Sajnos ma én sem leszek jelen Pakson,de így távolból is nagyon szurkolok a csapatnak!Bármi történjék is,a jövő héten valószínűleg ott leszek idegenben is.
Szóval egy kis esélylatolgatás: ha ma kevesebbet kapunk kapunk valszeg nem söpör minket a Paks 3-0-ra, de azér még 0-3 lehet:-) Azért egy Paja-Nukleó szkanderre van esély ha nyomtok csetnyik feliratú csokikat a meccsre. Szomorú, de ma nem tudok menni Paksra, Avass ha ott leszel légyszi tudósíts, küldök tel.számot.
Csaby, ha szombaton játszik otthon az ASE akkor ráérsz stoppolni Baranyából vagy felkocogsz Paksra?
Az esélylatolgatást majd kommentálon, le kell csúszno m Avass szintjére a tippliben:-)) Még nem passzolna nekem a végén a DK tornán:-)
Természetesen igazad van abban amit leírtál és, ha figyelmesen olvasod az esélylatolgatásomat észreveheted rajta, hogy (mint ahogy írtam is) erős elfogultság van benne! Ha beleveszem azt a tényt amit a mai újságok írnak, miszerint Nickelnek begipszelték a kezét, de így is játszik (??), akkor már méginkább szorosabb eredmény születhetet. Arra persze gondolni sem merek, hogy ti juttok be a döntőbe, bár el kell ismerni az esélyek nagyon kiegyenlítettek.
Mindenesetre én is azt kívánom, hogy legyenek jó és szinvonalas meccsek és győzzön a jobb!!!! De legalább a Körmend!!!:-)))
Avass!
Természetesen neked is igazad van, bár szerintem az a tény, hogy nem voltak sima meccsek a negyeddöntőben, még nem jelenti azt, hogy az elődöntőben sem lehetnek. Azt meg ugye mondanom sem kell, hogy egy 3-0-ás győzelemhez elegendő akár +3 pontos összesített különbség. Ebben az esetben mindenki azt mondaná, hogy az XY csapat minden meccsét csak 1 ponttal nyerte meg (szerencsével, bírói segédlettel, s.t.b.), viszont a tudósítások végén az állna, hogy: "A három győzelemig tartó párharc végeredménye 3-0 XY javára." És, ha csak ezt nézed? Ez bizony sima liba!
nagyon tetszik az improvizatív képességed, de egy kicsit sántít ez a kis nótácska...( Próbáltam elénekelni, sőt a nejemet is énekeltettem, de sehogy sem jött ki rendesen a rím...
Lehet, hogy egy erősebb sugárzás hatása alatt írtad a nótádat??? :-))
Figyelem: itt is van smile !!!!
Egyébként szerintem simán győzni fogunk, mert csak ez az egy db.esélyünk van!!!
Feribá04
Még nem tom, hogy el tudok-e menni ma, de ha igen, felhívlak.
Némó
Csak egy apró megjegyzés. Én nagyon tisztelem a jóstehetségedet, csak halkan jegyzem meg: az első körben egyik párharc sem végződött söpréssel (sőt...), pedig - elvileg - voltak simának ígérkező párharcok (1-8, 2-7).
Saabee
Csak akkor ígérhetek Neked Olaj sálat, ha úri becsületszavadat adod, hogy nem úgy bánsz vele, mint a fehérváriak. Ők ugyanis az 5. meccsen felfűztek az előttük kifeszített hálóra egy zsákmányolt erekjét és minden egyes szolnoki pont után leköpködték a piros-fekete sálat!
Persze, tudom, hogy a két fél mindíg másképp látja a történteket, hiszen ami az egyik oldalon siker, az a másikon kudarc, ami az egyik félnek korrekt bíráskodás, az a másik szemében téves ítélet (is lehet). Nyilván mind a két oldal elfogult, ezért nevezhetjük magunkat szurkolóknak.
Pontosan ezért szoktam megpróbálni, hogy a tényekre támaszkodok, ezért emlegetem a faultarányt, a lepattanókat és a dobószázalékot, és számolom a szerintem téves ítéleteket (mondjuk ez is lehet teljesen szubjektív). A számolásnak viszont megvan a taktikája, az állítólagos faultokat nem külön külön kell nézni, hanem a következetességet figyelem, amit megengednek az egyik oldalon, azt nem számolom téves ítéletnek a másikon sem.
