett, hozta az átlag 2 eladott labda/meccs-et is.
Trepi: a szokásos, most nem volt annyira végletes (értsd: remek megoldások után irtózatos bakik).
Cziczás: Hej, ha Szasza egy kicsit nagyobbra nőtt volna! De sajnos nem nőtt meg
Szumma:
Az év meccse volt Szolnokon, nagyon tetszett, mindenféle szempontból. A közönség igazi rájátszás hangulatot varázsolt, amúgy szolnoki módra (most nem a negatívumokra gondolok, azokból szerencsére nem volt olyan sok)! Tényleg IZZOTT A CSARNOK!
Fehérvárról még akkor sem láttam annyi szurkolót a Tiszaligetben, amikor bajnokok lettek Szolnokon. Elég jól is nyomták, persze csak akkor lehetett Őket hallani, amikor a hazai oldal pihent egy kicsit (rutinosan meg is várták ezeket a szüneteket).
Végezetül! Sporttárs, azt írtad:
Természetesen elnyomta hangjukat a túlerő, de akkor is: kiálltak a csapat mellett, s talán ezért igazi baj a kiesés, mert valódi szurkolótábora volt a mieinknek. Nekik nem kellett volna ilyen buta hibákkal csalódást okozni.
Tényleg jól szurkoltatok, de szerintem a csapatotok egyáltalán nem okozott csalódást. A buta hibákról csak néhány mondat:
Az állás 61-60, van hátra kb.35 mp. Csabi dobja be a labdát Lapovnak, aki visszapöcköli (!) a még a pályán kívül álló Mérésznek. Csaba meglepődik, nem is tud egyből beleérni, Boros odaugrik, ziccer, gól. Most Lapov dobja be, Csabi viszi fel, oda akarja adni Borisznak, de Shannon közbevetődik, elcsípi a lasztit, lerohanás 2-1-ben, Williams ziccer, gól. 21 mp.-el a vége előtt az állás 61-64!!!! Az időkérésünk után Vuki triplával menti nagy nehezen hosszabításra a dolgot (itt tényleg hibázott az Alba )
Hosszabbítás, Csabi dob egy triplát, megyünk 4-el! Futunk vissza, de mindenki megfeledkezik Csirkéről (asszem), aki ott álldogál egyes egyedül az alapvonalnál tripladobó helyen. Kapja is a passzt, ekkor vesszük csak észre, Csabi és Borisz is ráront, erre Maljkovics embere (Matus) marad üresen, aki persze meg is kapja a lasztit Csirkétől és bevágja, mintha csak edzésen lennénk.
S akkor még nem is szóltam az ezután kihagyott büntetőitek utáni lepattanókról, amit rendre megszereztetek. Azt meg, hogy a végén 4-ből 3 bünti kimaradt egyáltalán nem csodálom, abban az idegállapotban és nem mellesleg hangorkánban.
Összefoglalva: Gratulálok az Albacomp csapatának, jól és sportszerűen küzdöttek!
Végül, de nem utolsó sorban: gratulálok a Mol Szolnoknak a továbbjutáshoz! Szép volt fiúk!!!!
Tehát a mindent eldöntő 5. csata.
nagyon féltem ettől, ennek többször hangot is adtam itt, a fórumon. Nem attól tartottam, hogy az Alba nyerhet Szolnokon, bár az előző meccsről forró dróton leadott infók után, miszerint: Paja kiállítva verekedésért, Vukinak kifordult a bokája, Trepinek pedig az álla szakadt fel, szóval ezeket a híreket hallva már kaposvárinak érezhettem magam, egy újabb kórházcsapatot láttam lelki szemeim előtt kialakulni. A félelmeimet egy nagyszerű játékos újabb tiszaligeti vizitje táplálta, bizonyára már mindenki kitalálta: Damon Williams-ről van szó. Aki látta a két csapat előző meccseit (különösen az utolsó két szolnokit) annak számára szinte hihetetlen, hogy a fekete srác végig tudta játszani a párharcot. Mármint, hogy hagyták. A szövetség.
