Keresés

Részletes keresés

truffle Creative Commons License 2012.10.28 0 0 210

Holnapi (és talán még a holnaputáni is) ebédünk...töltött(savanyú)káposzta, még sütés előtti állapotban. Eddig sosem csináltunk, első próbálkozás.

 

 

truffle Creative Commons License 2012.10.28 0 0 209

Szia!

Ez is krumplis, csak kapott egy marék reszelt káposztát(nyersen, kinyomkodva).

0,5 kg liszt

0,5l tej

3 dkg élesztő

egy szem krumpli.

(A tej inkább kevesebb, csak szemre, érzésre megy a tészta állagától függően).

Előzmény: caterina3 (204)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.28 0 0 208

Koszonom, hogy eszrevetted (ezert szeretem az eredetit is betenni, hogy az ilyen hiba ne okozzon gondot..)

 

ÖSSZETEVŐK:

1/2 csésze tej

1/2 csésze víz

2 evőkanál vaj

3/4 teáskanál só

3 csésze liszt

2 1/4 teáskanál aktív száraz élesztő

1/4 csésze fehér cukor

1 tojás

 


Lenyeges... hogy eleg legyen az eleszto... kell.

Előzmény: hanimun (207)
hanimun Creative Commons License 2012.10.28 0 0 207

Szép estétt én is bekukkantotam ide

 

ZsuR

 

"3 csésze liszt2" 

a kettes a "liszt" végén mit takar vagy csak mellé ütés ?

Előzmény: ZsuR (206)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.28 0 0 206

Sok kelttesztat csinaltam mar eletemben - de ennyire konnyut, finomat talan soha.

..este nyolc van es a harmadikat eszem... nem lesz ennek jo vege...

 

Itt a recept:

ÖSSZETEVŐK:

1/2 csésze tej

1/2 csésze víz

2 evőkanál vaj

3/4 teáskanál só

3 csésze liszt2

1/4 teáskanál aktív száraz élesztő

1/4 csésze fehér cukor

1 tojás

 

Igy irta az ujsag (eredetileg kenyer gepbe - de en csak a dagaszto gepet hasznaltam, es kulon kelesztettem).

 

 

Egy labosban melegits fel 1/2 csésze tejet, vízet, és 2 evőkanál vajat, amíg meleg.

Add hozza a só, liszt, élesztő, cukor és a tojás keverekehez, es dagaszd.

Keletszd masfelszeresere.

 

Nyujtsd ki masfelszeresre, kend meg olvasztott vajjal es szord meg cukor/fahej keverekkel (1 kkanal fahej, 1/4 csesze cukor). Tekerd fel es vagd fel 12 reszre.  Keleszd addig amig megduplazodnak.

 

190C fokon susd 20-25 percet.

 

Lehet a tetejere kenni 1.5 kkanal olvaszott vaj, 1 csesze porcukor, kkanal vanilia kivonat es 1 1/2 kkanal tejbol keszult mazat - en nem tettem, nem igazan vagyok oda erte.

 

 

 

Előzmény: ZsuR (205)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.28 0 0 205

Meg 20 perc es kesz... :))

caterina3 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 204

Jó estét mindenkinek, bekopoghatok én is ebbe a topicba? :-)

 

 

Nagyon guszta ez a  káposztás lángos! :-)) Elkérhetem a receptjét? Én csal krumplis készítettem eddig.

Előzmény: truffle (203)
truffle Creative Commons License 2012.10.27 0 0 203

Sajtos tejfölös két fokhagyma gerezdes káposztás lángos.

 

Elnézést a fogyókúrázóktól, diétázóktól, lisztérzékenyektől és epésektől:).

truffle Creative Commons License 2012.10.27 0 0 202

Lehet már késő, nah mindegy...

Sózod, borsozod kívül belül. Hagyma, paprika, paradicsom karikák szintén fűszerezve, szalonna csíkokkal betöltve a belsejébe. Be a tepsibe, nyakon öntöd fehér borral, kevés vízzel és betakarod szalonna szeletekkel. Fólia rá, sütöd 1 órát, majd leveszed a fóliát ha a hús puha és tovább sütöd pirosra. Mi a nyúl köré is szoktunk tenni az említett bnövényekből...de rá is ültetheted szalonnára, nem fog a tepsihez ragadni.  

Előzmény: Amateur-no1. (200)
bandika gazdája Creative Commons License 2012.10.27 0 0 201

Add oda a "biglinek"! Inkább meghalnék, mint hogy nyúlgyereket egyek, pedig nem vagyok válogatós! :)))))

Előzmény: Amateur-no1. (200)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.27 0 0 200

Sziasztok!

 

MOST AZONNAL  ADJATOK  VALAMI  INSTRUKCIÓT  SÜLDŐ-NYÚL  SÜTÉSHEZ  !!!