A kosárlabda játékvezetőknek ugyanis elég nagy önállóságot biztosítanak a szabálykönyvben leírtak, sok szemléletű bíró van jelen a magyar pályákon. Ez még nem is lenne olyan nagy baj, ha mindkét oldalnál ugyanazt a mércét alkalmaznák. Sajnos nincs mindíg így, az általad említett Alba-Olajt is ezért emlegettem többször, és nem az általad kiragadott Mérész-fault/nem fault miatt!
Összefoglalva: szerintem akkor vezetnek "el" egy meccset, ha ugyanazt a faultot az egyik oldalon elengedik, a másikon oldalon pedig SOROZATBAN befújják! Ezt általában a faultarányon lehet legjobban lemérni, bár ez is lehet félrevezető, mindenesetre - mégegyszer mondom - nem az egyes befújásokat kell vizsgálni, hanem a játékvezetői hozzáálást a két csapathoz (egyenlő mérce!).
Mindenesetre nem szeretnék a bírókkal az idén többet foglalkozni, (halljátok, paksiak?!) Szabó IV.-nek meg majd küldjük az új kocsit! :-)))
Idézet egy másik topikból (a dátumból úgy tünik, hogy kedves oilboys hozzászólása előtt íródott:
Feribá04 válasz erre | adatok | e-mail 2001-10-19 13:46:35 (126)
Dallam: Utcára nyílik...
Utcára nyílik a kocsmaajtó
Ott iszik mindegyik ASE szurkoló
Mindent a klubunkért ez a jelszavuk, jelszavunk
Örökké győzni fog a csapatunk!
Feribá, Morgen és Gulyás Robi
Csapatunk legnagyobb csillagai
Kosáristen kire ASE mez kerül, ha kerül
Harcol a városért töretlenül!
Bárhol is játszunk mi mind ott vagyunk
Bajnok is lesz idén a csapatunk
Szurkolunk, harcolunk szívünk piros-kék, piros-kék
HAJRÁ ASE! ennyi még nem elég!
Körmend-Falco +13 29/27 3-1 (szerintem jó egy meccsre a Falco, bár a legnagyobbak ellen is ezt mondtam)
Ez a párharc az Olajjal húzós lesz, ha nem tujuk az 1. szolnoki meccset megnyerni, akkor nem lesz 3-0 (na ehhez nem kellett nagy jóstehetség). Szóval akkor szerintem 3-2 lesz, mert a másodikat szolnokit biztos nem nyerjük.
Ja, és jobban örülnék a Körmendnek a döntőben, mint a Falconak. Bár az utóbbi hetek láttán inkább az ASE-Olaj, vagy méginkább az ASE-Alba döntő lenne a "legigazságosabb".
Szerintem jobban jártunk az Olajjal, így legalább Damon nem ámokfut többet, a Paját meg majdcsak lefogja a Neutron kommandó. Szolnokon meg úgyse tud odáig felmászni....
Fáradt az Olaj, csak mi nehogy túl pihentek legyünk. Másfél hét meccs nélkül? Ilyen még nem volt nálunk ebben a bajnokságban.
Még egy megjegyzés: az alapszakasz győztese még egy hazai playoff-meccsét se játszotta otthon. És nem is fogja, mivel az esetleges 5. lenne csak szombaton, arra meg, ahogy némó kolléga is rámutatott, nem kerül sor. Ezt én egy kicsit viccesnek tartom, de már semmin nem lepődök meg. Esetleg felkülöm a szövetségnek a benzinszámláimat, hátha nem tv-t meg videot vesznek a most befolyt 700000-en.
1. Végül is szeptember elejétől már nyugodtan elkezdődhetne+ha rendes téli szünetet hagynának a meccsek ésszerűbb elosztásával...
A nyári szünet lerövidítéséről kérdezd meg a játékosokat :)
2.A megcsömörlés helyett talán úgy lehet jobban éreztetni a dolgot,hogy "elveszti a varázsát".
3.Való igaz,azonban ez lehet,hogy a "nagy" csapatok fáradságából ered.Ami inkább biztos a nagyképűségből (elég,ha csak tudat alatti is).
4.1általán nem erre gondoltam.A hazai meccsekkel még O.K. a helyzet.Habár mondjuk egy átlag család esetén ez gyakorlatilag 2.500-3.000 HUF-ot jelent.Ami igazán drága az az idegenbe való "megjelenés".Hetente 1.500-2.000 HUF,és akkor még csak a megjelenésről volt szó (út+jegy).
Egyébként kár,hogy szinte csak Én szóltam hozzá :(
ui.:
már csak a "kötekedés" kedvéért is :))
nem sabee,hanem: saabee
/MűvészÚr ez neked is szól!!! :)))/
További gyógyulást!