Ezen túllépve, a tények meccs előtt: a vendégeknél teljes csapat, nálunk Paja eltiltva, a többiek a fedélzeten (szerencsére a előző helyszínről érkezett SMS-ek kissé túloztak a sérülések nagyságáról). Plussz adott kb. 3000 ember aki jogosan kérdezi: mit is keres a pályán az ellenfél legveszélyesebb játékosa? Szóval attól tartottam, hogy egyrészt a közönség nem így fogja kérdezni (és nem is az illetékestől) és akitől pedig megkérdezi, az CSATTANÓS választ fog adni.
Az okát nem tudom, de teljesen irracionális módon (Sporttárs) nem így történt, ez a meccs tényleg a játékról szólt. Persze voltak szórványos huhogások, és néha más, kellemetlen rigmusok, de ez alig lépte túl az előző fehérvári meccsen hallottakat (igen, Sporttárs, itt Boran-nak adok igazat, bizony-bizony Nálatok is vannak ilyen elemek a szurkolásban).
A sportszerű légkörért egyébként dicséret illeti a két csapat játékosait, akik minimális reklamálással, a másik csapatot és a közönséget egyáltalán nem hergelve tudták teljesíteni ezt a nagyon nehéz mérkőzést. Közülük kiemelném D.W.-t, aki nem hozta a szokásos formáját, végig a vereség ellenére higgadt tudott maradni, többeket Ő nyugtatott, ha reklamáltak egy-egy téves ítéletnél.
Valamint igenis dicséret illeti a két játékvezetőt, akik végig jó szellemben vezették a találkozót. Hogy mit értek ez alatt? Tényleg tudni akarjátok?
Na jó, elmagyarázom, tehát a JÁTÉKVEZETÉS.
1. Nem akarták szétfújni a meccset, ezt úgy érték el, hogy persze nem minden faultot fújtak be, általában engedték a kemény játékot (ez picit jobban kedvezett nekünk).
2. Nem akartak főszereplők lenni. Ha valaki reklamált, nagyon határozottan leállították, de nem technikait mutogattak, hanem kétséget kizáróan, széles gesztusokkal megértetették: itt a magáról megfeledkezett játékos csak vesztes lehet. Ezt Szabó játékvezető egyszer még egy nézővel is eljátszotta, úgy leültette a faszit a helyére, mint egy szigorú tanárbácsi, nagyon tetszett. :-))))
Egyébként sem engedték az indulatokat elszabadulni a játékosok között, a legkirályabb jelenet egy Matus fault után következett be: Szabó kézen fogta a szenvedő felet, Maljkovicsot, és odavezette Matushoz. Annak is megfogta a kezét és a két játékos pracliját egymásba helyezte, mondván: most addig innen el nem mentek, amíg ki nem békültök. Mint az óvodában. Nagyon fajjjintos volt, bravó, így kell ezt csinálni, nem pedig cirkuszolni, megsértődni, sírni az ellenőrnek, meg szórni a technikaikat, vagyis szítani a feszültséget!!! "Érdekes módon" a közönség egyáltalán nem is szidta Őket, még akkor sem volt semmi a szokásos felzúduláson kívül, amikor a kárunkra tévedtek.
3. Egyébként persze tévedtek, de szigorúan ide-oda. Pontosan ezért nem szólaltam meg eddig, meg akartam nézni még egyszer a vitatott eseteket. Nos megszámoltam ezeket, az eredmény 15-13 az Alba javára, vagyis számításaim szerint 2-vel többet tévedtek a vendégcsapat kárára. Ez a szám magasnak tűnhet, de benne van minden: fordított bedobások, lépéshiba, faultok, amit be lehetett volna fújni, és azok az esetek is, amikor látszódott: ezt most azért adták, mert az előzőnél néma maradt a síp. Ha ebből levonjuk a szubjektivitásomat, a különbség akkor sem egetverő.
Jani kedvéért most befejezem, folyt. köv. nemsokára...
Teljesen igazad van Avass, valóban nem látszódik rajta az Alba "sereg". Az is igaz hogy kórusban szidtuk (igen én is...), én nem köptem, nincs annyi nyálam:) és megmondom őszintén a helyszínen ezt nem figyeltem, a videon se, de ha mondod, biztos--- azt azonban én fűzném hozzá, hogy azok után hogy az ellenfélből valaki felment a lelátóra és verekedsét kezdeményezett nem követte tömeges szurkolói bevonulás a pályára és nem lett tömegbotrány... félre ne érts, W.-t én is elítélem a bunyóért, de lássuk be, az úgy indult, hogy egy értelmetlen szabálytalanság következtében Borisszal együtt kizuhantak a kispadra, és ezután indult meg a tömeg a pályára... nah ehhez képest a fehévári meccsen egy játékos ment fel a nézők közé... és mégsem lett bunyó belőle... érzed azért a különbséget???
