Bízom a szerencsémben. Amikor Norvégiában voltam (sajnos csak kocsival) kifogtuk az évszázad legmelegebb nyarát. Narvikban (300 km-re az Északi-Sarkkörön túl) 24 C fokos melegben napoztunk a 12 fokos tenger mellett.
Kerekpar?? Jol meggondoltad?!
Nem tartom magam nejlon valakinek, de az osszes biciklist orultnek neztuk (meglepoen sokan vannak).
Allando szel (Mindig szembe :)), eso, ho stb. Az egyes ut attol meg, hogy "AZ 1-es" sok helyen egynyomu foldut, akar 16%-os emelkedokkel. A felfoldi utak meg olyanabbak, mely es sebes gazlokkal. Terepjaroval sem mindig orom...
Ezenkivul a fjordok korbetekerese baromi unalmas lehet. 80-100 km-t tekerhetsz ugyanabban az obolben ket "falu" kozott, anelkul, hogy valtozna a taj.
Bar ha ez a Te sportod... en sem szoktam hagyni, hogy lebeszeljenek a hulyesegeimrol :)
(Es, mint mondtam sok a sorstars, akar egyedul is)
Nem, idén teljesen más csapattal voltam. Talán csapatnak is túlzás nevezni a 3 kalandort... Ja, és negyedikként: Mr. Suzuki Vitara, ő igazi egyéniség volt a társaságban.
Nem kell nagy érdeklődés, de komoly igen. Akár egy emberkének is szívesen vetítek Izlandról szélső esetben, de akkor azért nem én utaznék, ha nem muszáj.
A Fejér Lipót terem a déli épülettömbnek a főbejárattal (Duna-part felől nyílik) átellenes szegletében, a földszinten van. A falakon több helyütt térképeket helyeztek el a teremkiosztásról emeletenkénti bontásban a végképp eltévedettek utolsó esélyeként.
Többieknek:
Nem 7 közepén lesz, hanem pont 7-kor. :)
(Ez a vetítés az ELTE Földrajzos Klubjának szervezésében történik, és ők szerdánként kapják meg a termet.)
Zalaegerszeg és Debrecen tényleg messzi van, de ha érdeklődés volna, én szívesen elviszem az anyyagot ilyen távolságra is bemutatni, egy kedvezőbb (pl. hétvégi) időpontban.
Az utazas.com-ról vetődtem ide. Üdvözlök mindenkit itt is. 1992-ben a Magyar Izland-expedíció szervezőjeként jártam kint. Most nyáron - ennek 10 éves "emléktúrájaként" - ismét eljutottam Izlandra. Erről szóló diaporáma előadásomra invitállak Titeket, hátha érdekel valakit itt is, és még nem késtem el a meghirdetéssel...
A paraméretek:
2002. nov. 20, szerda, ELTE lágymányosi déli tömb, Fejér Lipót terem.
Érdekes zenék, igényes természetfotók, jó társaság.