Nagy szükség lesz még a dobosra júniusban!!!
/Főleg elnézve az 1. Dombóváron nyújtott teljesítményt :)/
Mi 2n divatok fogjunk össze! /Gyere át Te is a bérletes oldalra,Engem mát úgy is kiközösítettek :)/
háááááááááát...
Tippedet látva majdnem leköptem meglepődöttségemben a monitort és billzetet ragadtam.
Lehethogy van igaz abban amit mondsz,de:
Igaz sokszínűbb csapat a körmend mint a kaposvár de nem egy körmendi azt mondja hogy jelenleg sokkal jobban játszunk. Madisonnal nem tudom mi van de szerintem még nem lesz százas. Istit pedig már néhányszor sikerült megfognunk, csakúgy mint a Madisont.Wiley tud pontokat is dobni, ne feledd!
Wileynek lehet nem lesz minőségi cseréje de van 4 kisemberes játék is ami nagyon jól ment eddig!
Amúgy lehethogy simán nyertek, de ezt tartom a legvalószínűtlenebbnek.
Hi!
Nézzük a párharcok játékvezetőit:
2002. május 22., szerda:
18.00 Atomerőmű SE–MOL Szolnok Bodnár P., Ádám J.
2002. május 23., csütörtök:
20.00 Marc Körmend–Falco KC-Szhely Váradi, Kékesi
2002. május 25., szombat:
18.00 MOL Szolnok–Atomerőmű SE Harsányi, Király
2002. május 26., vasárnap:
20.00 Falco KC-Szhely–Marc Körmend Valovics dr., Benczur T.
2002. május 28. kedd:
18.00 Atomerőmű SE–MOL Szolnok Valovics dr., Földházi T.
2002. május 29. szerda:
20.00 Marc Körmend–Falco KC-Szhely Szamos, Király
Forrás:www.hunbasket.hu
Szegény körmendiek,szerintem kifogtátok a legjobb játékvezetőket.
Hajrá ASE!!!Hajrá magyar kosárlabda!Gyözzön a jobb!!
De ebben a mondatban én körmendi "szemüveggel" néztem a dolgokat!
Nem hiszem, hogy lenne olyan Körmend szurkoló aki szereti Alexét. De nekem nem lenne semmi bajom vele, ha nem az általam ismert és tisztelt Zsebe Ferit köpi le!!!!!!
1000 bocsánat!!! De én ebben a mondatban körmendi "szemüvegen" néztem a dolgokat.
Nem hiszem, hogy van olyan Körmend szurkoló aki szeretné Alexét. Talán nekem mégsem lenne semmi bajom vele, ha nem az általam ismert és tisztelt Zsebe Ferit köpi le!!
Elfelejtettem gratulálni a Debrecennek, hogy végig nyilttá és szorossá tette a párharcot. Ezúton tájékoztatok mindenkit, hogy ez a Debrecen minden csapatnak nagyon nehéz falat lett volna!!!!
Tudom a tippre sokan felkapják a fejüket, (csakúgy mint a másik tippre) de megpróbálom megmagyarázni a dolgot.
Kezdjük a vendéggel: A Falco (nem mondok vele újjat) meglepetésre került be a 4-be. Na nem azért, mert nincs jó csapatuk, hanem azért, mert igazán még a szurkolóik sem hitték el, hogy továbbléphetnek a Kaposváron. Ez a tény azonban megnyugtathatja őket és kellő önbizalommal és nyugodtan játszhatnak az elődöntőben. Zsoldos edzőnek sikerült felráznia a társaságot és ennek már megis lett az eredménye. Hogy mégis sima körmendi továbbjutást tippeltem, annak egyrészről nagyon erős elfogultság, másrészről pedig az adott okot, hogy szerintem ez a nyugodtság a Falco részéről fordítva fog elsülni. Mire gondolok? Arra, hogy pl. Kálmán Laci csak addig játszik kedvvel amíg esélyt lát a győzelemre, továbbá arra, hogy míg a Kaposvárnak sikerült kihúzni a méregfogát a centerek "megfogásával" addig a Körmendnek nem a túlzott centerjáték az erőssége. És itt jön a döntő momentum. A mindent eldöntő Falco-Kaposvár meccsen (volt szerencsém megtekinteni) Wiley minössze 3 pontot dobott, de kikapcsolta Ivkovicsot és esetenként Bukvát is. Igaz a meccs végén a fülén vette a levegőt, de ezzel a húzással a Falco megnyerte a párharcot.