De most már szentem zárjujk le az "aktát", párharcnak vége, győztetek. Gratula. Izgatottan várom az elődöntőket! No meg a nyári meccset, a játékoskeringőt... ha valakinek bármi infoja van, ne tartsa magában...
Nálunk állítólag a magyar mag Csirke kivételével marad: Bencze( legfontosabb elem nálam), Báder, Góbi, Boros aláírt; a légiósok ügyében szentem tuti hogy a nagy melléfogások mehetnek haza: Sanni, Shannon(ehh de nehéz ezt leírni:(((), Trunic, és állítólag lehet hogy Williams marad és mellé keresünk egy játékban hasonló kvalitású ami bedobót. De az is lehet hogy Damon se marad. Szó van egy nevesebb magyar külsőposztos játékos leigazolásáról... de ez annyira pletyka, hogy nevet nem mondok:))
Kedves Muybien
A kép tetszik (köszi Extasee), van azonban egy nagy hátránya. Nevezetesen, hogy a a fehérvári ún. "B" közép abszolúte nem látszik rajta. A videón viszont az is látszott, hogy a levonuló Predragot kórusban szidják, erre Ő mutogat (lásd az illusztrációt) és amikor közelebb ér, többen LEKÖPIK, erre Ő megindul, és VISSZAKÖP. A rendezők nem engedik egyik félnek sem a testi érintkezést.
A képen valóban Gabci456 és Bocai látható (jobbról balra a kiterített zászló fölött). Ők nem köpdösnek...
Nemsokára jövök a tegnapi meccsen tapasztaltakkal, most néztem meg újra videón (megint nyertünk a hosszabbításban :-)
Hogy a próféta szóljon belőlem(mivel az előző körben a párharcok végkimenetelét mind eltaláltam és ebbe külön köszönet a csapatomnak, hogy megverték a Kaposvárt!)!
"Bocsásson meg nekem minden más érzelmű szurkoló, de én mostantól a Falco-nak szurkolok, eygrészt ZS.A. miatt, másrészt ők a "kiscsapat" a legjobb 4 között."
Asszem ez teljesen érthető, én is ugyanezt tenném. Úgyhogy meg van bocsátva!
Kedves Sporttárs!
Régóta figyelem a hozzászólásaidat, de most már eljutottam oda, hogy reagáljak is!
A téma apropója az általad kifogásolt szolnoki szurkolás. Te is ugyanolyan elfogult vagy, mint minden igazi kosárlabda szurkoló, velem együtt. Ez nem is zavar, ez így van rendjén. Csak az bosszant fel, amikor felháborodva írsz arról, hogy az aranykeretes szemüveges családanya és tizenéves, jól öltözött fiatal nem biztos, hogy sportpályához méltó módon "bíztatja" kedvenceit. Az írásodból számomra az derült ki, hogy ez csak a Fehérváron kívüli pályákon létezik, és nálatok Fehérváron nincs ilyen. Sajnos még nem voltam személyesen Albacomp meccsen, de volt szerencsém a helyi (hangsúlyoznám, hogy nem egyszer, többször!!!!) sőt már az országos televíziós közvetítések során is látni, hogy felétek ez ugyanúgy meg van, mint bárhol máshol. Jól öltözött úrak tisztes család anyák trágár kiabálása, mutogatás stb. Sajnos ez mindenütt fellelhető, de a "szurkoló" már csak ilyen, néha elragadják az indulatai. Szóval csak azt akarom mondani, hogy felétek sem ismeretlen ez a jelenség, és nem értem miért ez olyan fontos momentum a hozzászólásaidban.
Kívánom, hogy a következő évben sportszerűbb szurkolások mellett több örömöd legyen kedvenc csapatod sikerei után!