 

Már olvasztom a mikróban és nyúlból, mi mindíg kettest kaptam !!!

 

Segítség !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

csipesz1960 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 199

KÖSZIKE! Akkor várom a tészta RECEPTEDET!

DE ha van valami fincsi töltelék az is jöhet!!!!!!!!!!!! 

Előzmény: tunderlala-3 (198)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 198

ezt most hogy érted, maga a tészta?? sokszor látom, hogy problémát okoz a tészta is, csak azért kérdezem... nekem van bombabiztos receptem hozzá, ha kell.

Előzmény: csipesz1960 (193)
Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.27 0 0 197
Most mondom,feljelentest teszek izgatas vadjaval a fenykepek miatt
ZsuR Creative Commons License 2012.10.26 0 0 196

Itt a gombas toltelek.

Előzmény: ZsuR (195)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.26 0 0 195

Nem igazan szeretem.  Mi gombas toltelekkel szoktuk enni - vagy a madarba toltve, vagy kulon sutve.

 

Iden kinnt sutom ujra, kb 5-6 ora lesz, es finom fust izu :))...

 

Ezek korabbi evek kepei, eloszor is az aztatas :))...


Aztan toltve az egeszet, vagy darabolva-ujra osszealliva sutni grillen vagy sutoben.

 

 

 

 

Előzmény: vf1 (192)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.26 0 0 194

Kb negy eve haznalom oket - es nincs az a penz, hogy en ezt kezzel csinaljam, vagy koszorushoz vigyem...  es allandoan elesek a keseim.

Előzmény: vf1 (191)
csipesz1960 Creative Commons License 2012.10.26 0 0 193

HA van fincsi palacsinta receptetek az is jöhet!!!

vf1 Creative Commons License 2012.10.26 0 0 192

Pedig milyen finom a gesztenyés pulyka!

 

Előzmény: ZsuR (188)
vf1 Creative Commons License 2012.10.26 0 0 191

Elvileg biztos nagyon jól élez, de úgy gondolom, hogy a kés markolata felől a  pengét nem tudja maradéktalanul megdolgozni. 

Előzmény: ZsuR (189)
Pandus Creative Commons License 2012.10.26 0 0 190

kuktában elő kell párolni. anyám mindig csak combot vett, az belefért. Ha egyben akarod és nincs akkor a kuktátok, fóliával letakarva, vizet állandóan aláöntve kell párolni, utána, amikor telejsen puha, a fóliát levéve pirTANI

Előzmény: csipesz1960 (187)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.26 0 0 189

Mezei keseket hasznalok - mindenki is hasznalhatja, tehat nem vagyok kes imado... ami fontos nekem az, hogy eles es kenyelmes legyen.  
Ilyennel elezem - es soha nem csalodok benne:

 

Előzmény: Amateur-no1. (186)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.26 0 0 188

Ha ne szeretitek a pulykat, akkor mi jott be? :))

Előzmény: csipesz1960 (187)
csipesz1960 Creative Commons License 2012.10.26 0 0 187

Sziasztok véletlenül találtamrá erre a fórumra. Nekem mindig bejöttek amit az

AMERIKAIAK karácsonykor sütnek egybe PULYKÁROL van szó.

Mivel a család ezt a falyta állatot nem szereti, ezért libára gondoltam.

Csak nem tudom elképzelni, hogy az átsül puhára és ropogosra.

Ha valaki sütött már köszönném a segitséget???? lehetöleg részletesen,

hogy megtudjam vele lepni a feleségemet!

 

 

 

.

Amateur-no1. Creative Commons License 2012.10.25 0 0 186

Fene, ügyetlen az, aki azt gondolja, hogy az !

 

Nekem van egy soké, vett echte Deutsche steel, csak én használom, mindenki el van még a mosogatásától is tiltva - három féle kövön fenem, majdnem minden szeletelés előtt és azzal sem sikerül minden, minden esetben.

Petrsze benne van a pakliban, hogy nem a kés a hibás, hanem mi!  :)

Előzmény: vf1 (179)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 185

hidegen:))

Előzmény: tunderlala-3 (184)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 184

igen, hidegebb könnyebb mindent felszeletelni

Előzmény: ZsuR (183)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.25 0 0 183

Ha jol ki van hutve nem esik szet.

Előzmény: tunderlala-3 (182)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 182

hát én nem varázsolok, szintén fiskars késeink vannak és a saját (fiskars) élezőjükön húzom át őket néha... simán lehet ilyen vékonyra szeletelni, feltéve, ha nem esik szét a hús, mert annyira porhanyós.

Előzmény: vf1 (179)
tunderlala-3 Creative Commons License 2012.10.25 0 0 181

sütőtökből nem is "mertem" volna... abból majd leves készül, kislányom mindig emlegeti, milyen finom volt anno az oviban.:) életemben nem főztem még, de most fogok:D

Előzmény: Amateur-no1. (174)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!