Most viszont a körmendi oldalon a pontok 60%-át dobó Istit és Nicket kellene megfogni, ami (ismerve pl. Kálmán védőmunkáját) nem lesz olyan egyszerű. Arról már nem is beszélek, hogy a Falcoban Borszéki biztosan nem játszik, így Wileynek nem nagyon lesz "minőségi" cseréje. Aztán mondhatom még azt is, hogy ez igazi preztizs csata lesz, ahol nem engedhetjül meg magunknak, hogy csak úgy "játszadozzunk". Továbbá ott van mindannyiunk "kedvence" Alexe, akin meglepődve tapasztalom, hogy nem felejtett el kosarazni, viszont Körmenden és körmendi közönség előtt (Szombathelyen is leszünk vagy 5-600-an) valamint Zsebe Ferivel a nyakán (kölcsönössen imádják egymást!:-))) nem fog tudni maradandót alkotni. Legalábbis ezt remélem!
Ha félre teszem az elfogultságot el kell ismernem,
nagyon nehéz is lehet a párharc, főleg akkor amikor az utóbbi időben mutatott játékunk jut eszembe. Tudni kell azonban, hogy ez alapjaiban más lesz és bízom benne, hogy MI leszünk a nyerők. Az első meccs iszonyuan fontos, bár mind2 csapatot képesnek tartom az idegenbeli sikerre is.
Ha Isti és Nickel tudásának a 70-80 %-át hozza biztos vagyok a sikerben!
Természetesen ez az egész találgatás illetve mérlegelés nagyon szubjektív, így valszeg sokak nem értenek velem egyet és biztosan pár dolgot nem is értenek, én mindenesetera bízok a megérzéseimben és hagyom a tippeket!
Tippelésben nem mindíg vagyok yo! Nézzük csak a tipptáblázatot!:-)))
Ha már vonalban vagyok leadom az első derbykre a tippeket:
Mit látok Jonny Boy!!?!! Kinek szurkolsz???!!
:-((((( Na mind1 te tudod! Én inkább ezt nem elsősorban Zsoldos András iránti tiszteletednek tudom be hanem annak, hogy félsz a csapatunktól a döntőben!!! Mellesleg van is rá okod!!!!
Amúgy gratulálok minden csapatnak aki a 4-be került, a veszteseknek meg jó pihenést, sikeresebb jövőt és persze egy igaz mondást küldök, mely szerint: "Ez az egész Sport! A sportban meg minden megtörténhet!"
Ha lehet (megpróbálom röviden) az elődöntőbe jutott csapatokról és esélyeiről (erény, gyenge pont) írnék pár szót a teljesség igénye nélkül.
A párosítás mellett a végeredményre vonatkozó tippeket látjátok!
Szóval:
ASE-Szolnok (némo tipp: 3-0)
Az ASE szolnoki túrája lesz az egyedüli szoros eredmény, de szerintem azt is nyerik.
A Paks változatlanul a bajnokság legnagyobb esélyese és szerintem csapatként sokkal jobban funkcionál mint az Olaj. Egyéni képességeket nézve is az ASE-nál az előny, ráadásul még ők a pályaválasztók is. És természetesen ne feledkezzünk meg a kupadöntőn ért sérelemről sem, ami szintén + energiát adhat a paksiaknak. Persze kérdés, hogy hogyan tudnak megbírkózni a szolnoki játékstílussal ami ellen ugye nagyon nehéz (jól) játszani. Kiváncsi vagyok, milyen taktikát választ az Olaj, mert nekem jelen pillanatban nem jut eszembe olyan dolog amivel meglephetnék a paksiakat. Nézzük csak! A palánk alatt a Czigler-Sitku páros néz farkasszemet a Lapov-Orosz párossal. Ha belekalkulálom azt, hogy (szerintem) a Magyarországon játszó legjobb center Lapov, akkor is max. egálra tudom kihozni a csatát, hiszen Sitku jóval jobb játékos (ismét csak szerintem) mint Orosz. A kinti embereket nézve Mészáros és Maljkovics nálam szintén egál, bár Zalánnál nem tudni mikor kezdi szórni a k...ra idegesítő tripláit. Szóval itt azért egy kis előnyt már érzek a Paksnál. A két bedobó közül az egyik jobb a Paksnál (Davis) és ha feltételezzük, hogy a másik bedobó páros (Fodor Geri-Vukicsevics) a maximumot nyújtja akkor (legalábbis nálam) eldölt a meccs. Erre az utóbbira a szolnoki kollégák biztos felkapják a fejüket, de (szerintem) ha Gergő védekezésben azt nyújtja amit tud, akkor Vuki nem nagyon fog sok pontot szórni és ez épp elég lesz az ASE győzelméhez.
