Vajon hányszor néztünk már az égre és gondoltuk,- Mi a fenét főzzek ma, ami finom és nem a megszokott,- itt a lehetőség, tálaljunk egymásnak,- jó recepteket!
Sok kelttesztat csinaltam mar eletemben - de ennyire konnyut, finomat talan soha.
..este nyolc van es a harmadikat eszem... nem lesz ennek jo vege...
Itt a recept:
ÖSSZETEVŐK:
1/2 csésze tej
1/2 csésze víz
2 evőkanál vaj
3/4 teáskanál só
3 csésze liszt2
1/4 teáskanál aktív száraz élesztő
1/4 csésze fehér cukor
1 tojás
Igy irta az ujsag (eredetileg kenyer gepbe - de en csak a dagaszto gepet hasznaltam, es kulon kelesztettem).
Egy labosban melegits fel 1/2 csésze tejet, vízet, és 2 evőkanál vajat, amíg meleg.
Add hozza a só, liszt, élesztő, cukor és a tojás keverekehez, es dagaszd.
Keletszd masfelszeresere.
Nyujtsd ki masfelszeresre, kend meg olvasztott vajjal es szord meg cukor/fahej keverekkel (1 kkanal fahej, 1/4 csesze cukor). Tekerd fel es vagd fel 12 reszre. Keleszd addig amig megduplazodnak.
190C fokon susd 20-25 percet.
Lehet a tetejere kenni 1.5 kkanal olvaszott vaj, 1 csesze porcukor, kkanal vanilia kivonat es 1 1/2 kkanal tejbol keszult mazat - en nem tettem, nem igazan vagyok oda erte.
Sózod, borsozod kívül belül. Hagyma, paprika, paradicsom karikák szintén fűszerezve, szalonna csíkokkal betöltve a belsejébe. Be a tepsibe, nyakon öntöd fehér borral, kevés vízzel és betakarod szalonna szeletekkel. Fólia rá, sütöd 1 órát, majd leveszed a fóliát ha a hús puha és tovább sütöd pirosra. Mi a nyúl köré is szoktunk tenni az említett bnövényekből...de rá is ültetheted szalonnára, nem fog a tepsihez ragadni.
ezt most hogy érted, maga a tészta?? sokszor látom, hogy problémát okoz a tészta is, csak azért kérdezem... nekem van bombabiztos receptem hozzá, ha kell.
kuktában elő kell párolni. anyám mindig csak combot vett, az belefért. Ha egyben akarod és nincs akkor a kuktátok, fóliával letakarva, vizet állandóan aláöntve kell párolni, utána, amikor telejsen puha, a fóliát levéve pirTANI
Mezei keseket hasznalok - mindenki is hasznalhatja, tehat nem vagyok kes imado... ami fontos nekem az, hogy eles es kenyelmes legyen. Ilyennel elezem - es soha nem csalodok benne:
Nekem van egy soké, vett echte Deutsche steel, csak én használom, mindenki el van még a mosogatásától is tiltva - három féle kövön fenem, majdnem minden szeletelés előtt és azzal sem sikerül minden, minden esetben.
Petrsze benne van a pakliban, hogy nem a kés a hibás, hanem mi! :)
hát én nem varázsolok, szintén fiskars késeink vannak és a saját (fiskars) élezőjükön húzom át őket néha... simán lehet ilyen vékonyra szeletelni, feltéve, ha nem esik szét a hús, mert annyira porhanyós.
sütőtökből nem is "mertem" volna... abból majd leves készül, kislányom mindig emlegeti, milyen finom volt anno az oviban.:) életemben nem főztem még, de most fogok:D