Üdv: Boran
Ha már kocsmatársakat keresel, akkor felhívnám a figyelmet az Olaj-zászló felett üldögélő pirospólós fiatalemberre, akiben én Gabcit vélem felismerni. A mellette ülő kékpólós arc pedig lehet, hogy Bocai? (Ebben nem vagyok biztos, mert őt csak borostásan láttam :-))
amúgy az esetről, a képi illuszrácuió fényében hozzáfűznék valamit: a levonuló szolnoki ugye a kép előtt ugye megütött valakit... na most látok ti akárkit a képen a középső ujjával mutogatni??? vagy dobálni? berohanni?én egy mutató ujjal fenyegető fehérvárit látok..azon kívül semmi--- értitek mire céloznék??
esetleg nem kocsmatárs a szolnoki szektor alján mezítláb(!!!!!!!) ülő arc? vállalja magát valaki?:))))))) ...
"Míg a hazai tábor ünnepelt, Williams meglátogatta a szolnoki kispadot és körbe ölelte az ott lévő játékosokat. Az elmúlt napok történéseit követően, ez részéről nemes gesztus volt." (szolnokiolaj.hu)
További sok sportélményt kívánok nektek szeptemberig! Ez a hajó elment... Van idő azon gondolkodni, hogy miért.... W amúgy az egész meccsen igazi profiként küzdött, de a meccs végén -amikor mentek a buszhoz- a tőle 80-100 méterre álló ünneplő szolnoki szurkolóknak neki akart menni, a kommandósok úgy fogták le. Repülőjegyet neki, vagy jöhet a szolnoki nyomozókhoz... P nélkül is győztünk és ez minket minősít! (kiállítása jogos volt, de W-t Szolnokon miért nem...?)Ahogy régebben mondtam "győzzön a jobb", kívánságom teljesült.
Szevasz sporttárs!
Visszatérve az írásodra kiderült,hogy már megint ugyanazt a meccset láttuk :-),de azért egy-két apró hozzáfűznivalóm lenne : például hogy "ideológia van a balkáni stílusú megnyilvánulásokra".Nálam ideológia azt jelenti,hogy egy,bizonyos keretek miatt összetartozó csoportot (itt az Albacomp és a szurkolói) vélt vagy valós sérelmek alapján kiközösítenek,negatívan megkülönböztetnek.Ilyen valóban sok embernél van Szolnokon veletek szemben,de gondolj csak bele,ennek lehet(nek) valamilyen oka(i) is!
Szóval arra szeretnék célozni,hogy a két egyesület és a két szurkolótábor között kialakult helyzetnek nem csak Szolnokon kell keresni a felelőseit ; én viszonylag elég sok kosaras fórumot olvasok,és úgy vettem észre,negatív megkülönböztetés nálatok is van velünk,mint szolnokiakkal szemben.
Ezenkívül van még1 dolog,egy kérdés : miért is ellenszenveznek az emberek Szolnokon az Albacomppal ? Ezt sok fehérvári egyszerű kézlegyintéssel elintézi,mondván "csak irigykednek ránk a szolnokiak",amiben őszintén szólva van is valami igazság,de valószínűleg nem ez az egyetlen ok.A téma már régebb óta él,csak most került megint felszínre,hogy negyeddöntő,öt meccs no + hatalmas feszültség ; szóval arra lennék kíváncsi,szerinted tehetnek-e a fehérváriak (is) arról,hogy egyes helyeken közutálat övezi őket ?
Gratulálok a Szolnoknak, és elsősorban Ognjen Vukicsevics-nek, aki, bármilyen hihetetlenül hangozzék is egy fehérvári szájából, az egyik kedvenc játékosom lett. Eddig is negyon jó játékosnak tartottam, de szerintem ezt a párharcot ő nyerte meg az Olajnak. Kicsit emlékeztet a fénykorát élő Halm Rollira, ugyanaz a pókerarc, idegek nélküli játék, mindig akkor dobja be, amikor nagyon kell, nagyon képzett és nagyon jó kezű játékos. Jobb felépítésű mint Halm, talán ebből adódóan jobb védő is (mondjuk Damonnal azért neki is nehéz dolga volt...), támadásban pedig egy minden lehetőséget kihasználó, tudatosan eljátszó profi. Szerintem (szubjektív vélemény!) jobb csapat az Alba, sajnos ezúttal bravúr kellett volna, ami nem sikerült. Közös felelősség, amit jövőre ki lehet javítani, persze kérdés, hogy a feltételekben milyen változások lesznek. Bocsásson meg nekem minden más érzelmű szurkoló, de én mostantól a Falco-nak szurkolok, eygrészt ZS.A. miatt, másrészt ők a "kiscsapat" a legjobb 4 között.