Ha mégis szolnoki szemszögből nézném a dolgot akkor olyan taktikát adnék a csapatnak, ami széttördeli a játékot (nem lesz nehéz megcsinálniuk) nem engedi kibontakozni a paksi gyors indításokat, és maximálisan tömném Lapovot labdákkal. Talán ezzel elérhető lehet egy szoros meccs. Aztán még az is az Olaj mellett szól, hogy igazándiból a Paksnak van nagyobb veszítenivalója, tőlük mindenki a döntőt ill. a végső győzelmet várja.
Szóval szoros meccsek is lehetnek, de én azt mondom nem lesznek azok. Amúgy nekem mind1 ki jut be erről az ágról a döntőbe, csak azt kívánom mindenkinek, hogy a játékról és ne a botrányról szóljon a dolog!
A másik párosítást egy "szüz" oldalon indítom!
Ne menjenek el! Folyt.köv.!:-)))
U.i.: Tényleg rövid vagyok! Csak pár szóban!:-))
Hi All!
Végre újra itt az élők táborában:) Kérek mindenkit ne haragudjon a hosszú távollétemért, de eléggé nyomós okom volt. Sajnos annyit írtatok cirka 16-17 nap alatt, hogy nem volt kedvem végigolvasni, remélem megértitek. De egy-két oldalt mindenképp megtekintettem és sajnálattal kellett látnom, hogy kicsit megint eldurvult a kocsma közönsége. Remélem visszatér a hangulat a régi mederbe és megnyugszik mindenki. Elhiszem, hogy sokatokat értek különböző atrocitások az elmúlt napokban, de szerintem lehetne kezelni egymás közt békésebben is.
Bocsika ha Valakit megbántottam ezzel, de ki kellett írnom magamból. Remélem az elődöntőkben még jobb meccseket láthatunk és a szurkolók a saját csapatuk buzdításával lesznek elfoglalva.
A tippliből elég rendesen kimaradtam; gyávaságom okán nem próbálok felzárkózni és az idény hátralévő mérkőzéseire nem tippelek:)
De a többieknek további yoo versenyezgetést kívánok. Azért kicsit meglepetéssel tapasztaltam az élmezőny állását és itt most nem a pillanatnyi dobogósokra gondoltam:)
Holnap nekirugaszkodunk és megpróbáljuk hozni a "kötelező hazait". Én is ott leszek és "divatolok":) Sajna a szurkolásdi még nem megy, ezért nem erőltetem.
Hajrá Atom!
Hajrá kosárlabda!
Ez az ötlet hátrányosan érintené a jóbb érzésüeket akik a játék és csapat szeretete miatt mennek ki a meccsre. Ugye nem állítod hogy a szolnoki nézök döntö többsége a mocskolódó stílust képviseli. Télleg látszódunk a belinkelt képen Gabcival, kár hogy az Alba B-közép nem látszódik: szitkozódás, önmagukból kivetközött szurkolók mutogattak, örjöngtek, fenyegettek személy szerint felénk, dehát mi erre rá is szolgáltunk amint a kép is tanúsítja:-) Lehet az volt a baj hogy Gabci lába az Olaj zászlón volt, azt akarták jelezni: ezt má csak nem kéne:-)))Ez nem ingerlö közeg mégha az eredményen nem is látszik? Ne haragudjatok, de ez nem csak felemelt mutatóujj volt, ahogyan valaki írta. Egy városban hallottam kizárólag a f...pó Szolnok rigmust ebben a bajnokságban. Ez nem egy Fehérvár ellenes kirohanás és nem is vettem magamra, de legyünk tárgyilagosak.Örülök hogy kiesett az Albacomp és egy olyan meccsen dölt el a továbbjutás amely leginkább a játékról szólt az öt találkozó közül.
A meccsröl: az Alba magát okolhatja a vereségért, jól fogalmazott Sterbenz (ha jól emlékszem): döntö pillanatokban az utolsó percben higgadtabb volt az Olaj, ekkor DW 2 büntetöt hagyott ki míg Góbi egyet, Maljkovics kettöt bavágott és Bojan is egyett hagyott ki. Góbi utolsó dobása egyébként a lépéshibától függetlenül nem ment be és 1 mp maradt hátra.