nah, hát vége... grat a Szolnoknak a továbbjutáshoz... izgatottan várom a felvételt:)--- nagyon bosszatnó, hogy három szoros meccsből egyet sem tudtunk hozni... és ez alól nem ment fel semmi... semmi hazai pálya vélt/valós "megfújása"--- ennek ellenére az Albás legénységnek is köszönet az idei szezonért (én sokkal hátrébb vártam magunkat) a légiós-igazolás terén tanusított balfaszkodás után óriási(számomra) eredményeket mutatott fel a csapat. Akkor jövőre, reméljük egy erősebb (és ha a hírek iagazak) összeszokottab csapattal többet is elérhetünk.
nekem spec. maradt a női döntő izgulni-valónak: hajrá Farkas Sanyi!
Gratulálok a Szolnoknak, a jobbik csapat jutott a négy közé.
Szerintem nagyon izgalmas meccsek következnek a döntőbe jutásért és lehet, hogy meglepetések is lesznek.
Mielőtt bármit is írnék,a körmendi vendégkönyv végigolvasása után egy dolog kikívánkozik belőlem : jó lehet székesfehérvárinak lenni,ugyanis az ottaniak a meccs megtekintése nélkül is tudják mindig,hogy pontosan mi történt.Szívesen rendelkeznék én is ilyen képességgel,mert akkor nem kellene ennyit idegenbe utaznom,de ezt hagyjuk.A másik lehetőség persze,hogy tök hülyeséget beszélnek,de én bunkó tahó szolnoki ezt persze nem is feltételezem...
A jobbérzésű albásokat nem akartam megbántani.
És akkor a mérkőzésről :
OLAJ - Albacomp 73 - 71
Mint már az utóbbi időkben nagyon sokszor,a szolnoki kosárszurkolók ma is imába foglalhatták Ognjen Vukicsevics nevét.Tizenhárom másodperc volt még vissza a rendes játékidőből,3-mal ment az Alba,amikor Vuki kapta a labdát,és laza mozdulattal,mintegy fél méterrel a hathuszonötös mögül csont nélkül bevágta.Addig nem játszottunk igazán jól : Pavlovics pótlása látszólag is megoldhatatlan feladat elé állította a csapatot,a kezdőként szereplő Mérész hamar összeszedett három személyit,a helyére álló Cziczás pedig nem alkotott maradandót.A féhérváriak pedig tették,amit tenniük kellett,pontos játékkal tapadtak az Olajra,és egy Góbi - hármasnak,valamint Williams egyéni játékának köszönhetően egy ponttal ők vezettek a szünetben.A meccs második felében sem volt sziporkázó játék,óriási küzdelem folyt a pályán,néhány pont hol itt,hol ott.A vége előtt egy butaságunk miatt (alapvonal - bedobásnál kiejtettük a labdát,és - az egyébként vonalon kívül álló - Boros sima ziccert dobhatott).És akkor jött Vuki - ha jól emlékszem,26/15 - tel zárt,azzal együtt,hogy a hosszabbításban kipontozódott.A ráadás - ötpercben sikerült négy ponttal megugornunk (70 - 66),ám egy Boros - triplával újra rajtunk volt az Alba ; a végjátékban hatalmas hangorkán közepette elhibázott büntetőik miatt a fehérváriak már nem tudtak közelebb zárkózni.
Játékvezetés : szokásos Szabó4 - forma,mindkét oldalra vitatott és fordított ítéletek ; de nem szólok semmit,mert azt a lépéshibát még1x vissza kellene néznem...Ugyan ha nem borult el teljesen az agyam :-),azt láttam,hogy Góbi dobása egyébként sem ment be ; no mind1,bővebbet majd holnap.
Szurkolás : az egész párhuzamos oldal egy hatalmas B - közepet alkotott.Ahogy a bajnoki évfordulón kiadott "Izzott a csarnok..." c. kiadványban olvashattuk,"ahol a dob dübörög és a Hajrá Olaj zúg,ott másmilyen eredmény nem születhet".
Gratulálok a csapat minden tagjának,külön kiemelve VUKI - t!Persze Bojan se volt rossz!